Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να σας πω τι σκοπεύω να κάνω για την προστασία του νέου μου συστήματος (Format / εγκατάσταση EVO 120GB για όποιον δεν το γνωρίζει). Btw, είχα βάλει και τα W8.1 και τα απεγκατέστησα μετά από 4 ώρες καρτούν. Άρα W7 Ultimate 64bit.

Ενώ είχα δοκιμάσει στο παρελθόν διάφορα AV/FW (ΚΑΙ το trio Defender/Essentials/WinFw), λέω..

1) Να βάλω το CIS (Comodo Internet Security)
2) Να βγάλω ΟΤΙ έχουν τα Windows πάνω τους (Defender/Essentials/WinFw)
3) Να τα βγάλω και από τα Services σε περίπτωση που καταλαμβάνουν κάποιο πόρο
4) Να μην ξαναχρησιμοποιήσω ποτέ ξανά Registry Cleaner
5) Μαμίσια Defrags μια στο τόσο (όχι για τον SSD)

Τώρα μου λέει κάποιος αν δεν συμφωνεί με ένα από τα 5 βήματα, και γιατί.

Επίσης παρακαλώ να μου πει καμιά σοφή μοντελάρα του Forum, πως διαχειρίζεται τα Cookies και όλα τα κομμάτια Web Browsing που μέχρι τώρα τα αναλάμβανε το CCleaner, πέρα του Registry fix κομματιού. Πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτά; Ή τσάμπα χάνουμε κωδικούς και ταχύτητες πλοήγησης;

Ευχαριστώωωωωω.

Δημοσ.

όταν μιλάει μία κοπέλα για τεχνολογία και δεν την καταλαβαίνω ανησυχώ...

γιατι να βαλεις τοσο χέρι στα windows? Αν ηταν να τα ξαντεριάσεις βάλε λινουξ να γουστάρεις κιολας! :P

Δημοσ.

Πέτα μια Fedora ή μια CentOS αν φοβάσαι τόσο πολύ.

Προσωπικά σε βρίσκω υπερβολική.

Αλλιώς αν θές βάλε στο τέλος και κάνα Watchguard και έχε και αccess μέσω VPN μή και πάρει κανείς τίποτε crucial data. :lol:

Δημοσ.

Ρε παιδιά, κάτι δεν καταλάβατε.

Θέλω να ΒΓΑΛΩ ότι ασφάλεια έχει το λειτουργικό, και να κουμπώσω ένα CIS.

Αυτό.

Τι σας κάνει τόση εντύπωση; Επίσης αναφέρω να μην ξανασχοληθώ με την Registry και να την αφήνω αέρα πατέρα. Μετά από 4 έτη, λέω μια φορά να το χαλαρώσω.. και με λέτε υπερβολική;

Θέτε να τερελαθώ; :P

Δημοσ.

Ξεκινώντας με δεδομένο οτι θα βάλεις comodo...

2. Τα προγράμμα τα ενσωματωμένα του λειτουργικού θα απενεργοποιούσουν μόνα τους της αυτόματη εκκίνησή τους. Μπορείς να το τσεκάρεις και μόνη σου στον πίνακα ελέγχου για το firewall, και απο τις υπηρεσίες και τον task manager και για το defender (και πάλι για το firewall).

3. Σοφή κίνηση.

4. Πάλι θα δεις και μόνη σου οτι δεν θα χρειάζεται. Το ποσοστό κατακερμάτισης θα είναι πάντα σε χαμηλά επίπεδα, πολύ απλά επειδή γίνεται αυτόματα.

Γενικά για browsers το θέμα ασφαλείας αφορά τους αποθηκευμένους κωδικούς. Γενικά μπορείς να μην τους αποθηκεύεις και να τους έχεις σε ένα ασφαλές αρχείο συμπιεσμένο με κωδικό, ή να χρησιμοποιήσεις προγράμματα τύπου lastpass, που παρέχουν αρκετά μεγάλη ασφάλεια και είναι και βολικά.

Για τα cookies, εγώ δεν έχω κάποια τακτική. Κάποτε είχα ρυθμίσει τον browser να μην αποθηκεύει τα νέα cookies (είχα ξεκινήσει ένα session που είχα περάσει απο όλα τα sites και έκανα login, αποθηκεύτηκαν τα cookies και μετά ενεργοποιήσα την επιλογή να μην αποθηκεύει απο δω και πέρα). Πλέον δεν το κάνω ούτε αυτό.

Με registry να μην ασχοληθείς, μια χαρά είναι μόνη της. Απλά προσοχή να περνάς προγράμματα σωστά και όχι σκουπίδια. Τουτέστιν απο καθαρές πηγές, και πάντα προσέχεις στα freeware προγράμματα να μην πατάς next next γιατί κατα πάσα πιθανότητα θα μπει κανένα toolbar ή browser addon κτλ.

Είναι μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχει ένας χρήστης, και πλέον εξαφανίζεται η ανάγκη για format, όπως υπήρχε επι εποχής xp και πριν.

Δημοσ.

Περισσεύει να σου πω πως οι δυο τελευταίοι παράγραφοι σου ήταν περιττοί, αλλά δεν με ξέρεις γι' αυτό σε συγχωρώ. :P

Η μόνη απάντηση που είχα.. περίμενα το ΟΚ για να πάω στο βήμα 3. Τα Cookies θα τα αφήσω και αυτά αμόλα-καλούμπα, και τα pass ποτέ δεν με ανησύχησαν καλώς ή κακώς.

Χίλια ευχαριστώ για την απάντησή σου flik!

Δημοσ.

Το κακο με το CIS ειναι οτι δεν εχει επισημο uninstaller , το antivirus ειναι της πλακας ,πολλες φορες δεν λειτουργει σωστα .

Δημοσ.

Μη μου λέτε τώρα τέτοια. Ξέρετε πόσες οικογένειες παγκοσμίως λένε τα καλύτερα μετά από χρήση;
Δεν αναφέρομαι σε πλερωμένους ριβιούερς, ε.

Αν έχει και αυτό θέματα, τότε ποιο δεν έχει και είναι το πιο ελαφρύ;

Δημοσ.

Το comodo και με τις default ρυθμίσεις, ή ακόμα περισσότερο με κάποιες επιπλέον που το κάνουν πιο λειτουργικό και ταυτόχρονα πιο προστατευτικό, είναι απο τα προγράμματα που προσφέρουν τη μεγαλύτερη ασφάλεια.

http://www.techsupportalert.com/content/how-install-comodo-firewall.htm

Και αυτό για να μπει επιλογή για fully virtualization (full sandbox ή όπως θες πες το)
http://help.comodo.com/topic-84-1-499-5616-.html

Το antivirus κομμάτι του δεν ήταν καλό, με τη βοήθεια και του cloud έχει βελτιωθεί (δεν φτάνει τα detection rates του avira, eset, panda cloud πάντως, αλήθεια είναι αυτό).

Αλλά η δύναμη του είναι η proactive προστασία, χονδρικά το sandbox. Εξαιρετικό. Και σύγχρονο.
Μολύνεσαι πάρα πολύ, πάρα πολύ δύσκολα.

Δημοσ.

Έκανα Full Virtualization στο Sandbox (αν και το άλλο πρότεινε το Not Trusted με εγγύηση πως δεν θα συμβεί τίποτα), που έτσι όπως τα έλεγε μου ακούστηκε καλό. Έκανα σχεδόν ότι προτείνει η σελίδα στα Fw/AV/Defense+/Sandbox.

Ευχαριστώ, ο τύπος τα έγραφε σαν μηχανή.

Δημοσ.

Η καλύτερη ασφάλεια δεν είναι κανένα AV/Firewall/Anti-malware κλπ κλπ, η καλύτερη ασφάλεια είναι ο χρήστης.Αν ξέρεις τι επισκέπτεσαι, δεν έχεις να φοβάσαι κάτι εκτός και αν σε έχει βάλει στο στόχαστρο κάποιος χάκερ ο οποίος θέλει ντε και καλά να σου κάνει ζημιά και σε αυτή τη περίπτωση δεν σε γλιτώνει κανένα πρόγραμμα.Βέβαια αυτή η περίπτωση είναι εξαιρετικά σπάνια.

Δημοσ.

^ Αυτό πίστευα και εγώ. Νομίζω σε εσένα το έλεγα σε άλλο τόπικ. Ή εγώ είμαι ακατάλληλη, ή κάνουμε λάθος.

Τώρα το πόσο παίρνεις εσύ τοις μετρητοίς τη παραπάνω μου δήλωση, έχει να κάνει με εσένα.. όπως επίσης και το να βάλεις ποσοστά πιθανοτήτων για τις δυο εκδοχές. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...