Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαλασε η καρτα γραφικων που ειχα εδω και μερικα χρονια (Radeon 4670) και ψαχνομαι να αγορασω καινουρια. Σκοπευω να διαθεσω γυρω στα 100-150 ευρω αλλα δυσκολα θα παω προς τα 150 αν δεν αξιζει. Αρχικα ημουν αναμεσα στην 7790 και gtx 650 ti που ειναι γυρω στα 110 ευρω και οι δυο στο 1GB. Μετα ομως ειδα αυτη την προσφορα http://www.ebw.gr/el/Product/173735/MSI-V273-055R-R7850-2GD5-OC-2048MB-PCI-E-DVI-HDMI-2xDP-4719072279820 της 7850 2GB περιπου στα 135-140 ευρω και αναρωτιεμαι αν αξιζει να δωσω κατι παραπανω για να κερδισω αρκετα σε ποιοτητα. Το ερωτημα δηλαδη δεν ειναι ποια ειναι η καλυτερη (προφανως η 7850) αλλα αν αξιζει για αυτη την διαφορα τιμης η 7850. Βασικα εγω league of legends παιζω αν αυτο σας λεει κατι. H 7790 στα 2GB ειναι καπου στα 125-130 ευρω http://www.skroutz.gr/s/3260273/Gigabyte-Radeon-HD7790-2GB-OC.html οποτε γι'αυτο θετω το ερωτημα επειδη για τις ιδιες μνημες εχουν 10 ευρω διαφορα τιμης περιπου. Δεν ξερω βεβαια κι αν παιζει τοσο σπουδαιο ρολο η μνημη.

Δημοσ.

Για 10 ευρω αξιζει πολυ. Αλλα ομως η 7790 δεν αξιοποιει τα 2gb,τζαμπα λεφτα.Η 1GB ειναι μια χαρα! Οποτε ετσι μεγαλωνει το κενο και εξαρταται με το ποια θελεις εσυ. Οσον αφορα το καταστημα που την εχει προσφορα εχω ακουσει πολυ κακα λογια... καλυτερα 7790 λεω (1gb) αν θες απαραιτητα 2 τοτε 7850 hands down

Αποστολή από το Xperia U με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Σε τι ανάλυση είσαι και πες και το υπόλοιπο σύστημα.

Έχε υπόψην σου στα 146 υπάρχει 7850 από εδώ http://www.computerbeast.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=183542&category_id=294&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&vmcchk=1&Itemid=29

Στα 125-130 κοιτάς σε 260Χ 2gb.

Δημοσ.

Αναλυση: 1920x1080

Τροφοδοτικο: Thermaltake 530W

Επεξεργαστης: AMD Athlon x64 X2 Dual Core 5600+ 2.9 GHz

RAM: 3GB DDR2

Motherboard: ASROCK K10N78M PRO

Απ'οτι ειδα στο www.hwcompare.com (http://www.hwcompare.com/15489/radeon-hd-7790-vs-radeon-r7-260x/) η R7 260X 2GB δεν ειναι πολυ καλυτερη της 7790 1GB και δεν νομιζω να αξιζει για περιπου 135Ε που την βρισκω στο skroutz.gr. Θεωρειτε οτι αν παρω την 7850 2GB της MSI ειναι προτιμοτερο να την παρω στα 146 που ειναι στο www.computerbeast.gr κι οχι στα 135 στο www.ebw.gr λογω της αναξιοπιστιας του; (Επισης βλεπω 3 χρονια εγγυηση στο πρωτο εναντι 1 χρονου στο δευτερο κατι που μαλλον αξιζει 10 ευρω παραπανω).

Μια ακομα ερωτηση: ακουσα απο καποιον που ξερει απο υπολογιστες οτι οι καρτες γραφικων της NVIDIA ειναι γενικα καλυτερες απο της ATI. Ισχυει κατι τετοιο;

Δημοσ.
Μια ακομα ερωτηση: ακουσα απο καποιον που ξερει απο υπολογιστες οτι οι καρτες γραφικων της NVIDIA ειναι γενικα καλυτερες απο της ATI. Ισχυει κατι τετοιο;

Αρχίσαμε πάλι!!! Σαφώς και δεν ισχύει.

Και οι δυο έχουν πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές σε κάθε price point!  

Η απάντηση σε αυτό είναι: ανάλογα το μπάτζετ σου και το υπάρχον σύστημα και τις ανάγκες σου φυσικά, διαβάζεις πολλά review στο net, ρωτάς και στα αντίστοιχα site εδώ και αλλού και αποφασίζεις!

Δημοσ.

Ίσως να βάζες και παραπάνω ram αν και λογικά έχεις γεμάτα slot.

Ναι, δυστυχως η motherboard μου εχει δυο μονο slot και εχω αντιστοιχα 2gb και 1gb (κι αλλο 1gb μου εχει μεινει στο ραφι). Η μαλακια ειναι οτι λογω του DDR2 oi μνημες RAM ειναι αρκετα ακριβες (κανα 30αρι τουλαχιστον μονο τα 2GB).

offtopic: εντελως πληροφοριακα (για το μακρινο μελλον) για να παω απο ddr2 σε ddr3 πρεπει να αλλαξω, εκτος απο motherboard και μνημες ram, τον επεξεργαστη;

Δημοσ.

Ναι, δυστυχως η motherboard μου εχει δυο μονο slot και εχω αντιστοιχα 2gb και 1gb (κι αλλο 1gb μου εχει μεινει στο ραφι). Η μαλακια ειναι οτι λογω του DDR2 oi μνημες RAM ειναι αρκετα ακριβες (κανα 30αρι τουλαχιστον μονο τα 2GB).

offtopic: εντελως πληροφοριακα (για το μακρινο μελλον) για να παω απο ddr2 σε ddr3 πρεπει να αλλαξω, εκτος απο motherboard και μνημες ram, τον επεξεργαστη;

ναι θα πρέπει να αλλάξεις και επεξεργαστή. Γενικα είναι πολύ παλιός και θα κόβει αρκετα τις επιδόσεις απο όλες τις κάρτες που σκέφτεσαι να πάρεις.

Δημοσ.

παντως με την radeon 4670 επιανα 50-60 fps στα medium γραφικα στο LoL. Μετα κανα assassins creed 2, PES που επαιζα σε γενικες γραμμες δεν ειχα παραπονο. Επομενως φανταζομαι με μια καινουρια καρτα είτε την 7790 ειτε την 7850 θα παιζω αρκετα ανετα αυτα τα παιχνιδια ακομα και με κομμενη αποδοση της καρτας γραφικων. Απο εκει και περα δεν ξερω αν μου προτεινεις οτι χωρις αλλαγη επεξεργαστη δεν αξιζει να παρω τοσο καλη καρτα γραφικων. Αυτη την στιγμη παντως δεν σηκωνω οικονομικα τοσες αλλαγες στο PC και στην τελικη νομιζω οτι αν ειναι να αλλαξω επεξεργαστη, μητρικη, μνημες RAM συμφερει να αγορασω τελειως καινουριο συστημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...