Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν κοστολογειται ενα μηχανημα μονο απο τα parts τα εχουμε πει 1.000.000 φορες.

επισης τον επαγγελματια πολυμεσικων εφαρμογων που ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ και επιλεγει να το κανει με αυτο το HW και Software ερχεσαι εσυ να τον πεις θυμα. μετα ο δικος μου τροπος ηταν χυδαιος; και λιγα ειπα.

Προφανως και η apple δεν κοστολογει το hardware αλλα τις πατεντες ευρεσιτεχνιας.Δεν περιμενα να το μαθω απο comment σε αρθρο του insomnia man.Επισης αν ηθελες ας ελεγες περισσοτερα,υπαρχουν και οι αναφορες για ατομα που δεν σεβοντε τους εαυτους τους και τους γυρω τους.Peace!

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλά τα λες φιλαράκο…

Στην Αμερική το ποσοστό των Mac είναι 25% και στο χώρο της εκπαίδευσης ξεπερνά το 50%.

Στην Ελλάδα μετά βίας είναι 3-4%. Όταν κάτι το αγνοείς

μόνο στην Ελλάδα είναι τόσο χαμηλό?

Δημοσ.

Ότι καλύτερο έχω δει στα 30 χρόνια ζωής μου και απειρης ενασχόλησης μου με το αντικείμενο ......τώρα κάτι παιδάκια εδώ μέσα που δεν είχαν ποτέ επαφή με Mac και βγαίνουν και μου μιλάνε περί του τι PC σου κάνω εγώ με 3000 χιλιαρικα απλά θα γελούσα...

Το μηχανάκι βρωμάει τεχνολογία απτό διαστημα και ποιότητα απτό χιλιόμετρο.

Ούτε θέλω να μακρυγορησω ούτε να πίσω τον οποιοδήποτε για το πόσο ενδιαφέρον μηχάνημα έβγαλαν τα παλικαρια εκεί μέσα στην Apple.....Άλλωστε haters gonna hate και όσοι δουλεύουμε με Mac έχουμε πάρει είδηση την φάση από παλιά ;)

• Like 5
Δημοσ.

δεν ειναι τοσο απλοικα τα πραγματα,

περα απο τη ποιοτητα, την ευρεσιτεχνια την αισθητικη, πληρωνεις κυριως για τη σταθεροτητα

δεν ειναι τυχαιο που τα Macintosh εχουν καθιερωθει στους περισσοτερους επαγγελματικους σταθμους εργασιας

γιατι οταν κλεινεις μια δουλεια Δευτερα δε σε παιρνει να ασχολεισαι με τεχνικους αν σου σκασει μεσα  στο ΣΚ το pc, στα Mac αυτα τα θεματα ειναι προ πολλου λυμενα,

μια και το computing ειναι πλεον ευρεως διαδεδομενο και το pc εχει μπει για ψυχαγωγικους λογους στο σπιτι του καθε ασχετου με τη τεχνολογια, ο κοσμος θα ηταν πολυ καλυτερος και ασφαλεστερος με mac

αλλα οι πωλητες, οι πωλησεις, οι τεχνικοι, οι αναβαθμισεις, το service, το support θρεφουν μια ολοκληρη αγορα κι εχουν δημιουργησει ενα ειδος κατεστημενου, αν καποιος ειναι ψιλοασχετος θα πρεπει ή να το ψαξει απο μονος του ή να παει συστημενος στην Apple

πολυς κοσμος θα προτιμουσε να πληρωσει κατι παραπανω αν γνωριζε εκ των προτερων οτι ειχε αυτη δυνατοτητα  για να γλιτωσει απο το βασανο να υποχρεωνεται καθε τρεις και λιγο  σε συγγενεις, φιλους και τεχνικους για να καθαριζει το μηχανημα του απο ιους και παραληψεις-αστοχιες-ασυμβατοτητες
τα μηχανηματα ειναι για να υπηρετουν εμας για να κανουμε εμεις  ευκολοτερα τη δουλεια μας και κατεπεκταση τη ζωη μας, οχι να γινουμε εμεις δουλοι τους συντηρωντας τα με τον ενα ή τον αλλο τροπο

κι ουτε η x γνωση που εχουμε αποκτησει μερικοι απο εμας ειτε απο χομπυ ειτε απο την ενασχοληση με την εργασια ειναι αυτονοητη για ολους τους υπολοιπους,
δε γεννηθηκαν ολοι κομπιουτεραδες και το κυριοτερο: απο τη στιγμη που το pc μπηκε σε καθε σπιτι οπως η tv αυτο δε σημαινει οτι και ολοι ειναι διατεθιμενοι να γινουν ή εχουν το χρονο νασχοληθουν

• Like 4
Δημοσ.

Σαφώς και με τα ίδια λεφτά ή και με λιγότερα φτιάχνεις κάτι πιο "τούμπανο" αλλά ξεχνάτε κάτι πολύ βασικό, το λειτουργικό σύστημα που τρέχει. Όπως και με λιγότερα λεφτά παίρνεις android τηλέφωνο με specs που πατάνε κάτω το iPhone αλλά στο τέλος το iPhone τρέχει (ή αν θέλετε φαίνεται να τρέχει) πιο γρήγορα. Δεν είμαι fanboy απλά έχω λειτουργήσει και OSX-Windows και iOS-Android. Μην ξεχνάτε οτί η Apple πουλάει λειτουργικό .

• Like 2
Δημοσ.
Σαφώς και με τα ίδια λεφτά ή και με λιγότερα φτιάχνεις κάτι πιο "τούμπανο" αλλά ξεχνάτε κάτι πολύ βασικό, το λειτουργικό σύστημα που τρέχει. Όπως και με λιγότερα λεφτά παίρνεις android τηλέφωνο με specs που πατάνε κάτω το iPhone αλλά στο τέλος το iPhone τρέχει (ή αν θέλετε φαίνεται να τρέχει) πιο γρήγορα. Δεν είμαι fanboy απλά έχω λειτουργήσει και OSX-Windows και iOS-Android. Μην ξεχνάτε οτί η Apple πουλάει λειτουργικό .

Δες http://www.hackintosh.com ή του βάζεις ενα VM και τρέχει μπομπα

• Like 1
Δημοσ.
Ότι καλύτερο έχω δει στα 30 χρόνια ζωής μου και απειρης ενασχόλησης μου με το αντικείμενο ......τώρα κάτι παιδάκια εδώ μέσα που δεν είχαν ποτέ επαφή με Mac και βγαίνουν και μου μιλάνε περί του τι PC σου κάνω εγώ με 3000 χιλιαρικα απλά θα γελούσα...

Το μηχανάκι βρωμάει τεχνολογία απτό διαστημα και ποιότητα απτό χιλιόμετρο.

Ούτε θέλω να μακρυγορησω ούτε να πίσω τον οποιοδήποτε για το πόσο ενδιαφέρον μηχάνημα έβγαλαν τα παλικαρια εκεί μέσα στην Apple.....Άλλωστε haters gonna hate και όσοι δουλεύουμε με Mac έχουμε πάρει είδηση την φάση από παλιά ;)

Συμφωνώ μαζί σου, εχω 3 Mac αλλά ειναι λίγο overpriced καθώς πληρώνεις το brand κυρίως αλλά και το design...

Δημοσ.

To Final Cut Pro απαιτεί OSX κι όχι Mac Pro. (Ναι, το καινούργιο Final Cut Pro είναι optimized για να εκμεταλλευτεί το καινούργιο hardware του νέου Mac Pro). Αλλά μόνο το Final Cut Pro... Όχι suites τύπου final cut pro.

Εταιρίες όπως AVID, Autodesk και Adobe έχουν τον πρώτο λόγο όσον αφορά τις δραστηριότητες της κινηματογράφησης και εικόνας γενικότερα, όταν μιλάμε για επαγγελματικές ανάγκες.

Οι μόνες κάρτες ήχου που απαιτούν Mac είναι οι Apogee και οι Metric Halo, όταν μιλάμε για τον τομέα της παραγωγής και επεξεργασίας του ήχου. Ααα... και τα DSP των Pro Tools.

Τα Mac Pro δεν είναι η μόνη λύση κι ούτε καν η επικρατέστερη (με εξαίρεση την Αμερική ίσως) για επαγγελματίες των πολυμέσων. Ο κάθε επαγγελματίας εργάζεται στο περιβάλλον που τον βολεύει. Τα γραφικά του Lord Of The Rings έγιναν σε Windows XP στο Maya 3D. O Οσκαρικός συνθέτης και sound designer Hans Zimmer δουλεύει σε custom pc.

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις δουλεύουν και σε mac και σε pc για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επίλογος, 

Ήρθες εριστικά να το παίξεις επαγγελματίας στα πιτσιρίκια που δεν κατάφεραν να αγοράσουν iphone και μισούν την Apple γι αυτό, καθώς στάθηκαν στην τιμή. Ισχύουν αμφότερα. Το Mac Pro είναι ένα καλό εργαλείο γι αυτόν που κάνει ευκολότερα την δουλειά του μ 'αυτό. Αυτό δεν σημαίνει ότι για κάθε επαγγελματία των πολυμέσων είναι καλή αγορά. Και όντας επαγγελματίας καταναλωτής εξοπλισμού πολυμέσων, η τιμή του είναι τσιμπημένη για αυτά που μου προσφέρει. Δεν θα την μάθουμε τώρα την Apple.

προφανως και κατι δεν ειναι μονοδρομος. εριστικος εγινα απεναντι στην καθε ασχετη συγκριση spec by spec και σε σχολια τυπου σκουπιδοκαδος/σιγα τη μαλακια/υπερτιμημενη παπαρια κλπ.

προφανως υπαρχουν ενα σωρο σουιτες και για pc και για mac os.

και φυσικα ποτε δεν ειπα πως ειμαι επαγγελματιας στα πολυμεσα (ευρυτερα στον ΙΤ κλαδο ειμαι ομως και μια μυρωδια την εχω).

Δημοσ.

Δες http://www.hackintosh.com ή του βάζεις ενα VM και τρέχει μπομπα

Ξέρω πολλά περι hackintosh, είμαι μέλος και στην κοινότητα του tonymacosx86, έχω κάνει και δικά μου guides. Έχοντας δοκιμάσει και αυτήν την εναλλακτική σου λέω ότι δεν είναι το ίδιο και πάλι.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ μαζί σου, εχω 3 Mac αλλά ειναι λίγο overpriced καθώς πληρώνεις το brand κυρίως αλλά και το design...

Και το OS X επίσης.

• Like 1
Δημοσ.

όλα σωστά ,αλλά η πρεμιέρα έπρεπε να γίνει στην Ελλαδα νομίζω.Μονό οι Ελληνες  θα μπορούσαμε να εκτιμήσουμε ένα τέτοιο μεγαλειώδες επίτευγμα σε όλο του το εύρος. Πιστεύω οτι οι πωλήσεις του στη χώρα μας θα αποδείξουν αυτά που γραφω

• Like 1
Δημοσ.

Από πότε το touchpad έγινε εφεύρεση της apple!? Για την ακρίβεια πότε η apple εφηύρε ποτέ κάποια επαναστατική τεχνολογία hardware? Ναι τα software τους είναι πραγματικά φοβερά για human computer interaction αλλά όχι και να βαφτίσουμε την apple και το Steve Jobs εφευρέτες. Το marketing δεν είναι έρευνα.

Κάποιοι (και το wikipedia ευτυχώς) δεν ξεχναμε τους πραγματικους επιστήμονες που τρώνε τη ζωή τους στην έρευνα και τα εργαστήρια ή τις εταιριούλες που εφευρήσκουν νέες τεχνολογίες για να τις παίρνουν/κλέβουν οι μεγάλοι παίχτες (π.χ. apple).

Προφανως δεν εχεις δουλεψει ποτε με touchpad. Απο την αλλη μαλλον δεν γνωριζεις ποσο πολυ απεχει μια πατεντα ή μια καλη ιδεα απο ενα ΚΑΛΟ τελικο προιον. Και κατ' εσε οτι καλο εχει βγαλει η apple ειναι κλεμμενο. 

Επιπλεον, το θες δεν το θες ή επιλογη ειναι δικη σου. Δεν εχει το μονοπωλιο για να την κραζεις για την τιμολογιακη πολιτικη που ακολουθει. Εσυ μονο κερδισμενος βγαινεις απο τετοιες κινησεις εφ'οσων ανεβαινει ο πηχης του ανταγωνισμου. Λαμπρο παραδειγμα, το iphone. Ποτε δεν το αγορασα, ουτε νομιζω θα το αγορασω γιατι για εμενα ειναι ακριβο αλλα απο την ιστορια του iphone εγω βγηκα κερδισμενος, κρατωντας στα χερια μου ενα νεξους με κορυφαια χαρακτηριστικα, τελειο λειτουργικα και πολυ ωραιο αισθητικα. Αμα δεν ηταν το iphone, ακομα θα κρεμουσαμε πεννακια στα κλειδια μας και θα αχολουμασταν με windows mobile... Τελος, υπενθυμιζω και την τερραστια αγορα των tablet που ανοιξε η apple με το ipad.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...