Προς το περιεχόμενο

Disk partition expand σε Windows 7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες!

Εχω το εξης προβλημα και ειναι επειγον επειδη χρονος πιεζει.

Λογω εορτων, θα επιστρεψω στην πολη καταγωγης μου και θα χρειαστει να δουλεψω τη διπλωματικη μου σε Visual Studio 2010 σε laptop, ενω μεχρι προτινος δουλευα σε desktop.

Tο προβλημα ξεκιναει απο το γεγονος οτι οταν εστηνα τα Windows 7 στο λαπτοπ, δημιουργησα ενα μικρο partition C: για το λειτουργικο στον σκληρο (30GB) και αυτη τη στιγμη, με ολα τα updates και ελαχιστα βασικα προγραμματα, το C εχει μονο 1,98GB ελευθερα.

Το Visual Studio ομως απαιτει κοντα στα 5 GB οπως αναφερεται στα requirements και το μεγαλυτερο κομματι αυτων αποθηκευεται αυτοματα στο partition του λειτουργικου.

Απο το disk manager δεν υπαρχει η δυνατοτητα για expand απο ο,τι διαβασα.

Γνωριζει μηπως καποιος καποιον ασφαλη και εγγυημενο τροπο για να αυξησω το μεγεθος του partition, χωρις να μπω στη διαδικασια του format?

Ευχαριστω για το χρονο σας!

Δημοσ.

Εν πρώτοις άδειασε τους φακέλους:

%Temp%

%Windir%\Temp  και

%Windir%\SoftwareDistribution\Download

από τα περιεχόμενά τους.

Αν ο χώρος που θα απελευθερωθεί δεν είναι και πάλι επαρκής για την εγκατάσταση του Visual Studio 2010 τότε πρέπει να καταφύγεις στη λύση του EASEUS Partition Master Home Edition.

Η διαδικασία είναι λίγο χρονοβόρα αλλά ασφαλής με την προϋπόθεση ότι η μπαταρία του Laptop θα είναι πλήρως φορτισμένη για το ενδεχόμενο διακοπής ρεύματος.

• Like 1
Δημοσ.

Καθάρισε με το ccleaner. Πήγαινε και Εργαλεία-Επαναφορά συστήματος και διέγραψε όλα τα σημεία εκτός το τελευταίο (δεν σε αφήνει να σβήσεις το τελευταίο έτσι κι αλλιώς).

Πάντως όλα αυτά είναι ημίμετρα και πάλι θα γεμίσει ο δίσκος. Πρέπει να επεκτείνεις τον C με πρόγραμμα partition manager, αυτό που προτείνει ο nikosmas είναι πολύ καλό και δωρεάν. Αν μπορείς να αδειάσεις το επόμενο partition θα γίνει πολύ γρήγορα η δουλειά.

Βασικά πρέπει να πάρεις backup για ασφάλεια.Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει σε τέτοιες εγχειρήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...