Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, elmario88 είπε

πλοκη : εργαζομαι σε τηλεφωνικο κεντρο (εργασια απ το σπιτι) και βρισκω και δευτερη δουλεια σαν reception (βραδυνη βαρδια) .

Δεν αναφερω σε κανεναν απ τους δυο εργοδοτες μου για την δευτερη δουλεια..ειναι παρανομο; μπορουν να με καταγγειλουν ; 

Το μόνο που θα πρέπει να δεις είναι τις συμβάσεις. Ας πούμε όταν δούλευα πωλητής σε μια αλυσίδα, έλεγε ότι δε θα πρέπει να δουλεύεις σε ανταγωνιστική αλυσίδα που συγκρούονται τα συμφέροντα της με αυτη που δουλεύεις. Αλλά και πάλι δεν ηταν θέμα παρανομίας. Απλά μπορούσε να σε διώξει για να μην διαδίδεις μυστικά στον ανταγωνισμό. 

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και 2 και 3 και όσες δουλειές θέλεις μπορείς να έχεις παράλληλα και όλες μισθωτος, αρκεί να μην υπάρχει θέμα ανταγωνισμού αυτών, γιατί οι συμβάσεις το γράφουν ότι δεν μπορεις να δουλέψεις παράλληλα σε ανταγωνιστή. Κάθε μία σε δηλώνει και κολλάει ένα ένσημο κάθε μέρα που εργάζεσαι. Προφανως αν έχεις πολλαπλά την ίδια μέρα, μετράει μόνο το ένα. 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι άλλη κατηγορία. Κάποια επαγγέλματα όντως για λόγους ασφαλείας μπορεί να έχουν στη σύμβαση ότι δεν μπορείς να ασκεί άλλο επαγγελμα άμα πρέπει υποχρεωτικά να ξεκουραζεσαι. 

Επεξ/σία από gthe
  • Moderators
Δημοσ.
10 hours ago, elmario88 said:

πλοκη : εργαζομαι σε τηλεφωνικο κεντρο (εργασια απ το σπιτι) και βρισκω και δευτερη δουλεια σαν reception (βραδυνη βαρδια) .

Δεν αναφερω σε κανεναν απ τους δυο εργοδοτες μου για την δευτερη δουλεια..ειναι παρανομο; μπορουν να με καταγγειλουν ; 

Να καταγγείλουν τι ακριβώς;

Το παράνομο όταν κάνεις δύο δουλειές είναι να συμπίπτουν οι ώρες εργασίας στο πρόγραμμα, εκεί δημιουργείται η παρατυπία, μιας και μία από τις δύο θα λέει ψέματα. Είναι πρόβλημα του εργοδότη αυτό όμως, όχι του εργαζόμενου.

Μια ιστορία σχετική/άσχετη που θέλω να μοιραστώ:

Κάποτε πριν από αρκετά χρόνια είχα προσλάβει μια κοπέλα μέσω του ΟΑΕΔ, με επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους. Καταθέσαμε όλα τα δικαιολογητικά στον ΟΑΕΔ, μεταξύ των οποίων και η κάρτα ανεργίας της. Η κοπέλα δούλεψε 3 χρόνια (για τον πρώτο πήρα την επιδότηση νομίζω, δεν θυμάμαι 100% ποιό πρόγραμμα ήταν τότε), αποχώρησε από τη δουλειά και κανένα χρόνο από τότε που σταμάτησε, μου έρχεται ραβασάκι από τον ΟΑΕΔ που έλεγε εμμέσως πλην σαφώς ότι κακώς την πήρα με πρόγραμμα γιατί όταν την προσέλαβα δεν ήταν άνεργη και να επιστρέψω την επιδότηση άμεσα. Αφού με βαράει ένα μίνι εγκεφαλικό, πάω στον ΟΑΕΔ να δω τι έχει γίνει και να τους εξηγήσω ότι είχε κάρτα ανεργίας όταν την προσέλαβα, άρα αν δούλευε δεν θα γινόταν να έχει ενεργή κάρτα ανεργίας. Τι είχε γίνει: πριν από εμένα δούλευε κάπου αλλού και είχε αποχωρήσει κάποιους μήνες πριν την προσλάβω. Όταν στμάτησε, έβγαλε κάρτα ανεργίας, αλλά ο προηγούμενος εργοδότης της (εικάζω εκ παραδρομής) συνέχισε να της κολλάει ένσημα για αρκετούς μήνες, ακόμα και όταν την είχα προσλάβει εγώ, με αποτέλεσμα στο σύστημα να φαίνεται ότι συνεχίζει να εργάζεται στον προηγούμενο εργοδότη.

Μου πήρε αρκετό καιρό να ξεμπλέξω και να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, γι' αυτό καλό είναι ο κάθε εργοδότης να είναι ενημερωμένος αν δουλεύετε αλλού ή όχι.

• Like 3
Δημοσ.

To σύνολο των ωρών εργασίας βάσει του νόμου δε πρέπει να ξεπερνά τις 40 ώρες. Δε θα πας φυλακή, αλλά σε περίπτωση που η επιθεώρηση εργασίας το εντοπίσει σε κάποιο έλεγχο ή από καταγγελία, σε αναγκάζει σε παραίτηση από τη 2η δουλειά και τα ένσημα της δε προσμετρούνται. Μπορείς να κάνεις δέκα δουλειές, αλλά τα ένσημα σου θα είναι πάντα μάξιμουμ 25. 

True story από την Επιθεώρηση Εργασίας στα Χανιά.

• Like 1
Δημοσ.

νομιζω οτι υπαρχει προβλημα αν εισαι δηλωμενος την ιδια ωρα και στις 2 δουλειες . Δηλαδη αν στην πρωινη δουλεια εισαι δηλωμενος 8 με 4 και στην απογευματινη εισαι 3 με 7 υπαρχει προβλημα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Malthador είπε

αλλά ο προηγούμενος εργοδότης της (εικάζω εκ παραδρομής) συνέχισε να της κολλάει ένσημα για αρκετούς μήνες

Έχεις στοιχεία αυτού του εργοδότη; Θέλω να μην δουλεύω και να μου κολλάει ένσημα (που σημαίνει ότι πρέπει να μου δίνει και μισθό).

Πάντως το σφάλμα πιστεύω ότι ήταν του ΟΑΕΔ, αφού της είχε βγάλει κάρτα σημαίνει ότι το είχε ελέγξει ότι δεν δούλευε πουθενά αλλού.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συναδελφος πριν απο 3 χρονια δούλευε παράλληλα πωλητρια σε καταστημα με ρουχα και σε τηλεφωνικο κεντρο εξυπηρετησης πελατων. Επισημα το ειχε κρυφο αλλα οκ το ειχαν καταλαβει και έκαναν τα στραβα ματια. 

Νομικα δεν ειχε κανενα θεμα, με την ασφαλιση ΙΚΑ δεν ξερω τι ακριβως επαιξε, αν της κρατούσαν το 16% δηλαδη και απο τους 2 μισθους. Οταν εκανε φορολογικη δηλωση παντως, μου ειχε πει οτι πληρωσε μεγαλο ποσό, γιατι καποιες κρατησεις γινονταν μονο στον εναν απο τους 2 μισθούς.

Επεξ/σία από Orpheas1992
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
Αν είσαι σε 8μηνη σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) με φορέα του δημοσίου, 5θήμερο 8ωρο, μπορείς παράλληλα να απασχοληθείς και σε εταιρεία στον ιδιωτικό τομέα (πάλι 5θήμερο 8ωρο) μέσω τηλεργασίας?
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Christos Vvs είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
Αν είσαι σε 8μηνη σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) με φορέα του δημοσίου, 5θήμερο 8ωρο, μπορείς παράλληλα να απασχοληθείς και σε εταιρεία στον ιδιωτικό τομέα (πάλι 5θήμερο 8ωρο) μέσω τηλεργασίας?
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

99% όχι , πιάνεσαι στην κατηγορία του Δημόσιου Υπαλλήλου με ότι αυτό συνεπάγεται .. ας απαντήσει όμως κάποιος με γνώσεις επί του θέματος.

Εγώ που κάποτε υπήρξα προτού την μονιμοποίηση μου Ορισμένου Χρόνου στον ευρύτερο Δημόσιο Τομεα δεν μπορούσα να εργαστώ αλλού..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γενικά νομίζω όταν εργάζεσαι 5μερο 8ωρο δε μπορείς να εργαστείς κανονικά αλλού νομότυπα, παρά μόνο μερική εργασία ή ωρομίσθιος. Μου είχε τύχει και μένα περίπτωση παλιότερα με 2 δουλειές και είχα ανοίξει ή ποστάρει σε κάποιο νήμα εδώ και είχαμε καταλήξει ότι δε γίνεται. Κόλλημα δημοσίου πιστεύω δεν υπάρχει για 8μηνους ΙΔΟΧ.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, MontzOlee είπε

99% όχι , πιάνεσαι στην κατηγορία του Δημόσιου Υπαλλήλου με ότι αυτό συνεπάγεται .. ας απαντήσει όμως κάποιος με γνώσεις επί του θέματος.

Εγώ που κάποτε υπήρξα προτού την μονιμοποίηση μου Ορισμένου Χρόνου στον ευρύτερο Δημόσιο Τομεα δεν μπορούσα να εργαστώ αλλού..

3 ώρες πριν, Miracle Worker είπε

Γενικά νομίζω όταν εργάζεσαι 5μερο 8ωρο δε μπορείς να εργαστείς κανονικά αλλού νομότυπα, παρά μόνο μερική εργασία ή ωρομίσθιος. Μου είχε τύχει και μένα περίπτωση παλιότερα με 2 δουλειές και είχα ανοίξει ή ποστάρει σε κάποιο νήμα εδώ και είχαμε καταλήξει ότι δε γίνεται. Κόλλημα δημοσίου πιστεύω δεν υπάρχει για 8μηνους ΙΔΟΧ.

Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2 για τις απαντήσεις και γω όσο μπόρεσα να το ψάξω, μάλλον δύσκολο το βλέπω...Πάντως σε σχετική μου ερώτηση προς τον δημόσιο φορέα, η απάντηση που πήρα ήταν πως εφόσον δεν εμπλέκονται τα ωράρια μπορώ ελεύθερα να κάνω ότι θέλω, οπότε ίσως το θέμα έγκειται στο Εργάνη και στο πρόγραμμα που δηλώνεται...
Κάτι τελευταίο, ξέρετε αν μπορώ να αποχωρίσω οικειοθελώς από το 8μηνο, σε περίπτωση που προτιμήσω να πάρω τελικά την άλλη δουλειά και αν υπάρχουν κυρώσεις σε περίπτωση αποχώρησης?
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και πάλι!  

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γειά σας!! Να ρωτήσω κάτι? Είμαι σε μια εταιρεία και κάνω promotion 5ωρο 3 φορές την εβδομάδα με μισό ένσημο. .. Και θέλω να εργαστώ και σε ένα τηλεφωνικό κέντρο πχ απ Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 6ωρο με ολόκληρο ένσημο. . Υπάρχει κάποιο πρόβλημα? Είναι νόμιμο? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά το άρθρο 22 του συντάγματος η εργασία είναι δικαίωμα και προστατεύεται από το κράτος. 

Τα δικαιώματα ασκούνται πάντα νόμιμα. 

Παράνομο δικαίωμα δεν υπάρχει. 

Δεν είναι απλά νόμιμο να εργάζεστε σε όσες δουλειές θέλετε. είναι συνταγματικό δικαίωμα. 

Επεξ/σία από Vasileios-gr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...