Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

ένας φίλος μου έφερε ενα παλιο σύστημα που έχει για να του κάνω φορματ.

Η μητρική είναι η  http://www.asus.com/Motherboards/P5GD1/  και μιλάμε για p4 σύστημα.

Κάνω το φορματ περνάω γνησια windows xp sp3 και το αφήνω για την επόμενη μερα να περάσω προγραμματάκια, την επόμενη μέρα δε μου λειτουργούσε καμμία θύρα usb (ουτε keyboard-mouse αλλα ουτε στικακια-εξ σκληροι κλπ) οπότε δοκιμάζω πληκτρολογιο και ποντικι με ps συνδεση και μου τα αναγνωριζε οποτε πέρασα προγραμματακια με αυτο το τροπο, την αμέσως επόμενη μέρα δε μου αναγνώριζε ούτε τα ps οπότε σημερα δε λειτουργουν ps και usb αλλα το pc λειτουργει κανονικα, μάλιστα οσο το έλεγχα πρόλαβα και τσέκαρα σκληρο και θερμοκρασιες και ολα ειναι μια χαρα..

να υποθέσω οτι η μητρική τέλειωσε ή υπάρχει κάτι που μπορω να κάνω ? κάνω κάτι λάθος ?

κάθε βοήθεια δεκτή.

π.σ. μέχρι και clear cmos έκανα (που δεν είχα κάνει και καμμια ιδαιτερη αλλαγη στο bios)

ευχαριστω εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Φίλε μπορεί να σου φανεί λιγο "κουφό", αλλά πρόσφατα αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου και ο δράστης ήταν ο driver για την κάρτα ήχου! Για κάνε μια απεγκατάσταση της συσκευής και ξαναδοκίμασε.

• Like 1
Δημοσ.

όντως έβαλα ξεχωριστά driver για τον ήχο (εννοω δε τον αναγνώρισαν τα windows μετα την εγκατασταση ) αλλα τώρα που δε μπορω να συνδεσω πληκτρολογιο και ποντικι πως να το δοκιμασω αυτο που λες ?

Δημοσ.

Aκυρο..ούτε πληκτρολόγιο μου είπες πως δουλεύει!

Aνοιξε ένα live cd απο linux, μπες στο  c:\windows\system32\drivers και σβήσε απλά τον driver

• Like 1
Δημοσ.

δε σε πιάνω φιλε, αφου δε λειτουργει το πληκτρολογιο, δεν υπάρχει απόκριση απο το pc πως θα πληκτρολογησω τον συνδυασμο που αναφερεις ?

Δημοσ.

σωστος αυτο δε το είχα σκεφτει θα τσεκάρω να δω αν με linux δουλεψει..

τελικα το θεμα ειναι οτι δε μπορω να διαλεξω απο που να μπουταρει το pc και μπαινει κατευθειαν win xp κι ας εχω βαλει cd με linux..

λες αν βγαλω τον σκληρο απο το pc και κανω φορματ ωστε να διαγραφουν ολα και τον βαλω παλι πισω να μπορεσω να εγκαταστησω απο την αρχη win xp και ολα να πανε καλα ?

υπάρχει καμμια πηγη για ληψη win xp sp3 greek (έχω γνησιο κωδικο)

Δημοσ.

To boot sequence μπορείς να το αλλάξεις μέσα απο το bios. Αν δεν μπορείς να το κάνεις, βγάλε τον σκληρό και άστο να bootάρει απο όπου βρεί. Λογικά αν δεν βρεί δίσκο, θα μπουτάρει απο το dvd.

Στο δεύτερο που ρώτησες, μιας και έχεις original κλεδί, θα προσπαθήσεις να βρεις μια έκδοση απο xp που να μην είναι "πειραγμένη"

(oem, uncr@cked κλπ). Το που θα το βρεις με ένα googlάρισμα.

• Like 1
Δημοσ.

αν το κάνω με το τροπο που λες λογικα θα μπει linux αλλα δε θα ειναι συνδεδεμενος ο σκληρος για να απεγκαταστησω drivers..θα δω βεβαια αν λειτουργει ποντικι πληκτρολογιο..οποτε το τσεκαρω σε λιγο..

Δημοσ.

όταν μου το έδωσε το μόνο πρόβλημα που είχε ήταν οτι οταν πάταγες το power να ανοίξει το pc δεν υπήρχε άμεση απόκριση και άνοιγε με 2-3 προσπάθειες ξέρω γω..κατα τα άλλα τα usb λειτουργουσαν πριν..

και μέσω bios το μόνο που άλλαξα ήταν μετα το φορματ να μπουταρει απο τον σκληρο..

με ubuntu (αφου αποσυνδεσα σκληρο) αναγνώρισε μονο το ποντικι με συνδεση ps2..

Δημοσ.

Μαλλον πρόκειται για πρόβλημα με την motherboard και αφου ειναι και παλιά δεν ειναι και περίεργο να τα εχει παίξει

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...