basilis5 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Λοιπόν,το μηχάνημα έχω ακούσει και βλέπω ( στο περίπου ) ότι είναι τέρας.Οκ. Όμως υπάρχει κάτι που δεν μου αρέσει και αυτό είναι το σχήμα. Ο λόγος για τον οποίο έχουμε ορθογώνιους υπολογιστές δεν είναι για λόγους ομορφιάς,αλλά για λόγους πρακτικότητας. Τα κτίρια που ζούμε είναι τα περισσότερα ορθογώνια,τα γραφεία στα οποία δουλεύουμε είναι ορθοργώνια .Άρα ο υπολογιστής που πρέπει να μπει στο γραφείο ,στο σπίτι ή αλλού θα πρέπει να έχει και αυτός κάποιο σχήμα για να χρησιμοποιεί όσο καλύτερα γίνεται το χώρο γύρω του. Ο κύλινδρος πιστεύω είναι από τα χειρότερα σχήματα για να τοποθετήσεις σε ένα χώρο που ζουν άνθρωποι.. με μπερδεψε η συλλογιστικη σου. και τα αυτοκινητα καποτε εμοιαζαν οπως περιγραφεις, σαν παραλληλεπιπεδα ορθογωνια ητανν. δες τα τωρα 1
Αδιαφορος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Ότι καλύτερο έχω δει στα 30 χρόνια ζωής μου και απειρης ενασχόλησης μου με το αντικείμενο ......τώρα κάτι παιδάκια εδώ μέσα που δεν είχαν ποτέ επαφή με Mac και βγαίνουν και μου μιλάνε περί του τι PC σου κάνω εγώ με 3000 χιλιαρικα απλά θα γελούσα... Το μηχανάκι βρωμάει τεχνολογία απτό διαστημα και ποιότητα απτό χιλιόμετρο. Ούτε θέλω να μακρυγορησω ούτε να πίσω τον οποιοδήποτε για το πόσο ενδιαφέρον μηχάνημα έβγαλαν τα παλικαρια εκεί μέσα στην Apple.....Άλλωστε haters gonna hate και όσοι δουλεύουμε με Mac έχουμε πάρει είδηση την φάση από παλιά : WTF, η apple συναρμολογητης. Ολα τα κομματια απο αλλου τα πηρε..τι ακριβως φτιαξανε και ποια τεχονολογια απτο διαστημα ? Δλδ ορισμενοι, θελετε να σας δειχνουν με το δαχτυλο και να σας κοροιδευουν 2
azuli Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Τα "μηχανάκια" της Apple ήταν επαγγελματικά από τον καιρό του Atari ST, όπου μόνο Atari ST και Machintosh έβλεπε κανείς σε Audio Recording Studios. μαλλον εχει μεινει η ενημερωση σου για τον κοσμο του professional audio καπου εκει χρονικα.Η apple οντως υπηρξε καποια εποχη που ηταν προτιμοτερη λυση για επαγγελματικο ηχο.Ηταν τις βρωμικες εποχες που τα windows ειχαν θεματα και στον κοσμο του audio αυτο δεν συγχωρειται. Αλλα αυτο ηταν τοτε.ΤΟΤΕ!Πριν 10-12 χρονια!Τα πραγματα αλλαξαν παααρα πολυ απο τοτε και για τα windows και για τα mac.Tα windows εγιναν πιο σταθερο λειτουργικο απο το os της apple και της apple αρχισε να βγαζει θεματα που δεν εβγαζε παλια.Επισης η apple εκανε και στροφη στο hardware. H καραμελα που μασανε οι fanboyδες για την ανωτεροτητα των mac σε audio/video ειναι πιο παλια και απο την c-thru μπλουζα του Στηβ Ντουζου! Οι καιροι αλλαζουν και για το συγκεκριμενο θεμα αλλαξαν σιγουρα 1
Arisyo13 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Για την ακρίβεια ειναι Designed by Apple in California, Assembled in China! Σεβαστή η άποψη σου αλλά εγώ είμαι υπέρ samsung series 9 με linuxακια Ήταν Λάθος, δεν ειδες την παρουσιαση του. Ειπαν οτι ειναι designed by apple in California και Assembled in USA, το τόνισαν κιολας. Μην είστε ανακριβεις, διαβαστε μερικα πράγματα πριν τα ποστάρετε. Συγνωμμη αν το υφος μου φαίνεται επιθετικό αλλα δεν ειναι σωστο να παραπληροφορουμε ποσο μαλλον σε κάποιον που το παρεθεσε σωστα! 1
INick Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Μαλλον παρεξηγηθηκε το υφος μου. Αλοιμονο, ουτε σου κουναω το δαχτυλο ουτε σου κανω μαθηματα. Απλα, παραθετω την οσο πιο γινεται αντικειμενικη αποψη μου. Ειλικρινα, και δεν το λεω απο εξυπναδα, αμα δουλεψεις (οχι εσυ προσωπικα, γενικα μιλαω) με το touchpad (παραδειγμα ειναι) θα δεις ποσο πολυ απεχει απο οποιαδηποτε αλλη προσπαθεια multitouch, gesture κλπ. του ανταγωνισμου του. Ειναι καλο πραμα το μηλο. Και στα γραφω αυτα απο το macbook pro του 2009 που ειχα παρει μεταχειρισμενο απο αμερικη σε δημοπρασια και τιμη χωμα (για να σου αποδειξω οτι δεν ειμαι κανας λεφτας fanboy ή οτιδηποτε) ΟΚ. Και για να μην παρεξηγηθώ κι εγώ δεν λέω ότι όσοι αγοράζουν apple είναι fanboys ή κορόιδα παρά μόνο αν βασικό κρητήριο στην αγορά τους είναι το δαγκωμένο μήλο ως ο logo, με τα κλασσικά αποτελέσματα... ουρές σε καταστήματα κτλ. Εγώ προσωπικά είμαι τύπος που θέλω να αλλάζω hardware parts, να παίζω με software, να έχω legacy υποστήριξη και μ' αρέσει να χρησιμοποιώ την πιο εύχρηστη και αποδοτική συσκευή χεριού που έχει εφευρεθει για computer έως τώρα... το ποντίκι. Όταν θέλω touch προτιμώ να έχω touchscreen. Άρα για μένα το PC είναι μονόδρομός. Δεν μου πάει καλά να πληρώνω τόσα λεφτά για μη αναβαθμίσιμο (σε γενικές γραμμές) harware. Και εφόσον το software (που ουσιαστικά αυτό ακριβοπληρώνει κανείς με apple) χάνει πολύ γρήγορα την αξία του νίωθω ότι δεν είναι άξια επένδυση για μένα. Πάντως έχω δοκιμάσει και το touchpad της και είναι όντως εντυπωσιακό.
VagelisDer Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Παιδιά ας σοβαρευτούμε λίγο και ας αφήσουμε τις πιπες. Το μηχάνημα προφανώς και δεν ειναι για fb και για απλό σερφάρισμα. Πέρα του ότι ειναι τούμπανο με αυτό δημιουργούν όλες τις ταινίες κινουμένων σχεδίων που θα δούμε από εδώ και πέρα. Σχεδιάζονται 3δ μοντέλα και ουτο καθεξις. Επομένως ειναι για λίγους και για επαγγελματίες. Οπότε τα 3000 προφανώς ειναι πολλά για εμάς τους πιο mainstream τύπους. Sent from my iPad using Insomnia <p>Ότι πρέπει για τις δύσκολες στιγμές που περνάνε οι Έλληνες.</p> <p>Κατά την γνώμη μου πρέπει να σταματήσει η διαφήμηση ορισμένων προϊόντων που ξεφεύγουν στις τιμές.</p> <p>Ο έννας διαφημίζει υπολογιστή 4000 ο άλλος τηλεόραση 6000....</p> <p>Για ποιό λόγο μας τα δείχνετε; Για να ενημερωθούμε για την εξέλιξη της τεχνολογίας και για το τι αγοράζουν οι πλούσιοι;</p> <p>Έλεος, σε ποιον απευθύνεστε.</p> Ρε φίλε καταρχάς δεν το διαφημίζουν ούτε για μένα ούτε για εσένα. Πέρα από τους φράγκα τους που θα το πάρουν για το γαμωτο ειναι για επαγγελματίες του είδους. Εμείς ας μείνουμε με windows η άντε το πολύ σε MacBook για κανά rendering. Sent from my iPad using Insomnia <p>Με λιγοτερα χρηματα φτιαχνεις pc με τα ιδια χαρακτηριστικα.Δεν εχει κατι διαφορετικο, απλα ειναι ενα designato desktop.Αυτo προς τα apple victims.</p> Πες τα σε κανένα αρχιτέκτονα η developer για 3d μοντέλα να πάρει PC. Μόνο αν θέλει να καταστρέψει την καριέρα του. Sent from my iPad using Insomnia Ποτε επιτελους θα καταλαβαιτε οτι τα apple δεν ειναι για ολους; Ειναι μια εταιρια με premium προιοντα. Οταν επιλεγεις να αγορασεις κατι με λογοτυπο το μηλο αγοραζεις και πληρωνεις οτι αυτο συνεπαγεται.... Επιλογη σου ειναι. Τωρα αυτα τα βλακωδη σχολια τυπο εχουμε κριση γιατι τα γραφετε συνεχεια; Εχουν καποιο νοημα σε ενα τεχνολογικο φορουμ; Δηλαδη τι ειδησεις πρεπει να παρουσιαζει ενα τεχνολογικο το φορουμ αν δεν παρουσιαζει ο,τι καινουριο βγαινει; Εχει σημασια ποσο κανει; Ενημερωτικο ειναι.... Δεν σας βαζει κανεις το μαχαιρι στο λαιμο να ο αγορασετε..... Απλα αγνοηστε το ποστ.... Ειναι τραγικο 2 σελιδες με απαντησεις να περιλαμβανουν μονο βλακωδη και ασχετα ποστ.... Μην τον κανετε youtube και εδω..... Απλα αγνοηστε..... Αλλωστε οσα δεν φτανει η αλεπου..... Προς αποφυγη παρεξηγησεων ουτε εγω θα εσκαγα ποτε λεφτα σε mac γιατι μου ειναι παντελως αχριστοι για τη χρηση( gaming) που κανω και φυσικα πανακριβοι...... To μηχανημα θηριο απλα ....σε ενα πολυ compact μεγεθος....<br><br> Sent from my iPhone using Insomnia Πες τα ρε μεγάλες γιατί έχει πέσει το παραλήρημα της ζωής μας εδώ. Πολύ απλά εμείς οι πιο απλοί χρήστες δεν τα ακουμπάμε. Όταν ο άλλος βγάζει 5000 ευρώ από την δουλειά του για να φτιάχνει 3δ μοντέλα τότε ναι. Sent from my iPad using Insomnia <p>3.000 , για το ENTRY LEVEL μηχανιμα , το οποιο θα φοραει εξαρτηματα αξιας το ΠΟΛΥΥΥΥ 1.000ε-1.500e . </p> <p> </p> <p>θελεις να σου πουλησει η apple μηχανιμα με 300% κερδος ? got on , buy it </p> Entry level? καταρχάς οι κάρτες γραφικών κοστίζουν 1800 με 2000 ευρώ. Ο επεξεργαστής κοντά στο 800αρι. Τι άλλο να σου πω. Sent from my iPad using Insomnia 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Entry level? καταρχάς οι κάρτες γραφικών κοστίζουν 1800 με 2000 ευρώ. Ο επεξεργαστής κοντά στο 800αρι. Τι άλλο να σου πω. πάμε πάλι, ο quad core xeon στο mac pro των 2999$ κάνει 294$, το αναλύσαμε σε προηγούμενα posts... όσο για τις κάρτες γραφικών http://architosh.com/2013/10/the-mac-pro-so-whats-a-d300-d500-and-d700-anyway-we-have-answers/ The D300 is a Pitcairn-based GPU, just like the AMD FirePro W7000. Of the three GPU options on the new Mac Pro only the D300 features a narrower 256-bit memory bus with a 160 GB/s memory bandwidth. We feel that the D300 is in essence the W7000 but with half the VRAM. The actual W7000 comes with 4 GB not 2 GB like the D300. Essential key specs include: 1280 Stream Processors (texture mapping units/unified shaders) 256-bit memory bus width 160 GB/s memory bandwidth 2 GB Vram GDDR5 The D300 provides 2 teraflops of single precision compared to 2.4 for the W7000. Could this again be because of core clock differences? Has AMD provided D-series FirePros with slightly dialed down clocks for thermal temperature reasons? Amazon has FirePro W7000 cards retailing at 649.USD. Apple is providing essentially two of these or approximately 1,200.USD in GPU value in the baseline Mac Pro. 649$ η "αντίστοιχη", δυνατότερη όμως(2.4TFlops), W7000 που έχει και διπλάσια VRAM... οπότε για να είμαστε δίκαιοι δεν μπορούμε να κοστολογήσουμε την D300 στα ίδια χρήματα με την W7000 1
nikosl Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Workstation με μη expandable 16 Gb μνήμης. χααχαχχαχαχαχααχαχχααχχαχααχαχαχχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχχααχχααχαχαχ 1
haHa Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 δεν ειναι τυχαιο που τα Macintosh εχουν καθιερωθει στους περισσοτερους επαγγελματικους σταθμους εργασιας γιατι οταν κλεινεις μια δουλεια Δευτερα δε σε παιρνει να ασχολεισαι με τεχνικους αν σου σκασει μεσα στο ΣΚ το pc, στα Mac αυτα τα θεματα ειναι προ πολλου λυμενα, Και οι ανακρίβειες συνεχίζονται:Μετα την ανακριβεια οτι ο φθηνος mac pro εχει 2 επεξεργαστες ανω των 1000ευρω(ενω εχει εναν των ~$300), μαθαμε ότι στους επαγγελματικους σταθμους εργασιας(Workstation) εχουν καθιερωθει τα mac, ενω στην πραγματικοτητα εχουν ποσοστο κατω του 10% σε αυτον τον τομεα. Στα workstation που η αξιοπιστία, η ευελιξια κλπ ειναι πολυ σημαντική, τα pc εχουν την μεριδα του λεοντος κ τα mac εχουν κατω απο 10%. Πες τα σε κανένα αρχιτέκτονα η developer για 3d μοντέλα να πάρει PC. Μόνο αν θέλει να καταστρέψει την καριέρα του. Η συντριπτική πλειοψηφία επαγγελματιων που εχουν να κανουν με 3d modelling χρησιμοποιουν pc. Η εκμετάλλευση του hardware, οι επιδοσεις, η ευελιξια κ η σταθεροτητα ειναι αρκετα σημαντική για τους επαγγελματιες του χώρου οποτε πανε κατα κυριο λογο σε Windows. 2
NickTG Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 και τα αυτοκινητα καποτε εμοιαζαν οπως περιγραφεις, σαν παραλληλεπιπεδα ορθογωνια ητανν. δες τα τωρα Πότε ήταν αυτό?
haHa Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Οποιος νομίζει ότι μπορεί να φτιάξει καλύτερο μηχάνημα και ταυτόχρονα πολύ φτηνότερο, γιατί δεν το κάνει κιόλας; Ας φτιάξει τα μηχανηματάκια του κι ας πάει να τα πουλήσει, να δούμε αν θα πουλήσει περισσότερο από τα mac pro. Μα τι λέω, ΚΑΙ φτηνότερο, ΚΑΙ καλύτερο; Θα ξεπουλήσει σίγουρα. Σκόνη θα την κάνει την Apple. Ή μήπως όχι;Εχεις απολυτο δικιο οτι θα ξεπουλησουν:Πραγματι εταιριες οπως hp, dell κλπ που φτιαχνουν workstation που απευθυνονται σε επαγγελματιες που ενδιαφερονται για επιδοσεις, σταθερότητα, αξιόπιστια, επεκτασιμοτητα εχουν ΜΑΚΡΑΝ μεγαλύτερο ποσοστο market share απο οτι τα mac σε workstation. 5
songless_bird Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Και οι ανακρίβειες συνεχίζονται: Μετα την ανακριβεια οτι ο φθηνος mac pro εχει 2 επεξεργαστες ανω των 1000ευρω(ενω εχει εναν των ~$300), μαθαμε ότι στους επαγγελματικους σταθμους εργασιας(Workstation) εχουν καθιερωθει τα mac, ενω στην πραγματικοτητα εχουν ποσοστο κατω του 10% σε αυτον τον τομεα. Στα workstation που η αξιοπιστία, η ευελιξια κλπ ειναι πολυ σημαντική, τα pc εχουν την μεριδα του λεοντος κ τα mac εχουν κατω απο 10%. Η συντριπτική πλειοψηφία επαγγελματιων που εχουν να κανουν με 3d modelling χρησιμοποιουν pc. Η εκμετάλλευση του hardware, οι επιδοσεις, η ευελιξια κ η σταθεροτητα ειναι αρκετα σημαντική για τους επαγγελματιες του χώρου οποτε πανε κατα κυριο λογο σε Windows. Για σταθεροτητα ο επαγγελματιας επιλεγει mac. Στον χωρο του video, φωτογραφιας, ηχου , αυτο βλεπω καθε μερα. Εχουν βεβαια και ενα pc με windows που κανει και αυτο 4-5 χιλιαρικα για παν ενδεχομενο που καποιος θελει εφαρμογη που δεν υπαρχει σε mac. Αλλα δεν ειναι να εμπιστευεσαι τα windows σε βαριες εργασιες ειδικα οταν το μηχανημα φτανει στα ορια του πχ μετα απο 12 ωρες που το αφηνεις να επεξεργαστει ενα 3D HD video. Αληθεια με τα ιδια χαρακτηριστικα η Dell ποσο κοστολογει τα μηχανηματα της; Ετσι για να δουμε ποσα βαζει στην τσεπη και αυτη ή μηπως στην τιμη δεν σου πουλανε μονο hardware ολοι; 1
MoviemakerGr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Η ίδια η Apple έχει τελειώσει την υπόθεση MacPro με την κλειστή λογική της.. τώρα κατασκεύασε ένα μηχάνημα με δικό του αυτόνομο χαρακτήρα μη συγκρίσιμο με κανένα άλλο για ειδικού τύπου κυρίως Αμερικάνους επαγγελματίες.. κανείς υπολογιστής όπως σωστά προαναφέρθηκε δεν μπορεί να τρέξει καλύτερα το Final Cut από αυτόν,φαντάζομαι και άλλες σουίτες της μαμάς Apple. Στην Ελλάδα που οι ειδικότητες σκηνοθέτης φωτογράφος μοντερ παράγωγος ηχολήπτης κλπ είναι ένας Άνθρωπος πλέον, και πληρώνεται στην καλύτερη με ένα 1000ρικο το 20λεπτο (μονταρισμένο,μιξαρισμενο τελικό προϊόν),δύσκολα θα βρει μερίδιο στην αγορά.σε μια αγορά όμως που το οξύμωρο είναι ότι το Final cut κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι του διάσημου Avid.
Simewn Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Εννοείτε οτί ο μάγκας ο Έλληνας με τα μισά λεφτά φτιάχνει καλύτερο μηχάνημα. Το PC μου κόστισε, μόνο ο πύργος 1500€. Θα μπορούσα να έχω την ίδια απόδοση στα παιχνίδια πχ με τα μισά λεφτά. Αν ήθελα το έκανα, αλλά δεν το έκανα. θα μπορούσα να έχω την μισή απόδοση από αυτή που έχω , με τα διπλάσια λεφτά, αλλά δεν το έκανα. Πήρα αυτό που ήθελα και αυτό που μπορούσα να διαθέσω για τους λόγους που εγώ ήθελα. Και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η άποψή μου είναι οτι 3000€ για αυτό το μηχάνημα είναι πάρα πολύ καλή τιμή. Ο σχεδιασμός του είναι καταπληκτικός, πραγματικά έχει υψώσει τον πήχη σε αυτό τον τομέα η Apple. 4
costis ni Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Παιδιά, για όποιον δεν κατάλαβε o ανταγωνισμος του είναι ΑΥΤΟ http://www8.hp.com/us/en/campaigns/workstations/z820.html Το οποίο α) Είναι στην ίδια τιμή β) Δε θα έλεγα οτι είναι στο ίδιο επίπεδο, κατασκευαστικά. και μια απορία: To Final Cut Pro απαιτεί OSX κι όχι Mac Pro. (Ναι, το καινούργιο Final Cut Pro είναι optimized για να εκμεταλλευτεί το καινούργιο hardware του νέου Mac Pro). Αλλά μόνο το Final Cut Pro... Όχι suites τύπου final cut pro. Γιατί άραγε πολλοι αναφέρεστε σε προγράμμα που δεν υπάρχει πιά; Γιατί μη μου πείτε οτι η βλακειούλα (Final Cut X) που κατεβαζεις με 300 ευρά απο το appstore έχει καμμλια σχέση με το F C Pro....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα