karmen1983 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Σε είχα σε εκτίμηση και θα αρχίσω να βαράω ασχημα Αλήθεια το γράφεις και το πιστεύεις;; Έτσι πετυχαίνω ~71 cfm στις 1500 rpm στα 10dbA, νούμερο άπιαστο για τους περισσότερους silent ανεμιστήρες Αν ναι δε συνεχίζω τη κουβέντα. Εκτός αν μένεις στα νούμερα που δίνει η εταιρία. Να σου φέρω το φοβερό και γνωστό παράδειγμα τότε τον γνωστών και μη εξαιρετέων CM sickleflow που είναι στα 19dbA βάση εταιρίας. Επίσης μιας και αναφέρθηκαν τα Noctua. Τα έχεις βάλει στα 12V φαντάζομαι έτσι; πχ την ακριβή σειρά της http://www.skroutz.gr/s/2270523/Noctua-NF-F12-PWM.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madsc Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Εγώ πάλι όχι. Έχεις πολλά να μάθεις. Δεν καταρίπτουμε ένα νούμερο επειδή δεν μας αρέσει ή έτσι γουστάρουμε. Αν αμφισβητήσουμε ένα νούμερο χωρίς επιχειρήμματα, κάλλιστα αυτό θα μπορούσε να γίνει και για όλα τα υπόλοιπα. Οι συσκευές συγκρίνονται με βάση τα επίσημα νούμερα τους. Σαν reviewer θα έπρεπε να το γνωρίζεις αυτό. Πέρα από όποια υποκειμενική μας άποψη, έχουμε κάποια επίσημα νούμερα μετρήσεων που μου διαφεύγουν, ή κάποιο επίσημο στοιχείο που να καταρίπτει τον ισχυρισμό της Enermax; Αν ναι, παρουσίασε τα και ευχαρίστως διορθώνω τα values. Αν όχι μια υποκειμενική γνώμη παραμένει ακριβώς αυτό, υποκειμενική. /sc p.s. Τώρα αλήθεια έχασες ολόκληρη την λογική του post, επειδή κόλλησες σε ένα νούμερο; gn Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Οπως αμφισβήτησες τις 300.000 ώρες ε; Οκ να επιχειρηματολογήσω στο θέμα ήχου κύριος Αφού εγώ είμαι η reviewer. Στούντιο έχει 20άρα Απόλυτη ησυχία δωματίου έχει 30άρα Νύχτα 4 το πρωί με κλειστές πόρτες και παράθυρα στην Αθήνα έχει 32 στη καλύτερη. Αν έχει 10 ο enermax θα το σκίσω το πτυχίο μου Επίσης για να συγκρίνεις 2 προϊόντα αφού αναφέρεις την ιδιότητά μου σαν reviewer θες σταθερές. Το λεπόν πουχου ο Χ ανεμιστήρας vs στον Ψ ανεμιστήρα Τι θες σαν σταθερές Ώρα (όχι το ένα το πρωί και το άλλο το βράδυ) Απόσταση db merter απο fan Ιδιο db meter ιδιο χώρο ιδια τάση σε κάθε fan Αν τώρα ο Χ της Α εταιρίας έχει σταθερά τα παραπάνω του Ψ της τάδε εταιρίας μιλάμε. Αλλά επειδή το 10, το 12, το 15, το 19 σε θέματα ήχου ΔΕΝ παίζουν (τα παραπάνω νούμερα με λίγο θείο θα τα βρεις) ΝΑΙ δεν πιστεύω ούτε την Enermax, Ούτε την CM, ούτε την Be quiet στο θέμα μετρήσεων θορύβου και τα θεωρώ κόλπα μάρκετινγκ (εκτός αν δίπλα βάζανε τη λέξη delta ή με την ίδια λογική ήταν μέσα σε ανηχοικό θάλαμο -εκεί θες τον ίδιο θάλαμο την ίδια ωρα-). Οπότε όταν έχω μετρήσει τόσες φορές θόρυβο και μου μιλάς για 10αρα στον ήχο δε μπορώ να το αγνοήσω με τη καμία, ειδικά όταν είναι σε ποστ δικό σου. και αφού το πιστεύεις όπως λες αποχωρώ. Α και που είσαι. Ναι σταμάτησα εκεί γιατί δεν έλεγε να πάω παρακάτω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AiWaaa Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Στο 500r που έχω ακόμα και με τον πλαινό πάνω το pc είναι πολύ ήσυχο δεν το ακούω καν μόνο μετά τα μεσάνυχτα όταν έχει απόλυτη ηρεμία ακουγεται πολύ λίγο, Δεν νομίζω να σου χρειάζεται αλλαγή δοκίμασε το πρώτα και βλέπεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skr1ll3x Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Λογοκρισία!!! Ενίσταμαι κύριε Δικαστά! #Καλημέρα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Than0sk Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Λοιπον εχουμε και λεμε. Εβαλα 2 120αρια μπροστα να βαζουν και 1 120αρι πισω να βγαζει. Τι ειναι καλυτερη επιλογη τωρα, να βαλω ενα 120αρι πανω να βγαζει ή να βαλω το 200αρι στο πλαι να βγαζει; Οποιαδηποτε ενσταση ως προς το configuration των fans δεκτη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skr1ll3x Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Πλαινο δεν υπαρχει λογος να βαλεις και μην βαλεις.. Το μονο που κανει ειναι να χαλαει το airflow μεσα στο κουτι και να γεμιζεις σκονη καθως δεν θα χει φιλτρο.. Πανω βαλε 1-2 120αρια να βγαζουν οχι να βαζουν.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madsc Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Τί ξανάγραψες, δεν είπες θα έφευγες; Αφού τα θες, πάρε ... Ευτυχώς που στην παγκόσμια σταθερά δεν λαμβάνουν υπόψη τις μετρήσεις σου. Θα τραβούσαμε τα βυζιά μας οι υπόλοιποι. Αναρωτήθηκες γιατί δεν το έχουν κάνει τόσοι άλλοι; Γιατί σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν έχει πάρει κάποιος ένα dbμετρο να μετράει σβάρνα και να βγάζει αναξιόπιστη την όποια εταιρεία; Ο λόγος είναι απλός. O ήχος δεν είναι εκατοστά. Αν μετρήσεις ένα case σπίτι μου, σπίτι σου ή στον αγρό ίδια cm θα βγει. Αν μετρήσεις dbΑ όμως όχι. Ο ήχος επηρεάζει και επηρεάζεται από το περιβάλλον του. Ανακλάται, ενισχύεται ή αποκόπτεται από παράγοντες που κάποιος χωρίς υπόβαθρο δεν γνωρίζει καν. Για να συγκρίνεις ήχο θες ανηχοικό, πιστοποιημένα όργανα, τυποποιημένη διαδικασία. Αυτός είναι ο μόνος τεχνικά αποδεκτός τρόπος. Εσύ μπορείς να μετράς ότι ώρα θες, με όσα παντζούρια κλειστά θες, κάτω από τρεις κουβέρτες, να έχεις πει και στον άντρα να μην αναπνέει μέχρι να έχεις φιμώσει και τη γάτα. Δεν έχει καμία σημασία. Οι μετρήσεις αυτές είναι απλά μη αποδεκτές τεχνικά. Στείλε mail αμφισβήτησης για db σε όποια εταιρεία θες. Τα ίδια θα σου πούνε. Δεν έγραψα κάπου τί πιστεύω και τι όχι. Αυτά είναι αυθαίρετα δικά σου συμπεράσματα. Αν πηδάς έτσι σε συμπεράσματα, εύκολα αποκαλεί κάποιος αναξιόπιστα τα review σου. Έγραψα ότι δεν παίζουν ρόλο οι μετρήσεις μας επί τούτου. Ούτε η δικιά μου ούτε η δικιά σου. Ούτε η γνώμη μας. Το τί ενοχλεί εμένα δεν ενοχλεί απαραίτητα εσένα ή τον παραδίπλα. Μέτρα με μια τεχνικά αποδεκτή διαδικασία και μετά στέλνουμε μαζί mail όπου θες. Επίσης μπορείς να ξεκινήσεις να συγκρίνεις ίδια values για να έχει νόημα για τους καταναλωτές. Το Lifespan, το MTTF και το MTBF είναι διαφορετικά values, διαφορετικά πράγματα. Το να πεις ότι αυτό το καλάθι χωράει 5 μήλα, το άλλο 2 πεπόνια, και ένα άλλο 1 καρπούζι, άρα το 1ο καλάθι είναι μεγαλύτερο, είναι απλά λογικό λάθος. Μπορεί το 1ο να είναι το μικρότερο, μπορεί να είναι και όλα ίδια. Τέτοια λογικά κενά καθιστούν επίσης ένα review αναξιόπιστο. Το Lifespan, Life expectancy, shelf life ή όπως το δεις γραμμένο, δεν είναι καν επίσημoς τεχνικός όρος. Είναι μαρκετικός. Η κάθε εταιρεία τον εννοεί διαφορετικά. Εξού και η ειρωνική απορία μου στην αναφορά του αν δεν το έπιασες. Αν η κάθε εταιρεία τον εννοεί διαφορετικά, δεν είναι κάτι άμεσα συγκρίσιμο. Είναι σαν να λες σε ένα νέο έ αφού δεν καπνίζεις, δεν πίνεις και ζεις στη φύση θα ζήσεις μέχρι τα 100, (Σιγά μην τα φτάσουμε αλλά λέμε τώρα). Α, εσύ που πίνεις θα φτάσεις μέχρι τα 80 μόνο. Μπορεί να τα φτάσει μπορεί και όχι. Δεν αποδεικνύεται κάπως όμως ούτε ο ένας ισχυρισμός ούτε ο άλλος, άρα έχουν την ίδια βαρύτητα. Εκείνη του φτερού πτηνού. Δεν λαμβάνουμε καν υπόψη μας αυτό τον όρο. Εν κατακλείδι, Αν θελήσω να δω marketing βλέπω και διαφημίσεις. Αν θελήσω να διαβάσω reviews όμως περιμένω να δω τεχνικό περιεχόμενο εμπεριστατωμένο με κριτική σκέψη χωρίς λογικά κενά και φερέφωνα. Ξαναδιάβασε το παρόν πριν το επόμενο review. Θα δω την απάντηση σου εκεί, εδώ δεν χρειάζομαι κάποια. /sc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 ok αφού είμαι αναξιόπιστη reviewer τι να σου πω; (Πως το κατάφερες από ανεμιστήρες και το πήγες σε fan controller που έφτιαξες και μετά να με κρίνεις σαν reviewer σε ένα θέμα για επιλογή fans μόνο εσύ το γνωρίζεις. Αλλά λογικό δικό σου το μαχαίρι δικό σου και το καρπούζι σε αυτό το φόρουμ)Οντως δεν αξίζει να απαντάω.Την επόμενη φορά όμως που χρήστης θα ρωτήσει ποιος ανεμιστήρας είναι πιο ήσυχος και αξίζει η αγορά του ανάμεσα πουχου σε αυτούς τους δύο που παραθέτω πες του να πάει στον cm. Είναι και πιο φθηνός, έχει και LED, έχει και ένα ολόκληρο db κάτω από τον noiseblocker βάση των ΣΩΣΤΩΝ χαρακτηριστικών που δίνουν οι εταιρίες. Κελεπούρι λοιπόν βάση χαρακτηριστικών.http://www.skroutz.gr/s/2272127/CoolerMaster-SickleFlow-120-2000-RPM-Red-LED.htmlhttp://www.eworld.com.gr/products/details/685/Noiseblocker-PL2-NB-BlackSilent-PRO-PL-2-120mm-System-FanΚαλές επιλογές από την αναξιόπιστη reviewer εύχομαι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WalkerSW Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Εγώ πάντως απο εδώ και πέρα θα διαβαζω μόνο τα υπέροχα , ακαταμάχητα και απολυτως τεχνικά review του insomnia. Sorry Agapi.. You loose... http://www.insomnia.gr/topic/503913-παρουσίαση-nzxt-phantom-630/?fromsearch=1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Ε τι να κάνω θα ζήσω και με αυτό. Ελεύθερος κόσμος είμαστε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chiderboy Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) 10db είναι το 1/10 της ακουστικής πίεσης των 20db έτσι δεν είναι; Οπότε τα 18db σε σχέση με τα 10db είναι 530% παραπάνω θόρυβος και όχι 80%. Μάλλον θα εννούν το θόρυβο που κάνει ο ανεμιστήρας όταν δεν είναι συνδεδεμένος διαφορετικά έχουν βρεί τρόπο να φτιάξουν ανεμιστήρα που αγνοεί τους νόμους της φυσικής εκεί στην enermax. Γιατί και χωρίς τα πτερύγια να περιστρέφονται στις 1500rpm(!) μόνο τα 71cfm (32 λίτρα το δευτερόλεπτο) από τόσο στενό πέρασμα πιο πολύ θόρυβο από 10db κάνουν.... Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2013 από chiderboy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Than0sk Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπερα και παλι Ακουσα την συμβουλη σας και προς το παρον εχω κατησει τα μαμα ανεμηστηρια στο κουτι (2 μπροστα και 1 πισω. Το πλαινο μου προτεινατε να μην το βαλω και αυτο εκανα. Επειδη λοιπον το πλαινο δεν μπορει να μεινει ετσι "τρυπιο" πρεπει να του βαλω Plexi glass και επειδη ψιλοβαριεμαι θελω να κανω την εξης ερωτηση. Αν εγκαταστησω το πλαινο ανεμηστηρα να βγαζει αερα απο το κουτι θα εχει επιπτωση στο airflow; Ευχαριστω και συγνωμη για τις πολλες και ισως "χαζες" ερωτησεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα