Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,μου έδωσε ένας φίλος ένα σχετικά παλιό λάπτοπ (Compaq),το οποίο έχει σπασμένη οθόνη! Η μισή κάτω δεξιά μεριά δεν φαίνεται τίποτα,είναι άσπρη με κάποια σημεία μαύρα και μοβ. Η υπόλοιπη τρεμοπαίζει!

Σύνδεσα εξωτερική οθόνη αλλά δεν στέλνει σήμα! Στα windows(win vista νομίζω είναι) δεν μπορώ να μπω.

Τι μπορώ να κάνω καταρχάς για να δουλέψει έστω και με εξωτερική οθόνη και κατά δεύτερον για να φτιάξω αυτή που έχει χωρίς πολλά χρήματα όμως 1)γιατί δεν υπάρχουν και 2)γιατί δεν νομίζω ότι το αξίζει το συγκεκριμένο λαπτοπ!

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Πλήρες μοντέλο λάπτοπ;

Γιατί δεν σε αφήνει να μπεις στο λειτουργικό; Που κολλάει; Ανέβασε screen shot άμα μπορείς.

Με το που ξεκινήσει το λάπτοπ πρέπει να δίνει σε εξωτερική οθόνη αμα είναι συνδεδεμένη, άμα δεν δείχνει υπάρχει συνδυασμός πλήκτρων που την ενεργοποιεί, κάτι σε Fn + F4 ή κάτι τέτοιο θα είναι, δες το κουμπί που γράφει LCD ή να έχει κάτι σχετικό με οθόνη και πάτα το μαζί με το Fn.

Δημοσ.

Ξέχασα να πω οτι ο φίλος μου δεν έχει ιδέα απο pc γενικά και εγώ δεν έχω ιδέα από laptop!

Νίκο,δεν ξέρω πλήρες μοντέλο! Πως μπορώ να το βρω? Screenshot θα ανεβάσω αργότερα γιατί δεν είμαι σπίτι τώρα!

Σήμα δεν δίνει καθόλου στην εξωτερική οθόνη! Θα ψάξω για τα πλήκτρα που μου είπες.

Νομίζω πως ζητάει κωδικό για να μπει στα win αλλά δεν είμαι σίγουρος,δεν βλέπω τίποτα!!! 

Δημοσ.

Καλά οθόνη δεν είναι και τίποτα δύσκολο να αλλαχτεί (στην πλειοψηφία των λάπτοπ, ας ελπίσουμε να έχεις απο αυτά). Όπως και να έχει βέβαια manual υπάρχουν άρα όλο και κάτι θα γίνει.

Πλήρες μοντέλο γράφει κάτω απο το λάπτοπ, σε ένα αυτοκόλλητο, μπορεί να γράφει και στην οθόνη του λάπτοπ κάπου στο πλαίσιο.

Άμα βρεις το μοντέλο και δεν βρίσκεις τα πλήκτρα θα τα δω και εγώ να σου πω.

Κωδικό; Δεν πιστεύω να προχωράει τόσο :P Θα δούμε.... Μακάρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν το μοντέλο είναι: HP Compaq Presario CQ60-140EV

Δοκίμασα τον συνδυασμό πλήκτρων για την εξωτερικη οθόνη αλλά τίποτα!! :(

Και αυτή είναι η οθόνη του laptop

2013-12-18014806_zps0ddf1cac.jpg

Επεξ/σία από Tribal21
Δημοσ.

Καλημέρα.

Fn + F4 πρέπει να είναι στο λάπτοπ σου ο συνδυασμός ε;

Πρέπει να το πατήσεις με το που βάλεις μπρος τον υπολογιστή, δεν χρειάζεται να περιμένεις να πάει στην οθόνη του κωδικού. VGA οθόνη συνδέεις; 

BTW τον κωδικό τον ξέρεις;

Το ποντίκι κουνάει;

Δημοσ.

Καλησπέρα,

ναι,fn+F4 είναι αλλά δεν κάνει τίποτα! Το δοκίμασα σε διάφορα χρονικά σημεία.

VGA οθόνη έχω συνδέσει και το ποντίκι δουλεύει κανονικά,απ'ότι φαίνεται...

Τον κωδικό δεν τον ξέρω αλλά λογικά μπορώ να τον μάθω.

Δημοσ.

To να μην δείχνει σε εξωτερική οθόνη (που να είναι εντάξει εξακριβωμένα και αυτή και το καλώδιο) μόνο καμένη κάρτα γραφικών μου κάνει :/ Η 9200 (τέτοια κάρτα δεν έχει; ) έχει ελαττωματικό πυρήνα αλλά άμα δεν είχε πρόβλημα εμφανές πριν γιατί να το πάθει τώρα... Για ρώτα αμα του έκανε πρόβλημα με τα γραφικά και πριν σπάσει η οθόνη.

Μετά άμα μπορείς βρες τον κωδικό πάτα τον και χτύπα enter να μπεις, μετά κουτσά στραβά άμα πας στις οθόνες θα δεις και άμα βλέπει και την κάρτα σου και θα ενεργοποιήσεις απο εκεί την εξωτερική. Βέβαια άμα μπει μέσα στα vista πάτα και εκεί το Fn F4 μπας και το δει έστω και τότε...

Δημοσ.

Λοιπόν έχω νέα :P

Βρήκα τον κωδικό,μπήκα στα Vista και δούλεψε και η εξωτερική οθόνη!! Πλέον δουλεύει κανονικά όποτε ανοίγω το laptop πριν μπει στα win!! :)

Επίσης το μηχάνημα δουλεύει μια χαρά πέρα της οθόνης του.Ένα format θέλει βέβαια αλλά οκ...

Το θέμα μου τώρα είναι τι γίνετε με την οθόνη του laptop!!! Τι οθόνη πρέπει να βρω?? 

Δημοσ.

Ok, μια χαρά τότε.

Οθόνη μετά, επειδή είδα και LCD και LED σε αυτό καλύτερα να το ανοίξεις να γράψεις εδώ το μοντέλο του πάνελ να βρούμε συμβατό...

Για το πως θα βγάλεις το πάνελ δες εδώ βίντεο ή ψάξε στην youtube. Panel μετα πες απο που μπορείς να αγοράσεις. Απο ebay σου έρχεται πιο φθηνά...

Δημοσ.

Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν φτάνουν?

15.6-inch WideScreen (13.6"x7.6")

WXGA (1366x768) HD

Glossy

CCFL 1-Bulb backlight

Έλεγα να βρω από δω κανα μεταχειρισμένο...

Δημοσ.

μπορείς να βρεις και στις αγγελίες εδώ μέσα!

εκτός από τα χαρακτηριστικά που έγραψες πρέπει να ελέγξεις αν η υποδοχή του lcd cable βρίσκεται στο ίδιο σημείο. Πάνω δεξιά ή πάνω αριστερά όπως κοιτάς το πίσω μέρος της οθόνης.

post-246286-0-32950900-1387442911_thumb.jpg

Δημοσ.

Δηλαδή αυτά τα χαρακτηριστικά συν το μέρος που βρίσκετε το καλώδιο και είμαι οκ??

πχ όλα τα καλώδια είναι ίδια? Η τα ρεύματα που χρειάζεται η κάθε οθόνη κτλπ? 

Δημοσ.

Στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων δεν χρειάζεται να ελέγξεις κάτι άλλο.

Υπάρχουν όμως και οι σπάνιες περιπτώσεις παράξενων εταιρικών καλωδίων και firmware

τα οποία δύναται να δημιουργήσουν προβλήματα. Οι πιθανότητες προβλημάτων συναντιούνται

κυρίως σε υπολογιστές Dell και σε κάποια Sony Vaio τα οποία έχουν διακόπτες στην μητρική για να ρυθμίζεις την ανάλυση της οθόνης.

post-246286-0-86255400-1387465893_thumb.jpg

http://www.sparepartswarehouse.com/blog/post/sony-mainboard-dip-switches-what-are-they-used-for.aspx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...