Mixalis_t Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Παιδιά καλησπέρα, να ρωτήσω κάτι χαζό, επειδή είμαι λίγο άσχετος στα των αδειών για windows...κατέβασα ένα windows xp sp3 untouched iso (παρεμπιπτόντως τι σημαίνει "untouched" ξέρετε?) , αλλά θέλω να χρησιμοποιήσω το νόμιμο key ενός άλλου μηχανήματος του οποίου το os είναι unbootable...μπορώ να χρησιμοποιήσω το κλειδί του? Ευχαριστώ!
Avatar_GR Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 untouched εννοεί ότι είναι ακριβώς όπως στο CD, δεν την πείραξε κάθόλου δηλαδή. Αν είναι ίδια έκδοση των windows θα το πάρει το κλειδί. Δηλαδή ΟΕΜ σε ΟΕΜ Retail σε Retail και έκδοση Home η PRO. Δεν θα εμπιστευόμουνα πάντως λειτουργικό κατεβασμένο από τον θείο.... ειδικά το XP που μπορείς να τα βρεις πλέον με 10-15 ευρώ αυθεντικά.
Mixalis_t Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 10 - 15 ευρώ ? σωστός, αλλά που θα τα βρω τόσο?
arc Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 untouched εννοεί ότι είναι ακριβώς όπως στο CD, δεν την πείραξε κάθόλου δηλαδή. Αν είναι ίδια έκδοση των windows θα το πάρει το κλειδί. Δηλαδή ΟΕΜ σε ΟΕΜ Retail σε Retail και έκδοση Home η PRO. Όπως επισης δεν παίζει ρόλο η γλώσσα (ελληνικά, αγγλικα). Δεν θα εμπιστευόμουνα πάντως λειτουργικό κατεβασμένο από τον θείο.... ειδικά το XP που μπορείς να τα βρεις πλέον με 10-15 ευρώ αυθεντικά. Αν md5 και sha ειναι τα ίδια με αυτά που μοιράζει η ms, δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα. Είναι κυριολεκτικά untouched. 1
Avatar_GR Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Με 15 ευρώ στα στέλνω εγώ αν θες, Windows XP Home OEM (Αγγλική έκδοση) αυθεντικό CD,με αυθεντικό αυτοκόλλητο. Αλλιώς εδώ: http://www.softwarebilliger.de/betriebssysteme/windows-xp-professional-sp2-oem-englisch/ 17,90+6ευρώ μεταφορικά = 24 με 25 ευρώ θα σου βγεί.
Mixalis_t Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 ωραίο site...ο Γερμανός είναι αλλιώς κάτι όχι και τόσο άσχετο με το thread...τώρα που παύουν τα updates για xp, θα υπάρξουν υποτίθεται (?) σημαντικά κενά ασφαλείας ή έτσι πλασάρεται; Εννοείται μιλάμε για πισι εξοπλισμένο με αντι-ικό κτλ
Avatar_GR Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Αν σε ανησυχούν τα κενά ασφαλίας τότε πάρε από τον Γερμανό τα windows Vista Η τα 7. Τα 7 τα δίνει κάπου 40 ευρώ+5-6 τα μεταφορικά
Moderators Gi0 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 τώρα που παύουν τα updates για xp, θα υπάρξουν υποτίθεται (?) σημαντικά κενά ασφαλείας ή έτσι πλασάρεται; Εννοείται μιλάμε για πισι εξοπλισμένο με αντι-ικό κτλ Δεν υποτιθεται. Τα Windows XP ειναι ηδη πολυ πισω απο αποψη ασφαλειας σε σχεση με Vista/7/8, ακομα και οταν ειναι fully updated, με οποιοδηποτε συνδυασμο antivirus/antimalware. Οταν θα ληξει η υποστηριξη τους, η συνδεση υπολογιστη με Windows XP στο internet θα πρεπει να γινεται με την πληρη επιγνωση του χρηστη πως παει γυρευοντας.
xinetd Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Διαφωνω Gi0. Απλα θα πρεπει να σταματησει καποιος να χρησιμοποιει τον IE 8.0 (αν τον χρησιμοποιει ακομα) γιατι φυσιολογικα θα σταματησει να βγαινει συγκεντρωτικο patch όπως βγαινει τωρα. Εφόσον βγαινει στο Internet μεσω του router ένα PC με XP και χωρις να είναι σε DMZ, δεν βλεπω τον λογο ανησυχιας. Αν ημασταν στην εποχη του dial-up, με code red/nimda , I love you κλπ, να το καταλαβω, αλλα πλεον υπαρχει ένα router μπροστα, που προστατευει. 1
Moderators Gi0 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Τα Windows XP δεν κινδυνευουν μονο εξαιτιας του IE 8.0. Το πιο φρεσκο kernel exploit ειναι περιπου 3 εβδομαδων. Kernel. Eπισης κανενα router δεν κοβει την 80. Οπως ουκ ολιγα θα εχουν ανοιχτη ή θα χρειαστει να ανοιξουν την 443, την 21 και παει λεγοντας. Ενα reverse tcp shell μιλαει ανετα σε μια απ αυτες. Και αυτα με αυτοματοποιημενα εργαλεια που ο καθενας μπορει να χρησιμοποιησει με ελαχιστο διαβασμα και χωρις να εχει ιδιαιτερες γνωσεις επι του θεματος. My 2 cents. 2
xinetd Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Και που είναι το πρόβλημα στο να ανοίγεις εξερχόμενες συνδεσεις? Στα ports 80, 21, 443 συνδεεσαι εσυ μεσω καποιου random port > 1024 και < 65535. Και το reverse shell, πως θα περασει αν δεν εχεις κανει port forward? Οριστε, ανοιξα ένα shell σε εμενα. Πως θα συνδεθει καποιος? Πως θα περασει απ'το router? 1
Moderators Gi0 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Το σκετο shell που ανοιξες σε σενα φυσικα και δεν θα περασει χωρις port forward της 1234 και προφανως δεν αναφερθηκα σε κατι τετοιο στο προηγουμενο μηνυμα. To reverse shell θα περασει χρησιμοποιωντας μια απο τις πορτες που κανεις χρηση για τις εξερχομενες συνδεσεις σου, οι οποιες οπως λες και ο ιδιος δεν υπαρχει καποιο προβλημα στο ανοιγμα τους.
xinetd Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Εχω πολλα χρονια να ασχοληθώ με reverse shells και exploits αλλα μου φαινεται απιθανο να γινεται αυτό που λες. Δεν ξερω, μπορει να εχω χασει και επεισοδια αλλα και παλι εχω επιφυλάξεις. Εχεις συγκεκριμενο remote exploit να μου δειξεις (εστω με pm) που να χρησιμοποιει το ιδιο port της εξερχομενης συνδεσης, ώστε να μετατραπει σε εισερχομενη? Απλα μου κανει εντυπωση γιατι η κάθε συνδεση εχει TCP flags και κάθε φορα (με κάθε SYN/FIN/ACK κλπ) το port αλλαζει, η κάθε συνδεση είναι μοναδικη δηλαδή. Με ενδιαφερει το θεμα, αν θες το συνεχιζουμε...
Moderators Gi0 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 semiofftopic over, η συζητηση με τον xinetd συνεχιζεται σε προσωπικο επιπεδο
Mixalis_t Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Ρε guys, Gi0 και xinetd, εσείς τα είπατε στα κινέζικα και με pm...για τους υπόλοιπους που συνεννοούμαστε στα Ελληνικά δεν μας λέτε και την "ετυμηγορία" ?...θα υπάρχουν κενά ασφαλείας στα xp μετά των updates, τέτοια που να κάνουν το σύστημα διάτρητο?? 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα