Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ετοιμαζόμουν να γράψω μέχρι που με έκπληξη είδα το post σου...

To συγκεκριμένο μηχάνημα το έχω στο γραφείο μου εδώ και σχεδόν 2 χρόνια με 16GB ECC RAM, 2xXeon CPUs, NVIDIA, κλπ κλπ. Κόστισε μαζί με ένα HP 24'' monitor....5600 αγαπητοί μου και αν και εσωτερικά είναι φοβερό σε ποιότητα, air flow, κλπ, δεν το φτάνει το Mac.

Αν και δεν πιστευω οτι ειναι ακριβο το mac, ο ανταγωνισμος του δεν ειναι το μηχανημα που αγορασες πριν 2 χρονια το οποιο εχει εναν παραπανω επεξεργαστη, +4gb ram και χωρις οθονη. 

Btw, δεν ειναι τυχαιο οτι οταν κανεις click στη σελιδα του στο "tech specs" σου βγαζει φωτογραφια του "κυλινδρου" με τις διαστασεις του πανω απολα, τα υπολοιπα για να τα δεις scrolaris. Tυχαιο? Δεν νομιζω, ξερουν τι πουλαν και που στοχευουν οι ανθρωποι. Αυτη η προσοχη στη λεπτομερεια ειναι που την εχει κανει τεραστια εταιρια

Και εν τελει

Purchase the AppleCare Protection Plan to extend your service and support to three years from your computer’s purchase date. Only the AppleCare Protection Plan provides you with direct telephone technical support from Apple experts and the assurance that repairs will be handled by Apple-authorized technicians using genuine Apple parts.

Bρωμαει επαγγελματικη χρηση απο χιλιομετρα το μηχανημα :D

• Like 1
  • Απαντ. 264
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μιας και αναφερθηκε η συγκριση με πολυ πιο ευκολα επεκτασιμα workstation χωρις μυριαδες καλωδιων, εδω πως ηταν το παλιοτερο με εξτρα δισκο και καρτες επεκτασης και πως το φετινο:

Mac-Pro_2013_Mac-Pro_2013.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Κολλήσαμε μονο στο σχεδιασμό και αφήσαμε την ουσία που είναι η επαγγελματική του χροιά και μονο...

Δημοσ.

Κολλήσαμε μονο στο σχεδιασμό και αφήσαμε την ουσία που είναι η επαγγελματική του χροιά και μονο...

Αφου αυτο πουλαει ρε συ. Μπες και στο site του , πατα tech specs και δες ποιο εχει στα top των specs...τον γαμημενο κυλινδρο!!

Κατα τα αλλα, μια απτα ιδια. Οποιος θελει σοβαρο workstation και support για σοβαρη δουλεια παει σε PC (hp / dell κλπα), oποιος θελει μηλο παει σε μηλο.

Δημοσ.

Εμένα πάντως θα με ενδιέφερε μια αντιπαραθεση όσον αφορά πως ξεφεύγει το mac pro στην μουσική . Τεκμηριωμένα φυσικά. Να μάθουμε και κάτι γιατι στο google που έψαξα δεν εβγαλα ακρη.

Για να γίνει αυτό και να μπορέσει να το παρακολουθήσει κάποιος θα πρέπει να ξέρει τουλάχιστον τι εστί ALSA και να έχει κάνει έστω και ένα demo app με δαύτην, όπου να χρησιμοποιεί δικά του settings (ξέροντας το τι κάνει το κάθε τι) και όχι τα default που δίνει το (σχεδόν ανύπαρκτο) documentation. 

Και όχι να λέει "που υπερτερεί το MAC Pro στη μουσική" και να μην σταματάνε οι γνώσεις του στο πως μπορεί να κάνει install ένα VST. 

Δημοσ.

Αλλη μια συσκευη της apple που πρωτη προτεραιοτητα εχει η σχεδιαση της και το ποσο cool θα φαινεται πανω στο γραφειο του επιδοξου αγοραστη. Τα specs σε δευτερη μοιρα, η επεκτασιμοτητα και η μελλοντικη αναβαθμιση ανεκδοτο, ετσι και αλλιως θα το πεταξεις σαν να ειναι ipad και after sales support οπως 3 χρονια εγγυηση, παραλαβη απο τον χωρο σου σε περιπτωση βλαβης, τηλεφωνικη υποστηριξη αδιανοητο χωρις επιπλεον κοστος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να γίνει αυτό και να μπορέσει να το παρακολουθήσει κάποιος θα πρέπει να ξέρει τουλάχιστον τι εστί ALSA και να έχει κάνει έστω και ένα demo app με δαύτην, όπου να χρησιμοποιεί δικά του settings (ξέροντας το τι κάνει το κάθε τι) και όχι τα default που δίνει το (σχεδόν ανύπαρκτο) documentation.

Και όχι να λέει "που υπερτερεί το MAC Pro στη μουσική" και να μην σταματάνε οι γνώσεις του στο πως μπορεί να κάνει install ένα VST.

Νομίζω ότι είπα σε προηγούμενο ποσυ οτι δεν έχω γνωσεις . Δεν έχω ασχοληθει ούτε ερασιτεχνικά ούτε επαγγελματικά με μουσική παραγωγή whatever. Και φυσικά δεν ήταν ειρωνικό καθόλου το ότι θα με ενδιεφερε μια αντιπαραθεση .

Αντιπαραθεση δεν θα κάνω εγώ γιατί δεν γνωριζω . Αλλα απο μια σωστή συζήτηση κάποια γνωση θα αποκομισουμε η θα πάρουμε ερεθίσματα να εμβαθυνουμε. Απο ότι βλεπω κάτι τέτοιο δεν θα γίνει

Η μονη ερώτηση μου ήταν να μάθω εν έτη 2013 τι είναι αυτο που κάνει τα μακ να είναι ακομα τόσο δυνατά στη μουσικη και ο ανταγωνισμος δεν τα φτάνει. Τόσο απλό. Αν ήξερα δεν θα ρωτουσα

Βεβαια εσυ με μπερδευεις πιο πολύ τώρα γιατί μου μιλάς για ALSA. Για σπασε το ακρωνυμιο να καταλαβουμε τι λες γιατι εγω ως ALSA ξέρω μόνο το Advanced Linux Sound Architecture.

Επεξ/σία από Aztec
Δημοσ.

Ε ρε, παλι τα ιδια καθε φορα.Μπαινω να δω και εγω τι ειναι αυτο το Mac τελικα και καταληγω να postaro επειδη πνιγομαι απο τα  post που διαβαζω εδω μεσα.Δεν ειχα,δεν εχω,αλλα θα ηθελα να αποκτησω καποια συσκευη apple.Στο θεμα τωρα,το μηχανημα ειναι ''ενισχυμενο 4χ4'' και απευθυνεται σε επαγγελματιες και σε αυτους που τα ''εχουν''.Ποιοτητα κατασκευης.επιδοσεις.design...........Αυτος που θα αποκτησει το Mac νομιζετε οτι εχει κινητο samsung,λαπτοπ hp και tablet nexus;Nαι καλα καταλαβατε,ολες οι συσκευες του ειναι apple kαι χαιρεται να τις δουλευει.Μηπως νομιζετε οτι σε κανα χρονο ο κατοχος του  Mac θα μετανιωνει επειδη βγηκε καρτα γραφικων που τα ''σπαει''' αλλα αυτος δεν μπορει να κανει αναβαθμιση;Οχι........Οταν το μηχανημα δεν θα τον καλυπτει θα παει και θα αγορασει το επομενο μοντελο.Σιγουρα και με λιγοτερα χρηματα τη δουλεια σου τη κανεις αλλα ποιοτητα apple δεν θα'χεις.Δεν ειμαι fanboy ουτε με ταιζει η apple,ειμαι στα 30+ και καταλαβα τελικα τη μετραει πιο πολυ.Αν ειχα την δυνατοτητα ολα μου τα ηλεκτρονικα ''μηχανακια'' να ειναι apple θα το ειχα κανει απο ''χτες''.

• Like 3
Δημοσ.

αποτι κοιταξα τελευταια, alsa και apple ειναι διαφορετικες εταιριες

ξερεις τι εχει κανει και η adobe? πσσσσ

το προγραμμα δεν το ξερω, αλλα με ελαχιστο ψαξιμο, θα βρεις οτι το alsa ειναι αντιγραφη απο το totalmix για windows

και παλι σου λεω, η απλ δεν εχει κανει τιποτα περα απο το 3.5mm

και παλι αν ενοεις κατι αλλο, (που πιστευω προγραμμα θα ενοεις), που και παλι δεν το εχει κανει η απλ

Δημοσ.

Εγώ ένα πράγμα θα σας πω εδώ...! Και μηχανάκι για φραπέ να βγάλει η apple, οι φαν και οι μηφαν θα βρείτε κάτι για να μαλωσετε!!!!!!! Απίστευτα πράγματα! Σου αρέσει το θαυμαζεισ η το αγοράζεις, δεν σου αρέσει το αγνοεις και δεν το κραζεις! Απλά πράγματα...δηλαδή εντάξει μπήκα να δω τι είναι αυτό και κοστίζει τόσο και είδα τον πόλεμο τον αστρων χίλιες δυο έννοιες που δεν γνωρίζω και κατεληξα να googlαρω δυο ώρες να δω γιατί μαλωνετε! Για το Θεό!!!

• Like 2
Δημοσ.

Βλέποντας πρώτα τη φωτογραφία του άρθρου νόμιζα οτι μιλάει για κάποια καινούργια καφετιέρα.

Φαίνεται οτι ο Ive απο τότε που έγινε Ιππότης σταμάτησε να έχει καλές ιδέες και σχεδιάζει μόνο αθλιότητες τύπου ios 7.

Δημοσ.

Νομίζω ότι είπα σε προηγούμενο ποσυ οτι δεν έχω γνωσεις . Δεν έχω ασχοληθει ούτε ερασιτεχνικά ούτε επαγγελματικά με μουσική παραγωγή whatever. Και φυσικά δεν ήταν ειρωνικό καθόλου το ότι θα με ενδιεφερε μια αντιπαραθεση .

Αντιπαραθεση δεν θα κάνω εγώ γιατί δεν γνωριζω . Αλλα απο μια σωστή συζήτηση κάποια γνωση θα αποκομισουμε η θα πάρουμε ερεθίσματα να εμβαθυνουμε. Απο ότι βλεπω κάτι τέτοιο δεν θα γίνει

Η μονη ερώτηση μου ήταν να μάθω εν έτη 2013 τι είναι αυτο που κάνει τα μακ να είναι ακομα τόσο δυνατά στη μουσικη και ο ανταγωνισμος δεν τα φτάνει. Τόσο απλό. Αν ήξερα δεν θα ρωτουσα

Βεβαια εσυ με μπερδευεις πιο πολύ τώρα γιατί μου μιλάς για ALSA. Για σπασε το ακρωνυμιο να καταλαβουμε τι λες γιατι εγω ως ALSA ξέρω μόνο το Advanced Linux Sound Architecture.

Νωρίτερα έδωσα μια απάντηση αλλά φαίνεται κανένας δεν την πρόσεξε.

Έχει να κάνει θέμα με το τι μπορείς να κάνεις με ένα software,πόσο φιλικό είναι το user interface,και τη παραγωγικότητα,το workflow του.

Αντί να αναρωτιέσαι αν το mac os x έχει κάτι μαγικό,σκέψου το εξής παράδειγμα: Για τη δημιουργία και χειραγώγηση φωτογραφιών και εικόνων,ποια είναι η διαφορά μεταξύ Ζωγραφικής των Windows,του Gimp, και του Photoshop ? Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που κάποιος θα προτιμήσει π.χ. το Χ από το Ψ. Παρομοίως στο software για μουσική παραγωγή υπάρχουν διάφορα προγράμματα,και ένα από αυτά (Logic Pro) είναι αποκλειστικό για Mac OS. Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να δουλέψουν με το Logic Pro αντί να δουλέψουν με το FL π.χ.

Δημοσ.

Αφού επισημάνω για μια ακόμη φορά, πόσο απογοητεύομαι από το επίπεδο των περισσότερων posts, ας πω κι εγώ τη γνώμη μου.

1)Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας μαθητής - φοιτητής ή νεοεισελθών στην τεχνολογία που το μόνο που έχει χρησιμοποιήσει είναι ένα PC για Office, Facebbok, Internet άντε και κανένα PES ή online παιχνίδι, να καίγεται να έχει άποψη για το design του νέου mac pro ή τις δυνατότητες του.

Ήταν ποτέ στις υποψήφιες αγορές του ή είναι το target group που η apple σχεδίασε το νέο mac pro;

2)H ρήση "η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας" επιβεβαιώνεται κάθε φορά στα αντίστοιχα θέματα παρουσιάσεων προϊόντων της apple.

O καθένας μπαίνει στο χτίζω το PC μόνος μου του e-shop και του Πλαισίου, βάζει χαρακτηριστικά που θεωρεί αντίστοιχα στη σύνθεση, βγάζει μια τιμή και αρχίζει και κράζει κλέφτη την apple και χαζούς όσους σκέφτονται να αγοράσου το νέο της προϊόν.

3)Μια παρατήρηση για τους σχετικά άσχετους λοιπόν, το Mac Pro δεν ήταν ποτέ αγοραστικός στόχος των πολλών και μάλιστα δεν ήταν ποτέ αγοραστικός στόχος και των περισσοτέρων κατόχων apple προϊόντων.

Ρωτήστε πόσοι από όλους εμάς που έχουμε mac, ipad, iphone κ.λ.π και θεωρούμαστε fan boys, είχαμε ποτέ ή σκεφτόμαστε να αγοράσουμε mac pro.

To mac pro ήταν πάντα ένα εξεζητημένο προϊόν που απευθυνόταν σε συγκεκριμένη ομάδα επαγγελματιών.

Θυμάμαι το mac pro g5 να δουλεύει adobe εφαρμογές και final cut με συστοιχίες δίσκων και η ταχύτητα και η άνεση εργασίας να είναι εξωπραγματική και πρωτόγνωρη για εμάς τους τότε χρήστες PC.

Σημειωτέον ότι τότε υπήρχε πολύς κόσμος που έδινε σημερινά 2000€ για το πρώτο του PC και κατέληγε να παίζει παιχνίδια και να έχει εγκατεστημένα όλα τα προϊόντα της adobe και της macromedia τότε χωρίς τα έχει ανοίξει ποτέ. Παρόλα αυτά πάντα σε συζητήσεις είχε άποψη για το ποιο είναι το καλύτερο σχεδιαστικό πρόγραμμα.

4)Επειδή γράφω σπάνια λόγω έλλειψης χρόνου αλλά καταλήγω πάντα να μακρηγορώ, θα πω ότι νομίζω πως το νέο mac pro θέλει να απευθυνθεί στην ομάδα των επαγγελματιών που απευθυνόταν πάντα, συν του ότι επειδή η μεγαλύτερη ομάδα αυτών των επαγγελματιών δουλεύει πλέον μόνο ως freelancer που μετακινούνται σε πολλά μέρη, βάζει μέσα μέσω του design και το θέμα της φορητότητας. Νομίζω ότι εκεί είναι η βασική αλλαγή στο σχεδιαστικό.

Δηλαδή ένα που ασχολείται με το να φτιάχνει διαφημιστικά ή επεξεργάζεται βίντεο, δεν έχει πια εύκολα σταθερή θέση σε ένα μέσο ή ένα σταθμό, αλλά τον φωνάζουν σήμερα στη μια πόλη, μετά από ένα μήνα σε κάποια άλλη για δουλειά κάποιων ημερών.

Έχει λοιπόν σχετικά εύκολα, ένα πλήρες στούντιο μαζί του στο οποίο δουλεύει σαν το σπίτι του. Σκεφτείτε δηλαδή να έχεις φτιάξει ένα dreamPC με υδρόψυξη, εξωτερικές κάρτες γραφικών κ.λ.π και να μπορείς να το έχει παντού.

Θα μου πείτε αυτή τη δουλειά θα μπορούσε να την κάνει και με ένα macbook pro ή ένα φορητό.

Δεν ειιιιιιιιιιιιιιίναι το ίδιο.

Δούλευα σαν εκπαιδευτικός μέχρι πρόσφατα με ένα iMac C2D 2,93 του 2009 την παραγωγή μικρών βίντεο για εκπαιδευτικούς σκοπούς με το iMovie. Παρόλο που ποτέ δε με είχε προδώσει ο συγκεκριμένος υπολογιστής σε τίποτα και δούλευα καλύτερα από ένα i5 PC (απλή σύνθεση) που έχω στη δουλειά, στη συγκεκριμένη κατηγορία εφαρμογών έδειχνε τα χρόνια του ως προς το χρόνο του export του βίντεο.

