Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ΒουρΝ είπε

Βλεπω κατι alpha romeo με 220-250 χιλιαδες χιλιομετρα https://www.car.gr/classifieds/cars/view/31512806-alfa-romeo-mito

και τα πουλανε απο 5000 μεχρι 8000 ευρω και απορω τοσα καλα ειναι που θα παει θα δωσει ο αλλος τοσα λεφτα και δεν θα τον νοιαξουν τοσα πολλα χιλιομετρα?

Είναι ντίζελ.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, ΒουρΝ είπε

Εχει και με βενζινη 

Το λινκ που έβαλες είναι ντίζελ πάντως.Ο τίτλος λεει για βενζινοκινητήρα.

Επίσης επεδη κάποιος πουλάει σε μια Χ τιμή δεν σημαίνει ότι θα βρεθεί και κάποιος που θα του τα δώσει τα Χ χρηματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Το λινκ που έβαλες είναι ντίζελ πάντως.Ο τίτλος λεει για βενζινοκινητήρα.

Επίσης επεδη κάποιος πουλάει σε μια Χ τιμή δεν σημαίνει ότι θα βρεθεί και κάποιος που θα του τα δώσει τα Χ χρηματα.

https://www.car.gr/used-cars/alfa_romeo.html?fuel_type=1&make=1&mileage-from=200000&pg=1&registration-from=2009

Επεξ/σία από ΒουρΝ
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ΒουρΝ είπε

4.5 - 5 χιλιάρικα τα δίνουν τα Mito όπως και πολλά ακόμα άλλων εταιριών με τόσα χιλιόμετρα και στο τέλος θα πουληθούν κοντά στα 4. Δεν περιμένεις να βρεις αυτοκίνητο 10-11 ετών με 1000 ευρώ επειδή έχει αρκετά χιλιόμετρα

Δημοσ.

Έχω ζωντανό παράδειγμα corolla του 2005 βενζίνη, με τα προβλεπόμενα σέρβις έχει ξεπεράσει εδώ και κάμποσα χρόνια τα 1.000.000 χιλιόμετρα. Από τις 700.000 βέβαια άρχισε να τσιμπάει αρκετό λαδακι. Με τον ίδιο κινητήρα τα χιλιόμετρα εννοείται και χωρίς καμία επισκευή, μόνο τα προβλεπόμενα σέρβις.

Screenshot_2021-02-24-12-56-07-441_com.android.chrome-01.jpeg.71f1393a76da073157f27802a60cd7c1.jpeg

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, jimzak είπε

Έχω ζωντανό παράδειγμα corolla του 2005 βενζίνη, με τα προβλεπόμενα σέρβις έχει ξεπεράσει εδώ και κάμποσα χρόνια τα 1.000.000 χιλιόμετρα. Από τις 700.000 βέβαια άρχισε να τσιμπάει αρκετό λαδακι. Με τον ίδιο κινητήρα τα χιλιόμετρα εννοείται και χωρίς καμία επισκευή, μόνο τα προβλεπόμενα σέρβις.

Screenshot_2021-02-24-12-56-07-441_com.android.chrome-01.jpeg.71f1393a76da073157f27802a60cd7c1.jpeg

Ρε φιλε του 2005 και τοσο χιλιομετρα τι ησουν ταξιτζης?Χωρις πλακα απιστευτο παντως να αντεχει τοσο ενας κινητηρας και χωρις ρεκτιφιε κτλ 

• Like 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ΒουρΝ είπε

Ρε φιλε του 2005 και τοσο χιλιομετρα τι ησουν ταξιτζης?Χωρις πλακα απιστευτο παντως να αντεχει τοσο ενας κινητηρας και χωρις ρεκτιφιε κτλ 

Δεν είναι δικό μου, το δικό μου έχει μόλις 82.000 χλμ 😂. Είναι από Λιβαδειά και δουλεύει Αθήνα και πηγαινοέρχεται κάθε μέρα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με σωστή συντήρηση και ανάλογα το αμαξι πάντα,άνετα τα 500.000χλμ χωρίς να υπάρξει σοβαρό μηχανικό πρόβλημα.

Παίζει ρόλο και που γίνονται τα χλμ.

Το ένα δικό μου έχει π.χ 310.000χλμ και δεν είχα ποτέ μηχανικη βλάβη,2.3 λίτρα clk.Γερμανια έχω γνωρίσει άτομα με 6κυλινδρα και 8κυλινδρα Clk,με πάνω από 500.000χλμ.

Πατέρας κολλητού μου με κλούβα VW,αυτή που είχαν οι χιππηδες ,1976 μοντέλο έχει 1.200.000 χλμ και ακόμα δουλέυει άψογα με την μαμά μηχανή.

Δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα,από μερικές δεκάδες χιλιάδες χλμ έως πολλές εκατοντάδες χιλιαδες,εννοείτε φυσικά χωρίς σοβαρή βλάβη.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/12/2013 στις 2:48 ΜΜ, giwrgos_k91 είπε

Φιλε εχω σε συντηρηση αρκετα Getz και ολα με πανω απο 150.000 χιλιομετρα. Δεν εχεις κανενα προβλημα, αμα στις 150χιλιαδες ηταν να πεταμε τα αυτοκινητα, μονο 5ετιας θα κυκλοφορουσαν.

Ολα ειναι καθαρα θεμα συντηρησης.

Αυτο που εχω καταλαβει παντως, ειναι οτι πλεον τα κατασκευαζουν με ενα οριο κοντα στις 300χιλιαδες. Να κραταει ενα αυτοκινητο κατα μεσω ορο γυρω στα 15 χρονια.

Λοιπόν το πότε αλλάζει κάποιος το αμάξι του είναι εντελώς άσχετο με το πότε αυτό βγάζει βλάβες και δη στον κινητήρα. Είχα 5 αυτοκίνητα μέχρι τώρα και αυτή τη στιγμή είμαι στο 6ο. Τα 3 mercedes που είχαν αγοραστεί μεταχειρισμένα και τα άλλα δύο Peugeot καινούρια(206 και 208). Όλα έβγαλαν μηχανικά προβλήματα και στον κινητήρα-με εξαίρεση το 206 που έδωσα για απόσυρση με 230.000 χλμ για να πάρω το επόμενο 208. Όσον αφορά το σέρβις πάντα στην ώρα τους και τα τελευταία 20 χρόνια μόνο εξουσιοδοτημένα συνεργεία Peugeot και αντιπροσωπεία. Το 208 στην 4ετία έκαιγε παρόλα αυτά λάδια και άλλαξα καταλύτη.  Ένας οδηγός είναι οι εγγυήσεις που δίνουν πλέον οι κατασκευαστές/αντιπροσωπείες. Με εξαίρεση την  Ford(8 έτη), τις ΚΙΑ και SUZUKI(7 έτη) και την ΤΟΥΟΤΑ-LEXUS(6 έτη) όλες οι άλλες εταιρίες δίνουν 2-5 έτη. Η Peugeot ενδεικτικά δίνει 5 έτη πλέον αλλά με περιορισμό χιλιομέτρων στα 60.000 χλμ.(που εγώ λόγω δουλειάς τα κάνω σε 2-3 χρόνια). Μία ιδέα δίνει λ.χ. αυτή η λίστα αν και αμερικάνικη(οπότε αναφέρεται σε μοντέλα που κυκλοφορούν μόνο εκεί και επίσης οι εγγυήσεις είναι άλλης διάρκειας)

https://www.newsauto.gr/news/aftes-ine-i-pio-axiopistes-markes-aftokiniton/

Όπου στη δεκάδα των πιο αξιόπιστων από γερμανικά είναι μόνο η PORSCHE( που απλά δεν αγοράζεται λόγω τιμής)

Επεξ/σία από calenter2003
  • 1 χρόνο αργότερα...
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά έχω εν αλφα ρομεο 156 2004 δεν φτάνει ο δείκτης να βγάλει λαμπάκι και μόλις το αφήνω σε κατιφορα η ανηφόρα δεν μου παίρνει μπροστά πρέπει να πάω βενζινάδικο να βάλω 5 λίτρα σε ένα μπουκάλι για να πάρει μπροστά τι μπορεί να έχει 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Onioni96 είπε

Καλησπέρα παιδιά έχω εν αλφα ρομεο 156 2004 δεν φτάνει ο δείκτης να βγάλει λαμπάκι και μόλις το αφήνω σε κατιφορα η ανηφόρα δεν μου παίρνει μπροστά πρέπει να πάω βενζινάδικο να βάλω 5 λίτρα σε ένα μπουκάλι για να πάρει μπροστά τι μπορεί να έχει 

Θέλει βενζίνη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Θέλει βενζίνη.

Το αμάξι το έχω 1 βδομάδα δεν το γνωρίζω καλά αλλά σε ένα βράδυ με αφίσες 4 φορές και κάθε φορά που με άφηνε του έβαζα από 10 

7 λεπτά πριν, Onioni96 είπε

Το αμάξι το έχω 1 βδομάδα δεν το γνωρίζω καλά αλλά σε ένα βράδυ με αφίσες 4 φορές και κάθε φορά που με άφηνε του έβαζα από 10 

Να κάψει 40 ευρό στα 40 χιλιόμετρα και να μην παίρνει μπροστά κάτι δεν πάει καλά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...