aris92 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα, έχω το εξής πρόβλημα. Έχω έναν σκληρό TOSHIBA 2TB με αρκετά σημαντικά αρχεία, τον οποίο σταμάτησε ξαφνικά να βλέπει ο υπολογιστής μου και τον βλέπει σαν εσωτερικό αλλά κενό. Τι μπορώ να κάνω για να το σώσω??
The_Winner Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δοκιμασε με καποιο προγραμμα ανάκτησης αρχείων πχ της Ontrack
washcloud Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 ^...που σημαίνει ότι θέλει και ανάλογο ελεύθερο χώρο (σημαντικό κλάσμα των 2ΤΒ απ' ό,τι λέει) για να, αντιγράψει στην ουσία, τα αρχεία που θα βρει το Easy Recovery (το σχετικό app της Ontrack δηλαδή). Άρη, αν είναι εύκολο, βγάλε ένα screenshot του τί βλέπεις και πού το βλέπεις - ή έστω κάνε πιο συγκεκριμένη την περιγραφή σου σχετικά με το τί ακριβώς αντιμετωπίζεις (αν πχ εννοείς ότι ο δίσκος, ας τον πούμε "Toshiba", φαίνεται μεν όταν μπαίνεις στο "Ο Υπολογιστής Μου", αλλά όταν διπλοκλικάρεις πάνω του, ναι μεν "μπαίνεις μέσα του", αλλά δεν υπάρχει τίποτε από αρχεία - ή αν συμβαίνει κάτι άλλο. Πχ αν δεν εμφανίζεται " Toshiba" δίσκος στο "Ο Υπολογιστής Μου). (...πρόχειρα, πάντως, βρες και σύνδεσε τον δίσκο και σε άλλον υπολογιστή να δεις τί γίνεται εκεί) ...Ερώτηση : εγγύηση αντικατάστασης, έχεις; Σε ενδιαφέρει αυτή πιο πολύ - αν έχεις- ή τα αρχεία; Επίσης, μιλάμε για εξωτερικό με δική του τροφοδοσία="μετασχηματιστή" ; Ή όχι; (...προκαταβολικά πάντως : ίσως απλά χρειάζεται να κάνεις έναν "έλεγχο σφαλμάτων" στον δίσκο - ίσως πάλι να έχουν πρόβλημα τα ηλεκτρονικά της θήκης, που ναι μεν σημαίνει ότι μπορείς να δοκιμάσεις να βγάλεις τον σκληρό από την θήκη και να τον συνδέσεις εσωτερικά, αλλά αν έχεις εγγύηση - και σε νοιάζει- μπλέκει το πράμμα...)
aris92 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Εγγύηση νομίζω έχω αλλά είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει( δεν με αφήνει και αδιάφορα βέβαια ). Στη διαχείριση συσκευών βλέπει τον σκληρό μου. Όμως στον υπολογιστή μου τον βλέπει σαν Τοπικό δίσκο(Ι) και όταν διπλοκλικάρο σκαλώνει χωρίς να μπορεί να ανοίξει. Ο σκληρός μου έχει εξωτερική τροφοδοσία
washcloud Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Γίνεσαι 42 μαγκάκο; Άρη κατ' αρχάς δοκίμασέ τον (οπωσδήποτε) και σε άλλο υπολογιστή πρώτα που λέγαμε. Κατά τ' άλλα, το πιθανότερο (όχι όμως και σίγουρα 100%) είναι να έχει πάθει ζημιά η θήκη (μπορεί και το τροφοδοτικό της, αλλά το ίδιο χάλι είναι, αφού πού να βρεις τροφοδοτικό που να βγάζει ίδια Βολτ/Αμπέρ να το δοκιμάσεις). Που σημαίνει ότι μάλλον θα αναγκαστείς (ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙΣ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΤΟ PC Ή ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ) να τον ανοίξεις κάποια στιγμή, αφού "δεν σε ενδιαφέρει τόσο η εγγύηση, όσο τα αρχεία", και να βγάλεις τον σκληρό να τον συνδέσεις εσωτερικά να δεις αν είναι ΟΚ. Με το ενδεχόμενο όμως τελικά να έχει ο σκληρός πρόβλημα, ίσως κάνεις το άνοιγμα τζάμπα και βερεσέ (γι' αυτό να προσπαθήσεις έστω να κάνεις πολύ προσεκτικό άνοιγμα, χωρίς σημάδια/γρατζουνιές/σπασιματάκια/ταινίες ασφαλείας κομμένες - τρεχαγύρευε δηλαδή, μπας και τον δεχτούνε για αντικατάσταση, αν πεις να τον δώσεις). Ζύγισέ τα καλά, ΠΡΙΝ βιαστείς και κάνεις κίνηση όπως άνοιγμα. Κι εκτός από την αλλού δοκιμή, δες κι εδώ (όλη τη σελίδα), ΠΡΙΝ ΠΑΛΙ ΛΕΩ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ. Δε νομίζω να καταφέρεις κάτι με προγράμματα, αλλά δοκίμασε για το γαμώτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα