Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιος συνταξιούχος παίρνει 1000+ ; Μόνο οι του δημοσίου....

Αν βρεις κανέναν του ιδιωτικού τομέα, με πάρα πολλά χρόνια εργασίας, βαρέα και ανθυγιεινά.

• Like 2
  • Απαντ. 334
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εδω ηλεκτρολογοι και υδραυλικοι αγγιζουν το 2χιλιαρο σε συνταξη και μαλιστα με ταμεια της πλακας.Γενικα πολλοι ελευθεροι επ. πληρωνανε και αλλα extra  για να παιρνουν απο δυο μεριες.

Δημοσ.

Για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να δοθούν χρήματα στους πιο νέους ώστε να κινηθεί η αγορά. Μείωση των συντάξεων και αύξηση των μισθών στο εργατικό δυναμικό. Δεν είναι δυνατόν να παίρνει ο νέος 300 ευρώ και ο συνταξιούχος 1000+.  Αυτό δεν νομίζω ότι συμβαίνει πουθενά αλλού. Πρέπει να βρεθεί κάποια μέση οδός.

Μα το θέμα είναι ότι υπάρχουν και συνταξιούχοι ( του ιδιωτικού τομέα ) που έχουν σκάσει μεγάλα ποσά σε εισφορές, δηλαδή αν ο άλλος έχει 40 χρόνια ένσημα , έχει πληρώσει τα κέρατα του σε ΟΑΕΕ, σε ΙΚΑ για προσωπικό κ.λ.π. ποιός θα τολμήσει να έρθει να του πει να μείνει με 300 ευρώ ;

• Like 1
Δημοσ.

Ποιος συνταξιούχος παίρνει 1000+ ; Μόνο οι του δημοσίου....

Αν βρεις κανέναν του ιδιωτικού τομέα, με πάρα πολλά χρόνια εργασίας, βαρέα και ανθυγιεινά.

Ποια 1000+? Ο πατερας μου με πανω απο 40 χρονια εργασιας σε βαρεα και ανθυγιεινα και γραμμενος στο ΤΕΒΕ θα επρεπε να παιρνει καμια 1700 ευρω συνταξη και με ζορι δεν ακουμπαει τα 800. Πληρωμενα λεφτα ολα αυτα τα χρονια. 

Δημοσ.

Καλησπέρα (ακολουθεί big-ish post),

θα ήθελα να πω 2 λόγια στους προγραμματιστές που διαβάζουν.

Εάν είστε νέοι, δεν έχετε οικογένεια (δεν αναφέρομαι για γονείς) και ξέρετε πως είστε καλοί σε αυτό που κάνετε, φύγετε έξω.

Στην Ελλάδα δούλευα ως προγραμματιστής σε μια εταιρεία όπου οι υπάλληλοι ήμασταν 3 άτομα για ~7 χρόνια, με έναν πολύ καλό μισθό και ασφάλιση (αλλά 10+ ώρες δουλειά τη μέρα). Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας (τελείωσα 06/2013) αποφάσισα να ψάξω δουλειά στο εξωτερικό. Έστειλα πάνω από 1.500 βιογραφικά μέσα σε έναν μήνα, full time job για 2 μήνες ήταν η αναζήτηση εργασίας, σε Καναδά, Νορβηγία, Σουηδία, Γερμανία, Τσεχία και Αγγλία. Εν τέλει, είχα 3 job offers από Αγγλία, 1 από Νορβηγία, 1 από Τσεχία και 1 από Γερμανία (και όλα τα interviews μέσω Skype - μόνο για Γερμανία ταξίδεψα αλλά όλα τα έξοδα ήταν πληρωμένα). Κανείς δεν με ρώτησε ποτέ τίποτα για πτυχίο. Μόνο καλά Αγγλικά να ξέρεις και να τους δείξεις πως ξέρεις τι σου γίνεται (και μέσω του technical test που στέλνουν συνήθως).

Τώρα είμαι στην Αγγλία (Brighton) από τον Αύγουστο σε senior θέση και πριν 2 εβδομάδες μου πρόσφεραν προαγωγή καθώς ο line manager μου φεύγει.

Εάν πιστεύετε στον εαυτό σας, ψάξτε το. Δεν έχετε να χάσετε ΤΙΠΟΤΑ στέλνοντας βιογραφικά για 2 ώρες κάθε βράδυ.

Θα μιλήσω λίγο για την Αγγλία καθώς οι περισσότεροι το σκέφτονται για εκεί λόγω γλώσσας.

Εάν πιστεύετε πως...

...η Αγγλία είναι μόνο το Λονδίνο.

...θα βάζετε στην άκρη ένα χιλιάρικο το μήνα από τον πρώτο μήνα.

...θα έχετε δικό σας διαμέρισμα από τον πρώτο μήνα.

...μην πάτε.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα γίνει και δεν θα το αναλύσω παραπάνω. Δουλειά με 35Κ στο Λονδίνο είναι το ίδιο με 25Κ στο Brighton, και με 25Κ ζεις μια χαρά μόνος σου. Εάν ντε και καλά θέλετε να πάτε στο Λονδίνο, για 1-2 χρόνια ξεκινήστε σε άλλη πόλη για να αποκτήσετε UK experience και το ψάχνετε μετά, επειδή κακά τα ψέμματα όταν δει ο εργοδότης στο CV πως δεν ζείτε στην Αγγλία πολύ πιθανό να προτιμήσει κάποιον που ζει. Παίζουμε εκτός έδρας στην αναζήτηση εργασίας από την Ελλάδα. Επίσης, σε μικρότερες πόλεις ΑΜΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ να βρούμε προγραμματιστές. Εάν υπάρχει κάποιος PHP developer που ψάχνει δουλειά στην Αγγλία και ενδιαφέρεται για το Brighton ας μου στείλει PM καθώς ψάχνουμε άτομα.

Για να μην παρεξηγηθώ πως "δεν ξέρω τι μου γίνεται" και "εσύ μπόρεσες και το έκανες" θα ήθελα να αναφέρω πως αυτά τα γράφει κάποιος που οι γονείς του είναι άνεργοι από το 2008, δεν έχουν ούτε ένσημα για σύνταξη καθώς ήρθαμε από την Σοβιετική Ένωση, ούτε και χρήματα στην άκρη.

Εάν δεν σκεφτείτε εσείς τον εαυτό σας, δεν θα το κάνει κανείς για εσάς.

• Like 5
Δημοσ.

Φίλε καλα τα λες αλλά εσυ είχες 7 χρόνια προυπηρεσία. Κάποιος που τελείωσε τώρα ή κάποιος με ελάχιστη προυπηρεσία τι ελπίδες έχει να βρει δουλειά σε κάποια πολιτισμένη χώρα; Υπάρχουν θέσεις για απόφοιτους ή ισχύει παντού το ελληνικό σύστημα με 10+ χρόνια απαιτουμενη εμπειρια; 
Για να σας προλάβω, δεν μιλαω για άτομα που περασαν σε μια σχολη απο σποντα και την έβγαλαν με το ζόρι "για να εχουν ενα χαρτί" αλλά για όσους ασχολούνται πραγματικά. Στην Ελλάδα το θέμα είναι οτι αν ο αφεντικός δεν δει 5+ χρόνια το cv φεύγει για το recycle bin.

Μέχρι και σε σουβλατζίδικο μου ζήτησαν προυπηρεσία. Δεν κάνω πλάκα. Ήθελε 6 μήνες εμπειρία στην αλάδωτη και 1 χρόνο στην λαδωμένη πίτα, επειδή λέει αν δεν έχεις μάθει να τα τυλίγεις σωστά θα λερωθουν οι πελάτες.

• Like 3
Δημοσ.

Συμφωνώ και με τους 2 σας...Dimiamwiam από τα λίγα που έχω δει είναι πιο ελαστικοί τουλάχιστον στο uk αλλά η προυπηρεσία σίγουρα μετράει ειδικά σε σοβαρές και ανταγωνιστικές θέσεις.

Πολλοί τουλάχιστον όσοι καίγονται για δουλειά από το πανεπιστήμιο μου έχουν αρχίσει αιτήσεις από τον Οκτώβρη....Μέσος όρος αιτήσεων 70-80(έχουν δρόμο ακόμα),μέσος όρος ηλικίας 26 και οι περισσότεροι είτε δεν έχουν προυπηρεσία είτε έχουν κάνει απλά κάποια πρακτική.Ούτε ένας δεν έχει περάσει στις τελικές συνεντεύξεις...πόσο μάλλον να βρει δουλειά.Από ότι καταλαβαίνω τους κόβουν κυρίως λόγω γλώσσας...αρνητικά μετράει και η έλλειψη προυπηρεσίας.Επίσης,από ότι βλέπω στα social networks οι περυσινοί απόφοιτοι από τα management courses είχαν ποσοστό "επιτυχίας" 15-20% με εισαγωγικούς μισθούς 23-28 χιλιάρικα που για Λονδίνο ζεις αλλά σίγουρα όχι άνετα και όλα αυτά από top-tier uni του UK.

Pavel μπράβο για την δουλειά,αν και τα 5 job offers από τα 1500 βιογραφικά δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη αυτήν την περίοδο.

• Like 2
Δημοσ.

PhP ε; θα γούσταρα να γυρίσω Ευρώπη για να μπορώ να "πετάγομαι¨ στους γονείς.....

solution architects παίζουν τέτοιες θέσεις ωρέ;

Δημοσ.

Και γω αυτή την περίοδο ψάχνομαι για εξωτερικό, αν και ελεύθερος επαγγελματίας εδώ και δυο χρονια. Για ΙΤ ψάχνω και κυρίως σε Ηardware και όχι software development που ψάχνουν σαν παλαβοι έξω. Φύσικα ο προβληματισμός μου ειναι για την προϋπηρεσίας η οποία δεν ειναι και τίποτα το φοβερό (τεχνικός υπολογιστων) και μετά η γλώσσα. Ο λόγος φυσικά που το σκέφτομαι ειναι οτι έχω να αντιμετωπίσω ενα εχθρικό κράτος σαν Ελ. Επαγγελματίας και οτι ψάχνω να εξελιχθω στο αντικείμενο μου.

Δημοσ.

Φίλε καλα τα λες αλλά εσυ είχες 7 χρόνια προυπηρεσία. Κάποιος που τελείωσε τώρα ή κάποιος με ελάχιστη προυπηρεσία τι ελπίδες έχει να βρει δουλειά σε κάποια πολιτισμένη χώρα; Υπάρχουν θέσεις για απόφοιτους ή ισχύει παντού το ελληνικό σύστημα με 10+ χρόνια απαιτουμενη εμπειρια; 

Για να σας προλάβω, δεν μιλαω για άτομα που περασαν σε μια σχολη απο σποντα και την έβγαλαν με το ζόρι "για να εχουν ενα χαρτί" αλλά για όσους ασχολούνται πραγματικά.

Όταν έπιασα δουλειά στην Ελλάδα ως προγραμματιστής δεν είχα κανένα χαρτί - πιο συγκεκριμένα δεν σπούδαζα καν στο αντικείμενό μου. Ειδικά στον προγραμματισμό δεν δέχομαι με καμία μα καμία Παναγία πως όποιος έχει μεράκι και ασχολείται δεν μπορεί να βρει δουλειά. Υπάρχουν τρόποι να αποκτήσει κάποιος προϋπηρεσία ακόμη και χωρίς δουλειά για παράδειγμα oDesk, Open Source Projects (contributions, προσωπικά projects etc). Ακόμη και στην Αγγλία όταν κοιτάω βιογραφικά ισχύουν τα ίδια όπως με την Ελλάδα, βλέπεις ένα βιογραφικό γαμάτο με ένα σωρό προϋπηρεσίες και δουλειές και σου στέλνει ένα technical test λες και πρώτη φορά ακολούθησε ένα PHP tutorial. Επίσης αν κάνεις apply για junior θέσεις και σε πόλεις πέραν του Λονδίνου οι πιθανότητές σου αυξάνονται εκθετικά.

Pavel μπράβο για την δουλειά,αν και τα 5 job offers από τα 1500 βιογραφικά δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη αυτήν την περίοδο.

Όπως έγραψα πριν, μην ξεχνάς πως όταν ψάχνεις δουλειά έξω παίζεις εκτός έδρας. Γιατί να προτιμήσει ο εργοδότης να πάρει το ρίσκο να σε φέρει από το εξωτερικό και να μην πάρει κάποιον ντόπιο; Εκατοντάδες applications που θα κάνεις θα σταματήσουν την ανάγνωση του CV σου στο "Currently living in Greece". Επίσης, όταν έψαχνα δουλειά, κάθε μέρα υπήρχαν τουλάχιστον 50 νέες αγγελίες για προγραμματιστές, και μιλάω μόνο για permanent θέσεις (δεν έψαχνα contracting). Στείλε εσύ βιογραφικά και μην σε νοιάζει.

PhP ε; θα γούσταρα να γυρίσω Ευρώπη για να μπορώ να "πετάγομαι¨ στους γονείς.....

solution architects παίζουν τέτοιες θέσεις ωρέ;

Μια χαρά παίζουν αλλά μισθοί σαν του Καναδά δεν παίζουν  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης,από ότι βλέπω στα social networks οι περυσινοί απόφοιτοι από τα management courses είχαν ποσοστό "επιτυχίας" 15-20% με εισαγωγικούς μισθούς 23-28 χιλιάρικα που για Λονδίνο ζεις αλλά σίγουρα όχι άνετα και όλα αυτά από top-tier uni του UK.

Έχω κάποιες ενστάσεις, κυρίως γιατί η εντύπωση που δίνει αυτό που γράφεις, συμβαδίζει με την γνωστή (κι άκρως σπαστική) καραμέλα "ούτε οι άλλοι με 100 χρόνια προϋπηρεσία, μεταπτυχιακά/διδακτορικά από harvard, με άριστα αγγλικά/γερμανικά/κινέζικα και με συστάσεις πρωθυπουργού μπορούν να βρουν δουλειά".

Το 15-20% αποφοίτων είναι όπου να'ναι ή μόνο σε (post)graduate schemes;

Ως εισαγωγικοί μισθοί, τα 23-28 χιλιάρικα, που βρίσκονται σε κατάταξη συγκριτικά με όλες τις θέσεις του Λονδίνου/UK;

Οι απόφοιτοι (κυρίως του top-tier uni) μιας πενταετίας πριν, που ξεκίνησαν με εισαγωγικούς μισθούς σε ποια οικονομική κλίμακα βρίσκονται τώρα; Με δεδομένο ότι δεν έκαναν κανένα career break.

Από το υπόλοιπο 80-85%,

Πόσοι προχώρησαν σε further studies;

Πόσοι γύρισαν στη χώρα/ήπειρο τους;

Πόσοι έκαναν gap year;

Πόσοι ξεκίνησαν επιχείρηση;

Πόσοι απέρριψαν δουλειές; Σε βλέπω και γελάς αλλά όταν δεν κάνεις αίτηση σημαίνει αυτόματα ότι απορρίπτεις τη θέση. Δεν υποννοώ ότι πρέπει να κάνουν την οποιαδήποτε χαμαλοδουλειά αλλά σε ύφεση το πάνω χέρι το έχουν οι εργοδότες. Κάποιες υποχωρήσεις στην αρχή χρειάζονται.

Πόσοι έκαναν 95% σωστό job-seeking;

Πόσοι έκαναν networking στα career fairs του πανεπιστημίου;

Πολλοί τουλάχιστον όσοι καίγονται για δουλειά από το πανεπιστήμιο μου έχουν αρχίσει αιτήσεις από τον Οκτώβρη....

Ε, ναι. Αφού τα deadlines για τα summer internships πολυεθνικών είναι δεκέμβρη/γενάρη συνήθως

Από ότι καταλαβαίνω τους κόβουν κυρίως λόγω γλώσσας...

Τι θα πει "λόγω γλώσσας"; Για δώσε (αν έχεις) μερικά παραδείγματα.

Δημοσ.

Έχω κάποιες ενστάσεις, κυρίως γιατί η εντύπωση που δίνει αυτό που γράφεις, συμβαδίζει με την γνωστή (κι άκρως σπαστική) καραμέλα "ούτε οι άλλοι με 100 χρόνια προϋπηρεσία, μεταπτυχιακά/διδακτορικά από harvard, με άριστα αγγλικά/γερμανικά/κινέζικα και με συστάσεις πρωθυπουργού μπορούν να βρουν δουλειά".

Το 15-20% αποφοίτων είναι όπου να'ναι ή μόνο σε (post)graduate schemes;

Ως εισαγωγικοί μισθοί, τα 23-28 χιλιάρικα, που βρίσκονται σε κατάταξη συγκριτικά με όλες τις θέσεις του Λονδίνου/UK;

Οι απόφοιτοι (κυρίως του top-tier uni) μιας πενταετίας πριν, που ξεκίνησαν με εισαγωγικούς μισθούς σε ποια οικονομική κλίμακα βρίσκονται τώρα; Με δεδομένο ότι δεν έκαναν κανένα career break.

Από το υπόλοιπο 80-85%,

Πόσοι προχώρησαν σε further studies;

Πόσοι γύρισαν στη χώρα/ήπειρο τους;

Πόσοι έκαναν gap year;

Πόσοι ξεκίνησαν επιχείρηση;

Πόσοι απέρριψαν δουλειές; Σε βλέπω και γελάς αλλά όταν δεν κάνεις αίτηση σημαίνει αυτόματα ότι απορρίπτεις τη θέση. Δεν υποννοώ ότι πρέπει να κάνουν την οποιαδήποτε χαμαλοδουλειά αλλά σε ύφεση το πάνω χέρι το έχουν οι εργοδότες. Κάποιες υποχωρήσεις στην αρχή χρειάζονται.

Πόσοι έκαναν 95% σωστό job-seeking;

Πόσοι έκαναν networking στα career fairs του πανεπιστημίου;

Ε, ναι. Αφού τα deadlines για τα summer internships πολυεθνικών είναι δεκέμβρη/γενάρη συνήθως

Τι θα πει "λόγω γλώσσας"; Για δώσε (αν έχεις) μερικά παραδείγματα.

1)Post-graduate δουλειές.

2)Προφανώς με 2-3 χρόνια στην πλάτη πας για υψηλότερους μισθούς από τα 28 χιλιάρικα αν αυτό εννοείς.

3)Γι αυτούς που έχουν τελειώσει εδώ και 5 χρόνια δεν γνωρίζω,το μόνο που μπορώ να παραθέσω είναι τα στοιχεία του uni  από παλιότερα έτη http://www.lse.ac.uk/intranet/CareersAndVacancies/graduateDestinations/eGems/Home.aspx .Όπως έγραψα και στο προηγούμενο post από τους περυσινούς Έλληνες  μόνο το 15-20% έχει βρει κάτι στο uk κάτι το οποίο δεν μου κάνει εντύπωση αν σκεφτείς ότι στο πρόγραμμα έχουμε πολλούς αλλοδαπούς που είναι 22-23 και ήδη έχουν τουλάχιστον 2 χρόνια προυπηρεσία εκτός του καλού ακαδημαικού background.

Further studies κάνουν λίγοι ....τουλάχιστον από το LSE .

Ελλάδα από ότι ξέρω έχουν γυρίσει 2-3 από τους 11.

1 από αυτούς πήγε σε επιχείρηση των γονιών του.

Τώρα για απόρριψη δουλειών δεν γνωρίζω αλλά μου φαίνεται λίγο κουλό να κάνεις αιτήσεις (σε δουλειές που φαινομενικά γουστάρεις και μετά να τις απορρίπτεις).

Το job-seeking είναι μεγάλη κουβέντα,προσωπικά θεωρώ ότι είναι αδύνατο να κάνεις το msc και να ψάχνεις για δουλειά...τουλάχιστον όπως πρέπει.

Networking έχουν κάνει σχεδόν όλοι και έχουν μείνει απογοητευμένοι μέχρι τώρα κυρίως διότι τα άτομα που έρχονται στα career fairs είναι νέοι και αδιάφοροι τους οποίους στέλνουν οι εταιρίες απλά για το fair.Θέλουν να γνωρίσουν κάνα σοβαρό στέλεχος τα παιδιά για να του δώσουν  cv κτλ και δεν μπορούν.....

Ελπίζω να μην νόμιζες ότι αναφερόμουν στο σύνολο των αποφοίτων όταν έγραφα για το 15%-20%....ήταν μόνο για τους Έλληνες όπως έγραψα και μόνο για τους περυσινούς με στοιχεία από fb/linkedin.

4)

Γλώσσα....Δεν είναι ότι δεν γνωρίζουν τα παιδιά αγγλικά....απλά όταν πηγαίνεις για θέσεις management έχουν υψηλές απαιτήσεις.Τους περισσότερους τους κόβουν στις συνεντεύξεις και κυρίως στις ομαδικές όπου συναγωνίζονται στην καλύτερη με Ινδούς/Ισπανόφωνους και στην χειρότερη με natives.

Δημοσ.

Ελπίζω να μην νόμιζες ότι αναφερόμουν στο σύνολο των αποφοίτων όταν έγραφα για το 15%-20%....

Πάμε στοίχημα ότι το 80-85% από αυτούς που διάβασαν το προηγούμενο post, κατάλαβαν στο σύνολο των αποφοίτων; :P

Graduate statistics 2011/12, 2010/11, 2009/10, (aggregated data)

Department

Course

Destinations data for all Management courses

Employment circumstance No of graduates % of graduates

Full time employment only 710 68.5%

Part time employment only 53 5.1%

Further study only 72 6.9%

Work and Study 82 7.9%

Not available for work 17 1.6%

Unemployed 69 6.7%

Other 15 1.4%

Information Refused 23 2.2%

The Proportion of graduates in work or further study is: 88.4%

The average (median) salary of graduates in full time work is £31,500

Κατευθείαν από το link που μου έδωσες. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι βάζει τις λέξεις average και median μαζί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...