atheatos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 ναι όλα made in usa είναι.. Σωστα συναρμολογειται είναι το σωστό. Κατι άλλο... ο μικρός σκληρός που έχει ποσο να κάνει να βάλω και εγώ έναν τέτοιο σε ένα κουτί?
athenaum Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Χωρις αστεια, για ολα αυτα που προσφερει και μαλιστα με την υπογραφη της apple, θα μπορουσε να κοστιζει και πολυ περισότερα
Timonkaipumpa Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Οι μόνες κάρτες ήχου που απαιτούν Mac είναι οι Apogee και οι Metric Halo, όταν μιλάμε για τον τομέα της παραγωγής και επεξεργασίας του ήχου. Ααα... και τα DSP των Pro Tools. Ευτυχώς δεν είναι όλα θέμα της κάρτας ήχου και ευτυχώς αυτό το γνωρίζουν όσοι πραγματικά ασχολούνται με το άθλημα και δεν είναι ηχολήπτες της πιάτσας ή wanna be ηχολήπτες με home studios. Και επειδή ισχύει το παραπάνω, η Apple είναι αυτή την στιγμή η εταιρία με το καλύτερο "framework" στο audio. Σαφώς και με τα ίδια λεφτά ή και με λιγότερα φτιάχνεις κάτι πιο "τούμπανο" αλλά ξεχνάτε κάτι πολύ βασικό, το λειτουργικό σύστημα που τρέχει. Όπως και με λιγότερα λεφτά παίρνεις android τηλέφωνο με specs που πατάνε κάτω το iPhone αλλά στο τέλος το iPhone τρέχει (ή αν θέλετε φαίνεται να τρέχει) πιο γρήγορα. Δεν είμαι fanboy απλά έχω λειτουργήσει και OSX-Windows και iOS-Android. Μην ξεχνάτε οτί η Apple πουλάει λειτουργικό . Με τα ίδια λεφτα σου φτιάχνω πολύ καλύτερο! Διαβάζετε καθόλου τι γράφεται στο topic ή απλά μπήκατε για να πετάξετε την όποια γνώμη έχετε χωρίς να είστε σε κανέναν από τους χορούς; Εάν διαβάζατε θα βλέπατε το εξής post πριν από τα δικά σας: Καταλαβαίνω τον επαγγελματία που χρησιμοποιεί όλη του τη ζωή συγκεκριμένο software (στην περίπτωση του ήχου και του βίντεο μάλιστα, γνωρίζω ότι είναι πολύ συγκεκριμένο και το hardware). Εγώ ας πούμε δεν θα έπαιρνα ποτέ Firepro γιατί απλούστατα το software που χρησιμοποιώ (και γράφω) είναι βελτιστοποιημένο για nVidia Quadro. Επίσης να τονίσω οτι το κόστος δεν παίζει ρόλο στην δουλειά μου, το Workstation μου κοστίζει όσο 4-5 MacPro, επομένως μια σύντομη έρευνα που παραθέτω παρακάτω την έκανα για πλάκα, επειδή το MacPro μου φαινότανε φτηνό και δεν καταλάβαινα γιατί μιλάνε όλοι για μεγάλο κόστος. Τέλος πριν τα ακούσω... να πώ ότι δεν γουστάρω την apple για διάφορους λόγους, αλλά νομίζω είμαι αντικειμενικός. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ποιοτικό κουτί 150€ τουλάχιστον Ποιοτικό τροφοδοτικό 150€ τουλάχιστον Motherboard για Dual Xeon δεν υπάρχουν και άπειρες επιλογές... έκανα μια οικονομική επιλογή το Asus Z9κάτι 500€ Xeon E5-2609 V2 Box 300€ (εδώ να πώ ότι υποπτεύομαι πως η apple χρησιμοποιεί μια υπερχρονισμένη εκδοχή του, αλλά η τιμή ας πούμε οτι είναι η ίδια) 12Gb ECC registered RAM 150€ OCZ Revodrive 3 X2 240Gb 580€ Μόνο αυτό συγκρίνεται σε επιδόσεις με αυτό που βάζουν μέσα... (αν και μυρίζομαι Steve από πίσω... Βόσνιακ εννοώ και Fusion-io, αλλά τότε έπρεπε να βάλω 5000€ μόνο για μια υποψία...) Τώρα γραφικά αντίστοιχα, μάλλον θα πάμε για μία Firepro W7000 ή δύο W5000 crossfire... άρα 900€ ή 1100€... Εν κατακλείδι, αν κάνουμε τη σούμα, το MacPro των 3000$, είναι και ελαφρώς πιο φτηνό από αντίστοιχο PC, ή τέλος πάντων περίπου ίδιο!!! 3 στραβά εντοπίζω στην όλη φάση: 1) γιατί μόνο 64Gb ρε παιδιά? (ναί, έχω ήδη 128... και μου φτάνουν τσίμα τσίμα) 2) γιατί FirePro? και γιατί όχι επιλογή? 3) 10Gigabit Ethernet οποσδήποτε!!!!!!! Καλοί οι κεραυνοί αλλά σιγά να μην αλλάξω File Server για τις μακακίες τους... (υποθέτω θα παίξει αντάπτορας από κεραυνό σε 10Gb αλλά πότε??? . . . 4) είναι Apple!!! (καλά πλάκα κάνω) ΥΓ: Θα σας φανεί κουφό αλλά πάνω από τρείς φορές έχω κουβαλήσει 2 οθόνες, το "γαιδούρι" μου και UPS γιατί στα νησιά έχουν σκατά ρεύμα... οπότε και εγώ μόλις το έιδα το καινούργιο δαγκωμένο μήλο σκέφτηκα οτι με μια θήκη της Pelican μπορώ να το κουβαλάω εύκολα... κοντεύουμε τα δεύτερα -άντα βλέπεις... (παλιά κουβαλούσαμε ένα αυτοκίνητο πράγματα για να παίζουμε Unreal Tournament στην παραθέριση μας με ήχο 7.1...) 1
kinq1 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Οποιος νομίζει ότι μπορεί να φτιάξει καλύτερο μηχάνημα και ταυτόχρονα πολύ φτηνότερο, γιατί δεν το κάνει κιόλας; Ας φτιάξει τα μηχανηματάκια του κι ας πάει να τα πουλήσει, να δούμε αν θα πουλήσει περισσότερο από τα mac pro. Μα τι λέω, ΚΑΙ φτηνότερο, ΚΑΙ καλύτερο; Θα ξεπουλήσει σίγουρα. Σκόνη θα την κάνει την Apple. Ή μήπως όχι; Εγώ προσωπικά πήρα το imac μεταχειρισμένο για 700 ευρώ, τα 1500 που κόστιζε καινούργιο δεν θα τα έδινα. Οπως και δεν θα έδινα τα λεφτά για το mac pro, όπως και να το κάνουμε είναι πολύ ακριβό σε απόλυτους αριθμούς. Αλλά αν το πετύχω πουθενά μεταχειρισμένο ενός έτους με κανα χιλιάρικο, αντε χιλιοδιακοσάρι, ίσως... αν το έχω βέβαια και το χιλιάρικο, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. 2
qsis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Σωστα συναρμολογειται είναι το σωστό. άσχετο με την όλη κουβέντα, αλλά πλέον μόνο ότι είναι made in taiwan εμένα μου γεμίζει το μάτι (και συνήθως μου αντέχει) και πολλά πιο "premium" ας το πούμε έτσι πράγματα σε pc parts φτιάχνονται εκεί τα china, korea , usa , europe δε μου λένε τίποτα taiwan και πάλι taiwan (αα και φυσικά japan, αλλά εκεί πιάνουν κώλους) το made/assembled in usa μόνο αν ήμουν αμερικάνος θα με συγκινούσε, διαφορετικά το θεωρώ κάτι κακό 1
megolakis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Διαβάζετε καθόλου τι γράφεται στο topic ή απλά μπήκατε για να πετάξετε την όποια γνώμη έχετε χωρίς να είστε σε κανέναν από τους χορούς; Η "γνώμη που πέταξα" είχε να κάνει με τα σχόλια που διάβασα στις προηγούμενες σελίδες σχετικά με το πόσο ακριβό και άθλιο είναι το MacPro και πόσο πιο καλό μηχάνημα μπορεί να στήσει κάποιος με τα ίδια ή λιγότερα λεφτά, αυτό.
Timonkaipumpa Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Η "γνώμη που πέταξα" είχε να κάνει με τα σχόλια που διάβασα στις προηγούμενες σελίδες σχετικά με το πόσο ακριβό και άθλιο είναι το MacPro και πόσο πιο καλό μηχάνημα μπορεί να στήσει κάποιος με τα ίδια ή λιγότερα λεφτά, αυτό. Τώρα που ξαναδιαβάζω το post σου, παίζει να ήθελα να κάνω παράθεση σε άλλον που για μία ακόμα φορά λέει "Εγώ με λιγότερα λεφτά κάνω κάτι καλύτερο που δεν είναι apple".
qsis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Οποιος νομίζει ότι μπορεί να φτιάξει καλύτερο μηχάνημα και ταυτόχρονα πολύ φτηνότερο, γιατί δεν το κάνει κιόλας; Ας φτιάξει τα μηχανηματάκια του κι ας πάει να τα πουλήσει, να δούμε αν θα πουλήσει περισσότερο από τα mac pro. Μα τι λέω, ΚΑΙ φτηνότερο, ΚΑΙ καλύτερο; Θα ξεπουλήσει σίγουρα. Σκόνη θα την κάνει την Apple. Ή μήπως όχι; Εγώ προσωπικά πήρα το imac μεταχειρισμένο για 700 ευρώ, τα 1500 που κόστιζε καινούργιο δεν θα τα έδινα. Οπως και δεν θα έδινα τα λεφτά για το mac pro, όπως και να το κάνουμε είναι πολύ ακριβό σε απόλυτους αριθμούς. Αλλά αν το πετύχω πουθενά μεταχειρισμένο ενός έτους με κανα χιλιάρικο, αντε χιλιοδιακοσάρι, ίσως... αν το έχω βέβαια και το χιλιάρικο, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. αν μιλάμε για χρήση workstation κτλ υπάρχουν εταιρείες σαν την hp που και φθηνότερες είναι και καλύτερη εγγύηση/υποστήριξη έχουν για αυτό έχουν και ανάλογο μερίδιο αγοράς ενώ η apple είναι ανύπαρκτη έγιναν τώρα επαγγελματικά μηχανάκια τα mac επειδή βόλεψαν μερικούς επαγγελματίες συγκεκριμένων επαγγελμάτων και μερικών που θέλουν απλά να κάνουν φιγούρα; αφού το έχουμε πει, ο κόσμος ακόμα κινείται με XP , χωρίς αυτά θα κατέρρεε ο πλανήτης συνεχίστε να πιστεύετε στη σπουδαιότητα της apple πού όπως έχει χιλιοειπωθεί αφορά λίγους
INick Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Προφανως δεν εχεις δουλεψει ποτε με touchpad. Απο την αλλη μαλλον δεν γνωριζεις ποσο πολυ απεχει μια πατεντα ή μια καλη ιδεα απο ενα ΚΑΛΟ τελικο προιον. Και κατ' εσε οτι καλο εχει βγαλει η apple ειναι κλεμμενο. Επιπλεον, το θες δεν το θες ή επιλογη ειναι δικη σου. Δεν εχει το μονοπωλιο για να την κραζεις για την τιμολογιακη πολιτικη που ακολουθει. Εσυ μονο κερδισμενος βγαινεις απο τετοιες κινησεις εφ'οσων ανεβαινει ο πηχης του ανταγωνισμου. Λαμπρο παραδειγμα, το iphone. Ποτε δεν το αγορασα, ουτε νομιζω θα το αγορασω γιατι για εμενα ειναι ακριβο αλλα απο την ιστορια του iphone εγω βγηκα κερδισμενος, κρατωντας στα χερια μου ενα νεξους με κορυφαια χαρακτηριστικα, τελειο λειτουργικα και πολυ ωραιο αισθητικα. Αμα δεν ηταν το iphone, ακομα θα κρεμουσαμε πεννακια στα κλειδια μας και θα αχολουμασταν με windows mobile... Τελος, υπενθυμιζω και την τερραστια αγορα των tablet που ανοιξε η apple με το ipad. Wow! Ηρεμία... δεν είπα κάτι κακό για την apple. Αντίθετα την θαυμάζω σαν εταιρία για τις φορητές συσκευές της, το software και την υποστήριξη του πελάτη. Καλά για το marketing δεν το συζητάμε είναι φοβερή και ειδικότερα για αυτο που εφεύηρε ο Steve Jobs, δηλαδή τον συνδιασμό τεχνολογιών και hardware (που έχουν εφεύρει ΑΛΛΟΙ) και προώθησή της στο χρήστη ως νέα ανάγκη και ως μέσο ανύψωσης (και καλά) του κοινωνικού status επειδή φυσικά "είναι apple", δημιουργώντας ακόμα κι άβουλους ή εθισμένους fans/αγωραστικό κοινό. Κι όλα φυσικά προσφέρονται με το αζημίωτο γιατί δεν πληρώνεις hardware (που είναι OK σε γεινκές γραμμές), πληρώνεις όνομα, στυλ, ευκολία χρήσης software και υποστήριξη. Έχει πετύχει ό,τι ονειρεύεται η οποιαδήποτε εταιρία στον καπιταλιστικό αυτό κόσμο! Όσο για το συγκεκριμένο προιόν... η δυσκολία της apple να κερδίσει την αγορά enterprise αγορά είναι ανεμενόμενη διότι τετοιοι τομείς ενδιαφερονται περισσοτερο για την ωμή απόδοση (hardware και εξειδικευμένο software και με legacy υποστήριξη) παρά για στυλ, εμφάνιση, user experience κτλ. τα οποία είναι τα θεμέλια στα οποία βασίζεται η apple. Άρα και για το συγκεκριμένο προϊόν δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος. Πάντως όντως είναι ακριβό για το hardware του. 2
Timonkaipumpa Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 αν μιλάμε για χρήση workstation κτλ υπάρχουν εταιρείες σαν την hp που και φθηνότερες είναι και καλύτερη εγγύηση/υποστήριξη έχουν για αυτό έχουν και ανάλογο μερίδιο αγοράς ενώ η apple είναι ανύπαρκτη έγιναν τώρα επαγγελματικά μηχανάκια τα mac επειδή βόλεψαν μερικούς επαγγελματίες συγκεκριμένων επαγγελμάτων και μερικών που θέλουν απλά να κάνουν φιγούρα; αφού το έχουμε πει, ο κόσμος ακόμα κινείται με XP , χωρίς αυτά θα κατέρρεε ο πλανήτης συνεχίστε να πιστεύετε στη σπουδαιότητα της apple πού όπως έχει χιλιοειπωθεί αφορά λίγους Τα "μηχανάκια" της Apple ήταν επαγγελματικά από τον καιρό του Atari ST, όπου μόνο Atari ST και Machintosh έβλεπε κανείς σε Audio Recording Studios.
megolakis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Τώρα που ξαναδιαβάζω το post σου, παίζει να ήθελα να κάνω παράθεση σε άλλον που για μία ακόμα φορά λέει "Εγώ με λιγότερα λεφτά κάνω κάτι καλύτερο που δεν είναι apple". Τέλος πάντων αυτό που ήθελα να πω είναι ότι μπορεί κάποιος να καταφέρει να φτίαξει ένα καλύτερο spec-wise μηχάνημα με τα ίδια λεφτά αλλά δεν μπορεί να ξεπεράσει το MacPro σαν τελικό προιόν, σαν σύνολο( Το μέγεθος, το πως είναι κουμπωμένα όλα μέσα, η ψύξη και το λειτουργικό σύστημα ) . Ελπίζω να κατάλαβες την άποψη μου, την προσωπική μου γνώμη πάντα. 1
Max1997 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 ναι όλα made in usa είναι.. Για την ακρίβεια ειναι Designed by Apple in California, Assembled in China! Τέλος πάντων αυτό που ήθελα να πω είναι ότι μπορεί κάποιος να καταφέρει να φτίαξει ένα καλύτερο spec-wise μηχάνημα με τα ίδια λεφτά αλλά δεν μπορεί να ξεπεράσει το MacPro σαν τελικό προιόν, σαν σύνολο( Το μέγεθος, το πως είναι κουμπωμένα όλα μέσα, η ψύξη και το λειτουργικό σύστημα ) . Ελπίζω να κατάλαβες την άποψη μου, την προσωπική μου γνώμη πάντα. Σεβαστή η άποψη σου αλλά εγώ είμαι υπέρ samsung series 9 με linuxακια Τα "μηχανάκια" της Apple ήταν επαγγελματικά από τον καιρό του Atari ST, όπου μόνο Atari ST και Machintosh έβλεπε κανείς σε Audio Recording Studios. Ήταν
Αδιαφορος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 oh really? άλλο μοντέλο Ε5-2630v2: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819116933 newegg price 649$ http://ark.intel.com/products/75790/Intel-Xeon-Processor-E5-2630-v2-15M-Cache-2_60-GHz intel price 616$ τρελή διαφορά... υποθέτω ότι στον 1620v2 η διαφορά είναι στα 700 euro? Mαρεσει που ασχολεισαι , λες και τωρα θα τους μαθεις. Αφου σου λεει ο ενας κοστιζει 1000, αρα οι 2 (που εχει 1 μονο αλλα δεν πειραζει), με απλη μεθοδο των τριων το βρισκουμε 1
alexpen Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Wow! Ηρεμία... δεν είπα κάτι κακό για την apple. Αντίθετα την θαυμάζω σαν εταιρία για τις φορητές συσκευές της, το software και την υποστήριξη του πελάτη. Καλά για το marketing δεν το συζητάμε είναι φοβερή και ειδικότερα για αυτο που εφεύηρε ο Steve Jobs, δηλαδή τον συνδιασμό τεχνολογιών και hardware (που έχουν εφεύρει ΑΛΛΟΙ) και προώθησή της στο χρήστη ως νέα ανάγκη και ως μέσο ανύψωσης (και καλά) του κοινωνικού status επειδή φυσικά "είναι apple", δημιουργώντας ακόμα κι άβουλους ή εθισμένους fans/αγωραστικό κοινό. Κι όλα φυσικά προσφέρονται με το αζημίωτο γιατί δεν πληρώνεις hardware (που είναι OK σε γεινκές γραμμές), πληρώνεις όνομα, στυλ, ευκολία χρήσης software και υποστήριξη. Έχει πετύχει ό,τι ονειρεύεται η οποιαδήποτε εταιρία στον καπιταλιστικό αυτό κόσμο! Όσο για το συγκεκριμένο προιόν... η δυσκολία της apple να κερδίσει την αγορά enterprise αγορά είναι ανεμενόμενη διότι τετοιοι τομείς ενδιαφερονται περισσοτερο για την ωμή απόδοση (hardware και εξειδικευμένο software και με legacy υποστήριξη) παρά για στυλ, εμφάνιση, user experience κτλ. τα οποία είναι τα θεμέλια στα οποία βασίζεται η apple. Άρα και για το συγκεκριμένο προϊόν δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος. Πάντως όντως είναι ακριβό για το hardware του. Μαλλον παρεξηγηθηκε το υφος μου. Αλοιμονο, ουτε σου κουναω το δαχτυλο ουτε σου κανω μαθηματα. Απλα, παραθετω την οσο πιο γινεται αντικειμενικη αποψη μου. Ειλικρινα, και δεν το λεω απο εξυπναδα, αμα δουλεψεις (οχι εσυ προσωπικα, γενικα μιλαω) με το touchpad (παραδειγμα ειναι) θα δεις ποσο πολυ απεχει απο οποιαδηποτε αλλη προσπαθεια multitouch, gesture κλπ. του ανταγωνισμου του. Ειναι καλο πραμα το μηλο. Και στα γραφω αυτα απο το macbook pro του 2009 που ειχα παρει μεταχειρισμενο απο αμερικη σε δημοπρασια και τιμη χωμα (για να σου αποδειξω οτι δεν ειμαι κανας λεφτας fanboy ή οτιδηποτε)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα