karmen1983 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 το ράσο δε κάνει το παπα και ο θόρυβος απο μόνος του δε κάνει τον ανεμιστήρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skr1ll3x Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Ωφου.. πηγαινε να δεις dexter.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 το τελείωσα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kosegdit Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Φίλε Θάνο, για αθόρυβο και ποιοτικό ανεμιστήρα 200mm, προσωπικά θα σου πρότεινα τον Coolemaster Megaflow. Μπορεί να μην έχει το airflow του Spectre Pro, αλλά μόνο ψόφιος δεν είναι, κάθε άλλο μάλιστα. Τον έχω ως intake σε ένα Corsair 650D και δεν τον ακούω καθόλου. Τα leds αν δεν κάνω λάθος, μπορείς να τα αφαιρέσεις αν δεν σου αρέσουν. BitFenix Spectre Pro: Airflow: 148.72 CFM +/- 10% Ταχύτητα Ανεμιστήρα: 900 RPM +/- 10% Επίπεδα Θορύβου: 27.5 db(A) CoolerMaster Megaflow: Airflow: 110 CFM Ταχύτητα Ανεμιστήρα: 700 RPM Επίπεδα Θορύβου: 19 db(A) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madsc Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 BQ απο εκεί και πέρα μιλάμε για ιεροσυλία Ποιά δεκαετία ακριβώς τους δοκιμάσατε κυρία μου; Πόσο είπαμε ότι ασχολείστε με pc; Για να σπάσει λίγο η μονοτονία των επιλογών: Στα 120mm Enermax TΒ Silence Manual από μένα. Batwings που ξεκουμπώνουνε για καθάρισμα, Halo frame, twister nano bearing, δικό τους ποτενσιόμετρο, και στα μισά λεφτά από τους BQ. Αυτοί φοράνε τεχνολογία επάνω τους. Οι ΒQ είναι καλοί ανεμιστήρες ακριβείας (όχι οι καλύτεροι) αλλά κάργα υπερτιμημένοι στα ~20-25€ το κομμάτι. Άσε που τους δίνουν με κάτι καλωδιάκια για να ρίξεις τάση. Ούτε καν ένα 10Kohm ποτενσιόμετρο σε αυτά τα λεφτά. Οι Corsair είναι durable ανεμιστήρες με τυπικά νούμερα επιδόσεων. Αν κόστιζαν λιγότερο θα άξιζαν σαν επιλογή. /sc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Ποιά δεκαετία ακριβώς τους δοκιμάσατε κυρία μου; Πόσο είπαμε ότι ασχολείστε με pc; Οι ΒQ είναι καλοί ανεμιστήρες ακριβείας (όχι οι καλύτεροι) αλλά κάργα υπερτιμημένοι στα ~20-25€ το κομμάτι. Άσε που τους δίνουν με κάτι καλωδιάκια για να ρίξεις τάση. Ούτε καν ένα 10Kohm ποτενσιόμετρο σε αυτά τα λεφτά. /sc Στο πάνω δε σου απαντάω είσαι μικρό ακόμα. Για το καλωδιάκι τώρα.... Και που το δίνουν χρειάζεται? Αντε εσένα όταν τους αγοράσεις θα σου κάνω δωράκι έναν fan controller να αισθάνεσαι πλήρης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madsc Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Στο πάνω δε σου απαντάω είσαι μικρό ακόμα. ... Αντε εσένα όταν τους αγοράσεις θα σου κάνω δωράκι έναν fan controller να αισθάνεσαι πλήρης Καταρχήν ευχαριστώ για το κοπλιμέντο. Κατά 2ον ανεμιστήρες έχω και fan controller δεν χρειάζομαι. Φτιάξαμε δικό μας custom με τον Jaco κάπου πίσω στο 2004. Δικιά του οθόνη, δικά του πλήκτρα χειρισμού, δικό του firmware, και μια ιδιαιτερότητα που θα την ζήλευαν πολλοί σύγχρονοι controller. Η τάση εισόδου στους fan ξεκινάει στα 12V κατά το boot για να νικήσει την αδράνεια ροπής οποιουδήποτε μοτερ fan, και κατόπιν κατεβαίνει σταδιακά στην προρυθμισμένη τάση. Έτσι μπορείς να δουλέψεις οποιονδήποτε ανεμιστήρα στις min δυνατές RPM στρέψης του και παράλληλα να είσαι σίγουρος ότι θα ξεκινήσει, ότι degrade και αν φάει σε βάθος χρόνου. Αυτή τη λογική ακολουθούν πλέον και οι σύγχρονες mobo στα bios τους αν παρατηρήσεις τους ανεμιστήρες τους. Κάτσε να δω που ήσουνα το 2004... oh wait... Εν κατακλείδι, αν ξεκινάει ένας ανεμιστήρας, είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξετε αν του ρίχνετε τάση εισόδου με όποιο τρόπο. p.s. Keep up the good work για τη νέα γενιά. Τα reviews είναι μόνο η αρχή. /sc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Για να σου λύσω την απορία το 2004 πρέπει να ήμουν στο Πανεπιστήμιο μέσα σε κάτι εργαστήρια προσπαθώντας να δώσω σε μερικούς να νιώσουν ότι δε χώνουμε καλώδιο όπου βρούμε τρύπα επι του σοβαρού τώρα και για να επανέλθω στο θέμα των fans. Οι Enermax έχουν περάσει απο τα χέρια (μέχρι και βαψίματα έχουν φάει). Καλοί ήσυχοι αλλά κάπως ψόφιοι κατά την άποψή μου. οκ βγαίνει η φτερωτή αλλά δεν είναι μόνο αυτό τεχνολογία. Απο την άλλη έχεις έναν ανεμιστήρα FDB, ακριβό, με 300.000 ώρες Life Expectance, ειδικά διαμορφωμένες φτερωτές και πετυχαίνει πολύ καλό λόγο ροής/θορύβου ακόμα και στα 12V. Στα αρνητικά του βάζω τα 3 χρόνια εγγύηση που χαλαρά θα μπορύσαν να δώσουν 5 και 6 χρόνια. Τώρα ανάλογα τα λεφτά που δίνει ο κάθε ένας αποφασίζει κιόλας. Αλλοι παίρνουν φθηνά fans μαζί με έναν fan controller, άλλοι επιλέγουν ακριβά fans και η χρήση ενός controller είναι περιττή. Ολα θέμα επιλογών.*** ***Α και υποκειμενικής άποψης του θορύβου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Than0sk Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Τελικα παιδια λεω να παρω 3 BeQuiet, 2 για το πανω μερος του κουτιου και 1 για πισω. Για μπροστα λεω να παρω 2 BitFenix Spectre Pro Blue LED 120mm και για το πλαι 1 BitFenix Spectre Pro Blue LED 200mm. Εχετε να προτεινετε κανενα καλο fan controller για να τα συνδεσω ολα επανω; Ανεξαρτητα απο το fan controller μπορω με ενα τετοιο να εξοικονομησω θεσεις; Δηλαδη τα 3 BitFenix να τα συνδεσω σε ενα τετοιο και στη συνεχεια αυτο στο controller; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Γιατί τόσα πολλά fans βρε παιδάκι μου; Τι θα το κάνεις; Τυφώνα Κατρίνα το κουτί; Ερώτηση καθώς ξεφύγαμε και δεν έχω συγκεντρωθεί εντελώς στο θέμα Τώρα είσαι με τα μαμα; Το 500R δεν έχει fan controller? Γνώμη μου μη βάλεις πάντως στο πλαϊνό. Και επίσης γνώμη μου (αλλά και εμπειρία) από ένα σημείο και μετά τα περισσότερα fans προσφέρουν μόνο θόρυβο. Τέλος για τον fan controller που ρώτησες για να συνδέσεις επάνω πάνω απο 1 ανεμιστήρες,. Ο κάθε controller αναφέρει πόσα Α ανα κανάλι αντέχει. Συνήθως παίζουν στο 1Α αλλά υπάρχουν και με παραπάνω. οπότε κοιτάς τα fans που έχεις επιλέξει πόσα Α είναι το κάθε ένα (τα pro νομίζω είναι 0,18-0,20Α) κάνεις τη πρόσθεση και αρκεί να μη περνάς το όριο του καναλιού. Επίσης φρόντισε το καλώδιο διακλάδωσης που θα πάρεις να μην εχει σε όλα τα παρακλάδια του 3 καλώδια αλλά 2 και αυτό στη περίπτωση που ο κοντρόλλερ που θα επιλέξεις έχει και ενδείξεις στροφών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Than0sk Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Ειναι πολλα ε; Αυτη τη στιγμη το μηχανημα δεν λειτουργει, λειπουν καποια κομματια τα οποια θα αγοραστουν μεσα στις γιορτες. Το κουτι ναι εχει fan controller ΑΛΛΑ ειναι πατεντα απο την Corsair να δεχετε πανω του μονο τα "μαμα" ανεμηστηρακια, πραγμα το οποιο δεν ηξερα πριν το αγορασω :/ Στο συγκεκριμενο κουτι τωρα, θα σου ηταν ευκολο να μου προτεινεις ποσα και ποια ανεμηστηρακια να βαλω; Θα χρειαστω fan controller; αν ναι ποιο; Ευχαριστω πολυ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Κοίτα τώρα τα δεδομένα αλλάζουν εντελώς. Θες να μου πεις ότι το κουτί δε το έχεις δουλέψει αλλά ετοιμάζεσαι για τέτοια έξοδα; Για ποιο λόγο βρε αγόρι μου δε κοιτάς το κουτί πως θα πάει με τους μαμα ανεμιστήρες και μετά να αποφασίσεις; Πρέπει να είναι το μόνο Corsair που δεν έχω κάνει review και δε το ξέρω απο θέμα συμπεριφοράς. θεωρώ όμως ότι 2 μπροστά και ένας πίσω ένας πάνω θα είναι μια χαρά απο άποψη airflow. Αν πάλι είναι απο τα κουτιά που τα ευνοεί η θετική πίεση τότε 2 μπροστά και ένα πίσω και είσαι κομπλε. Γνώμη μου φάε τα λεφτά σε μελομακάρουνα και δες πρώτα τι κάνει εργοστασιακά το κουτί! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Than0sk Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Μαλιστα, θα ακουσω την συμβουλη σου και θα ψαξω λιγο ακομη στο net τι παιζει με το airflow του κουτιου. Ευχαριστω πολυ για το χρονο σου και καλες γιορτες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Επίσης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madsc Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2013 Για το '4... πιάνεις πουλιά στον αέρα. Για να το δούμε και τεχνικά τότε για να μαθαίνουν και οι νεότεροι. Τεχνολογία σε έναν ανεμιστήρα είναι να χρησιμοποιήσω διαφορετικά υλικά στο main body του frame (sandwich ονομάζεται στη μηχανική) για να μειώσω στροβιλισμούς και συντονισμούς μεταξύ άλλων, και όχι να χρησιμοποιήσω ένα πανάκριβο πολυκαρβονικό πλαστικό Macrolon ( βλέπε Nanoxia ), για να πετύχω το ίδιο ή κατώτερο αποτέλεσμα, διπλασιάζοντας το κόστος. Τεχνολογία είναι να αλλάξω αριθμό, κλίση ή σχήμα εν μέρη ή ολικώς στα πτερύγια για να ανεβάσω cfm και να κατεβάσω dbA. Έτσι πετυχαίνω ~71 cfm στις 1500 rpm στα 10dbA, νούμερο άπιαστο για τους περισσότερους silent ανεμιστήρες 120mm. Το να τραβήξουμε γραμμές σε κοινά πτερύγια μας δίνει ~85 cfm στις 1500 rpm στα ~18dbA. Είναι δηλ ~18% πιο δυνατοί, με 80% παραπάνω ακουστικό θόρυβο όμως. Και η απορία: Μόλις τους ρίξεις αρκετά την τάση για να φτάσεις τα 10dbA θα ξεπερνάει τα 50cfm; Αμφιβάλλω Τεχνολογία είναι να χρησιμοποιήσω ένα σωστό ρουλεμάν για τη δουλειά (π.χ. τα patended Twister Bearing ) της Enermax με mtbf 100.000h, τα nano bearings της Nanoxia με 150.000h mtbf που επιτρέπουν στο μοτέρ να ξεκινάει από τα 4V, ή τα SSO Bearings της Noctua με 150.000 mtbf που είναι αυτορυθμιζόμενα και ίσως τα ιδανικότερα για τις φθορές μοτέρ fan σε βάθος χρόνου. Να χρησιμοποιήσω ένα κοινό V grooved ρουλεμάν/κουζινέτο με λάδι και φλάντζα και να το βαφτίσω FDB ας πούμε; Σιγά την καινοτομία, υπάρχει στα αυτοκίνητα και στις μηχανές 100 χρόνια τώρα αυτή η τεχνική. Να του δώσω και 300.000h life expectancy ας πούμε; Όπου οι τεχνικοί όροι mtbf/mttf γνωρίζουμε επίσημα τι είναι στις κατασκευάστριες εταιρείες. Μέγεθος άμεσα συγκρίσιμο. Απορία τώρα: Το Life Expectancy πώς ακριβώς το εννοεί μια εταιρεία; Και στους 25C κιόλας όπου σπάνια συμβαίνει επί του πρακτέου. Ωφέλιμες ώρες ζωής του προιόντος με τις αρχικές προδιαγραφές και παραπλήσιες επιδόσεις, ή απλά οι υπολογιζόμενες ώρες που θα σταματήσει να γυρνάει ένα fan και ας γυρνάει βάρκα γυαλό μέχρι τότε; Γιατί αν είναι το 1ο και οι 300k ώρες ήταν mtbf αυτό μας κάνει χοντρικά πόσο; 35 χρόνια ζωής; Σίγουρα όχι 2 χρόνια που δίνουν εγγύηση για το υπερτιμημένο προιόν τους πάντως. Αυτά είναι μαρκετικά τρυκ που ένας έμπειρος καταναλωτής πόσο μάλλον ένας έμπειρος reviewer δύσκολα πέφτει σε τέτοιες παγίδες. Πόσο μάλλον να πάει ένα βήμα παραπέρα και να βαφτίσει τεχνολογία ότι του πασάρει το marketing. Τεχνολογία λοιπόν μπορείς να πεις ότι φοράνε oι Noctua, οι Enermax, οι Nanoxia και φαντάζομαι και άλλοι που δεν τους έχω υπόψη μου. Ο καθένας έρχεται και με τιμή απόκτησης που λαμβάνουμε υπόψη κατά την επιλογή μας, ανάλογα με το τι μας προσφέρει. Τώρα το ότι σε έναν ανεμιστήρα βγαίνει η φτερωτή για να καθαρίζεται πιο εύκολα, αυτό ονομάζεται χρήσιμο feature, όχι τεχνολογία. Όσο λερώνεται ένας ανεμιστήρας ούτε θα φυσάει ούτε θα ακούγεται το ίδιο. (Ουπς, κάτσε να καθαρίσω και τους δικούς μου τώρα που το θυμήθηκα...) Τέλος η χρωματική αρμονία ενός υποσυστήματος είναι ακριβώς αυτό, χρωματική αρμονία. Το αν ταιριάζει το pc σας με τις κουρτίνες στο δωμάτιο δεν κάνει το pc σας πιο δυνατό ή πιο ήσυχο. Απλά πιο όμορφο. Τώρα γνωρίζετε πως να επιλέξετε ... /sc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα