Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε φορητό ACER 5920g μετά από αλλαγή κάρτας γραφικών από 8600 g(κάηκε) σε 8600 gS κ' αναβάθμιση του bios (ξεκλείδωμα) δεν δουλεύει ο ήχος όταν τον συνδέω με την τηλεόραση.

Πρίν την αλλαγή της κάρτα δούλευε κανονικά.

Επανάφερα το εργοστασιακό bios αλλά δεν είδα διαφορά.

Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται η κάρτα γραφικών ή υπάρχει κάποια ρύθμιση στο bios κ' δεν δίνει ήχο στην έξοδο ??? 

Δημοσ.

καλημέρα,

τι εννοείς όταν λες "ξεκλείδωμα"? δεν έβαλες επίσημο BIOS της Acer?

Μια πιθανή αιτία είναι να χρειάζεται να πας στον πίνακα ελέγχου και στις επιλογές ήχου να θέσεις ως προεπιλογή το "HDMI" στην αναπαραγωγή ήχου.

• Like 1
Δημοσ.

Καλή εβδομάδα, παιδιά.

Έβαλα "σπασμένο" bios που μου δίνει όλες τις επιλογές ;)

Με την προηγούμενη κάρτα, όταν έβαζα το HDMI έπρεπε να την κάνω "ορισμός ως προεπιλεγμένης συσκευής" για να έχω ήχο.  Αυτό το ξέρω κ' σε ευχαριστώ για την ιδέα :)

Δεν ξέρω μήπως οι κάρτες γραφικών έχουν κάποιο τσιπάκι επάνω τους που να οδηγούν τον ήχο στην έξοδο HDMI το οποίο δεν έχει η δικιά μου.

Δημοσ.

Καλή εβδομάδα,

ποιες επιλογές δηλαδή ήθελες να ξεκλειδώσεις?

το πρόβλημα στο παρουσίασε όταν άλλαξες την κάρτα γραφικών ή όταν άλλαξες το BIOS?

Πληροφοριακά το πρόβλημα οφείλετε στους οδηγούς που έχεις εγκαταστήσει.

Προφανός επειδή την έχεις δει χάκερ μπήκες στον ιστοχώρο της ενβίντια και κατέβασες τους οδηγούς για την 8600 τζι-ες.

ΛΑΘΩΣ

Δεν διάβασες τα ψιλά γράμματα που έλεγε ότι στους φορητούς υπολογιστές ΠΡΕΠΕΙ να βάζεις τους οδηγούς που δίνει η εταιρία κατασκευής.

Οπότε μπες στον ιστοχώρο της Έισερ και κατέβασε τους αντίστοιχους οδηγούς για τον προσαρμογέα γραφικών και όλα θα πάνε καλά.

Εναλλακτική λύση είναι να βάλεις ένα παλαιότερο οδηγό της ενβίντια όπως ο 179.48.

Καλή τύχη.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα, παιδιά κ' ευχαριστώ για τις συμβουλές κ' τον χρόνο σας.  :)  

Το πρόβλημα παρουσιάστικε όταν ένωσα τον φορητό με την τηλεόραση για να δω ταινία.

Δεν είχα πιά ήχο στην τν.

Αυτό που είχε αλλάξει από την προηγούμενη φορά που είδα ταινία ήταν η καμένη κάρτα γραφικών κ' το bios update.

Όταν άλλαξα την κάρτα γραφικών δεν είχα βάλει άλλους driver κ' με το που μπήκα στα windows την αναγνωρίσαν σαν νέο υλικό κ' την εγκατέστησαν.

Όλα καλά. Δεν είδα κάποια διαφορά από τις άλλες φορές που έκανα drivers update. Όλα λειτουργούσαν όπως κ' πριν (φαινομενικά, από ότι φάνηκε στην συνέχεια).

Έκανα κ' το bios update κ' πάλι όλα καλά.

Έβαλα τον υπολογιστή να δω ταινία κ' εκεί κατάλαβα ότι δεν έχω ήχο. :mad:  

Έβαλα πάλι το εργοστασιακό bios αλλά τίποτα, έχει μουλαρόσει το HDMI. 

Να πω ότι η συσκευή HDMI φαίνετε κανονικά στις ρυθμίσεις του ήχου κ' "φαίνετε" να δουλεύει κανονικά :huh:

Δημοσ.

Ναι, το τσέκαρα κ' με άλλο καλώδιο αλλά.......τα ίδια :mad:

Αυτό θα ήταν το εύκολο :rolleyes:

Δημοσ.

Ναι, το τσέκαρα κ' με άλλο καλώδιο αλλά.......τα ίδια :mad:

Αυτό θα ήταν το εύκολο :rolleyes:

ξαναπέρνα παλιότερους drivers γραφικών και ηχου!!

• Like 1
Δημοσ.

Πάτα δεξί κλικ στο "ο υπολογιστής μου" μετά "διαχείριση" μετά "διαχείριση συκευών" μετά στο "προσαρμογείς οθόνης" πάτα δεξί κλικ στην κάρτα γραφικών που σου βγάζει και επέλεξε "ιδιότητες" από εκεί πήγαινε στην καρτέλα "πρόγραμα οδήγησης" και αποθήκευσε την εικόνα που σου βγάζει. Έπειτα επισύναψε την εικόνα εδώ για να δούμε ποιους οδηγούς έχουν εγκαταστήσει τα windows.

• Like 1
Δημοσ.

Πάτα δεξί κλικ στο "ο υπολογιστής μου" μετά "διαχείριση" μετά "διαχείριση συκευών" μετά στο "προσαρμογείς οθόνης" πάτα δεξί κλικ στην κάρτα γραφικών που σου βγάζει και επέλεξε "ιδιότητες" από εκεί πήγαινε στην καρτέλα "πρόγραμα οδήγησης" και αποθήκευσε την εικόνα που σου βγάζει. Έπειτα επισύναψε την εικόνα εδώ για να δούμε ποιους οδηγούς έχουν εγκαταστήσει τα windows.

Προμηθευτής:     NVIDIA

Ημερομηνία:       11/11/2013   

Έκδοση:              9.18.13.3182    

Ψηφιακή υπογραφή:      Microsoft Windows Hardware Compatibility Publisher 

Έχω βάλει τους 331.82

Δημοσ.

τα παραπάνω μηνύματα μου δεν τα διάβασες?

σου είπα να βάλεις της acer οδηγούς, μέσα από το site της.

όχι από το site της nvidia!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά, μην βαράς :-D

Τώρα τους κατεβάζω.

Κάτι ακόμα που είδα, είναι ότι οι drivers της nvidia που είναι εγκατεστημένοι τώρα, δείχνουν σαν σύνδεση οθόνης DVI ενώ είναι ενωμένο το HDMI :blink:  (δεν έχει σύνδεση DVI ο φορητός).  

edit:

κατέβασα κ' εγκατέστησα κ' τους drivers από την acer  αλλά πάλι τίποτα.

Επεξ/σία από BigRed
Δημοσ.

εγκατέστησε τους drivers από την acer και στείλε μου πάλι τα στοιχεία από την διαχείριση συσκευών.

από ποιο link κατέβασες οδηγούς της acer?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...