Προς το περιεχόμενο

Προβλήματα ασυμβατότητας XP με games?

tux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα καινούριο PC με εγκατεστημένα WindowsXP Pro SP1. Κανένα παιχνίδι από όσα έχω εγκαταστήσει μέχρι τώρα δεν έχει παίξει π.χ. NBA Live 2003, FIFA 2001 & 1999, Max Payne, Star Wars Racer. Ενώ φορτώνουν κανονικά, όταν παν να ξεκινήσουν ή κολλάνε ή κλείνουν και επιστρέφω στα windows. Δοκίμασα διάφορες ρυθμίσεις του Program Compatibility Wizard των XP όμως μόνο επιλέγοντας Win 98/ΜΕ ή Win95 μπορουσα να παίξω αλλά η κίνηση ήταν απελπιστικά αργή. Είναι κάποιο πρόβλημα ασυμβατότητας των XP ή μήπως φταίει κάτι άλλο. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Το σύστηυμα μου είναι: P4 2.4GHz, 512MB DDR 400, Geforce FX5200, Maxtor 80Gb.

Δημοσ.

Έχω 1 DIMM εν γνώση μου ότι χάνω σε ταχύτητα, γιατί σκοπεύω να αναβαθμίσω σύντομα με άλλο ένα. Λες να είναι αυτό το πρόβλημα? Κι εσύ ένα έχεις?

Προς το παρόν σκοπεύω να στήσω και Win ME και να κάνω dual boot.

• Super Moderators
Δημοσ.

Πολύ περίεργο αυτό.

Ό,τι παιχνίδι έχω δοκιμάσει στα WinXP Pro SP1 αγγλικά, δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα - πλην του Tomb Raider I. Όλα τα άλλα (Quake I, II, III, StarWars Galactic Battlegrounds, Max Payne, Serious Sam II, Carmaggedon II, Tomb Raider II-VI, Castle Wolfestein 3D for DOS και άλλα πολλά) δεν είχα κανένα πρόβλημα. Όλα έπαιζαν κανονικά. Ακόμα και τα DOS παιχνίδια. Αρκετές φορές χρησιμοποίησα το Compatibility Mode (ιδίως στα DOS-based) αλλά δεν επηρρέασε την ταχύτητα ή την απόδοση.

Και το σύστημά μου είναι πολύ κατώτερο από το δικό σας. Ρ4 στα 1.6GHz, 512ΜΒ SDRAM, ATI Radeon 8500.

Δημοσ.

Παιδια τα συγκεκριμενα παιχνιδια δεν εχουν ασυμβατοτητες,κατι αλλο μου μυριζει!!Δεν μου λετε τα XP ηταν περασμενα οταν αγορασατε το μηχανημα σας? Αν ναι τοτε δοκιμαστε ενα απολαυστικο φορματ και περαστε τα εσεις οπως πρεπει προβλεπομενα!Επισης εννοητε πως εχετε το τελευταιο direct x περασμενο ετσι?

Δημοσ.

Perasmena itan ta XP. Thelw omws na prospathisw mipws lithei to provlima prin proxwrisw se drastikes liseis. Isws me teleutaies ekdoseis drivers tis nvidia na ginei kati. De mporw na skeftw kati allo. Kamia alli idea kaneis?

Δημοσ.

kai gw 1 dimm exw giati ekana thn idia skepsh gia anavathmish kai ta windows ta perasa monos mou 2 fores 1 ta ellhnika kai 1 ta agglika kai to provlhma htan to idio.de n kserw an ftaiei to 1 dimm alla ta systhmata mas moiazoun poly.an vreis pantws kamia lysh enhmerwse giati egw exw apogohteytei

Δημοσ.

mhpws anebazei thermokrasies paidia?ta paixnidia zestenoun poly thn cpu gia trexte kanena 3dmark 2001 kai 2003,dokimaste na balete tous teleytaious driver gia ola kai an de ginete tipota balte tous drivers pou exoun ta cd akoma balte kai to directx9

Δημοσ.

1 Ελέγξτε και ότι τα directx είναι enabled

Από την έναρξη , εκτέλεση δώστε dxdiag

και δείτε στο Display μήπως είναι κατά λάθος disable?

2 δεξί κλικ στην επιφάνια, ρυθμίσεις, για προχωρημένους,

αντιμετώπιση προβλημάτων, είναι στο Maximum ο δείχτης στην επιτάχυνση

υλικού

Δημοσ.

Έχω directx9b enabled και επιτάχυνση υλικού Max. Έχω και δικαιώματα administrator. Εγκατέστησα και τους τελευταίους οδηγούς της NVidia αλλά κανένα αποτέλεσμα.

Υπάρχει κανείς με επεξεργαστή P4 από 2.40 και πάνω (νομίζω όλοι είναι πλέον Hyper Thread) και ένα μόνο DIMM που να μπορεί να παίζει κανονικά παιχνίδια;

Γλυκατζή τι μητρική έχεις; Εγω έχω την MSI 856PE Neo2. Μήπως μπορείς να δοκιμάσεις να τοποθετήσεις και δεύτερο DIMM από κανένα γνωστό για να δούμε αν θα δουλέψει γιατί εγώ δεν έχω αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα;

Δημοσ.

Υπάρχει κανείς με επεξεργαστή P4 από 2.40 και πάνω (νομίζω όλοι είναι πλέον Hyper Thread) και ένα μόνο DIMM που να μπορεί να παίζει κανονικά παιχνίδια;

:lol: :lol: :D Ε λοιπον φιλε μου αυτη η ατακα με πεθανε κυριολεκτικα στα γελια(χωρις να θελω να σε ειρωνευτω)αλλα δεν γινεται να μην γελασει αλλος! 8) Εγω δηλαδη που εχω τερματισει αυτα τα τα παιχνιδια με το ελεινο pc μου(p3 800mhz,sdram256,geforce2mx400) τι να πω και τι να πιστεψω!Τα βλεπω εντελως κουφα :shock: Λοιπον να σοβαρευτουμε τωρα λιγο!Κανε ενα φορματ και μην το βλεπεις σαν τελευταια λυση αλλα σαν πρωτη οταν εχεις τοσα σημαντικα προβληματα!Επισης στη θεση σου θα εκανα και ενα bios update(αν εχει),για να ειμαι οντως σιγουρος και αν παλι δε!τοτε γρηγορα στο μαγαζι που το πηρες για ανταλαγη με αλλο! :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...