Προς το περιεχόμενο

The Vanishing of Ethan Carter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά, δεν είναι και το πρώτο παιχνίδι που έχει μόνο autosaves... Το πρόβλημα είναι πως επειδή είναι free roam μπορεί να χαζεύεις για μισή ώρα χωρίς να κάνεις τίποτα ουσιώδες που να κάνει trigger κάποιο autosave. Το προτιμώ όμως από το να ήταν άλλο ένα linear παιχνίδι.

Και εγώ την πάτησα στην αρχή μέχρι να καταλάβω τη φιλοσοφία του παιχνιδιού. Μια φορά. Από εκεί και πέρα είναι δικό σου λάθος. Αν έχεις αυστηρά 15-20 λεπτά στη διάθεσή σου και δεν θες να ρισκάρεις να μην σωθεί το progress, μην το ξεκινάς καν.

Ακόμα και η αναζήτηση χωρίς αποτέλεσμα, είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Είναι μια ιστορία μυστηρίου όπου η περιπλάνηση στα δάση και η έρευνα στα άδεια κτήρια σε έναν ανοιχτό κόσμο, αποτελούν βασικά στοιχεία, δε μπορεί να ισχυρίζεται κανείς ότι κακώς έχασες χρόνο εδώ και εκεί και ότι δεν πρέπει να έχεις την απαίτηση το παιχνίδι να σώζει αυτόματα αν δε λύσεις ένα γρίφο. Μπορεί να μου πήρε μια ολόκληρη ώρα μέχρι να φτάσω ελάχιστα λίγο πριν το 1ο save, γιατί να πρέπει να το ξαναπεράσω σε ff;

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάγματι το παιχνίδι έχει καταπληκτικά γραφικά και φοβερά textures. Το παιζω σε 1080p ολα τέρμα με 2xmsaa και με i7 920 και GTX 770 2gb vram πετάει, xωρις vsync σιγουρα έχει μέσο fps αρκετά πάνω απο 60 frames. Επισης η χρηση vram κυμαίνεται συνηθως στα 800 με 1gb (με 2xmsaa). H ατμοσφαιρα και η περιπλάνηση σε απορροφούνε, στα πανέμορφα λυρικά τοπία του παιχνιδιού. Το παιχνίδι δεν διαθέτει καθόλου action στοιχεια, αυτο το οποιο ουσιαστικά κανει ο παιχτης ειναι να εξιχνιάζει τον τροπο με τον οποιο δολοφονήθικε το κάθε θύμα, βρισκοντας διαφορα αντικείμενα και τοποθετόντας τα σε συγκεκριμένα σημεία. Εάν βρεθούνε ολα τα αντικειμενα κανοντας touch πάνω στο θύμα αποκαλυπτονται διαφορες σκηνές προγένεστερες και μεταγενέστερες της δολοφονιας τις οποιες ο παιχτης θα πρέπει να βάλει στη σωστή σειρά ώστε να καταλάβει τι έγινε και να προχωρήσει στο παιχνίδι. Να σημειωθεί εδώ οτι για να τερματισθεί το παιχνίδι θα πρέπει να εξιχνιασθούν ολες οι δολοφονιες καθώς και κάποιοι δευτερεύοντες γρίφοι. Επιπλέον δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη σειρά με την οποια πρέπει να κινηθεί ο παιχτης, το παιχνίδι ειναι ανοιχτό και υπάρχει λιγο ψάξιμο. Save έχει μετά απο κάθε εξυχνίαση και νομίζω στους ανελκυστήρες. Κάποιοι λένε πως το τερμάτισαν σε 4 ώρες εμένα μου πήρε κοντά στις 6 ώρες. Γενικά το προτεινω και ειναι καλο να στηριζουμε τέτοιες προσπάθειες και developers που προσφέρουνε στο pc εξαιρετικους τίτλους απο κάθε άποψη, με φοβερά γραφικά και προπάντως optimization για σεμινάριο, πραγματικά διδάσκουν σε αυτον το τομέα.

ανεβασα ένα βιντεο σχετικά με το πως τρέχει σε GTX 770

και ορισμένες εικόνες

E707921FC150634B76D6BA2B5321F8CC3C82E587

025536BC6EB45FF716B625F397B7D4EF981F9B90

87131C66FB0BEC67C0D9D34ADD6310074A2E69AE

A3E86C7EF1F1197E2643B61A1D7D2D1A8CD0C076

C424FA4412535E06203C43C3B517C5CDE5E27C4E

BDBF4477EBF41EECBB6554E5549D8900DB8E0F13

• Like 8
Δημοσ.

Ολα θετικα στο παιχνιδι αλλα...μεγαλο αρνητικο η ελληψη του manual save που ειναι must σε ενα παιχνιδι που περιπλανιεσαι.Που ειναι free και οχι scripted.Ηρθε ας πουμε η ωρα να παω για δουλεια και δεν καταφερα μετα απο 1μιση ωρα ψαξιμο να λυσω εναν γριφο.Ολα στο προγραμμα ειναι.Γιατι να μην μπορω να το σωσω?Πρεπει δηλαδη να ξεκινησω απο την αρχη-αρχη?Και να παω να βρω οτι ειχα ηδη βρει?Εγω τωρα πρεπει στην επομενη φορα που θα εχω ελευθερο χρονο να τον χασω κανοντας τα ιδια?

Γενικα πρεπει να εχω το αγχος "ωχ...τωρα εκανε save"?

• Like 5
Δημοσ.

Ειδα τοσο ωραια σχολια και ειπα να το δοκιμασω μιας και μαρεσουν τα adventures.

Συγνωμη αλλα περα απο τα γραφικα τι σας αρεσε ακριβως?Free roam adventure ,χωρις διαλογους ,φουλ ψαξιμο μεσα σε ενα δασος,απιστυετα μεγαλες διαδρομες απο το ενα σημειο στο αλλο κτλ.Ευχαριστω δεν θα παρω.

Δημοσ.

Από το να 'σαι συνέχεια στη τσίτα με FPS παιχνίδια και σκοτωμούς, ας βγει και ένα παιχνίδι όπως το συγκεκριμένο με φύση, ωραία γραφικά και ψάξιμο για stress-free gaming(Well, κάποια στιγμή θα φτιαχτεί και το θέμα με τα saves).

Δημοσ.

Από το να 'σαι συνέχεια στη τσίτα με FPS παιχνίδια και σκοτωμούς, ας βγει και ένα παιχνίδι όπως το συγκεκριμένο με φύση, ωραία γραφικά και ψάξιμο για stress-free gaming(Well, κάποια στιγμή θα φτιαχτεί και το θέμα με τα saves).

Φιλε μου εμενα με κουρασε,το να ψαχνεις μεσα σε ενα δασος clues [γιατι αυτο κανεις ολη την ωρα]κατανταει κουραστικο.Τουλαχιστον για εμενα.Και αγαπαω τα καλα adventures.

Δημοσ.

Για όσους δεν ξέρουν, αυτό με το ''sniper rifle'' είναι απλά ένα joke.Δεν υπάρχουν καθόλου όπλα στο παιχνίδι.

Να 'σαι καλά ρε φίλε! Και εγώ τερμάτισα το παιχνίδι και περίμενα μέχρι την τελευταία στιγμή να βρω αυτό το καταραμένο το sniper!!

Κατά τα άλλα το παιχνίδι είναι εκπληκτικό και η δουλειά που έχουν κάνει με τα γραφικά θα πρέπει να γίνει σεμινάριο σε όλα τα studios... Κάποια σημεία είναι εντελώς φωτορεαλιστικά.. Αν κάτσεις στα 3 μέτρα από την οθόνη νομίζεις πολύ χαλαρά ότι είναι ταινία! 

Δημοσ.

Το Review μας για το παιχνίδι! http://alt-tab.gr/vanishing-of-ethan-carter-review/

Έκανα επίσης ένα playthrough στο twitch, γύρω στις 4 ώρες βγήκε. Γούσταρε τόσο πολύ ο κόσμος που μέχρι τις 5 ήμασταν 25 άτομα :P

Τρομερό παιχνίδι πάντως, από όλες τις απόψεις, εγώ προσωπικά άπλα θα ήθελα λίγα παραπάνω adventure στοιχεία.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...