Προς το περιεχόμενο

MacBook Pro 15'' early 2011 και οθόνη

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

σήμερα φτάνοντας στο γραφείο και ανοίγοντας το macbook μου διαπίστωσα ότι παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα η οθόνη. Συγκεκριμένα σε browsing, σκρολάροντας στις σελίδες πάνω κάτω δείχνει η οθόνη σαν να τρεμοπαίζει όσο διαρκεί το σκρολάρισμα και μολις σταματάει σταθεροποιείται. Επίσης σε gestures δείχνει σαν κολλάει και να γίνεται με βήματα το expose και όχι ομαλά. Σε κάθε κίνηση γενικά στην οθόνη φαίνεται σαν να κολλάει στιγμιαία.

Να σημειώσω ότι έχω το macbook pro 15'' early 2011, του έχω βάλει 16 gb ram και ssd στη θέση του δίσκου και τον παλιό δίσκο στη θέση του drive. Λειτουργικό έχει Mavericks και μάλιστα του εγκατέστησα και την 10.9.1 αλλά το πρόβλημα δεν διορθώθηκε, όχι ότι περίμενα κάτι δηλαδή.

Έχει κανείς καμία ιδέα του τι συμβαίνει?

Ευχαριστώ

Υ.Γ. Ήθελα να ανεβάσω και βιντεάκι αλλά ήταν 15,5 MB και δεν με άφηνε το φόρουμ

Δημοσ.

ανεβασε το σε κανενα youtube να δουμε.

εχω ακριβως το ιδιο setup και μου εμφανιζει καποια artifacts οταν bootarei το λειτουργικο στην γκρι οθονη με το μηλο.

ερωτηση: εκανες καθαρη εγκατασταση ή update; μηπως παιζει καποιο ρολο.

Δημοσ.

Το update του hardware το εχω κάνει ένα χρόνο πριν. Το mavericks το πέρασα εδώ και 1-2 μήνες με update γιατί πριν από 5 μήνες είχα κάνει clean install το mountain lion. Το πρόβλημα μου το εμφάνισε σήμερα. Τόσο καιρό λειτουργούσε άψογα το laptop μου.

Δημοσ.

θα σκεφτομουν την καθαρη εγκατασταση, αλλα καταννοω πως ειναι επιπονη διαδικασια. απλα ετσι θα σιγουρευτεις πως εχει κατσει καλα το λειτουργικο/οδηγοι και φταιει κατι αλλο ή οχι.

Δημοσ.

ειχες κανει τπτ εγκατασταση πριν παρουσιαστει το προβλημα; επισης time mashine backup παιρνεις; μηπως εκανες πρωτα ενα restore πριν την μερα που το παρατηρησες.

Δημοσ.

Καλημέρα και πάλι,

Μετά από format και clean install το πρόβλημα φαίνεται να διορθώθηκε. Τώρα install μια μια εφαρμογή και time machine να τσεκάρω μήπως κάποια εφαρμογή δημιούργησε το πρόβλημα. Βασίλη ευχαριστώ πολύ

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα το ότι έβγαλες to drive gia τα cd δεν θεωρείται ισχυρή παρέμβαση...Ούτε το ότι έβαλες στη θέση του σκληρό..Σημαντική παρέμβαση είναι κατ'εμέ το ότι έβαλες τον κύριο δίσκο στη θέση του drive...Μην ξεχνάς ότι κύριος δίσκος είναι αυτός,και εκεί έγινε εγκατάσταση λειτουργικού...Αλλάζοντας του θέση και βάζοντας τον στη θέση του drive τον έχεις συνδεμένο ναι μεν,αλλά σαν ΔΕΥΤΕΡΕΥΩΝ ΔΙΣΚΟ...εξου και τα κολλήματα κατά τη γνώμη μου...Δοκίμασε να αλλάξεις θέση στους σκληρούς και αν λυθεί το πρόβλημα,σώσε αρχεία,ξαναβάλε τον ssd στη θέση του κύριου δίσκου,και κάνε καθαρή εγκατάσταση στον ssd...Έτσι θα γίνει δευτερεύων-συμπληρωματικός δίσκος ο hdd που είχες και θα ωφεληθείς πραγματικές ταχύτητες ssd αν φορτώνει από κει το λειτουργικό..

Δημοσ.

Ο ssd εχει μπει στη θεση του παλιου δισκου και εχει εγκατασταθει το λειτουργικο εκει. Ο παλιος δισκος, που μπηκε στην θεση του drive χρησιμοποιειται σαν δευτερος δισκος. Anyway το προβλημα λυθηκε οπως ειπα και πριν με clean install του OSX. Σας ευχαριστω ολους για τις προτασεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...