Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, για όποιον δεν κατάλαβε o ανταγωνισμος του είναι ΑΥΤΟ

z820_hero_tcm_245_1443315.jpg

http://www8.hp.com/us/en/campaigns/workstations/z820.html

Το οποίο

α) Είναι στην ίδια τιμή

β) Δε θα έλεγα οτι είναι στο ίδιο επίπεδο, κατασκευαστικά.

Θαρρω πως ειναι πιο φθηνο.

Πιστευω οτι νικητης ειναι το macpro γιατι παιζει το pacman πιο smooth. :P

• Like 2
Δημοσ.

Απο περιεργεια* αρχικως, τσεκαρα specs:

* $2,999 = 12GB of system RAM
* $3,999 = 16GB of system RAM

Σοβαρα τωρα, αυτη η Apple δεν θα αλλαξει ποτε...
και 10 χρονια περασαν και 20, τα ιδια...!
και οι αλλοι απο κατω...γίδια  :blink:

Μα σοβαρα, βρε μαγκες, δινει καποιος ενα τσουβαλι χρηματα -μεγας επαγγελματιας γαρ!-
και αποδεχεται να παραλαβει αυτη την αστεια ποσοτητα μνημης?
??ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ??

Θα μου πεις, αφου το φαγατε εσεις ασαλιωτο το αγγουρι -και δεν μιλησατε, στο παρελθον-
ποιοι θα τολμησουν να πουν οτι ο βασιλιας ειναι γυμνος σημερα?

:whistle:

~ ~
*μα και για να επιβεβαιωσω μια βαθεια γνωση χρονων..!

• Like 3
Δημοσ.

Απο περιεργεια* αρχικως, τσεκαρα specs:

* $2,999 = 12GB of system RAM

* $3,999 = 16GB of system RAM

Σοβαρα τωρα, αυτη η Apple δεν θα αλλαξει ποτε...

και 10 χρονια περασαν και 20, τα ιδια...!

και οι αλλοι απο κατω...γίδια  :blink:

Μα σοβαρα, βρε μαγκες, δινει καποιος ενα τσουβαλι χρηματα -μεγας επαγγελματιας γαρ!-

και αποδεχεται να παραλαβει αυτη την αστεια ποσοτητα μνημης?

??ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ??

Θα μου πεις, αφου το φαγατε εσεις ασαλιωτο το αγγουρι -και δεν μιλησατε, στο παρελθον-

ποιοι θα τολμησουν να πουν οτι ο βασιλιας ειναι γυμνος σημερα?

:whistle:

~ ~

*μα και για να επιβεβαιωσω μια βαθεια γνωση χρονων..!

H 16Gb version παιζει το tetris smooth? :P

• Like 1
Δημοσ.

Εννοείτε οτί ο μάγκας ο Έλληνας με τα μισά λεφτά φτιάχνει καλύτερο μηχάνημα. Το PC μου κόστισε, μόνο ο πύργος 1500€. Θα μπορούσα να έχω την ίδια απόδοση στα παιχνίδια πχ με τα μισά λεφτά. Αν ήθελα το έκανα, αλλά δεν το έκανα. θα μπορούσα να έχω την μισή απόδοση από αυτή που έχω , με τα διπλάσια λεφτά, αλλά δεν το έκανα. Πήρα αυτό που ήθελα και αυτό που μπορούσα να διαθέσω για τους λόγους που εγώ ήθελα. Και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η άποψή μου είναι οτι 3000€ για αυτό το μηχάνημα είναι πάρα πολύ καλή τιμή. Ο σχεδιασμός του είναι καταπληκτικός, πραγματικά έχει υψώσει τον πήχη σε αυτό τον τομέα η Apple.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν θα ήταν καλό για gaming. Ίσα ίσα που ίσως στο gaming,και Windows να του πέρναγες να μην είχε τις ίδιες επιδόσεις με το pc σου των 1500ε.

Workstations σαν και τον Mac Pro δεν είναι κατάλληλα για gaming,είναι εργαλεία για άλλα πράγματα.

Πάρε για παράδειγμα το ότι ο Mac Pro (και άλλα workstations) έχουν 2 cpus.

Αυτό είναι ιδανικό για τεράστιο multitasking. Για gaming δεν είναι γιατί δημιουργείται bottleneck στον δίαυλο μεταξύ των 2 cpus.

Επίσης οι κάρτες γραφικών που έχουν δεν είναι σαν αυτές για το ευρύ κοινό. Μια Firepro των 5000ε θα σου βγάλει λιγότερα frames στο παιχνίδι σου από ότι μια Radeon 290x των 600ε.

Γιατί δεν είναι tuned για gaming,είναι tuned για άλλου τύπου εφαρμογές.

Δημοσ.

για οσους δε σκαμπαζουν το μηχανημα δεν ειναι imac ούτε ο αντικαταστατης του, ειναι server heavy duty targeted και αντικαθιστα αυτο:

mac_pro_compare.jpg

hdhero.jpg

μεσα στο κυλινδρικο σχημα του σε ελαχιστο χωρο  χωραει 2 μητρικες με 2 Xeon!

(και δεν ειναι για να το βαζεις σε backpack για lanparty!)

mac-pro-2013,N-5-388337-13.png

oσο για τα περι αισθητικης ο υπολοιπος ανταγωνισμος χρησιμοποιει αυτα:

z_supermicro_SC850.JPG

10018049.jpg

περι ορεξεως λοιπον....

ΥΓ. redirect για το site των αγανακτισμενων για οσους εχασαν το δρομο απο εδω ======>

Πολύ ωραία ξεκαθάρισες το θέμα. Πολύ κόσμος νομίζει πως είναι το νέο mac mini. 

Φταίει και η Apple βέβαια γιατί με τους φορητούς υπολογιστές της έχει υποβαθμίσει την λέξη Pro. 

Δημοσ.

Λεω καθε φορα δε θα απαντησω στα ποστς παχιας ασχετοσυνης αλλα βγαινω απο τα ρουχα μου.

• Το μηχανημα ΔΕΝ απευθυνεται σε απλους χρηστες
  • Το μηχανημα ΔΕΝ εχει ρολο server για να κραταει εταιρικα αρχεια και software (τυπου ERP, λογιστικα, βάσεις, mail servers κλπ)
  • Το μηχανημα ΔΕΝ εχει ρολο Storage.

για ολα τα παραπανω υπαρχουν rack-mounted προϊοντα highly customizable για καθε χρηση. καποια πιο φτηνα καποια ΠΟΛΥ πιο ακριβα. αλλα ειπαμε. ειναι για αλλη δουλεια.

το Mac Pro απευθυνοταν και απευθυνεται ΜΟΝΟ σε επαγγελματιες πολυμεσικων εφαρμογων.

σκηνοθετες, μοντερ, sound engineers, φωτογραφους, illustrators, ΑΝΤΕ και καναν μηχανικο/αρχιτεκτονα (ο οποιος κατα 99% θα παει σε windows γιατι ολο και καποιο software δε θα υπαρχει για mac os x).

οι παραπανω ομαδες ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ στην αγορα αυτου του ζωου γιατι σχεδιαστηκε ΑΚΡΙΒΩΣ για να τρεξει σουιτες τυπου Final Cut Pro οι οποιες σχεδιαστηκαν για να τρεχουν ΑΚΡΙΒΩΣ πανω σε αυτο το μηχανημα. Για αυτη τη 1 συγκεκριμενη καρτα γραφικων και ηχου κλπ κλπ.

Αυτοι οι ανθρωποι θελουν και monitors πολλαπλα μεγαλης αναλυσης ΚΑΙ εξωτερικο storage πολυ μεγαλου throughput. Γι αυτο και το thunderbolt 2.

Καταλαβαινω πως ο πιτσιρικας εχει καυλες και επειδη δε του πηρανε το iPhone μισει τα παντα Apple την πουτανα την πανακριβη και νομιζει πως επειδη στον Wizard του πλαισιου για νεο μηχανημα εβαλε περιπου τα specs του Mac Pro και του βγηκε ενα χιλιαρικο θα πεισει αυτον που ξερει τι αγοραζει να πραξει διαφορετικα.

αλλα Ε-ΛΕ-ΟΣ.

Συμφωνώ μαζί σου. Το εργαλείο είναι   θεϊκό για επαγγελματίες γραφίστες, φωτογράφους και κινηματογραφιστές. 

Δημοσ.

Παιδιά, για όποιον δεν κατάλαβε o ανταγωνισμος του είναι ΑΥΤΟ

z820_hero_tcm_245_1443315.jpg

http://www8.hp.com/us/en/campaigns/workstations/z820.html

Το οποίο

α) Είναι στην ίδια τιμή

β) Δε θα έλεγα οτι είναι στο ίδιο επίπεδο, κατασκευαστικά.

Πράγματι, δεν πλησιάζει καν. Ντρέπονται και τα db να γράψουν. Με 850watt τροφοδοτικό φαντάσου τί γίνεται...

Υποδυέστερος σκληρός δίσκος, ζουν στην εποχή του SATA. Δεν υπάρχει λόγος σύγκρισης.

Άσε τα παιδάκια να μετράνε την Ram και τα fps.

Βέβαια, είναι rackable το HP. Ό,τι ακριβώς ζητά ένας φωτογράφος, σκηνοθέτης, γραφίστας και μουσικός.

Δημοσ.

Δώσε μου 2.999 και σου φτιάχνω ένα pc που θα χρησιμοποιεί τον Mac Pro για αυτό που φτιάχτηκε. Για να πετάς σκουπίδια.

Θα σου δωσω 2.999 να φτιαξεις δυνατοτερο μηχανημα και να βαλεις Windows μεσα.Σε ενα 1-2 χρονια για πεταμα να σερνεται σαν φιδι γεματο ιους σαν χρεπι.Ασε καλυτερα.Μεινε εσυ με το Pc.

Δημοσ.

Λεω καθε φορα δε θα απαντησω στα ποστς παχιας ασχετοσυνης αλλα βγαινω απο τα ρουχα μου.

• Το μηχανημα ΔΕΝ απευθυνεται σε απλους χρηστες
  • Το μηχανημα ΔΕΝ εχει ρολο server για να κραταει εταιρικα αρχεια και software (τυπου ERP, λογιστικα, βάσεις, mail servers κλπ)
  • Το μηχανημα ΔΕΝ εχει ρολο Storage.

..........................................

αλλα Ε-ΛΕ-ΟΣ.

Το μηχάνημα απευθύνετε σε αυτούς τους επαγγελματίες που ανέφερες οι οποίοι θέλουνε ένα μηχάνημα να το έχουν δίπλα στο γραφείο τους να φαίνεται, όχι να είναι κριμένο σε δωμάτιο server. Αν δεν φαίνεται δεν έχει καμία αξία.

Δημοσ.

Ξέρετε τι δε μου αρέσει; Ότι είναι μόνο 16,7cm διάμετρο επί 25cm ύψος.

Ε όχι ρε φίλε! Θα έσκαγα τόσα φράγκα για ένα τέτοιο φετίχ (δεν ασχολούμαι με γραφικές τέχνες, άρα έτσι το βλέπω) και θα έπαιρνα κάτι πιο κοντό από μια κόλλα Α4 και με διάμετρο όσο το πιατάκι μιας κούπας; Βάλτε λίγο όγκο ρε παιδιά, να χορτάσει και το μάτι!

Δημοσ.

