Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδιά, έχω ένα πρόβλημα σε μια άσκηση στην γλωσσα C. Η άσκηση ζητάει από τον χρηστη να είσαγει μέσο πληκτρολογίου έναν ακέραιο αριθμό και να εμφανίσει το τελευταίο ψηφίο του αριθμού που εισήγαγε. Όσο ηλιθιώδες και να φαίνεται δεν μπορώ καταλάβω πως θα το κάνω, μήπως χρειάζεται στοιχειώδες μαθηματικά και δεν μπορώ να το βρω η μήπως φταίει ότι είμαι στις 3 το βραδυ στο laptop και μάλλον αρχίζω να τα χάνω?

Δημοσ.

Φαντάζομαι δεν αρκεί αυτό.

Πρέπει να σου λέει πόσα ψηφία είναι ο αριθμός...

Εκτός και αν και εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ καλά στις 3 η ώρα τη νύχτα :P

Δημοσ.
Έχω πολλά χρόνια να κάνω C αλλά ίσος να θέλει κάτι σε φάση βάλε το πρώτο ψηφίο του αριθμού A βάλε το δεύτερο B το τρίτο C βάλε το τέταρτο D και στο τέλος σου λέει ο αριθμός είναι ο ABCD και το D είναι τόσο.

Κάτι τέτοιο φαντάζομαι.

Δημοσ.

Ναι κάπως έτσι ανώριμε :P

Για αυτό λέω ότι πρέπει να του αναφέρει πόσα ψηφία θα είναι ο αριθμός που θα δώσει

Δημοσ.

Δεν ξερω αν υπαρχει καποιος πιο ευκολος τροπος αλλα αυτος μου ηρθε τωρα που το διαβασα.

Εστω οτι διαβασες τον αριθμο και τον εχεις στην μεταβλητη number. Μετα μπορεις να κανεις το εξης

tmp_number = number/10;
tmp_number = tmp_number*10;
last_digit = number - tmp_number;

Ας παρουμε για παραδειγμα για number το 40347 αρα εχουμε

tmp_number = number/10;  (40347/10 = 4034)
tmp_number = tmp_number*10; (4034*10 = 40340)
last_digit = number - tmp_number; (40347-40340=7)

edit:

Επισης η εντολη last_digit = number%10 την ιδια δουλεια δεν κανει ή εγω θυμαμαι λαθος?

• Like 3
Δημοσ.

Ναι κάπως έτσι ανώριμε :P

Για αυτό λέω ότι πρέπει να του αναφέρει πόσα ψηφία θα είναι ο αριθμός που θα δώσει

Μπορει να ειναι για απειρα ψηφια ρε και απλα να βαλει συνθηκη αν πατησει το Ε και καλα End να σταματησει

Δημοσ.

Καλημέρα σας, σας γραφω και την εκφώνηση του βιβλίου για να δείτε και εσεις οτι ζητάει ξεκάθαρα αυτο που έγραψα ποιο πριν.

-Να γραφει προγραμμα το οποιο να ζητάει έναν ακέραιο αριθμό και να εμφανίζει το τελευταίο του ψηφίο.

Των κωδικα που ανεβασατε θα τον βαλω στον compiler να δω αμα δουλευει.

Σας ευχαρηστω παντος για το ενδιαφερον!!!

Δεν ξερω αν υπαρχει καποιος πιο ευκολος τροπος αλλα αυτος μου ηρθε τωρα που το διαβασα.

Εστω οτι διαβασες τον αριθμο και τον εχεις στην μεταβλητη number. Μετα μπορεις να κανεις το εξης

tmp_number = number/10;

edit:

Επισης η εντολη last_digit = number%10 την ιδια δουλεια δεν κανει ή εγω θυμαμαι λαθος?

Δουλεύει!!!

Δημοσ.

tmp_number = number/10;

edit:

Ομολογώ ότι δεν το ήξερα αυτό το κόλπο!!!!

Πολύ ωραίο!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...