Τον αντικατέστησα το καλοκαίρι με ένα mac mini i7 quad core με ssd πρώτο σκληρό και στον τομέα αυτό έπαθα ένα σοκ. Όλα γίνονταν απίστευτα πιο γρήγορα και χωρίς να ακούω τον παραμικρό θόρυβο.

Ενδεικτικά ο παλιός μου iMac έδινε στο geekbench 3200-3500 και ο νέος 11500-12500.

Οι νέοι mac pro λένε ότι βγάζουν 18500-20000 με ότι αυτό μπορεί να.

Φανταστείτε λοιπόν τι σημαίνει για ένα γραφίστα, μουσικό, παραγωγό και λοιπές ομάδες εργασίας, να έχουν ένα τόσο δυνατό-γρήγορο μηχάνημα, να είναι αθόρυβο και να μπορεί να μεταφερθεί και σχετικά εύκολα.

Ε, κάποια στιγμή μπορεί να σκεφτούν αυτοί να δώσουν και το τριχίλιαρο για να ανεβάσουν την παραγωγικότητα και το επίπεδο της δουλειάς τους. Μόνο αυτούς μπορεί να αγγίξει πραγματικά το νέο mac pro και να εκτιμήσουν πραγματικά τις δυνατότητες που έχει και το όφελος που μπορεί να έχουν αυτοί.

Οι υπόλοιποι ας εκφέρουμε μια κομψή άποψη, με την απόσταση που χωρίζει τον καθένα μας το προϊόν αυτό από τις ανάγκες μας και ας μη σαμποτάρουμε οτιδήποτε δε θα μας απασχολήσει ποτέ, μόνο και μόνο από άποψη, κόμπλεξ και τις περισσότερες φορές χωρίς τις κατάλληλες γνώσεις.

Ελπίζω να μην κούρασα, για μια ακόμη φορά.

• Like 7
Δημοσ.

Εσεις που το κράζετε παντως ευχομαι τα 600+ ευρω (και πάνω) που δωσατε για τηλέφωνο να επιασαν τόπο, οι sli σας και τα crossfire σας να έπιασαν πανω απο 70fps γιατι έχει τρομαχτικη διαφορα πάνω απο τα 60!!!

Μπορεί να μην το έπαιρνα ποτέ αλλα μπορω να αναγνωρίσω οτι ειναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ και όχι καθημερινος υπολογιστής, οτι ακομα και τα !$@σιατικα alienware που είχα ηταν απλά ποιότητα κατασκευής και τίποτα άλλο. Εδω τουλάχιστον παίρνεις και ενα λειτουργικό της προκοπής (οχι παιχνιδομηχανη) και ενα μηχάνημα που θα σου βγαλει τα λεφτά σου στο παραπάνω!

Με την λογική μερικών τα σπίτια είναι άχρηστα, ε δεν μπορω να το αγοράσω αρα καλύτερα στον δρόμο, εχει και  κούτρα ίντερνετ εξω απο καφετεριες, ε?

:blink:

Τα Mac είναι εργαλείο και όχι καθημερινός υπολογιστής?

Το OS των MAC είναι λειτουργικό της προκοπής?

κατάλαβα καλά ή το λες ειρωνικά?

Δημοσ.

Νωρίτερα έδωσα μια απάντηση αλλά φαίνεται κανένας δεν την πρόσεξε.

Έχει να κάνει θέμα με το τι μπορείς να κάνεις με ένα software,πόσο φιλικό είναι το user interface,και τη παραγωγικότητα,το workflow του.

Αντί να αναρωτιέσαι αν το mac os x έχει κάτι μαγικό,σκέψου το εξής παράδειγμα: Για τη δημιουργία και χειραγώγηση φωτογραφιών και εικόνων,ποια είναι η διαφορά μεταξύ Ζωγραφικής των Windows,του Gimp, και του Photoshop ? Υπάρχουν κάποιοι λόγοι που κάποιος θα προτιμήσει π.χ. το Χ από το Ψ. Παρομοίως στο software για μουσική παραγωγή υπάρχουν διάφορα προγράμματα,και ένα από αυτά (Logic Pro) είναι αποκλειστικό για Mac OS. Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να δουλέψουν με το Logic Pro αντί να δουλέψουν με το FL π.χ.

thanx  :-)  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...