Λοιπόν,το μηχάνημα έχω ακούσει και βλέπω ( στο περίπου ) ότι είναι τέρας.Οκ.

Όμως υπάρχει κάτι που δεν μου αρέσει και αυτό είναι το σχήμα.

Ο λόγος για τον οποίο έχουμε ορθογώνιους υπολογιστές δεν είναι για λόγους ομορφιάς,αλλά για λόγους πρακτικότητας.

Τα κτίρια που ζούμε είναι τα περισσότερα ορθογώνια,τα γραφεία στα οποία δουλεύουμε είναι ορθοργώνια .Άρα ο υπολογιστής που πρέπει να μπει στο γραφείο ,στο σπίτι ή αλλού θα πρέπει να έχει και αυτός κάποιο σχήμα για να χρησιμοποιεί όσο καλύτερα γίνεται το χώρο γύρω του.

Ο κύλινδρος πιστεύω είναι από τα χειρότερα σχήματα για να τοποθετήσεις σε ένα χώρο που ζουν άνθρωποι..

ενα θα σου πω.....η πιτσα μπαινει σε ορθογωνοτετραγωνο κουτι, ειναι στρογγυλη και τα κομματια τριγωνα!!!!!

• Like 5
Δημοσ.

Όποιοι απο εσάς που βγάλατε χαρτί και μολύβι για να υπολογίσετε την αξία των υλικών του (και την βγάλετε μικρότερη απο αυτη που "πρεπει") και ταυτόχρονα έχετε δωσει 150-200€ για ενα ζευγάρι παπούτσια ΝΙΚΕ (βγάλτε και υπολογίσετε πόσο κανει ενα κομμάτι λάστιχο και λιγο ύφασμα), πρεπει να το βουλώσετε και να μας απαλλαξετε απο την μίζερη παρουσία σας.

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 10
Δημοσ.

Όποιοι απο εσάς που βγάλατε χαρτί και μολύβι για να υπολογίσετε την αξία των υλικών του (και την βγάλετε μικρότερη απο αυτη που "πρεπει") και ταυτόχρονα έχετε δωσει 150-200€ για ενα ζευγάρι παπούτσια ΝΙΚΕ (βγάλτε και υπολογίσετε πόσο κανει ενα κομμάτι λάστιχο και λιγο ύφασμα), πρεπει να το βουλώσετε και να μας απαλλαξετε απο την μίζερη παρουσία σας.

Sent from my iPhone using Insomnia

Yepp, θα σου δώσω εγώ το λάστιχο θα μου συναρμολογήσεις εσύ το NIKE?

• Like 3
Δημοσ.

Είναι κυλινδρικό για να μπορούν να ψύχονται όλα τα εξαρτήματα του από την ίδια μονάδα ψύξης, οπότε και γίνεται ευκολότερα αθόρυβος υπολογιστής.

Πανέξυπνη ιδέα για ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ σέρβερ, δεν απευθύνεται ούτε κάνει σε εταιρείες.

Οποίου δεν του κάνει, να μην το πάρει!

• Like 1
Δημοσ.

Είναι κυλινδρικό για να μπορούν να ψύχονται όλα τα εξαρτήματα του από την ίδια μονάδα ψύξης, οπότε και γίνεται ευκολότερα αθόρυβος υπολογιστής.Πανέξυπνη ιδέα για ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ σέρβερ, δεν απευθύνεται ούτε κάνει σε εταιρείες.Οποίου δεν του κάνει, να μην το πάρει!

Είναι τελικά αποδοτικό αυτό το σύστημα ψύξης;

Το ότι μπορείς με άλλους τρόπους να έχεις και πιο ήσυχο και πιο αποδοτικό είναι βέβαιο, δε ξέρω όμως για τόσο μικρό χώρο

(Και φυσικά δε βρίσκω λόγο για τόσο μικρό χώρο εκτός αν μιλάμε για περίπτερο ή τροχόσπιτο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...