Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια... Ειμαι νεος οδηγος... μολις χτες περασα στην εξεταση της οδηγησης και θα περιμενω μεχρι να εκδοθει το διπλωμα μου.Γνωριζω οτι για να βγαλει κανεις ασφαλεια στο αυτοκινητο του χρειαζεται να εχει διπλωμα οδηγησης, στην περιπτωση μου που θα περιμενω για καποιο καιρο το διπλωμα μου και απο οσο γνωριζω δεν μπορω να βγαλω καποια βεβαιωση οτι εχω διπλωμα, ειναι εφικτο να βγαλω ασφαλεια σε ενα αυτοκινητο που προκειται να αγορασω αυτες τις μερες?

Δημοσ.

Ισως αν παρεις τη βεβαίωση να ειναι. Προταση μου, για τα γλυτωσεις τα πολλα - πραγματικά πολλα επασφάλιστρα (<23/25 ετών και <1 χρόνο διπλωμα), να βάλεις και κάποιον άλλο στην άδεια/ασφαλεια και εσυ να μπεις ως οδηγός...

Παλι θα τα πληρώσεις απλα θα έχεις μια σχετικά καλύτερη τιμή μιας και δε θα θεωρείσαι αποκλειστικός οδηγός του οψήματος αλλα δευτερεύων...

Δημοσ.

Εχω εγω αν θες καποιον να σου βγαλει ασφαλεια[χρειαζεσε ομως το χαρτι που λεει οτι περασες,το εχει η σχολη σου η το υπουργειο].

Κια τρακαρισμα να εχεις αφου εχεις ασφαλεια και οταν εκδοθει το διπλκωμα σου θα λεει την ημερα που περασες τις εξετασεις ,δεν θα εχεις θεμα.

Δημοσ.

εαν βαλω και καποιον αλλο ο οποιος εχει διπλωμα και μπω και εγω που δεν εχει εκδοθει το διπλωμα μου θα ειναι εφικτο ε; και θα εχω και καλυτερες τιμες αυτο λες; Παντως για τη βεβαιωση ρωτησα τον δασκαλο οδηγησης μου και μου ειπε οτι δεν μπορω να παρω βεβαιωση

Δημοσ.

Δεν λεω για την βεβαιωση,λεω για ντο χαρτι που γραφει οτι περασεις τις εξετασεις.Οταν εδινες πορεια ο εξεταστης εγραφε οτι περασες[το χαρτι που πηρς οταν περασες τα σηματα].Αυτο το χαρτι ζητα ,διαφορετικα πηγαινε υπουργειο και παρτο,.

Δημοσ.

ναι σιγουρα απο κρητη θα παω μια βολτα απο το υπουργειο...

Υπουργειο ειπα,γραψε λαθος,νομαρχια ενοοω.Πηγαινε ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ,ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΟ.

Δημοσ.

ειναι σιγουρο οτι μπορουν να μου το δωσουν το χαρτι αυτο; γιατι ο δασκαλος μου μου ειπε οτι δεν δινουν κατι τετοιο ...

Δημοσ.

Καλημερα παιδια... Ειμαι νεος οδηγος... μολις χτες περασα στην εξεταση της οδηγησης και θα περιμενω μεχρι να εκδοθει το διπλωμα μου.Γνωριζω οτι για να βγαλει κανεις ασφαλεια στο αυτοκινητο του χρειαζεται να εχει διπλωμα οδηγησης, στην περιπτωση μου που θα περιμενω για καποιο καιρο το διπλωμα μου και απο οσο γνωριζω δεν μπορω να βγαλω καποια βεβαιωση οτι εχω διπλωμα, ειναι εφικτο να βγαλω ασφαλεια σε ενα αυτοκινητο που προκειται να αγορασω αυτες τις μερες?

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Πρώτα από όλα όπως σωστά είπες και εσύ, δεν μπορείς να βγάλεις κάποια βεβαίωση ότι έχεις περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις.

Άδεια οδήγησης ΔΕΝ έχεις, απλά πρόκειται να αποκτήσεις σύντομα.

Το αυτοκίνητο γιατί θα το αγοράσεις τώρα και όχι μετά από 1 ή 6 μήνες που θα αποκτήσεις άδεια οδήγησης? Και αν το αγοράσεις τώρα, έχεις σκοπό να το οδηγεί κάποιος άλλος μέχρι τότε? Αν ναι θα το ασφαλίσεις με το δίπλωμα αυτού που θα το οδηγεί, αν όχι μπορείς να καταθέσεις πινακίδες μια και είναι παράνομο να έχεις αυτοκίνητο ανασφάλιστο με πινακίδες. Υποθέτω πως δεν έχεις σκοπό να το οδηγείς εσύ.

Εχω εγω αν θες καποιον να σου βγαλει ασφαλεια[χρειαζεσε ομως το χαρτι που λεει οτι περασες,το εχει η σχολη σου η το υπουργειο].

Κια τρακαρισμα να εχεις αφου εχεις ασφαλεια και οταν εκδοθει το διπλκωμα σου θα λεει την ημερα που περασες τις εξετασεις ,δεν θα εχεις θεμα.

Πρώτα από όλα έχε υπόψη σου πως αν σε έλεγχο δεν επιδείξεις δίπλωμα, είναι στην ευχέρεια του οργάνου αν θα σε πάει αυτόφωρο ή όχι. Αν είναι και Παρασκευή κιόλας, μένεις μέσα όλο το σαββατοκύριακο. Χώρια που πρέπει να επιστρατεύσεις δικηγόρο για να σε βγάλει. Ευκαιρία για καλές γνωριμίες :) Το λιγότερο πάντως είναι να σου βεβαιώσει παράβαση επειδή δεν το είχες μαζί σου.

Τώρα αυτό το χαρτί που λες, εγώ δεν το έχω δει ποτέ, επίσης δεν το έχει δει κανένας νέος οδηγός από όσους γνωρίζω. Πρόκειται για κάποια νέα νομοθεσία? Μήπως το μπερδεύεις με το χαρτί/βεβαίωση που δίνουν σε όσους ανανεώνουν το δίπλωμα τους?

Δημοσ.

το εχω ακούσει απο πολλούς αυτό το χαρτι αλλα δυστυχώς ουτε εγω το εχω δει.

Εχω την εντύπωση οτι ειναι μια φωτοτυπία της "καρτελας" υποψηφίου οδηγού που γραφει οτι περασες τα σηματα αρχικά και την οδηγηση εν τέλει...

προσωπικά θα ελεγα να κάνεις λίγο υπομονή...

Δημοσ.

Τι δεν ξερετε για ποπιο χαρτι μιλαω?Οταν δωσατε σηματα αδεν πηρατε ενα χαρτι οτι τα περασατε[και απο πισω εδειχνε ποσα λαθοι κανατε].Αυτο το χαρτι μετα στην πορεια μπορεις να ζητησεις φωτοτυπια.Δεν μ,ιλαω για βεβαιωση

Δημοσ.

Τι δεν ξερετε για ποπιο χαρτι μιλαω?Οταν δωσατε σηματα αδεν πηρατε ενα χαρτι οτι τα περασατε[και απο πισω εδειχνε ποσα λαθοι κανατε].Αυτο το χαρτι μετα στην πορεια μπορεις να ζητησεις φωτοτυπια.Δεν μ,ιλαω για βεβαιωση

Εγώ προσωπικά δεν έχω δει καν τέτοιο χαρτί, πόσο μάλλον να μου το έδωσαν κιόλας, στις 3 φορές που έδωσα εξετάσεις για 3 διαφορετικά διπλώματα. Πάντα προφορικά με ενημέρωναν.

Μια απλή φωτοτυπία πάντως δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση την άδεια οδήγησης σε πιθανό έλεγχο.

Δημοσ.

Ειπα αυτο?Aπλα ετσι θα βγαλει την ασφαλεια που θελει.

Εγω 2 φορες εχω δωσει και τις 2 φωναζαν το ονομα μου και μου εδειναν το χαρτι.Κλαιν πας στιην νομαρχεια και το παιρνεις.

Δημοσ.

Ειπα αυτο?Aπλα ετσι θα βγαλει την ασφαλεια που θελει.

Εγω 2 φορες εχω δωσει και τις 2 φωναζαν το ονομα μου και μου εδειναν το χαρτι.Κλαιν πας στιην νομαρχεια και το παιρνεις.

Η ασφαλιστικές ζητάνε κάποιο επίσημο έγγραφο, δίπλωμα/βεβαίωση. Μια απλή φωτοτυπία δεν είναι επίσημο έγραφο... Αλλά όπως είπα και πριν μπορείς να το ασφαλίσεις επιδεικνύοντας στον ασφαλιστή οποιοδήποτε δίπλωμα...

Τώρα τι νόημα έχει να πας να πάρεις ένα χαρτί που θα είναι μια απλή φωτοτυπία και όχι κάτι επίσημο...

Δημοσ.

Η ασφαλιστικές ζητάνε κάποιο επίσημο έγγραφο, δίπλωμα/βεβαίωση. Μια απλή φωτοτυπία δεν είναι επίσημο έγραφο... Αλλά όπως είπα και πριν μπορείς να το ασφαλίσεις επιδεικνύοντας στον ασφαλιστή οποιοδήποτε δίπλωμα...

Τώρα τι νόημα έχει να πας να πάρεις ένα χαρτί που θα είναι μια απλή φωτοτυπία και όχι κάτι επίσημο...

Για να του δωσω καποιον να του βγαλει ασφαλεια ρε φιλε,τι δεν καταλαβαινεις?

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...