kataramenos32 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Ηρθε η ωρα να παρω κ εγω εναν ssd λοιπον .Βλεπω κατι σε αυτο http://www.skroutz.gr/s/1711619/Kingston-HyperX-3K-SSD-120GB-stand-alone-drive.html και θα ηθελα να ρωτησω αν αξιζει η αν υπαρχει κατι καλυτερο εστω στα ιδια χρηματα
Psycho_Warhead Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μπορείς να δεις και αυτούς : Kingston SSDNow V300 120GB w/Adapter Samsung 840 Series Evo 120GB Προσωπικά θα πήγαινα στον 840 Evo.Τα νουμεράκια στα benchmarks μην σε καίνε ιδιαίτερα γιατί διαφορές στο μάτι δεν υπάρχουν.
SPANK Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Και εγω τον samsung evo θα έλεγα , η μητρική σου φαντάζομαι υποστηρίζει sata 3 ? οχι οτι εχει και ιδιαίτερη σημασία αν πρέπει η οχι να αγοράσεις ssd αλλα ακομα καλύτερα θα ειναι
kataramenos32 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Η μητρικη υποστηριζει ναι αυτη εδω ειναι http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-z87-ds3hrev_11/specs/ Βασικα για gaming αξιζει ο ssd? Και οταν τον παρω βαζω πανω λειτουργικο και προγραμματα και τα υπολοιπα στον απλο?
SPANK Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Αξίζει για gaming ναι αλλα το θέμα ειναι οι τα 120 και τα 250 gb ειναι λίγα πλεον αφου τα παιχνίδια ειναι περίπου 20+ gb το καθένα , οποτε το καλύτερο ειναι ssd για λειτουργικό και προγράμματα και τα παιχνίδια σε καποιον μηχανικό καλο , και κατα την γνώμη μου ο western digital black + 5 χρόνια εγγύηση ειναι ιδανικός 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Ο SSD δεν είναι για να βάζεις όλα τα παιχνίδια σε αυτόν, κάποια συγκεκριμένα που έχουν αργό loading μόνο.Όλα τα άλλα σε μηχανικό θα είναι μια χαρά.
kataramenos32 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Παιδες ουτως η αλλως λιγα games παιζω οποτε θα μου φτασει αλλα μολις παω σπιτι θα κοιταξω να σας πω αυτον που εχω τωρα και να μου πειτε τι αξιζει να παρω τελικα
xaerialtwistx Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) οι SSD δεν αξιζουν για παιχνιδια. το να γλυτωσεις λιγο φορτωμα δεν αξιζει τα λεφτα που θα χαλασεις για εναν ssd. οι περισσοτεροι λενε "παρε ssd για λειτουργικο και βαλε και εναν δευτερο σκληρο για τα προγραμματα". μεγα λαθος και πεταμενα λεφτα αφου αφενος τα προγραμματα θα μοιρασουν τα αρχεια τους και στους 2 σκληρους λογο registry, temp φακελων και φακελων με τις ρυθμισεις του καθε προγραμματος και δεν θα μπορεις να τον αλλαξεις ετσι απλα, και ουσιαστικα ειναι σαν να σου λενε οτι αξιζει να σκασεις 100 ευρω απλα για να γλυτωσεις μισο λεπτο στο φορτωμα του λειτουργικου (που ετσι και αλλιως οι περισσοτεροι ανοιγουν τον υπολογιστη 1 φορα την ημερα και τον εχουν ανοικτο μεχρι το βραδυ οποτε θα γλυτωνουν μια φορα την ημερα απο μισο λεπτο!) και δεν μας νοιαζει καθολου το ποσο γρηγορα θα τρεχουν τα προγραμματα (τα οποια ειναι και ο λογος για τον οποιο ανοιγει καποιος τον υπολογιστη του). οι ssd περα απο την ταχυτητα που θα την διαπιστωσεις απο το 1ο ανοιγμα του υπολογιστη (ειμαι μεσα σε windows 7 με ολα τα προγραμματα φορτωμενα - περιπου 12 προγραμματα απο screen capturing μεχρι clipboard manager - μεσα σε 15 δευτερολεπτα, η ιδια ακριβως εγκατασταση μου επαιρνε λίγο περισσότερο απο ενα λεπτο σε Sata 3 μεχρι να φορτωσει και το τελευταιο προγραμμα) αξιζουνε για ενα πραγμα: η απουσια βελονας και μηχανικων μερων σημαινει κορυφαιο multitasking. τρεξε ενα προγραμμα που σε εναν κανονικο σκληρο θα πηγαινε την βελονα περα δωθε και θα εκανε την ενασχοληση με ενα 2ο προγραμμα αδυνατη (πχ ενα καθαρισμο με το ccleaner) και σε ssd δεν θα παρει χαμπαρι ο υπολογιστης και οσο διαρκει ο καθαρισμος με το ccleaner ανοιγεις και 2ο κ 3ο κ 4ο προγραμμα οσο βαρυ και να ειναι μεσα σε 1 δευτερολεπτο (να το αντεχει και η ram σου βεβαια) γενικα θα ελεγα να μην παρεις ssd αν εχεις υποψιν σου το φορτωμα σε μεμονωμενα πραγματα γιατι ειναι 'πεταμενα λεφτα' τουλαχιστον μεχρι οι τιμες τους να γινουν περισσοτερο προσιτες. σημασια εχει το multitasking και οχι το μισο λεπτο φορτωματος στην εκκινηση η σε μια μεμονωμενη εφαρμογη. στα παιχνιδια θεωρητικα πρεπει να υπαρχει διαφορα αφου και εδω ισχυει το οτι δεν υπαρχει βελονα να ψαχνει τα αρχεια, αλλα προσωπικα δεν ειδα τρελη διαφορα. αν ομως παρεις εναν 250αρη και βαλεις μεσα ολα τα προγραμματα σου θα δεις οτι η συνολικη εμπειρια ειναι κορυφαια και δεν θα θες να ξαναγυρισεις πισω. να αναφερω και το θεμα της αξιοπιστιας βεβαια αλλα μιας και ενας 500ρης ξεφευγει σε τιμη και οι 250αρηδες ειναι μικροι ακομα για backup, η αξιοπιστια εχει λιγο μελλον μπροστα της για να εχει περισσοτερο νοημα. σημειωση: εγω εχω τον Samsung 840 Evo 250GB: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.306079 το μεγεθος του ειναι ικανοποιητικοτατο για το λειτουργικο και όλα τα προγραμματα που μπορει να χρησιμοποιει καποιος, ενω θα σου μεινουν και περιπου 180gb για κατεβασματα ή μερικα παιχνιδια αν το θες. πιστευω πως ειναι οχι μονο ο καλυτερος value for money ssd, αλλα και με πολυ καλυτερες επιδοσεις απο αλλους (όπως πχ η ταχυτητα εγγραφης και αναγνωσης του) η αναβαθμιση ενος σκληρου ηταν ανεκαθεν η μεγαλυτερη αναβαθμιση που μπορουσε να κανει καποιος για να δει διαφορα στην ταχυτητα οποτε μην το σκεφτεσαι καθολου λαμβανοντας υποψιν και τα παραπανω βεβαια. εδω δεν μιλαμε οτι απο 20mb/s θα πας σε 40mb/s οπως εγινε με την μεταβαση απο IDE σε Sata (που αυτα τα 'μόλις' 20mb/s παραπάνω, εδωσαν χαοτικες διαφορες στις ταχυτητες τότε) ούτε ότι από 40mb/s θα πας σε 80-120mb/s οπως εγινε απο sata σε sata ii και iii. θα σε εκτοξευσει απο τα 80-120mb/s με την μία στα 500-550mb/s οπότε καταλαβαινεις για τι διαφορά μιλάμε. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2013 από xaerialtwistx 1
kataramenos32 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Αυτη τη στιγμη εχω αυτον εδω http://www.wdc.com/global/products/specs/?driveID=897&language=1
Federacion Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Πάρα πολύ σωστός ο xaerialtwistx έτσι έχουν τα πράγματα.
kataramenos32 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Ας περασουν οι γιορτες λοιπον και αν περισεψει κανα φραγκο χτυπαω SSD.Αλλιως μενω ως εχειν η παω για απλο
smp Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Κατά καιρούς παίζουν προσφορές για samsung 120αρηδες στα 75 ευρώ (από Πλαίσιο κλπ) .. παρακολούθα το σχετικό thread και δεν θα χάσεις... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα