paixtroni Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Είμαι 16 ετών, πάω τρίτη γυμνασίου (έχω χάσει χρονιά, δεν έχω μείνει σε κάποια τάξη) Όνειρο μου είναι να γίνω προγραμματιστής παιχνιδιού, και όσο έχω ψάξει, έχω δει ότι οι καλύτερες γλώσσες προγραμματισμού για να φτιάξεις ένα παιχνίδι είναι Java και C#, έτσι πήρα την απόφαση να αρχίσω να μαθαίνω Java/JavaScript. Θέλω να μου προτείνεται κάποιο βιβλίο (Στα Ελληνικά αν είναι δυνατόν) για να μάθω πολύ καλά την γλώσσα προγραμματισμού Java, και όταν την μάθω να μπορέσω να φτιάξω μικρά παιχνίδια όπως τρίλιζα κτλ ή ακόμα παιχνίδια όπως το Minecraft που από όσα tutorials έχω δει, είναι σε Java/JavaScrip και για κάποιον που ξέρει αυτήν την γλώσσα προγραμματισμού ο χρόνος για να το φτιάξει αυτό το παιχνίδι είναι 1-2 εβδομάδες. Επίσης αν μπορείτε πείτε μου αν υπάρχει κάποια δημόσια σχολή στην Αθήνα όπου μπορώ να πάω να κάνω μαθήματα πάνω στον προγραμματισμό. Απ'όσο έχω ψάξει βρήκα αυτό: http://zen.coderdojo.com/dojo/85 έστειλα email πριν 5 μέρες αλλά ακόμα περιμένω απάντηση. Μήπως έχετε να μου προτείνεται κάτι καλύτερο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Με εκτίμηση, Κωνσταντίνος (paixtroni) Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2013 από paixtroni
NikosKallithea Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μια συμβουλή ξεκινά απο τα αγγλικά γιατί προγραμματιστής και μάλιστα σε παιχνίδια στα ελληνικά χλωμο το βλέπω 1
paixtroni Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μια συμβουλή ξεκινά απο τα αγγλικά γιατί προγραμματιστής και μάλιστα σε παιχνίδια στα ελληνικά χλωμο το βλέπω ναι το ξέρω, απλά προτιμώ να μάθω πρώτα την java γενικά από ένα ελληνικό βιβλίο και μετά να πάω σε λίγο πιο προχωρημένο στάδιο όπου θα είναι και στα αγγλικά γιατί προς το παρών τα αγγλικά μου δεν είναι τόσο καλά για να διαβάσω ένα τέτοιο βιβλίο στο οποίο θα έχω πολλές άγνωστες λέξεις. οπότε για να μάθω ή αλλιώς για να κάνω την <<εισαγωγή>> μου στον χώρο του προγραμματισμού με java θέλω ένα ελληνικό βιβλίο για να το κατανοήσω απόλυτα
migf1 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Ίσως είναι καλύτερα να ξεκινήσεις την αυτο-μάθησή σου με κάτι πιο ελαφρύ, όπως είναι π.χ. η Python... τουλάχιστον μέχρι να οριστικοποιήσεις πως όντως θέλεις να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό (έχει και αρκετά ελληνικά online tutorials). Για Game Programming, καλύτερα είναι να επικεντρωθείς προς το παρόν στο σχολείο σου, ιδιαίτερα στις θετικές επιστήμες και αν είσαι καλός (έως πολύ καλός) τότε όταν έρθει η ώρα μπορείς να επιδιώξεις να περάσεις σε μια (πολύ) καλή σχολή πληροφορικής (αν μπορέσεις στο εξωτερικό, ακόμα καλύτερα). 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Αν και πολλές φορές έχω πει εδώ μέσα ότι τα μαθηματικά δεν είναι πανάκεια για να είσαι καλός προγραμματιστής, για να είσαι game programmer είναι το Α και το Ω. Πρέπει κυριολεκτικά να τα παίζεις στα δάχτυλα, ειδικά θέματα γεωμετρίας (εκτός αν φτιάξεις κανα Grand Strategy ). Προς το παρόν ασχολήσου ως χόμπι για να εξοικειωθείς με κάποιες βασικές αρχές...και έχεις δρόμο μπροστά σου. 1
paixtroni Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 καλησπέρα σας παιδιά και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!(έχω γράψει και σε άλλες ιστοσελίδες για να συγκρίνω απαντήσεις και πραγματικά με έχουν βοηθήσει πολλά άτομα, και ειλικρινά μέσα απτην καρδιά μου σας ευχαριστώ)είμαι άπειρος ακόμα στην έννοια προγραμματισμός, δηλαδή το μόνο που έχω μάθει μέχρι τώρα είναι:class example{public static void main(String args[]){System.out.println("Hey!!");}}επειδή αν ανοίξω ένα αγγλικό βιβλίο δεν θα καταλάβω και πολλά ο κύριος σκοπός μου είναι να εξασκήσω τέλεια τα αγγλικά μου ώστε να πάω σε ένα αξιόπιστο βιβλίο γραμμένο στα αγγλικά...σκοπός μου δεν είναι να φτιάξω ένα παιχνίδι σε δύο βδομάδες.. όνειρο μου γενικά είναι να φτιάξω ένα παιχνίδι..επίσης δεν βιάζομαι γιαυτό.. θέλω να μάθω τέλεια τον προγραμματισμό της java και έπειτα από κάποια χρόνια θα φτιάξω και ένα παιχνίδι..μέχρι όμως να μάθω αγγλικά καλά, θα μπορούσα να αγοράσω ένα βιβλίο για εκμάθηση/εισαγωγή.. της java μεταφρασμένο από κάποια ξένη γλώσσα όπως τα αγγλικά στα ελληνικά;ΥΓ: Σκοποί μου: -Να βγάζω τέλειους βαθμούς στο σχολείο, γιατί τώρα έχω πάρα πολύ άσχημους.-Να μάθω τέλεια αγγλικά ώστε να μπορέσω να πάω να σπουδάσω στο εξωτερικό, όπως Αμερική. Πιστέψτε με.. αγαπώ πολύ τους υπολογιστές και ιδιαίτερα τον προγραμματισμό.. δηλαδή βλέπω κάτι projects και σκέφτομαι τον εαυτό μου να τα έχει φτιάξει και μου βγαίνει ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιάαυτές είναι οι απορίες μου και ότι είχα να πω, ελπίζω να μην ξέχασα να προσθέσω κάτι.περιμένω τις απαντήσεις σας και για ακόμη μια φορά σας ευχαριστώ που με βοηθάτε!!!Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, πραγματικά έχω συγκινηθεί που με βοηθάνε τόσα άτομα!! σας ευχαριστώώώ!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα