coffeex Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Άμα θέλει να δουλεύουν 500 μηχανήματα και ζητά 100 ευρώ για κάθε μηχάνημα η Microsoft,το κόστος που θα πρέπει να δώσει η εταιρία για λειτουργικό σύστημα είναι 500*100= 50.000 ευρώ. Την συμφέρει να προσλάβει έναν προγραμματιστή να της φτιάξει το Linux να κάνει ότι θέλει και μετά να το χει να χειρίζεται παρά να σκάσει λεφτά για να αγοράσει Windows. Καμία σχέση δεν έχει το κόστος για αυτές τις εταιρίες απλά ψάχνουν την σταθερότητα και την απόδοση και δεν βάζουν απλά προγραμματιστή αλλά εταιρίες σαν την Red Hat. Αν έπαιζε ρόλο το κόστος δεν θα χρησιμοποιούσαν καθόλου Mac.
atsddd Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Οσον αφορα τις δυνατοτητες του στο video (για μουσικη δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις ωστε να εκφερω γνωμη), το μηχανημα ειναι και θα ειναι για κανεναν χρονο ακομα απ τις καλυτερες προτασεις σε αυτη την τιμη.Λεγοντας video εννοω μονταζ και motion graphix (after effects καρα κυριο λογο). Στον τομεα 3d η apple παντα ηταν και ειναι πισω απ τις προτασεις αντιστοιχης τιμης σε συγκριση με τα pc, λογο καρτας γραφικων, οπως επισης και ενα απ τα κυριοτερα προγραμματα, το 3d studio max, δεν κυκλοφορει για osx.Εδω και 5 περιπου χρονια ο κυριος υπολογιστης μου ειναι ο mac pro 8cores (2 xeon). Σε θεματα ποιοτητας και κατασκευης πραγματικα δεν εχω δει κατι καλυτερο. Εκει που πραγματικα αρχιζει και τα χαλαει η apple σιγα σιγα ειναι το software της. Μετα την καταργηση του shake και την πληρη για τους περισσοτερους καταστροφη του final cut, πανω στον τομεα video, δεν εχει να δειξει κατι δικο της, πραγματικα αξιολογο. Κατι που θα ωθουσε καποιον να κινηθει προς mac για να χρησιμοπιει ενα συγκεκριμενο προγραμμα.Οι λυσεις avid, premiere etc, υπαρχουν και στις δυο πλατφορμες, και απ τη δικη μου εμπειρια κινουνται καλυτερα στα windows.Μπορει τα windows να εχουν τα γνωστα crashes,bugs και ιους αν δεν προσεξεις, αλλα τα mac απ την αλλη εχουν κατι χειροτερο. Τα προβληματικα τους permissions, που μπορουν να καταστρεψουν οπιοδηποτε αρχειο οριστικα χωρις δυνατοτητα recover αν δεν υπαρχει autosave. Κατι που κανει σχεδον αδυνατη τη χρηση μεγαλων nas λογο αξιοπιστιας.Στην παραγωγη video, οι περισσοτεροι πλεον, ακομα και εταιρειες που ειναι πολυ πιο δυσκαμπτες σε θεματα ανανεωσης εξοπλισμου, αρχιζουν και κινουνται για πρωτη φορα μετα απο πολλα χρονια προς το pc. Κι αυτο εχει να κανει κατα κυριο λογο με τη δυναμη αλλα και την επεκτασιμοτητα που προσφερει ενα custom workstation σε σχεση με ενα τοσο κλειστο συστημα σαν τον καινουριο mac pro. Ξερω πολλα ατομα που περιμεναν εδω και χρονια μια πληρης αναβαθμιση του μοντελου, κι εγω μαζι τους, αλλα μετα την πρωτη παρουσιαση του, αυτοι που πραγματικα χρησιμοποιουν πιο βαριες εφαρμογες, οπως προγραμματα 3d, εφφε, η πολλοι ακομα και για το απλο μονταζ, απογοητευτηκαμε. Αντιθετα. Ειναι ισως η καλυτερη λυση για γραφιστες και φωτογραφους που εδω και πολλα χρονια ειχαν συνηθισει το περιβαλλον mac και τα windows τους φαινονται πλεον κατι εξωγηινο. Κι επισης για ατομα που μετακινουνται πολυ και ο δευτερος υπολογιστης τους ειναι συνηθως macbook pro. Προσωπικα, για πρωτη φορα μετα απο πολλα χρονια θα ξανακινηθω σε pc γιατι για τη δουλεια μου αυτο που με ενδιαφερει ειναι απλα η δυναμη του μηχανηματος, Και στην ιδια τιμη (ισως 300-400€ περισσοτερο), μπορω να φτιαξω να μηχανημα με δυο titan, raid, και επεξεργαστη οχι τοσο αξιοπιστο ισως, αλλα αρκετα πιο γρηγορο απ τον συγκεκριμενο xeon 6cores που εχει το μοντελο των 4000. 1
Αδιαφορος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Συμφωνώ μαζί σου. Το εργαλείο είναι θεϊκό για επαγγελματίες γραφίστες, φωτογράφους και κινηματογραφιστές. Eισαι κατι απο αυτα / το χεις κανει χρηση η στη τυχη μιλαμε? Εγω το βρισκω εξαιρετικο για tetris και pacman για παραδειγμα, αλλα εφοσον δεν το εχω δοκιμασει, ποσο μετραει η αποψη μου? Θα σου δωσω 2.999 να φτιαξεις δυνατοτερο μηχανημα και να βαλεις Windows μεσα.Σε ενα 1-2 χρονια για πεταμα να σερνεται σαν φιδι γεματο ιους σαν χρεπι.Ασε καλυτερα.Μεινε εσυ με το Pc. Το πιο τρυπο λειτουργικο ειναι το osx ομως. Ειναι κοινος γνωστο σε οποιον δεν εθελοτυφλει. Περαν τουτου, εχω windows εδω και 17 χρονια. Να το πεταξω λες ε? Στο λεω γιατι bootaro σε 30 sec με σκληρο δισκο του 2005 ακόμα και έτσι να το θέσουμε με τη χρήση ενός mac ο χρήστης προστατεύεται κατα πολυ από τον ίδιο του τον εαυτό. Και δεν εννοώ επειδή στη MS δεν ξέρουν τη δουλειά τους. Αυτες οι απόψεις μακριά από εμάς Συμφωνοι, αλλα ο εν λογω χρηστης που θα πρεπε να προστατευτει απο τον ιδιο του τον εαυτο δεν ειναι ο χρηστης που ειναι διατεθειμενος να σκασει 1.5 χιλιαρικο για υπολογιστη. Θελω να πω, το target group της apple ειναι "λιγακι" περιεργο. Στοχευει στον "nooba" (οχι με την κακη εννοια), ελα ομως που ο noobas ειναι αυτος που θελει υπολογιστη με 300 ευρω Μπορει τα Iphone να ειναι για γελια αλλα οσοι δουλευουμε με Mac Pro (Audio Engineering) ξερουμε γιατι ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΜΕ PC ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.. PC = GAMES , MacPro = PRO ..Απλα συγκρινετε επιπεδο εφαρμογων και cpu/mem load και ease of use και θα δαγκωσετε τη γλωσσα σας. Ειμαι σιγουρος οτι οσοι κραζετε δυστηχως δεν ειχατε την τυχη,χρηματα,θεση να χειριζεστε εναν τετοιο δαιμονα.. Τελος Ειναι απλα ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ.. Τσου, το pc εχει ποιοτικοτερες εφαρμογες στα ΠΑΝΤΑ (και στο audio engineering). Στο πανεμορφο συμφωνω, οντως φαινεται φουτουριστικο 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Τρύπιο λειτουργικό το MAC OS ενώ το Windows μόλις από το 2000 άρχισε να χρησιμοποιεί by default το kerberos.. Αλήθεια, ΓΙΑΤΙ είναι τρύπιο το MAC OS; Μπορεί κανείς να το υποστηρίξει τεχνικά; Να μας πει για ποιο λόγο είναι τρύπιο. Και φυσικά δεν είναι λόγος ότι δεν υπάρχει "antivirus". Ποια τεχνολογία που χρησιμοποιεί αυτή την στιγμή το MAC OS είναι τρύπια; Γιατί είναι τρύπια; Ή απλά, και για μία ακόμη φορά, λένε οι fan boys της MS ό,τι τους κατέβει; 1
Αδιαφορος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Τρύπιο λειτουργικό το MAC OS ενώ το Windows μόλις από το 2000 άρχισε να χρησιμοποιεί by default το kerberos.. Αλήθεια, ΓΙΑΤΙ είναι τρύπιο το MAC OS; Μπορεί κανείς να το υποστηρίξει τεχνικά; Να μας πει για ποιο λόγο είναι τρύπιο. Και φυσικά δεν είναι λόγος ότι δεν υπάρχει "antivirus". Ποια τεχνολογία που χρησιμοποιεί αυτή την στιγμή το MAC OS είναι τρύπια; Γιατί είναι τρύπια; Ή απλά, και για μία ακόμη φορά, λένε οι fan boys της MS ό,τι τους κατέβει; http://en.wikipedia.org/wiki/Pwn2Own Δες ποιο λειτουργικο σπαει 1ο ΚΑΘΕ χρονο και σε ποση ωρα (παιζει να περνει και μερικα δευτερολεπτα ;D). Ναι, σε καθημερινη χρηση ειναι ασφαλεστερο, μονο και μονο λογο του μικρου user base, οχι επειδη δεν ειναι σουροτηρι. Αλλο το ενα , αλλο το αλλο, μη τα συγχεουμε. ps1. Σορρυ, ειχα βαλει λαθος link. fixed 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Για μία ακόμη φορά όχι τεχνική απάντηση... Ξέρεις ποια τεχνολογία είναι τρύπια ή όχι; Ξέρεις γιατί λες ότι το MAC OS είναι τρύπιο ή απλά βασίζεσαι σε ό,τι νομίζεις και σε αποτελέσματα διαγωνισμών (που βάζω στοίχημα ότι δεν τα έχεις αποκωδικοποιήσει σωστά) ; Παρεμπιπτώντος.. Ο Windows NT Kernel έχει sandbox; Όχι; Ο kernel του MAC OS έχει sandbox; Ναι; Πόσες τεχνολογίες έχει ο kernel του Winows για file access control; Μία; Ο kernel του MAC OS; Δύο; Τι λέγαμε για τρύπιο λειτουργικό; Anyway.. σταματάω (προς το παρών) το "ποιος την έχει μεγαλύτερη". Νομίζω το point μου έγινε φανερό. 1
Αδιαφορος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Για μία ακόμη φορά όχι τεχνική απάντηση... Ξέρεις ποια τεχνολογία είναι τρύπια ή όχι; Ξέρεις γιατί λες ότι το MAC OS είναι τρύπιο ή απλά βασίζεσαι σε ό,τι νομίζεις και σε αποτελέσματα διαγωνισμών (που βάζω στοίχημα ότι δεν τα έχεις αποκωδικοποιήσει σωστά) ; Παρεμπιπτώντος.. Ο Windows NT Kernel έχει sandbox; Όχι; Ο kernel του MAC OS έχει sandbox; Ναι; Τι λέγαμε για τρύπιο λειτουργικό; W8, let me get this straight. Ο φιλος μας που ειπε πως "σε 1-2 χρονια θα χει γεμισει ιους το windows και θα σερνεται" το εκανε με τεχνικες ορολογιες, η πεταξε την μαλακια του και εφυγε? Εκει γιατι δεν πηγες να ζητησεις αναλυσεις? Τα θεωρητικα ολα ωραια ειναι, εγω βλεπω στη πραξη, αμα καποιος θελει να κανει *ουτανα ενα λειτουργικο, ειναι πιο ευκολο να κανει *ουτανα το osx παρα τα windows. Τα υπολοιπα, αλλα λογια να αγαπιομαστε
Timonkaipumpa Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Και φυσικά καμία απάντηση περί των ερωτήσεων μόνο αναφορές στο "εγώ ξέρω πως". Οπότε, για μία ακόμα φορά τα fan boys της MS έρχονται απλά για να βγάλουν το κόμπλεξ τους για κάτι που δεν γνωρίζουν. αλλά μία που το έφερε η κουβέντα.. γιατί είναι πιο εύκολο κανείς να κάνει ουτάνα το OS X παρά το Windows; Μπορείς να μας πεις ή απλά "εσύ ξέρεις πως";
Αδιαφορος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Και φυσικά καμία απάντηση περί των ερωτήσεων μόνο αναφορές στο "εγώ ξέρω πως". Οπότε, για μία ακόμα φορά τα fan boys της MS έρχονται απλά για να βγάλουν το κόμπλεξ τους για κάτι που δεν γνωρίζουν. αλλά μία που το έφερε η κουβέντα.. γιατί είναι πιο εύκολο κανείς να κάνει ουτάνα το OS X παρά το Windows; Μπορείς να μας πεις ή απλά "εσύ ξέρεις πως"; Fanboy της MS. Οτι θα το ακουσω και αυτο Στο αλλο νημα με κραζουν ως hater της ms, τι φαση εδω περα. Το link στο εδωσα, κατσε διαβασε το. Ειπαμε, οταν καθε γαμημενο χρονο το mac σπαει ΠΑΝΤΑ, και σπαει ΠΑΝΤΑ πρωτο, κατι δεν παει καλα.
Timonkaipumpa Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Φυσικά πάλι δεν απάντησες γιατί μπορεί να γίνει πιο εύκολα *ουτάνα το OS X από το Windows. Και φυσικά επί των τεχνολογιών που κάνουν ΤΡΥΠΙΟ ένα λειτουργικό, απάντηση καμία. Αλήθεια, πως ορίζεις το "σπάει" ένα λειτουργικό; Για να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε. Το κάνουν κομματάκια; Το κάνουν λουρίδες; Τι εννοείς με το "σπάει"; Μπορείς να μας πεις; Ή ούτε αυτό δεν κατάλαβες από αυτά που "και καλά" διάβασες και πάλι η απάντηση θα είναι "το link το έδωσα";
Odyss3us Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 πως να το ξερει ο ερμος το οτι τα Mac τρεχουν ενα λειτουργικο που στην ουσια ειναι κλωνος του FreeBSD Unix - σαφως ανωτερο στον τομεα της ασφαλειας επειδη έχει σχεδιαστει εξ'αρχης για τον σκοπο αυτο (μεταξυ αλλων) και ανεξαρτητως ποσοστων χρησης μη βασανιζεις το δυστυχο μυαλο του με δυσνοητους ακαταλαβιστικους ορους, το βασικο του επιχειρημα ειδεις ποιο ηταν, οτι bootαρει σε 30 sec και ενα λινκ απο ενα hack διαγωνισμο αυτα νομιζω ειναι αρκετα για να λεει οτι ταχει δει ολα ως γκουρου κοσμογυρισμενος ελληναρας ξερολας ενταξει και τα Windows εχουν βελτιωθει σημαντικα με φιλοτιμες προσπαθειες απο τα Vista κι επειτα 2
gasantony Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δώσε μου 2.999 και σου φτιάχνω ένα pc που θα χρησιμοποιεί τον Mac Pro για αυτό που φτιάχτηκε. Για να πετάς σκουπίδια. Στα πιο τρελά ονειρα τα pc θα κάνουν αυτά που κάνει ..... 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Για μια μεγάλη εταιρία που θέλει servers πχ εννοείται ότι τη συμφέρει πολύ περισσότερο να βάλει Linux από Windows π.χ. Άμα θέλει να δουλεύουν 500 μηχανήματα και ζητά 100 ευρώ για κάθε μηχάνημα η Microsoft,το κόστος που θα πρέπει να δώσει η εταιρία για λειτουργικό σύστημα είναι 500*100= 50.000 ευρώ. Την συμφέρει να προσλάβει έναν προγραμματιστή να της φτιάξει το Linux να κάνει ότι θέλει και μετά να το χει να χειρίζεται παρά να σκάσει λεφτά για να αγοράσει Windows. τι εννοείς τεχνολογία στο audio,μπορείς να μου πεις ? Δυστυχώς όχι... γιατί αυτό είναι γνώση που δεν θα ήθελα να μοιραστώ. Νομίζω όμως ότι με ένα google search καθένας (εάν έχει το υπόβαθρο) μπορεί να μάθει.
Giorgos241 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 ΠΟΛΥ καλο (γνωμη μου) δεν θα το επερνα (παλκι γνωμη μου μην βαρατε) θα επερνα το παλιο (αυτοι τωρα που δεν συμπαθειτε την Apple μην βαρατε) και τελος, μπορει να επερνα και PC (γιατι που και που μου αρεσει να παιζω και κανενα παιχνιδακι
Ntinaras Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 αφου ειναι τοσο ποιοτικο γιατι εχει μονο 1 χρονο εγγυηση? 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα