Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δουλεύεις νόμιμα μια πρωινή εργασία.

Βρίσκεις μια νόμιμη απογευματινή.

Τρεις ημέρες την εβδομάδα που συμπίπτουν οι δυο δουλειες, δουλεύεις 16-18 ώρες.

Μπορείς να εργαστείς και στις δυο; Απ´ότι κατάλαβα όχι με ενα google search όχι,μπορει καποιος να το επιβεβαιώσει;

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι αυτό απαγορεύεται μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Από την στιγμή που δεν είσαι, κάνεις ότι θέλεις.

Δημοσ.

Εφόσον δουλεύεις νόμιμο 5μερο/8ωρο σαν ιδ. υπάλληλος μπορείς να δουλέψεις και σε δεύτερη δουλειά ΑΛΛΑ. ΔΕΝ μπορείς να το κάνεις μαύρο και τα ένσημα και οι εισφορές πάνε υπέρ δημοσίου. (μου το είπε ένα φιλαράκι που δουλεύει εξτρά προσωπικό/δεύτερη δουλειά σε εστιατόριο/ κέντρο συνεστιάσεων κλπ)

• Like 2
Δημοσ.

Ναι δεν μπορω να το κανω μαύρο (δεν θέλει ο τύπος με τον οποίο συζητώ για απογευματινή......παράλογοι άνθρωποι :lol:) οπότε κοιτάω τι γινεται δια της νόμιμης οδού.

Δημοσ.

Όχι δεν είναι παράνομη και αν τα ετήσια έσοδα από την δεύτερη δουλειά δεν ξεπερνάνε τα 3000 μπορείς να μην κάνεις έναρξη επαγγέλματος ή πρόσληψη και να κόβεις απόδειξη πληρωμής με κοινό μπλοκάκι χωρίς να το διατρήσεις στην εφορία. Επίσης μπορεί να σου κόβει απόδειξη πληρωμής αυτός ως εξωτερικό συνεργάτη χωρίς να είναι υπόχρεος να σου κολλήσει ένσημα αλλά δεν ξέρω σε ποιες μορφές εταιρίας υποστηρίζεται αυτό, Ρωτήστε ένα λογιστή, δώστε κανά 20ευρω γιατό υπερ πατρίδος δεν λέει να δίνεις μέσα στην κρίση εκτός και αν δίνεις τιμολόγια προς είσπραξη. 

Δημοσ.

Λογικά μιλάτε για 2η δουλειά με απόδειξη δαπάνης. Νομίζω ότι αν δουλεύεις μια κανονική πχ δουλειά το πρωί με την ασφάλιση σου και τα ένσημα σου μπορείς να δουλεύεις σε μια εταιρεία το απόγευμα η οποία θα είναι υποχρεωμένη να σου κόβει απόδειξη δαπάνης αλλά μέχρι ένα ποσό το χρόνο (νομίζω ότι είναι μέχρι 4000 ευρώ)

Δημοσ.

Ενδεχομένως να έχει νόημα να ανοίξεις και μπλοκάκι για τη 2η δουλειά...Οπότε μπορείς να διεκδικήσεις (θεωρητικά) τον μικτό σου μισθό να τον παίρνεις στο χέρι.

Δημοσ.

Πέρα από δημόσιο/Ιδιώτης κλπ υποθέτω (ελπίζω μάλλον) να έχει και να κάνει με τη δουλειά.

πχ γερανίστας ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να μπορεί να το κάνει.

δηλαδή αν επιτρέπεται στον γερανίστα να δουλεύει συγκεκριμένες μάξιμουμ ώρες την ημέρα για λόγους ασφαλείας (και φάινεται αυτό στα ημερολόγια του έργου) δε θα πρέπει να μπορεί το απόγευμα να πηγαίνει και να συνεχίζει σε άλλο έργο ελπίζοντας ότι δεν υπάρχει έλεγχος/άθροιση ωρών από διαφορετικά έργα.

• 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

πλοκη : εργαζομαι σε τηλεφωνικο κεντρο (εργασια απ το σπιτι) και βρισκω και δευτερη δουλεια σαν reception (βραδυνη βαρδια) .

Δεν αναφερω σε κανεναν απ τους δυο εργοδοτες μου για την δευτερη δουλεια..ειναι παρανομο; μπορουν να με καταγγειλουν ; 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, elmario88 είπε

πλοκη : εργαζομαι σε τηλεφωνικο κεντρο (εργασια απ το σπιτι) και βρισκω και δευτερη δουλεια σαν reception (βραδυνη βαρδια) .

Δεν αναφερω σε κανεναν απ τους δυο εργοδοτες μου για την δευτερη δουλεια..ειναι παρανομο; μπορουν να με καταγγειλουν ; 

Από την στιγμή που μπαινουν ένσημα και τα λεφτά θα δηλώνονται, δεν υπάρχει τίποτε παράνομο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...