PC_MAGAS Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Έχω απορία σχετικά με την db_select από το Drupal API: Λέει ότι ορίζεται έτσι: db_select($table, $alias = NULL, array $options = array()) Αλλά έχω απόρία για την παράμετρο alias: Σύμφωνα με το api λέει ότι: $alias: The alias for the base table of this query. Αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω τι υπονοεί με το "alias of the base table" oκ ξέρω αγγλικά αλλά δεν έχω ιδέα τι υπονοεί εδώ. Μήπως εννοεί πεδίο ενός πίνακα. Και από τα παραδείγματα δεν βγάζω άκρη. Η αναφορά είναι στο: https://api.drupal.org/api/drupal/includes!database!database.inc/function/db_select/7
thanasis00 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Έχεις σκεφτεί να δοκιμάσεις το EntityFieldQuery ή το db_query? Το πρώτο σε βοηθάει να φέρεις ότι χρειάζεσαι χωρίς να γράψεις query, ενώ το δεύτερο είναι σαν να γράφεις το κλασσικό query σου στη βάση. Με βολεύουν πολύ περισσότερο αυτά.
subdee Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Το πιθανότερο είναι ότι αναφέρεται στο alias που θα χρησιμοποιήσεις σε query με αυτόν τον πίνακα. Αν πχ. το query σε pure SQL ήταν SELECT r.id FROM random_table r WHERE r.id > 10; τότε στο alias θα έβαζες το "r".
PC_MAGAS Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Το πιθανότερο είναι ότι αναφέρεται στο alias που θα χρησιμοποιήσεις σε query με αυτόν τον πίνακα. Αν πχ. το query σε pure SQL ήταν SELECT r.id FROM random_table r WHERE r.id > 10; τότε στο alias θα έβαζες το "r". Μηπως ενοεις: SELECT r.id FROM random_table AS r WHERE r.id > 10; Αλλά νομίζω το AS είναι στην MYsql/MariaDb sql. Έχεις σκεφτεί να δοκιμάσεις το EntityFieldQuery ή το db_query? Το πρώτο σε βοηθάει να φέρεις ότι χρειάζεσαι χωρίς να γράψεις query, ενώ το δεύτερο είναι σαν να γράφεις το κλασσικό query σου στη βάση. Με βολεύουν πολύ περισσότερο αυτά. προσωπικά μου αρέσει περισσότερο το Yii framework από οτι καθε αλο CMS μπου άρχάγει από μόνο του το CMS έτσι μου δημιουργεί μέρος του κώδικα καθώς και τις βάσικές φόρμες. Αλλά θα ήθελα να μάθω και να κάνω modile για CMS μπας και γράψω κάτι για το portfolio μου. Και ναι έχω δει και τις 2 μεθόδους που έχει το Drupal.
subdee Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Μηπως ενοεις: SELECT r.id FROM random_table AS r WHERE r.id > 10; Αλλά νομίζω το AS είναι στην MYsql/MariaDb sql. προσωπικά μου αρέσει περισσότερο το Yii framework από οτι καθε αλο CMS μπου άρχάγει από μόνο του το CMS έτσι μου δημιουργεί μέρος του κώδικα καθώς και τις βάσικές φόρμες. Αλλά θα ήθελα να μάθω και να κάνω modile για CMS μπας και γράψω κάτι για το portfolio μου. Και ναι έχω δει και τις 2 μεθόδους που έχει το Drupal. Το AS είναι για τις στήλες, όχι για τους πίνακες. Δηλ: SELECT r.id AS my_id FROM random_table r WHERE r.id > 10 και αυτό συμπεριλαμβάνει και MariaDB/MySQL
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα