Προς το περιεχόμενο

Modem netfaster iad 2 και router n66u

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω το modem της hol, και θελω να παρω ενα καλυτερο router, να μεγαλωσω την ταχυτητα στο εσωτερικο δικτυο και την εμβελεια.

ερωτηση, θα πρεπει να βαλω το modem μου σε bridge mode και να συνδεσω απο lan σε wan το asus για να γινει η συνδεση σωστα;

αν ναι, ξερετε πως γυρνα σε bridge mode το netfaster ;

Δημοσ.

εχω το modem της hol, και θελω να παρω ενα καλυτερο router, να μεγαλωσω την ταχυτητα στο εσωτερικο δικτυο και την εμβελεια.

ερωτηση, θα πρεπει να βαλω το modem μου σε bridge mode και να συνδεσω απο lan σε wan το asus για να γινει η συνδεση σωστα;

αν ναι, ξερετε πως γυρνα σε bridge mode το netfaster ;

γιατι δεν βαζεις απλα ενα access point παραλληλαμε το Netfaster?ριξε καλωδιο Utp μεχρι λιγο πιο περα και βαλτο λιγο πιο περα το access point ωστε να εχεις δυο και να καλυπτεις περισσοτερο χωρο απο οτι με ενα.

αν τωρα θες να κανεις αυτο που λες μπορεις να το κανεις με 3 διαφορεετικους τροπους.

ενα να μην χρησιμοποιησεις καν την wan.

δυο.να γυρισεις σε bridge το netfaster.

τρια.να αφησεις το netfaster και να παιξεις και με το αλλο ρουτερ που θα παρεις.

το προβλημα ειναι οτι θα εχεις 2 nat ετσι και θα χρειαστει διπλα Port forward οποτε δεν προτεινετα.

στην β.πρεπει να γυρισεις το netfaster σε bridge.λογικα απο το interface θα γινεται.δεν νομιζω να το εχουν κλειδωμενο.απο routed pppoe/llc πρεπει να γινει rfc1483 bridged.

η α λυση ειναι η πιο ευκολη.το κανεις σαν access point.

ασχετο με το θεμα σου αλλα ζητα και απο την Hol να σου βαλει 9 Margin για καλυτερη ταχυτητα αμα δεν το εχεις κανει ηδη

• Like 1
Δημοσ.

δλδ με τον τροπο που περιγραφεις και κατι τετοιο

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.614985

θα ειχα τα ιδια περιπου αποτελεσματα με αυτα του router ως προς ταχυτητες; (λογικα εμβελεια δεν θα ειναι εξισου δυνατο, αλλα παιζει να ειναι δυνατοτερο απο το netfaster;)

τελος, σε ευχαριστω για την συμβουλη με το margin, δεν το εχω κανει, δεν εχω ιδεα τι ακριβως ειναι. αρκει να μιλησω με τεχνικο και να το ζητησω ετσι οπως μου λες;

οι ταχυτητες μου δεν ειναι καλες, το πολυ 5 mbps, καθως παιζω με attenuation 39 περιπου, ειμαι αρκετα μακρυα, και εχω και συναγερμο στο σπιτι, και κοβει κι απο εκει ταχυτητα (την ειχα μετρησει πριν και μετα τον συναγερμο απο παλια που ειχα 4net με τεχνικο της ).

Δημοσ.

δλδ με τον τροπο που περιγραφεις και κατι τετοιο

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.614985

θα ειχα τα ιδια περιπου αποτελεσματα με αυτα του router ως προς ταχυτητες; (λογικα εμβελεια δεν θα ειναι εξισου δυνατο, αλλα παιζει να ειναι δυνατοτερο απο το netfaster;)

τελος, σε ευχαριστω για την συμβουλη με το margin, δεν το εχω κανει, δεν εχω ιδεα τι ακριβως ειναι. αρκει να μιλησω με τεχνικο και να το ζητησω ετσι οπως μου λες;

οι ταχυτητες μου δεν ειναι καλες, το πολυ 5 mbps, καθως παιζω με attenuation 39 περιπου, ειμαι αρκετα μακρυα, και εχω και συναγερμο στο σπιτι, και κοβει κι απο εκει ταχυτητα (την ειχα μετρησει πριν και μετα τον συναγερμο απο παλια που ειχα 4net με τεχνικο της ).

αυτο σαν access point το βλεπω οποτε δεν νομιζω να σε παιδεψει.μια θυρα εχει.οτι και να βαλεις αμα συνδεεται με καλωδιο δεν θα χασεις σε ταχυτητα.τωρα λογικα καλυτερο απο το Netfaster θα ειναι.αν μπορεις κρατας παντως καιτα 2 wireless αμα μπορεις να βαλεις το asus μερικα μετρα πιο περα για καλυτερη καλυψη.παρε την hol και απλα ζητα 9 margin για να συγχρονισεις περισσοτερο.θα κερδισεις λιγακι.επισης για να κοβει ταχυτητα ο συναγερμος η φταιει το καλωδιο η οτι δεν εχει φιλτρο ο συναγερμος.καλο ειναι να το φτιαξεις το προβλημα αυτο.

Δημοσ.

τωρα που το σκεφτομαι, θα εχω προβλημα στο πτι το netfaster iad2 παει μεχρι 100 mbps.

θα μπορω να εκμεταλλευτω τις ταχυτητες ενος ap 450 ; ή ολη η κινηση περνα απο το ap και δεν εχει σημασια αν το router δεν ειναι 1000ρι αλλα 100ρι;

Δημοσ.

τωρα που το σκεφτομαι, θα εχω προβλημα στο πτι το netfaster iad2 παει μεχρι 100 mbps.

θα μπορω να εκμεταλλευτω τις ταχυτητες ενος ap 450 ; ή ολη η κινηση περνα απο το ap και δεν εχει σημασια αν το router δεν ειναι 1000ρι αλλα 100ρι;

αν ανταλλαζεις αρχεια απο Pc που ειναι πανω στο Netfaster και το αλλο Pc ειναι πανω στο asus ναι θα σε κοβει.αν τα ριξεις ολα πανω στο netfaster οχι δεν σε νοιαζει που το Connection ειναι 100.απο εκει θα περναει μονο οτι εχει σχεση με το ιντερνετ που ειναι κατω απο 100 ετσι και αλλιως.

Δημοσ.

εννοεις αν τα ριξω στο access point το οποιο θα ειναι πιο γρηγορο ;

τελευταια ερωτηση, αν παιζουν και τα δυο wifi (router & ap) μπορεις να συνδεεις τις παλιες συσκευες (draft b/g) στο ρουτερ και τις καινουργιες στο ap (n) και να μην πεφτει η ταχυτητα στο δευτερο σωστα;

μιλαω για εσωτερικο δικτυο, και οχι απο συσκευη που ειναι συνεδεμενη στο ενα ανταλλαγη με συσκευη που ειναι συνεδεμενη στο αλλο.

Δημοσ.

Operation Data Upstream Downstream

Noise Margin 14.0 dB 9.5 dB

Attenuation 21.5 dB 40.5 dB

σημασια εχει το upstream ή το downstream στο margin? ποιο πρεπει να ναι 9 ; με attenuation 40 ομως δυσκολο να δω προκοπη μου φαινεται.

Δημοσ.

Operation Data Upstream Downstream

Noise Margin 14.0 dB 9.5 dB

Attenuation 21.5 dB 40.5 dB

σημασια εχει το upstream ή το downstream στο margin? ποιο πρεπει να ναι 9 ; με attenuation 40 ομως δυσκολο να δω προκοπη μου φαινεται.

του downstream Το οποιο ειναι ηδη 9.ναι με 40 attenuation το max θα ηταν κοντα στα 8 Mbit.

• Like 1
Δημοσ.

εννοεις αν τα ριξω στο access point το οποιο θα ειναι πιο γρηγορο ;

τελευταια ερωτηση, αν παιζουν και τα δυο wifi (router & ap) μπορεις να συνδεεις τις παλιες συσκευες (draft b/g) στο ρουτερ και τις καινουργιες στο ap (n) και να μην πεφτει η ταχυτητα στο δευτερο σωστα;

μιλαω για εσωτερικο δικτυο, και οχι απο συσκευη που ειναι συνεδεμενη στο ενα ανταλλαγη με συσκευη που ειναι συνεδεμενη στο αλλο.

ξεχασα να σου απαντησω σε αυτο.

αν ολα πεσουν στο access point θα ειναι πιο γρηγορο απο οτι πχ ενα Pc να ειναι στο adsl router και το αλλο pc στην gigabit του asus.η διαφορα αυτη θα φαινεται οχι στο ιντερνετ αλλα στην μεταφορα αρχειων αν κανεις στο εσωτερικο σου δικτυο.οπως και για το wireless.καλυτερα να παιζουν ολα n απο το wireless του asus παρα ενα Pc να ειναι στο g του παλιου.γιατι παλι σε μεταφορα αρχειων θα χανεις.τωρα για αυτο που λες οχι δεν εχει νοημα να συνδεεις τις παλιες στο παλιο και τις νεες στο νεο.εκτος αν ειχες παρα πολλες συσκευες.αν μιλαμε για χρηση ιντερνετ πρωτα θα πιταρει η συνδεση σου και μετα θα πιταρει το wireless του ρουτερ.τωρα αν ειναι πχ να συνδεθουν παρα πολλες συσκευες wireless ναι εκει θα ηταν καλο να σπασει το φορτιο στην μεση.πχ οτι παιζει g στο παλιο adsl router και οτι μπορει να παιξει πιο γρηγορα στο νεο ρουτερ.αλλα δεν νομιζω οτι θα θες να κανεις ταυτοχρονη μεταφορα σε 4-5 Pc.αν ειναι για τρελες μεταφορες αρχειων εκει ολα με καλωδιο σε gigabit πανω στο νεο ρουτερ  και αν εινα κινητο 802.11n στο νεο ρουτερ παλι.

Δημοσ.

oxi, η ερωτηση ειχε να κανει με κατι που εχω διαβασει πως αν ειναι συνεδεμενες ταυτοχρονα συσκευες g και n, τοτε η ταχυτητα πεφτει αυτοματα σε g.

τις ταχυτητες τις θελω πιο πολυ για stream ταινιων, οχι κατι τρελο.

Δημοσ.

oxi, η ερωτηση ειχε να κανει με κατι που εχω διαβασει πως αν ειναι συνεδεμενες ταυτοχρονα συσκευες g και n, τοτε η ταχυτητα πεφτει αυτοματα σε g.

τις ταχυτητες τις θελω πιο πολυ για stream ταινιων, οχι κατι τρελο.

αν κανεις μεταφορα μεταξυ 2 συσκευων εννοειται οτι ολα θα πανε με την ταχυτητα της πιο αργης.αν κανεις κατι αλλο θα παιξει n δηλαδη μεταφορα μεταξη 2 n συσκευων.αλλιως αν η μια ειναι g θα μεταφερει max 54mbps.

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...