The_Colonel Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Λοιπόν έχω 1TB σκληρό δίσκο που είναι σχεδόν γεμάτος...Αυτό που παρατηρώ είναι ότι όταν κάποια στιγμή (ευτυχώς δεν χρειάζεται να το κάνω τακτικά) κάνω ανασυγκρότηση δίσκων και deep scan στο pc μου μου φεύγει άνετα μια μέρα σχεδόν 2.....αυτό μου έχει συμβεί με διαφορα προγράμματα όχι μονο με τα default των windows... και κάποια από αυτά υποτίθεται είναι και τα state of the art (kaspersky pure,bitdefender total security κτλ)αλλα ακόμη και όταν τα σεταρω για να μην εξοικονομούνε πόρους του συστήματος αυτά είναι ΠΑΡΑ πολύ αργά και συνήθως δεν πλησιάζουν καν το 50% του επεξεργαστή ή της ταχύτητας του δίσκου μου....και αναρωτιέμαι υπάρχει τρόπος (η κάποιο software) που να κάνει τέτοιες δουλειές αρκετά γρήγορα (έστω και αν σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να κανεις τίποτα άλλο στο pc γιατί θα χρησιμοποιεί όλη την ταχύτητα το πρόγραμμα για να κάνει defrag η scan)γιατί όσο πάμε οι σκληροί δίσκοι μεγαλώνουν και σκέφτομαι ότι αν είχα 4TB σκληρό ή 2 τέτοιους και τον είχα γεμίσει θα περίμενα χρονια για να τελειώσουν αυτές οι δουλειές.. και καλά πες οι οικιακοί χρήστες δύσκολα να γεμίσουν 4TB με αρχεία που δεν θα είναι video και εικόνες...στους servers τι κάνουν?και το να απενεργοποιώ πχ από το scan μεγάλα προγράμματα όπως matlab,steam,VS κτλ για να μην σκανάρει ένα ένα τα αρχεία από τα ~5 με 10GB που πιάνουν το καθένα δεν είναι λύση.. γιατί πολύ απλά αυτός είναι ο σκοπός του deepscan το κανεις μια φορα στο τόσο για να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν παρείσφρησε κάτι που ξεφεύγει από την προσοχή του "quick"scan κτλ (μπορεί επίσης τις εφαρμογές να τις κατέβασες δοκιμαστικά από κάποιο torrent ας πούμε οποτε ένας λόγος παραπάνω)εσείς έχετε βρει λύση? νομίζω όσο περνάει ο καιρός και ο όγκος των δεδομένων αλλα και η χωρητικότητα των δίσκων αυξάνονται μια λύση σε αυτό το ζήτημα είναι επιτακτική ανάγκη!
άδικος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 στους servers χρησιμοποιούν 10/15k rpm drives σε κατάλληλε διάταξη Δεν υπάρχουν πολλά να κάνεις για να μειώσεις δραστικά τους χρόνους που αναφέρεις εκτός ίσως από το να χρησιμοποιείς γρηγορότερους δίσκους.
The_Colonel Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Μα δεν είναι θέμα ταχύτητας των δίσκων... ένας δίσκος δεν κάνει 1 μέρα για να διαβάσει όλα του τα αρχεία και λογικά να το σκεφτείς πια είναι η μέση ταχύτητα ενός δίσκου 7200 rpm? 100 MB/s? εγώ σου λέω 80MB/sαυτό σημαίνει ότι θέλει περίπου 3 ώρες για να διαβάσει ακριβώς 1 TB δεδομένων (με 80MB/s) .... άρα δεν είναι θέμα ταχύτητας του δίσκου.. απλά το software μέχρι στιγμής (η τουλάχιστον τα προγράμματα που ξέρω εγώ) δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν όλους τους πόρους του συστήματος για να τελειώσουν την δουλειά γρήγορα...αυτό φαντάζομαι συμβαίνει γιατί ακόμη αναπτύσσουν το λογισμικό με την νοοτροπία ότι θα σκανάρει 100 με 300GB κατά μέσο ορο η κάτι τέτοιοΑλλα αυτό θα πάψει να είναι η πραγματικότητα πολύ σύντομα (αν δεν έχει πάψει ήδη... ) Να στο πω αλλιώς είμαι βέβαιος πως ένα PC με 2x 1TB SSD που διαβάζει/γραφει με 400MB/s και 2 Xenon 8 threads o καθένας στα 3GHz 64GB DDR3 μνήμημε τους δίσκους να είναι γεμάτους με αρχεία πάλι θα κάνει σχεδόν μια μέρα (αν όχι παραπάνω) για να τελειώσει ένα deepscan με όλα τα settings στο full.
solution1 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Οι server δεν τρέχουν windows.. Στο linux δε δημιουργείτε fragmentation λόγω διαφορετικού τρόπου αποθήκευσης των αρχείων. Κοινώς η λύση είναι ssd για windows & προγράμματα + δίσκος για data. Παλαιότερα χρησιμοποιούσα το defraggler
άδικος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 The_Colonel δε τα νομίζεις καλά. Όταν κάνεις defrag δεν κάνεις μια απλή προσπέλαση δεδομένων. Κάνεις διαδοχικές αναγνώσεις-εγγραφές. Και όσο πιο κατακερματισμένα τα αρχεία τόσο πιο δύσκολη & αργή η διαδικασία. Τι περιμένεις από μηχανικό δίσκο; Μα δεν είναι θέμα ταχύτητας των δίσκων... Πιο λάθος δε γίνεται. Δηλαδή η ταχύτητα των δίσκων δεν έχει να κάνει με τη... ταχύτητα τους...; Οκ... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα