Apostolos1989 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Έχω την ίδια απορία .δουλεύω 6.μέρες 40 ωρες την εβδομάδα και βρήκα δουλειά για extra νυχτοφυλακας να πηγαίνω δευτερα και τρίτη 22:00-06:00.επιτρέπεται άραγε;
StamTheMan Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, Apostolos1989 είπε Έχω την ίδια απορία .δουλεύω 6.μέρες 40 ωρες την εβδομάδα και βρήκα δουλειά για extra νυχτοφυλακας να πηγαίνω δευτερα και τρίτη 22:00-06:00.επιτρέπεται άραγε; Νομιζω οτι εχει απαντηθει πολλες φορες,κανε ενα κοπο και διαβασε την προηγουμενη σελιδα ρε μαν.
Kostasspil Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 25 minutes ago, Apostolos1989 said: Έχω την ίδια απορία .δουλεύω 6.μέρες 40 ωρες την εβδομάδα και βρήκα δουλειά για extra νυχτοφυλακας να πηγαίνω δευτερα και τρίτη 22:00-06:00.επιτρέπεται άραγε; Quote To σύνολο των ωρών εργασίας βάσει του νόμου δε πρέπει να ξεπερνά τις 40 ώρες. Δε θα πας φυλακή, αλλά σε περίπτωση που η επιθεώρηση εργασίας το εντοπίσει σε κάποιο έλεγχο ή από καταγγελία, σε αναγκάζει σε παραίτηση από τη 2η δουλειά και τα ένσημα της δε προσμετρούνται. Μπορείς να κάνεις δέκα δουλειές, αλλά τα ένσημα σου θα είναι πάντα μάξιμουμ 25.
Vasileios-gr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Φυσικά και μπορεις να έχεις όσες δουλιές θέλεις. Οι 40 ώρες δεν είναι το maximum διότι επιτρέπεται και η υπερεργασία. Το ότι το ΙΚΑ αναγνωρίζει μόνο 25 ημέρες τον μήνα είναι επίσης λάθος. Το ΙΚΑ αναγνωρίζει μέχρι 30 ημέρες τον μήνα για το ποσό της σύνταξης , αλλά μόνο 25 για την συνταξιοδοτική θεμελίωση. δηλαδή σε 35 χρόνια μπορείς να έχει 35 έτη για θεμελίωση σύνταξης αλλά θα λάβεις σύνταξη 42 ετων όσο και τα ένσημα σου. Δεν θεμελιώνεις σύνταξη με τα επιπλέον ένσημα, δηλαδή , αλλά αυτά υπολογίζονται στο ποσό της σύνταξης. 2 2
w95chris Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ξεθάβω το θέμα γιατί έχω απορίες και δε βγάζω άκρη. Ένας φίλος μου δουλεύει πρωί 8ωρο σε μια δουλειά (08:00-16:00) και θέλει να πιάσει επίσης δεύτερη δουλειά μερικής απασχόλησης βράδυ (18:00-22:00). Το θέμα είναι επιτρέπεται να το κάνει αυτό; Εννοείται πως ασφαλισμένος κανονικά και δηλωμένες οι ώρες του. Δηλαδή δε θα φαίνεται να δουλεύει ταυτόχρονα και στις 2. Εγώ ρώτησα 2 λογιστές και μου είπαν διαφορετικά πράγματα. Ο πρώτος είναι ο δικός μου και είπε πως ναι μπορεί να γίνει κανονικά αρκεί να μη συμπίπτουν οι ώρες και ότι σε έλεγχο δεν έχεις θέμα. Ο άλλος (της εταιρίας που δουλεύω) μου είπε το αντίθετο. Ότι δηλαδή δε γίνεται να ξεπεράσεις τις 40 ώρες τη βδομάδα (και το 8ωρο τη μέρα. Δηλαδή αν δουλεύει πρωί 08:00-16:00 δε γίνεται να δουλέψει και βράδυ. Θα χτυπήσει καμπανάκι) και αν σου κάτσει καμιά επιθεώρηση θα έχουν και οι δύο εργοδότες ένα τσουχτερό πρόστιμο. Εν τέλει τι ισχύει; Ξέρει κανείς να μου πει με σιγουριά; Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2022 από w95chris
Nabuko Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 37 λεπτά πριν, w95chris είπε Εν τέλει τι ισχύει; Ξέρει κανείς να μου πει με σιγουριά; Ο δικός σου ο λογιστής είναι λάθος και της εταιρίας ο σωστός. Οπότε αν χρειαστείς λογιστή ξανά να ξέρεις ποιον θα διαλέξεις. Περισσότερα εδώ
basilis_k6 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 στην ελλαδα η φορολογία ειναι τοσο σκληρη που η δευτερη δουλεια αξιζει μονο μαυρα. εκτος αν εισαι στο βασικο και πας για εξτρα 4ωρο. οτιδηποτε παραπανω ειναι συνεταιρος η εφορία και δουλευεις για τα μισα λεφτα. 1 2
Highlander Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Στις 28/5/2020 στις 11:28 ΜΜ, seventh_son είπε Το μόνο που θα πρέπει να δεις είναι τις συμβάσεις. Ας πούμε όταν δούλευα πωλητής σε μια αλυσίδα, έλεγε ότι δε θα πρέπει να δουλεύεις σε ανταγωνιστική αλυσίδα που συγκρούονται τα συμφέροντα της με αυτη που δουλεύεις. Αλλά και πάλι δεν ηταν θέμα παρανομίας. Απλά μπορούσε να σε διώξει για να μην διαδίδεις μυστικά στον ανταγωνισμό. Σε ένα σεμινάριο που κάναμε πρόσφατα, μας είπαν πως για να σου επιτραπεί να δουλέψεις σε 'ανταγωνιστή" πρέπει να έχεις έγγραφη άδεια από τον εργοδότη. Αν δεν το κάνεις μπορείς να απολυθείς χωρίς αποζημίωση και μάλιστα αν θέλουν το κυνηγάνε και νομικά για απιστία, ανάλογα τον εσωτερικό κανονισμό και τη σύμβαση που έχεις υπογράψει. Επιπλέον, άδειες, δώρα κλπ, πάνε αναλογικά με τις ώρες εργασίας σε κάθε επιχείρηση. Και όπως σωστά αναφέρθηκε, δεν γίνεται σε όλα τα επαγγέλματα, για λόγους ασφαλείας.
w95chris Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2022 22 ώρες πριν, Nabuko είπε Ο δικός σου ο λογιστής είναι λάθος και της εταιρίας ο σωστός. Οπότε αν χρειαστείς λογιστή ξανά να ξέρεις ποιον θα διαλέξεις. Περισσότερα εδώ Ευχαριστώ για την απάντηση. Όσο για τον λογιστή, καλύτερα να μην τον επιλέξω για λόγους που δεν θα αναφέρω εδώ
Borntodie Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Υπάρχει περίπτωση να πιάσουν κάποιον που κάνει 2 Δουλειές στο ίδιο ωράριο remote ?
Bitbit Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Μπόρεσες και δήλωσες 2 δουλειές στο ίδιο ωράριο; σε αφήνει, δε χτυπάει το σύστημα;
Fotis_Greece Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Απο χθεσινο σεμιναριο (αφορα ασφαλιστικα-εργασιακα για οδηγους) https://www.pasde.gr/webinar/Resources/voice_response/49514.mp3
Borntodie Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, Bitbit είπε Μπόρεσες και δήλωσες 2 δουλειές στο ίδιο ωράριο; σε αφήνει, δε χτυπάει το σύστημα; Ποιο συστημα; εδώ πήρα όλες τισ υπηρεσίες που εμπλέκονται και δν ξέρει να μου απαντήσει κάνεις. Μου λένε αν το μάθουν οι εταιρίες μπορεί να ζητήσουν τον μισθό πισω .. Μα δεν υπάρχει τροποσ να το μάθουν εκτός αν είναι ανταγωνιστές
Charismo Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 21 minutes ago, Borntodie said: Ποιο συστημα; εδώ πήρα όλες τισ υπηρεσίες που εμπλέκονται και δν ξέρει να μου απαντήσει κάνεις. Μου λένε αν το μάθουν οι εταιρίες μπορεί να ζητήσουν τον μισθό πισω .. Μα δεν υπάρχει τροποσ να το μάθουν εκτός αν είναι ανταγωνιστές Από τις αρχές του έτους το ωράριο εργασίας δηλώνεται πλέον ψηφιακά στο ΕΡΓΑΝΗ. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δεν χτύπησε ο ΑΜΑ σου κατά την υποβολή στη δεύτερη εταιρία που επιχείρησε να στείλει ψηφιακό ωράριο εργασίας. Εκτός αν δεν είσαι ακόμα σε καθεστώς διπλής εργασίας και ρωτάς προκαταβολικά.
Borntodie Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 36 λεπτά πριν, Charismo είπε Από τις αρχές του έτους το ωράριο εργασίας δηλώνεται πλέον ψηφιακά στο ΕΡΓΑΝΗ. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δεν χτύπησε ο ΑΜΑ σου κατά την υποβολή στη δεύτερη εταιρία που επιχείρησε να στείλει ψηφιακό ωράριο εργασίας. Εκτός αν δεν είσαι ακόμα σε καθεστώς διπλής εργασίας και ρωτάς προκαταβολικά. Δεν είμαι ακόμα σε καθεστώς αλλά είναι ένας φίλος και για αυτό θέλω να προχωρήσω και εγω στην διπλή απασχόληση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δλδ για 6 μήνες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα