Timonkaipumpa Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Νομίζω ότι είπα σε προηγούμενο ποσυ οτι δεν έχω γνωσεις . Δεν έχω ασχοληθει ούτε ερασιτεχνικά ούτε επαγγελματικά με μουσική παραγωγή whatever. Και φυσικά δεν ήταν ειρωνικό καθόλου το ότι θα με ενδιεφερε μια αντιπαραθεση .Αντιπαραθεση δεν θα κάνω εγώ γιατί δεν γνωριζω . Αλλα απο μια σωστή συζήτηση κάποια γνωση θα αποκομισουμε η θα πάρουμε ερεθίσματα να εμβαθυνουμε. Απο ότι βλεπω κάτι τέτοιο δεν θα γίνειΗ μονη ερώτηση μου ήταν να μάθω εν έτη 2013 τι είναι αυτο που κάνει τα μακ να είναι ακομα τόσο δυνατά στη μουσικη και ο ανταγωνισμος δεν τα φτάνει. Τόσο απλό. Αν ήξερα δεν θα ρωτουσα Βεβαια εσυ με μπερδευεις πιο πολύ τώρα γιατί μου μιλάς για ALSA. Για σπασε το ακρωνυμιο να καταλαβουμε τι λες γιατι εγω ως ALSA ξέρω μόνο το Advanced Linux Sound Architecture. Πολύ ωραία τότε... παρεξήγησα. Συγνώμη. Δυστυχώς (ή ευτυχώς) οι πιο πολλοί όταν προσπαθούν να εκφέρουν άποψη για το θέμα audio στο Apple OS, το μόνο που κάνουν είναι να συγκρίνουν λογισμικά DAW. Από εκεί και πέρα υπάρχει ολόκληρη τεχνολογική σκηνή κάτω από αυτά τα S/W. Είναι λίγο (έως πολύ) εξειδικευμένη "σκηνή"και το documentation σπάνιο. Δυστυχώς, δεν είναι εύκολο να κάνει κάποιος μία τέτοια συζήτηση εάν δεν υπάρχει έτερος συνομιλητής που να γνωρίζει από δαύτα. Όπως ήδη είδες όσοι άρχισαν να λένε για αυτό το θέμα όχι απλά δεν είναι σε αυτή τη φάση αλλά ούτε την φαντάζονται. Εάν θέλεις κάτι παραπάνω, μπορούμε να συνεχίσουμε σε pm.
calenter2003 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Καταρχάς διαπιστώνω ότι ήδη έχουν καταγραφεί 213 σχόλια για ένα προϊόν που κανείς δεν έχει και μάλλον δεν πρόκειται να προμηθευτεί και στο μέλλον(όσο μπορώ να κρίνω από τα σχόλια). Ήδη άλλος σχολιαστής τόνισε το γεγονός ότι η αξία του Mac Pro στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 2.200 ευρώ(3.000 δολάρια)τιμή απόλυτα λογική για τέτοιον υπολογιστή. Έτερος σχολιαστής επίσης εξήγησε ότι η τιμή του Mac Pro είναι μάλλον μικρότερη από αντίστοιχο Brand Name υπολογιστή με Windows. Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω την όλη φασαρία για το θέμα αυτό. Τώρα, για τον σχολιαστή που θεωρεί ασφαλέστερο σύστημα τα Windows από το Mac OS δεν διαθέτω σχετική στατιστική. Προσωπικά, ωστόσο, δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να πήγε από Windows σε Μac OS, να απογοητεύτηκε και να γύρισε πίσω στα Windows. Και αυτό κάτι λέει. Δεν θα μιλήσω για το προσωπικό μου παράδειγμα(χρήστης όλων των Windows που κυκλοφόρησαν μεταξύ 1995 και 2008)διότι προφανώς δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ένα ατομικό παράδειγμα ισχύει για όλους...Εξάλλου, το θέμα είναι ο νέος Mac Pro και όχι το Mac OS, για το οποίο υπάρχουν άλλα topics... Tέλος, το συγκεκριμένο υπολογιστή δεν θα τον αγόραζα έστω και αν κέρδιζα 5 εκατομμύρια στο τζόκερ, διότι απλά δεν τον χρειάζομαι. Τις ανάγκες μου για desktop καλύπτει πλήρως ο τελευταίος Mac Mini, του οποίου ιδιοκτήτης είμαι από τον Αύγουστο του 2013. Αν τα χρήματα δεν έπαιζαν ρόλο θα αγόραζα έναν πανίσχυρο MacBook Pro 15'' με Retina, διότι καλύπτομαι πλήρως από laptop και δεν μ'αρέσουν καθόλου τα desktop, ιδίως τα PC. Για την σπάνια περίπτωση που έχω χρόνο για παιχνίδια μου αρκεί το PS 3. 2
tonyk_x Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 ότι δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ...Χαίρομαι που η αγαπημένη μου ιστοσελίδα τεχνολογικών ειδήσεων έχει τόσους επαγγελματίες με εμπειρία σε Server Workstation ... By the Way αν δεν έγγραφε Apple απέξω και έγγραφε κανένα Dell π.χ. όλοι όσοι το κράζετε θα το θεωρούσατε top μηχάνημα, εργαλειάρα και ύψιστη σχεδιαστική αντίλιψη ... (ενημερωτικά i hate Apple) 1
Αδιαφορος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 ότι δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ... Χαίρομαι που η αγαπημένη μου ιστοσελίδα τεχνολογικών ειδήσεων έχει τόσους επαγγελματίες με εμπειρία σε Server Workstation ... By the Way αν δεν έγγραφε Apple απέξω και έγγραφε κανένα Dell π.χ. όλοι όσοι το κράζετε θα το θεωρούσατε top μηχάνημα, εργαλειάρα και ύψιστη σχεδιαστική αντίλιψη ... (ενημερωτικά i hate Apple) Ισχυει και το αναποδο ομως ρε φιλε. Οσοι λενε τι μηχανηματαρα και εξωγηινη τεχνολογια ειναι αυτη δλδ ειναι επαγγελματιες? Δεν μας τα λες καλα. Βtw, οταν μιλαμε για servers επαγγελματικου προσανατολισμου (που οποιαδηποτε δυσλειτουργια σημενει αγανακτισμενους πελατες) , απτα πρωτα πραγματα που κοιτανε ειναι το support και η επεκτασιμοτητα. Δεν αγοραζει καποιος μηχανηματα πολλων χιλιαδων ευρω για να καλυπτονται με 1 χρονο εγγυηση και γτπ support (εκτος αν σταξεις εξτρα). Επισης, δεν δινουν δεκαρα τσακιστη και για την εμφανιση, μιας και τα εχουν σε κλειστα κλειδωμενα κλιματιζομενα δωματια και ποτε κανεις δεν τα βλεπει. Εδω λοιπον εχουμε το πρωτο φαουλ. Δεν γινεται ενα μηχανημα οπως αποκαλεις ο ιδιος επαγγελματικου server προσανατολισμου, στα βασικοτερα πραγματα που αγοραζει καποιος server να αποτυγχανει και να λεμε τι γαματο που ειναι. Αλλωστε, οπως εγραψα και πριν, οταν στην ιδια σελιδα του μηχανηματος, το ποιο δυνατο προτερημα που παρουσιαζει η Apple σαν tech spec ειναι το....κουτι του, πως μπορουμε να μιλαμε για σοβαρη επαγγελματικη λυση ? Παντως ακριβο αν μη τι αλλο δεν ειναι, η τουλαχιστον οχι εξωπραγματικα ακριβο οπως καποια αλλα προιοντα της εταιριας Στα λεω αυτα επειδη δουλευα σε εταιρια που 8 servers εξυπηρετουσαν περιπου 160 pc, και επειδη τοτε οι υπευθυνοι ειχαν κανει κακη επιλογη, τελικα τους κοστιζε ακριβοτερα το support και το on call που πληρωναν για τα μηχανηματα αυτα παρα τα ιδια τα μηχανηματα
Super Moderators billdanos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Ετσι και ξαναπεί κάποιος "server" το Mac Pro θα φάει ban να το ξέρετε... 3
tonyk_x Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Ισχυει και το αναποδο ομως ρε φιλε. Οσοι λενε τι μηχανηματαρα και εξωγηινη τεχνολογια ειναι αυτη δλδ ειναι επαγγελματιες? Δεν μας τα λες καλα. Βtw, οταν μιλαμε για servers επαγγελματικου προσανατολισμου (που οποιαδηποτε δυσλειτουργια σημενει αγανακτισμενους πελατες) , απτα πρωτα πραγματα που κοιτανε ειναι το support και η επεκτασιμοτητα. Δεν αγοραζει καποιος μηχανηματα πολλων χιλιαδων ευρω για να καλυπτονται με 1 χρονο εγγυηση και γτπ support (εκτος αν σταξεις εξτρα). Επισης, δεν δινουν δεκαρα τσακιστη και για την εμφανιση, μιας και τα εχουν σε κλειστα κλειδωμενα κλιματιζομενα δωματια και ποτε κανεις δεν τα βλεπει. Εδω λοιπον εχουμε το πρωτο φαουλ. Δεν γινεται ενα μηχανημα οπως αποκαλεις ο ιδιος επαγγελματικου server προσανατολισμου, στα βασικοτερα πραγματα που αγοραζει καποιος server να αποτυγχανει και να λεμε τι γαματο που ειναι. Αλλωστε, οπως εγραψα και πριν, οταν στην ιδια σελιδα του μηχανηματος, το ποιο δυνατο προτερημα που παρουσιαζει η Apple σαν tech spec ειναι το....κουτι του, πως μπορουμε να μιλαμε για σοβαρη επαγγελματικη λυση ? Παντως ακριβο αν μη τι αλλο δεν ειναι, η τουλαχιστον οχι εξωπραγματικα ακριβο οπως καποια αλλα προιοντα της εταιριας Στα λεω αυτα επειδη δουλευα σε εταιρια που 8 servers εξυπηρετουσαν περιπου 160 pc, και επειδη τοτε οι υπευθυνοι ειχαν κανει κακη επιλογη, τελικα τους κοστιζε ακριβοτερα το support και το on call που πληρωναν για τα μηχανηματα αυτα παρα τα ιδια τα μηχανημα Ίσως λόγο βιασύνης μιας και έγραψα την απάντηση μου ενώ ήμουν στο γραφείο εν ώρα δουλειάς να μην έχω εκφραστεί απόλυτα σωστά, αλλά μια χαρά τα λέω.Άλλος δεν διαβαζει καλά . Από την άλλη ποτέ δεν είπα ότι όσοι μιλάνε για εξωγίηνες τεχνολογίες κτλ είναι επαγγελματίες. Επίσης δεν είπα ότι είναι Server επαγγελματικού προσανατολισμού. Το Server-workstation το ανέφερα για την κατηγορία Hardware που φοράει το συγκεκριμένο μηχανάκι.Ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα ... Το μηχάνημα είναι WORKSTATION (οι μισοί που απάντησαν αρλούμπες δεν ξέρουν καν τι διαφορά έχει ένα workstation από ένα PC) άρα σε κλειδωμενα κλιματιζόμενα δωμάτια αποκλείεται να το βάλεις (εκτός αν έχεις βίτσιο να δουλέυεις σε τέτοιο χωρο ή σε τέτοιο χωρο σου σκάνε καλιτεχνικές ανησυχίες). Το μηχανάκι έχει Hardware που συναντάς συνήθως σε Servers και τρέχει λογισμικό για PC. Προσπαθώ να το πω απλά αν και ίσως ισοπεδώνω την έννοια του Workstation. Δεν κράζω τους επαγγελματίες που θα χρησιμοποιήσουν μηχάνημα της συγκεκριμένης κατηγοριας. Ειρωνέυομαι τον κάθε άσχετο που νομίζει ( όπως έγραψαν πολοί πριν από μένα παραπάνω) ότι στήνοντας μηχανάκι με παρόμοια χαρακτηριστικά στο BTO του Πλαίσιο ή του e-shop ότι θα φτιάξουν το ίδιο μηχανάκι. Αμφιβάλω αν έχουν συναντήσει workstation έστω και σε βιτρίνα. Αμφιβάλω αν ξέρουν τη διαφορά έχουν οι απλές μνήμες από τις ECC. Όλοι εχουν γίνει ειδήμονες σε αυτή την χωρα. Το μηχανάκι έχει φτιαχτεί για συγκεκριμένη αγορά και μόνο αυτή. Και συγκρίνοντας το με άλλες επώνυμες λύσεις που απευθηνονται στην ίδια αγορά (hp,Dell κτλ) δεν το λες και πανάκριβό ή εξωφρενικό σε τιμή. Το εξήγησε και κάποιο άλλο μέλος παραπανω... Και κάτι τελευταίο και χωρίς καμία πρόθεση προσωπικής επιθέσης. Δεν έχει καμία σχέση το "δουλευα σε εταιρια που 8 servers εξυπηρετουσαν περιπου 160 pc" με το έστησα ή συντηρούσα το τμήμα IT της συγκεκριμένης εταιρίας. Και εγώ δουλευα σερβιτόρος σαν φοιτητης αλλά δεν την έλεγα στον μάγειρα για τα υλικά που βάζει στα φαγητά του ... ακόμα και όταν έκαναν "παράπονα" οι πελάτες.... Υ.Γ: Πέρασε από τα χέρια μου Workstation της HP την προηγούμενη βδομάδα με Xeon (δεν θυμάμαι ποιον), 4 GB RAM και 500GB SATA, και την μικρή nVidia quadro. Το μηχανάκι έχει street price 1299€. Φανταζομαι οι περισσότεροι θα μπορείτε να προτείνετε δική σας αντίστοιχη υλοποίηση με τα μισά χρήματα για τον συνεργάτη μου που τον έπιασε κότσο η HP .... ( εννοείτε ότι το συγκεκριμένο δεν έχει καμία σχεση σε δυνατότητες και ισχυ από το Mac του άρθρου) 1
DJTaurus Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 http://www.macworld.com/article/2082507/12-things-that-show-how-small-the-mac-pro-really-is.html
madx2 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Για επαγγελματική χρήση δεν μετράει το design αλλά: 1. Αξιοπιστία 2. Επεκτασιμότητα Το νεο mac pro δεν είναι επεκτάσιμο - εύκολα αναβαθμίσημο . Επαγγελματίας χωρίς να έχει δίσκους σε raid και να στηριχθεί αποκλειστικά σε ssd δεν ειναι επαγγελματίας. Η ταχυτητα ενός raid σε εξωτερικό κουτί thunderbolt δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτού ενός native sata. Επιπλέον εξαρτάσαι αποκλειστικά από τον controller του κουτιού και αν πάθει κάτι αντι βρες ιδιο κουτι να ξαναστήσεις τους δίσκους. έχετε σκεφτεί τον χαμό από καλώδια που θα επικρατεί στο γραφείο?Επίσης πόσο εύκολα αναβαθμίζεται η μνήμη μετά την αγορά?Ο ssd μπορεί να αλλαχθεί μετά την αγορά ? Το τροφοδοτικό πόσο εύκολα αλλάζει?Πόσο εύκολο είναι να ανοίξεις το κουτί και να το καθαρίσεις από την σκόνη? Όλα αυτά είναι θέματα που απασχολούν τον επαγγελματία
bill81 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Ετσι και ξαναπεί κάποιος "server" το Mac Pro θα φάει ban να το ξέρετε... Server είναι σταματα, μην επιμένεις τώρα που βρήκα επιχειρηματική ιδέα. Μόλις τελιωσα με την τροποποίηση των ραφιών από Ζαγόρι που έχουμε στην δουλειά για να βάζουμε τα 19L μπετόνια, και Μαμω τα rack έφτιαξα. Όποιος θέλει εξειδικευμένο rack κατασκευασμένο για αυτά τα φοβερά μηχανήματα ας επικοινωνήσει μαζί μου. Έχει μέχρι και αυτοκόλλητο με δαγκωμένο μήλο σε ότι χρώμα επιθυμείτε. Βασικά είναι και η μόνη τροποποίηση που χρειάστηκε το ράφι.
atheatos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 http://appleinsider.com/articles/13/12/24/apples-new-mac-pro-a-better-value-than-the-sum-of-its-parts Tέλικα συμφέρει να πάρει κανείς τα πιο ακριβά μοντέλα Mac Pro.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 η D700 βέβαια δεν είναι ίδια με την W9000, anyway ούτε βέβαια ο 1ΤΒ PCI-E SSD είναι ακριβώς ίδιο μοντέλο με το OCZ Revodrive που επέλεξε... 1
atheatos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 η D700 βέβαια δεν είναι ίδια με την W9000, anyway ούτε βέβαια ο 1ΤΒ PCI-E SSD είναι ακριβώς ίδιο μοντέλο με το OCZ Revodrive που επέλεξε... Δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το revo αλλά παραπλήσιο. Δεν ξέρω πάντως εδώ στην Ελλάδα το revo κάνει γύρω στο 1300, άρα υπερβάλλουν λίγο στην τελική τιμή. Αλλά σίγουρα δεν γίνεται με λιγότερα λεφτά να φτιάξεις το ίδιο σε χαρακτηριστικά με το Mac Pro, μόνος σου. Μπορεί ο ανταγωνισμός να προσφέρει καλύτερες τιμές λόγω βιομηχανικής παραγωγής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα