padelisspart Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα, έχετε να μου προτείνετε κάποιον ftp client; Δωρεάν και καλό, αυτήν την στιγμή έχω filezilla αλλά μου έχουν πει πως δεν κάνει encryption τα αρχεία.
SpirosLouis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Τι εννοείς δεν κάνει encryption τα αρχεία; Φαντάζομαι εννοείς το κρυπτογραφημένο κανάλι ανάμεσα σε εσένα και τον server, 1
padelisspart Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Τι εννοείς δεν κάνει encryption τα αρχεία; Φαντάζομαι εννοείς το κρυπτογραφημένο κανάλι ανάμεσα σε εσένα και τον server, Αυτό μου είπαν ότι δεν κάνει encryption, μόνο αυτό...
arc Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Αυτός που στο είπε εννοεί οτι το αρχείο ρυθμίσεων του filezilla στο οποίο αποθηκευονται οι κωδικοι δεν ειναι κωδικοποιημένο, δηλαδή οποιοσδήποτε κάτσει στο pc σου, μπορεί να διαβάσει το περιεχόμενο του. Δεν εχει καμια σχέση με την κωδικοποιηση των δεδομένων που ανεβοκατεβάζεις στο διαδικτυο. Το filezilla ειναι ενα πάρα πολύ καλό πρόγραμμα (ftp client) και οποτε δοκίμασα κάποιο άλλο, απλώς γύρισα πίσω. Αν βέβαια θεωρείς οτι ειναι super-duper σημαντικό να ειναι κωδικοποιημένο το αρχειο αποθηκευσης των κωδικών ... απλώς απενεργοποίησε την απομνημόνευση και αποθήκευε τους κωδικους με άλλο πρόγραμμα ή τρόπο. 2
padelisspart Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Αυτός που στο είπε εννοεί οτι το αρχείο ρυθμίσεων του filezilla στο οποίο αποθηκευονται οι κωδικοι δεν ειναι κωδικοποιημένο, δηλαδή οποιοσδήποτε κάτσει στο pc σου, μπορεί να διαβάσει το περιεχόμενο του. Δεν εχει καμια σχέση με την κωδικοποιηση των δεδομένων που ανεβοκατεβάζεις στο διαδικτυο. Το filezilla ειναι ενα πάρα πολύ καλό πρόγραμμα (ftp client) και οποτε δοκίμασα κάποιο άλλο, απλώς γύρισα πίσω. Αν βέβαια θεωρείς οτι ειναι super-duper σημαντικό να ειναι κωδικοποιημένο το αρχειο αποθηκευσης των κωδικών ... απλώς απενεργοποίησε την απομνημόνευση και αποθήκευε τους κωδικους με άλλο πρόγραμμα ή τρόπο. Ευχαριστώ πολύ! Και εγώ δοκίμασα CoreFTP αλλά σήμερα έβαλα ξανά filezilla! Ευχαριστώ για την απάντηση καλό βράδυ! 1
migf1 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Αν είσαι χρήστης του FireFox, μπορείς να δοκιμάσεις το πρόσθετο FireFTP. Αυτό που λέτε με το FileZilla εγώ το παθαίνω με το FireFTP (δηλαδή όποιον άλλο client και να δοκιμάσω, πάλι στο FireFTP επιστρέφω). Σχετικά με την ασφάλεια των κωδικών γενικώς, μιλώντας για browsers, δες το LastPass... κυκλοφορεί σίγουρα για FFox & Chrome (για τους υπόλοιπους browsers δεν γνωρίζω, ίσως έχει βγει κι εκεί). 1
padelisspart Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Αν είσαι χρήστης του FireFox, μπορείς να δοκιμάσεις το πρόσθετο FireFTP. Αυτό που λέτε με το FileZilla εγώ το παθαίνω με το FireFTP (δηλαδή όποιον άλλο client και να δοκιμάσω, πάλι στο FireFTP επιστρέφω). Σχετικά με την ασφάλεια των κωδικών γενικώς, μιλώντας για browsers, δες το LastPass... κυκλοφορεί σίγουρα για FFox & Chrome (για τους υπόλοιπους browsers δεν γνωρίζω, ίσως έχει βγει κι εκεί). Ευχαριστώ πολύ! Θα το δω το lastpass, το firftp θα το δω αλλά δε χρησιμοποιώ firefox, σαν το chrome δεν έχει
migf1 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Από όσο ξέρω, για Chrome δεν υπάρχει ftp client αντάξιος του FireFTP. Το LastPass είναι ακόμα ένα απίθανο addon, και υπάρχει και για Chrome. Σου το ανέφερα σε συνδυασμό με το FireFTP επειδή και τα 2 είναι browser oriented, οπότε συνεργάζονται ιδανικά (για την ακρίβεια, το FireFTP επωφελείται από την γενικότερη επίδραση του Lastpass). Έχεις δοκιμάσει ποτέ να ανοίξεις τον Chrome και κατόπιν να δεις στις διεργασίες των Windows πόσα chrome processes τρέχουν; Μη σου πω ότι μπορεί να είναι και 10 ) 1
angmar Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Με 5 πρόσθετα και 5 καρτέλες ο Chrome θα τρέχει 13, αλλά που είναι το πρόβλημα; Αν κάτι πεθάνει, θα πεθάνει μόνο του και δε θα πάρει και τον υπόλοιπον browser μαζί. Οπότε καλύτερα 13 παρά μία. 1
migf1 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δεν το παρουσίασα ως ντε-φακτο πρόβλημα, αλλά το επισήμανα ως αξιοσημείωτο γεγονός. Επί της ουσίας πρόκειται για trade-off μεταξύ εξοικονόμησης πόρων και σταθερότητας. Όσο προχωράμε σε ολοένα και μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ & πόρους, τα πλεονεκτήματα του multi-processing (Chrome) έναντι του multi-threading (FFox) μάλλον γίνονται περισσότερα, για αυτό και ο Firefox έχει αρχίσει από φέτος να πειραματίζεται κι αυτος με multi-processing. Αλλά υπάρχουν και ιδιαίτερες περιπτώσεις πέρα από τις προφανείς. Για παράδειγμα, τα Windows "γουστάρουν" πολύ περισσότερο το multi-threading από το multi-processing. Γενικώς το multi-threading τα πάει καλύτερα με το sharing κι έχει πολύ πιο ελαφριά εκκίνηση. Δεν είχα σκοπό να "την πω" στον Chrome, αλλά να επισημάνω το υπαρκτό trade-off. 1
XPHSTOS_ Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στον WinSCP... 2
angmar Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δεν το παρουσίασα ως ντε-φακτο πρόβλημα, αλλά το επισήμανα ως αξιοσημείωτο γεγονός. Επί της ουσίας πρόκειται για trade-off μεταξύ εξοικονόμησης πόρων και σταθερότητας. Όσο προχωράμε σε ολοένα και μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ & πόρους, τα πλεονεκτήματα του multi-processing (Chrome) έναντι του multi-threading (FFox) μάλλον γίνονται περισσότερα, για αυτό και ο Firefox έχει αρχίσει από φέτος να πειραματίζεται κι αυτος με multi-processing. Αλλά υπάρχουν και ιδιαίτερες περιπτώσεις πέρα από τις προφανείς. Για παράδειγμα, τα Windows "γουστάρουν" πολύ περισσότερο το multi-threading από το multi-processing. Γενικώς το multi-threading τα πάει καλύτερα με το sharing κι έχει πολύ πιο ελαφριά εκκίνηση. Δεν είχα σκοπό να "την πω" στον Chrome, αλλά να επισημάνω το υπαρκτό trade-off. Δεκτό, συμφωνώ με την ανάλυση, απλά το 1ο πόστ μου φανηκε να παρουσιάζει την ύπαρξη πολλών διεργασιών ως πρόβλημα και γι αυτό η ερώτησή μου. 1
migf1 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δεκτό, συμφωνώ με την ανάλυση, απλά το 1ο πόστ μου φανηκε να παρουσιάζει την ύπαρξη πολλών διεργασιών ως πρόβλημα και γι αυτό η ερώτησή μου. No problem! Κι εγώ τώρα που με ξαναδιάβασα έτσι δείχνει, σαν να το θεωρώ κρίσιμο πρόβλημα, αλλά δεν (άτιμη... insomnia ). 1
seedrr Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στον WinSCP... και εγω εχω κολήσει με τον WinSCP μετα απο πολλα χρόνια χρήσης του filezilla 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα