Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με την εφαρμογή του αυτόματου συλλαβισμού, το προηγούμενο κείμενο θα έπρεπε να βγει έτσι όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, δηλ. μια χαρά:
Δεν βγαίνει έτσι σε σένα;

post-42026-0-82630700-1387197094_thumb.png

Δημοσ.

το παραδειγμα που ανεβασες ειναι τελειο. εκει που λεει

"αγροτοστρατευματα            του                      αντιπαλου         αναρχοκουμουνιστη"

ειναι μια μ@λ@κι@ μεσα σε επισημο κειμενο. το ερωτημα ειναι πως μπορεις να γινει

"αγροτοστρατευματα  του αντιπαλου αναρχοκουμουνιστη" να σταματαει εκει, γιατι ετσι μας αρεσει και επειδη ετσι ταιριαζει στο γραπτο. Μετα αλλαγη γραμμης απο κατω

(εδω δηλαδη) και να συνεχηζει το καιμενο και ολα αυτα με την πληρη στοιχηση. εαν ειναι απαρετητο να ανεβασω κειμενο.

Βγαίνει έτσι γιατί η επομενη λέξη ΔΕΝ χωρά και εχεις ζητήσει justify.

Αυτό που ζητάς εσύ δεν ειναι "συμπύκνωση" των κενών αλλα αυτόματος χωρισμός λέξης (αυτο που μας μαθαίνουν στο δημοτικό με την παύλα). 

Με την εφαρμογή του αυτόματου συλλαβισμού, το προηγούμενο κείμενο θα έπρεπε να βγει έτσι όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, δηλ. μια χαρά:

ΣΩΣΤΟ

Δημοσ.

ναι αλλα δεν το ηθελα ουτε με την παυλα. ελεγα μ@λ.....ε !!!

βασικα νομιζω οτι μπορεις να γινει το εξης.

εαν η λεξη "αγροτοστρατευματα" δεν χωραει τοτε απλα να την κατεβαει κατω χωρις α) παυλα, β) να "ξεχιλωσει" ολα τα προηγουμενα. Σαν να τελειωνει εκει η παραγραφος δηλαδη αλλα η επομενη γραμμη να μην ειναι 2 σειρες κατω, σαν να παταμε ENTER δηλαδη, αλλα σαν να παταμε SHIFT + ENTER.

δεν ξερω πως γινεται αλλα το εχω δει σε κειμενα για αυτο και το ελεγα

Δημοσ.

Όταν λες "ξεχιλώσει" εννοείς να τα τραβήξει να ανοιξουν ή να αφήσει κενα αναμεσα τους ;

(π.χ. αγ ρο τοστ ρατ ευ ματα)

Δημοσ.

να αφησει μεγαλα κενα μεταξυ τους. οπως το πρωτο παραδειγμα στην προηγουμενη σελιδα

Δημοσ.

Αφού δεν θέλεις συλλαβισμό, δοκίμασε κάτι άλλο: Επίλεξε το κείμενο που θέλεις, πάτα Ctrl+D, καρτέλα Για προχωρημένους, στο Απόσταση βάλε Συμπυκνωμένη και στο Κατά βάλε μια τιμή από 0,2 ώς 0,6 ή περισσότερο (πειραματίσου με τις τιμές εδώ) και πάτα ΟΚ.

Έτσι μειώνονται οι αποστάσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες των λέξεων (με άλλα λόγια, μειώνεται το μήκος των λέξεων) και το κείμενο «μαζεύεται» κάπως, και βέβαια δείχνει πιο πυκνογραμμένο. Δες αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα με αυτή τη ρύθμιση.

Θα μπορούσες να τη συνδυάσεις με την προηγούμενη ρύθμιση που σου πρότεινα, για στένεμα του πλάτους των χαρακτήρων (π.χ. στο 95%).

Δημοσ.

θα το κανω και θα σου πω. παντως να σου πω, τo photoshop και το ilustrator μου ειναι πιο ευκολα !!!!

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα.

Είναι τόσο πολλές οι μεγάλες λέξεις και δεν μπορείς να κάνεις τον συλλαβισμό μόνος σου;

Χώρισε μερικές λέξεις στα σημεία που είναι ιδιαίτερα εμφανές το πρόβλημα.

Δημοσ.

βασικα δεν ειναι θεμα μεγαλων λεξεων η οτι δεν μπορω να το κανω μονος μου. ειναι ενα κανονικο κειμενο μονο επειδη δεν θελω με την πληρη στηχιση να ειναι σαν ενα κατεβατο, ηθελα να το σπασω. θα προσπαθησω να ανεβασω καποιο παραδειγμα,

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

word- αδικαιολόγητα κενα μεταξυ των λεξεων κατα την στοιχιση. πριν το σπασω ξερεις κανεις πως φευγει ?

Έχω να πω ότι αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Το θέμα είναι οτι δεν θέλω να κάνω τις αλλαγές με την απόσταση χαρακτήρων διότι φένεται! Επίσης όταν πατάω αυτόματος συλλαβισμός απλά κλείνει το word. καμία λύση εν τέλει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...