dj_stefan23s Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 καλησπερα.εχω εναν εσωτερικο σκληρο WD2500YS-018HB1 Date:March 2007. λογω γκαφας καηκε η πλακετα του και την αντικατεστησα με νεα πλακετα απο WD.ταιριαζει κανονικα αν και ειναι απο σκληρο με αλλη χωρητικοτητα..τον αναγνωριζει πλεον αλλα χτυπαει και δεν διαβαζει τα αρχεια που ειχα μεσα.υπαρχει καμια αλλη λυση για να εχω και παλι ενεργο τον δισκο?η παει για πεταμα.ευχαριστω
SPANK Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Αμα ακους τακ τακ μεσα στον δίσκο ειναι η βελόνα και ουσιαστικά ο δίσκος εχει χτυπήσει οποτε σε τετοιο επίπεδο δεν υπάρχει επίλυση οπως με την πλακέτα, δοκίμασε μηπως σώσεις τα αρχεία σου με το Ontrack Easy Recovery
washcloud Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δεν πρόκειται να κάνει κάτι με προγράμματα ανάκτησης, καθώς το πιθανότερο είναι η νέα πλακέτα να μην κάνει, στην ουσία, δουλειά...(το "τον αναγνωρίζει", υποθέτω αναφέρεται στο BIOS). Σε παλιότερους WD όντως μου έχει κάτσει να βάλω πλακέτα από 20αρή σε 40άρη πχ και να δουλέψει. Δεν ξέρω καν τί γίνεται όμως με τους νεώτερους (παίζει το firmware να παίζει πιο σοβαρό ρόλο). Από την άλλη υπάρχει το ενδεχόμενο απλά να έχει πάθει ζημιά ο μηχανισμός κεφαλών ούτως ή άλλως (όπως και κάποια μικροηλεκτρονικά εντός του δίσκου). Όχι ότι το θεωρώ το πιθανότερο βέβαια, οπότε ΙΣΩΣ η εύρεση της σωστής πλακέτας (απολύτα ταιριαστό μοντέλο με την σωστή χωρητικότητα) να κάνει δουλειά... (...με τελευταία πιθανότητα, αν κι εκείνη δε δουλέψει, η μεταφορά του τσιπ του firmware της παλιάς, στη νέα πλακέτα να είναι αυτό που "λείπει". Δοθέντος ότι ο σκληρός δεν έχει κι άλλη ζημιά που λέγαμε...) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα