Stelis90 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Καλημέρα σας, σκέφτομαι να αλλάξω κάρτα γραφικών και έχω το εξής μέγα δίλημμα... Να αγοράσω μια κάρτα γραφικών πχ 150€ πχ: Site: Sapphire 7850 1GB ή να βάλω δύο κάρτες των πχ 63€ πχ: Site: Palit Nvidia GT 630 2GB Ενολίγης SLI ή μια μονή κάρτα; Όπως το βλέπω το sli μάλλον βγάζει καλύτερη σχέση *απόδοσης-χρημάτων. Εσείς τι λέτε; *Απόδοσης σε παιχνίδια
adtakhs Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Να αγοράσεις μια 7870 !!! αν θες να παίξεις καλά τα games . https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=most-popular&keyphrase=7870 Δεν νομίζω να κάνουν οι 630 SLI , έτσι κι αλλιώς .... αν θυμάμαι καλά !!!!
GiannisWalker Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 δεν υπάρχει καν λόγος να έχεις 2 κάρτες όταν μιλάμε για τέτοιο χαμηλό επίπεδο.καλύτερα σε μια.
SPANK Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Καλύτερα να επενδύσεις σε μια και καλή και αυτο ορισμένα παιχνίδια ειτε δεν υποστηρίζουν πλήρως το sli / crossfire ειτε υπάρχουν ακομα προβλήματα, πριν ομως κανεις την αγορά να λάβεις υπόψιν και τις δυνατότης του μηχανήματος που θέλεις να την βάλεις , αν δηλαδή το μηχάνημα ειναι πολυ χαμηλών δυνατοτήτων (κυριως cpu) οτι κάρτα και να βάλεις διαφορά δεν θα δείς , επισης σιγουρέψου και οτι το τροφοδοτικό ειναι καλο. Δώσε αν θέλεις στοιχεία απο τι αποτελείται το σύστημα σου
Stelis90 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Έχουμε και λέμε: CPU: Site: Intel Q6600 Ram: 4GB DDR2 1066Mhz HDD: WD 320GB SATA 2 Caviar Black+Seagate 640GB(ΑΣΧΕΤΟ: τους πουλάω γιατί θέλω να βάλω SSD) GPU: μια ATI με 256MB πριν 6 χρόνια έκανε 40€....γι αυτό θέλω να την αλλάξω PSU: 750watt Για ότι άλλο θέλετε ρωτήστε με. Αρα ενολίγης, οι τεχνολογίες Crossfire/SLI, σε ποιους απευθύνονται; 1. Σε όσους θέλουν να φτιάξουν ένα οικονομικό pc και να συνδυάσουν τη δύναμη δύο αδύναμων καρτών Η 2. Σε όσους θέλουν να φτιάξουν ένα ακριβό και δυνατό pc και να συνδυάσουν τη δύναμη δύο ή και περισσότερων τεράτων ;;;;;
SPANK Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Νομιζω θα εισαι κομπλέ με την 7850 καλυτερα να πάρεις αυτην και απο θέμα επεξεργαστή νομιζω θα μπορέσει να την υποστηρίξει αρκετά καλα , βεβαια μην φανταστείς οτι θα παίζουν ολα στο high χωρις να χάνεις fps κτλπ αλλα σε σχέση με την προηγούμενη θα εισαι καλύτερα Το τροφοδοτικό ποιο ειναι ακριβώς ? Υ.Γ : Θα βοήθαγε αρκετά επίσης τωρα η αργότερα να βάλεις και λιγο ram ακομη να πας στα 6 η 8gb απο την στιγμή που θέλεις να παίζεις και παιχνίδια
Stelis90 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δυστυχώς δε θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο, είναι της Corsair πάντως. Λες την 7850 η την 7870; Με overclocking μπορώ να εκσυγχρονίσω το μηχάνημα μου;
trujillo2008 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 παιρνεις αυτη και ξενοιαζεις http://www.skroutz.gr/s/2656280/Sapphire-Radeon-HD7870-2GB-GHz-Edition-Dual-X-11199-16-20G.html οπως σου ειπαν και παραπανω καλυτερα μια και καλη παρα 2 μετριοτατες(οπως οι 630) θα σε βγαλει για πολυ καιρο η 7870 . τωαρ βεβαια αν μπορουσες να διαθεσεις κανενα 50αρικο παραπανω θα σου προτεινα να πας εδω http://www.e-shop.gr/product?id=PER.514536 ως πιο συγχρονη
SPANK Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Την 7850 λεω καλύτερα , μπορει να το κανεις overclock ναι αλλα πρέπει για αρχή να εχεις μια καλή ψύκτρα γενικα το κουτί να ειναι καθαρό απο σκόνες κτλπ και να εχει καλο εξαερισμό. Δεν ειναι τοσο εύκολο βέβαια ουτε και δύσκολο ομως θέλει λιγο διάβασμα τι και πως και με προσεκτικές κινήσεις , υπάρχει και σχετικό οδηγός εδώ http://www.insomnia.gr/topic/203949-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-overclocking-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-core-2-duo-quad-cpus/
blitzNikos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δεν είχα ποτέ δύο κάρτες ταυτόχρονα σε ένα pc, αλλά, από εμπειρίες φίλων, έχω καταλήξει ότι το SLI (nvidia)/CF (amd) είναι μια επιλογή που, κατά τη γνώμη μου, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ενδείκνυται, ακόμα και για έναν αρκετά απαιτητικό χρήστη: 1) χρειάζεται απαραίτητα πολύ ισχυρό τροφοδοτικό 2) έχεις αυξημένες θερμοκρασίες-θόρυβο και πρέπει να βολέψεις δύο κάρτες που πιάνουν από δύο θέσεις η κάθε μια, άρα χρειάζεσαι απαραίτητα ευρύχωρο κουτί και ενισχυμένο εξαερισμό με ανεμιστήρια. 3) δεν υποστηρίζεται από όλα τα παιχνίδια και τις εφαρμογές και όλο και κάποιο θεματάκι ή ασυμβατότητα μπορεί να προκύψει 4) ακόμα και όταν λειτουργεί, το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ ο απόλυτος διπλασιασμός της επίδοσης της μιας κάρτας. Έτσι θα έχεις σημαντική διαφορά στη δυνατότητα επεξεργασίας της εικόνας αλλά όχι και διπλασιασμό της μνήμης και 5) καθιστά δυσκολότερη κάποια μελλοντική αναβάθμιση, γιατί άλλο να αλλάξεις μια καρτούλα και άλλο δύο ... Από τα λίγα που ξέρω, το cf (amd) έχει καλύτερα αποτελέσματα. Εγώ θα έκανα χρήση μιας τέτοιας επιλογής μόνο στη περίπτωση που δεν θα μπορούσα να έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα με μια πολύ ισχυρή κάρτα γραφικών, πράγμα που με τη σημερινή τεχνολογία και τα "τέρατα" που κυκλοφορούν, για έμενα επαναλαμβάνω και τις απαιτήσεις που έχω, είναι πολύ οριακό ...
aetos1988 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Καλύτερα δες αυτές https://www.skroutz.gr/s/4248338/Gigabyte-Radeon-R9-270-2GB-OC-BattleField-4-Limited-Edition-GV-R927OC-2GD-GA.html ή https://www.skroutz.gr/s/4023703/Sapphire-Radeon-R9-270X-Boost-2GB-Dual-X-OC.html είναι η καινούργια σειρά της AMD . Η πρώτη επιλογή περιλαμβάνει το BF4
Millennium Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Αν φτάνεις στα 170 μια R9 270 είναι η καλύτερη επιλογή.
Stelis90 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Άρα μου προτείνετε είτε το chipset της 7870 είτε της R9 270. Αν δεν κάνω λάθος αυτά είναι της ATI, από Nvidia τι έχετε να προτείνετε; Εσείς γενικότερα ποια εταιρία υποστηρίζετε; ΑΤΙ ή Nvidia και γιατί; Εγώ τόσα χρόνια υποστήριζα την ΑΤΙ λόγο χρημάτων, αλλά λύστε μου και μια ακόμη απορία. Γιατί η ΑΤΙ έχει μνήμες GDDR5 ενώ η Nvidia έχει μόνο μέχρι GDDR3; Και πάλι σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Και κάτι τελευταίο. Εγώ παίζω σε monitor tv 32"....και θέλω να παίξω τα παιχνίδια μου όλα σε high settings.... Ένας φίλος σε monitοr tv 23" .....θέλει επίσης τα παιχνίδια σε high settings.... Θα προτείνατε την ίδια κάρτα γραφικών και στους 2 μας; Δηλαδή παίζει ρόλο η κάρτα γραφικών όσο μεγαλώνουν η ίντσες ή όχι; Στο δικό μου το μυαλό όσο μεγαλώνουν οι ίντσες τόσο μεγαλώνουν και οι απαιτήσεις. Αν έχεις ένα μόνιτορ 18" θα "κάνουν απόσβεση"-θα πιάσουν τόπο τα χρήματα μιας κάρτας 500€ σε σχέση με ένα μόνιτορ πχ 42" ή λέτε ότι για τις 18" και μια κάρτα των 100€ θα κάνει την ίδια δουλειά λόγο της μικρής επιφάνειας απεικόνισης;
Millennium Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Και οι 2 GDDR5 έχουν σε τέτοιες κάρτες. Από nvidia υπάρχει η GTX 660 αλλά είναι πιο αργή από 270. Όσο μεγαλώνουν οι αναλύσεις δυσκολεύουν τα πράγματα για τις κάρτες.
Fulgore1 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Άρα μου προτείνετε είτε το chipset της 7870 είτε της R9 270. Αν δεν κάνω λάθος αυτά είναι της ATI, από Nvidia τι έχετε να προτείνετε; Εσείς γενικότερα ποια εταιρία υποστηρίζετε; ΑΤΙ ή Nvidia και γιατί; Εγώ τόσα χρόνια υποστήριζα την ΑΤΙ λόγο χρημάτων, αλλά λύστε μου και μια ακόμη απορία. Γιατί η ΑΤΙ έχει μνήμες GDDR5 ενώ η Nvidia έχει μόνο μέχρι GDDR3; Και πάλι σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Και κάτι τελευταίο. Εγώ παίζω σε monitor tv 32"....και θέλω να παίξω τα παιχνίδια μου όλα σε high settings.... Ένας φίλος σε monitοr tv 23" .....θέλει επίσης τα παιχνίδια σε high settings.... Θα προτείνατε την ίδια κάρτα γραφικών και στους 2 μας; Δηλαδή παίζει ρόλο η κάρτα γραφικών όσο μεγαλώνουν η ίντσες ή όχι; Στο δικό μου το μυαλό όσο μεγαλώνουν οι ίντσες τόσο μεγαλώνουν και οι απαιτήσεις. Αν έχεις ένα μόνιτορ 18" θα "κάνουν απόσβεση"-θα πιάσουν τόπο τα χρήματα μιας κάρτας 500€ σε σχέση με ένα μόνιτορ πχ 42" ή λέτε ότι για τις 18" και μια κάρτα των 100€ θα κάνει την ίδια δουλειά λόγο της μικρής επιφάνειας απεικόνισης; Η καρτα γραφικων των 500ευρο που κολλαει παλι με αυτα που ζητας?? Οσο για τις απαιτησεις θα παιζεις αναλογα με το ποσα χρηματα θα δωσεις για καρτα γραφικων. Προφανως η R9 270 ειναι η δυνατοτερη αλλα μην νομιζεις οτι θα παιζεις ολα τα συγχρονα παιχνιδια στα High-Ultra .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα