HaPagan Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Έχω δημιουργήσει μια σελίδα στην οποία δίνεται η δυνατότητα εγγραφής μελών και φυσικά σύνδεσηγ αυτών . Όταν ένα μέλος κάνει login ουσιαστικά τροποποιείται μια τιμή της εγγραφής του και από 0 (inactive) γίνεται 1 (active) . Το θέμα είναι , όμως , ότι όταν φύγει από την σελίδα χωρίς να κάνει αποσύνδεση τότε θα φαίνετε ότι είναι ακόμα μέσα . Αυτό πως μπορεί να λυθεί ;; Με κάποιο time out ίσως ;; Η σελίδα είναι γραμμένη σε PHP\MySQL !
Leibniz Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Tha svhseis to pedio kai tha ftiakseis ena allo pou tha einai timestamp h wra pou anoikse teleutaia fora th selida. Etsi afairwntas apo thn twrinh wra thn timh tou pediou autou tha exeis posa secs exei na emfanistei o kathe user sth selida. Filtrarwntas sta <3*60 secs tha exeis panw katw tous online users.
HaPagan Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Σωστό ! Αλλά πως θα ξέρω πότε άνοιξε τελευταία φορά την σελίδα ;;
javanidhs Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Αν εχω καταλαβει καλα! την στιγμη που μπαινει ο τυπος στο συστημα κρατας οπως αναφερθηκε πανω σε ενα πεδιο την ωρα! Πρεπει να υπαρχει function στην PHP..αποκλειεται να μην υπαρχει . Καθε φορα που ο χρηστης αλληλεπριδρα με την σελιδα..θα ανανεωνεται το συγκεκριμενο πεδιο! Τωρα το θεμα ειναι αλλο! πως θα ανανεωνεις την κατασταση?. Αν και δεν ξερω php λογικα πρεπει να υπαρχει τροπος (Thread/ Timer?) καθε 5 λεπτα να τρεχει καποιος κωδικας στον server και να ελεγχει την λιστα με τους user. Οταν βλεπει οτι ο χρηστης εχει παραπανω χρονο απο τον καθορισμενο να ανανεωσει το timestamp του τοτε εχεις 2 επιλογες! 1. ο χρηστης ειναι active ακομα και διαβαζει αιωνια την σελιδα..χωρις να αλληλεπιδρασει με το συστημα 2.ο χρηστης ειναι εκτος, και εσυ πρεπει να τον θεωρεις οτι εχει αποσυνδεθει! Αν και γενικα δεν ειμαι σιγουρος πολυ για το παραπανω! :roll:
HaPagan Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2003 Για ποιο πράγμα δεν είναι σίγουρος ; Λοιπόν κατάλαβα την λογική και μπορώ να κάνω τον έλεγχω αλλά δεν ξέρω πως γίνεται να τον πραγματοποιώ ανά κάποιο χρονικό διάστημα . Πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας timer . Πως;
HaPagan Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες !! Τελικά τα κατάφερα . Δεν χρειάστηκε κάποιος timer . Απλά φορτώνει τον σχετικό κώδικα ελέγχου όποτε ανοίξει η κεντρική σελίδα του site !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.