salonika Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα παιδιάΈχω το τροφοδοτικό tx650 corsairhttp://www.corsair.com/en/tx650w.htmlτις τελευταίες 4 μέρες όταν άνοιγα τον υπολογιστή από το διακόπτη του πολύμπριζου άκουγα ένα μικρό τσαφ μέσα από το τροφοδοτικό ο υπολογιστής λειτουργούσε κανονικά εχθές ενώ λειτουργούσε ξαφνικά έκλεισε να μη πολυλογώ το τροφοδοτικό βγήκε ofάνοιξα το τροφοδοτικό και εντόπισα το πρόβλημα αλλά δεν ξέρω τι εξάρτημα είναι (μάλλον πυκνωτής φακή ΑΝ το γράφω σωστά)παραθέτω φωτογραφίες και θα σας παρακαλούσα αν μπορείτε να με βοηθήσετε στο τι εξάρτημα είναι και τα στοιχεία τουσας ευχαριστώ πολύ
crmaris Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 NTC Thermistor λέγεται και προστατεύει από υψηλά ρεύματα εκκίνησης. Και να το αλλάξεις ίσως να έχει πρόβλημα το PSU γιατί μπορεί το ψηλό ρεύμα που πέρασε να έχει κάνει και άλλη ζημιά. Δε χάνεις κάτι πάντως να προσπαθήσεις. Πρέπει να βάλεις το ίδιο περίπου και επίσης ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί ο πυκνωτής κρατάει τάση ακόμη και μετά από μέρες με το PSU κλειστό. Πρέπει να τον εκφορτίσεις πρώτα προτού βάλεις χέρι στο PSU και φυσικά να ξέρεις τι κάνεις. Αν δεν έχεις εμπειρία πήγαινε το σε κάποιον ηλεκτρονικό καλύτερα. πσ. Αν είχε εγγύηση πάντως το PSU κακώς το άνοιξες. 3
Roger Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Λογικα για να καει αυτο εχει καει και η ασφαλεια.Πρεπει να μετρηθει η ασφαλεια και οπωσδηποτε οπως ανεφερε παραπανω φιλος θα πρεπει να προσεξεις τον μεγαλος πυκνωτη.Τις περισσοτερες φορες αν αλλαχτει αυτο και η ασφαλεια το τροφοδοτικο ξαναλειτουργει χωρις προβλημα. Προσοχη οτι και αν κανεις
salonika Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις@crmarisδυστυχώς είναι εκτός εγγύησηςαπό το κατάστημα το ζητάω ως NTC Thermistor?? χαρακτηριστικά του για να βάλω σχεδόν το ίδιο δεν γνωρίζω ούτε και μπορώ να διαβάσω από το ίδιο διότι έσκασε μήπως μπορείς να βοηθήσεις με τα χαρακτηριστικά του?@Rogerη ασφάλεια που είναι? δεν είδα καμία ασφάλεια
Roger Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δεν μπορω να σε βοηθησω παραπανω γιατι απ'οσο καταλαβαινω δεν γνωριζεις και πολλα την στιγμη που δεν μπορεις να βρεις την ασφαλεια. Εχει επικινδυνες τασεις εκει,να προσεχεις,ακομα και εκτος ρευματος.
salonika Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 φίλε μου Roger.... 1-2 πράγματα γνωρίζω δεν είμαι μάστορας αλλά πιάνουν τα χέρια μου για την ασφάλεια αν εννοείς την γυάλινη με το συρματάκι τέτοια δεν έχει το συγκεκριμένο τροφοδοτικό για αυτό ρώτησα μήπως και είναι σε άλλη μορφή
Roger Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Τετοια θα ειναι και μπορει να μην την βλεπεις γιατι ειναι καλυμμενη τελειως με θερμοσυστελλομενο. Υπαρχει και μια περιπτωση να ειναι ασφαλεια βαρελακι,αλλα σε σπανιες περιπτωσεις. Δεν ειναι θεμα μαστοριας,ειναι θεμα να ξερεις τι κανεις και που ακουμπας.
salonika Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 έχεις δίκιο φίλε Roger η ασφάλεια ήταν καλυμμένη με θερμοσυστελλόμενο και δεν την έβλεπα τώρα που την είδα είναι οκ οπτικά το συρματάκι είναι στην θέση του ακέραιο δεν έχω πολύμετρο να δω για καλό και για κακό θα πάρω μια καινούργιααν έχεις την καλοσύνη μπορείς να με βοηθήσεις στα χαρακτηριστικά/τιμές του καμένου thermistor στο πώς να το ζητήσω από το κατάστημα
liopyr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Σιγουρέψου πως δεν έχει εγγύηση, τα TX έχω την εντύπωση πως έχουν 5ετή.
άδικος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 ...δεν έχω πολύμετρο να δω... Που πας ξεβράκωτος για να επισκευάσεις τροφοδοτικό; 3
mpokwsths Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Το ποστάρω εδώ (ίσως λανθασμένα) γιατί είχε τα ίδια αρχικά συμπτώματα: Τροφοδοτικό Enermax Pro 82+ II 525W μετά από 6 χρόνια υποδειγματικής λειτουργίας αρνείται να δουλέψει. Έκανε τις τελευταίες 2-3 ημέρες "τσαφ" όταν άνοιγα το διακόπτη του πολύπριζου. Τελικά έριξε και την ασφάλεια του δωματίου στον πίνακα και δεν ξαναπήρε μπρος. Το άνοιξα και δε βρίσκω τίποτα το μεμπτό. Βλέπουν τίποτα οι γνώστες; Αξίζει να το στείλω για επισκευή; Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2017 από mpokwsths
Pegasus54 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Το ποστάρω εδώ (ίσως λανθασμένα) γιατί είχε τα ίδια αρχικά συμπτώματα: Τροφοδοτικό Enermax Pro 82+ II 525W μετά από 6 χρόνια υποδειγματικής λειτουργίας αρνείται να δουλέψει. Έκανε τις τελευταίες 2-3 ημέρες "τσαφ" όταν άνοιγα το διακόπτη του πολύπριζου. Τελικά έριξε και την ασφάλεια του δωματίου στον πίνακα και δεν ξαναπήρε μπρος. Το άνοιξα και δε βρίσκω τίποτα το μεμπτό. Βλέπουν τίποτα οι γνώστες; Αξίζει να το στείλω για επισκευή; DSC_0064.JPG Από τη φώτο δεν φαίνεται κάτι Από τα συμπτώματα ψάξε στο πρωτεύον, αφού βγάλεις τη σκόνη απο πανω... Και pls, άνοιξε νέο θέμα, γιατί εδώ θα γίνει μπέρδεμα.
jimzak Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2017 Όπως είπε και ο φίλος από πάνω,από την φωτογραφία δεν φαίνεται κάτι.Μαλλον σου έχει κάψει την ασφάλεια και με μία καινούργια πιστεύω θα είσαι οκ.
άδικος Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Όπως είπε και ο φίλος από πάνω,από την φωτογραφία δεν φαίνεται κάτι.Μαλλον σου έχει κάψει την ασφάλεια και με μία καινούργια πιστεύω θα είσαι οκ. Ωραία διάγνωση... Και την ασφάλεια τι την έκαψε;
jimzak Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Δημοσ. 1 Απριλίου 2017 Ωραία διάγνωση... Και την ασφάλεια τι την έκαψε; Προφανώς θα πήρε κανένα απότομο spike κατά το άνοιγμα του πολυπριζου καθώς από ότι κατάλαβα ο διακόπτης του τροφοδοτικού ήτανε στην θέση on. Έχω δει αρκετά να καίνε ασφάλεια σε απότομες αυξομείωσης τάσης. Από την άλλη οι πυκνωτές που είναι από τα πιο ευαίσθητα εξαρτήματα στο τροφοδοτικό, από την φωτογραφία φαίνεται να είναι οκ. Πες μας και εσύ την διάγνωση σου όσο μπορείς για να βοηθήσεις κάποιον συμφορουμιτη έστω και από μακριά, χωρίς να έχεις την δυνατότητα να πάρεις το αντικείμενο στα χέρια σου να κάνεις τις μετρήσεις. Αν ο άνθρωπος ήταν ηλεκτρονικός, προφανώς δεν θα είχε μπει καν στον κόπο να απασχολήσει το φόρουμ, θα το είχε επισκευάσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα