Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

word- αδικαιολόγητα κενα μεταξυ των λεξεων κατα την στοιχιση. πριν το σπασω ξερεις κανεις πως φευγει ??

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς επίσης να ενεργοποιήσεις τον αυτόματο συλλαβισμό.

Ακόμη, αν αυτό είναι αποδεκτό, μπορείς να μειώσεις το μέγεθος της γραμματοσειράς ή/και να μειώσεις το μέγεθος των περιθωρίων δεξιά και αριστερά.

Δημοσ.

Εγώ ποντάρω σε αυτό που λέει ο 0verc0me. Έχεις επιλεγμένη την πλήρη στοίχιση και το κείμενο σου περιλαμβάνει μεγάλες λέξεις.

Δημοσ.

Εγώ ποντάρω σε αυτό που λέει ο 0verc0me. Έχεις επιλεγμένη την πλήρη στοίχιση και το κείμενο σου περιλαμβάνει μεγάλες λέξεις.

ναι πραγματικα εχω την πληρη στοιχηση μιας και το κειμενο που γραφω ετσι θελω να βγει. εισαι επισημο και θελω να ειναι με τετοια στηχηση. αλλα δεν υπαρχει καποιος τροπος να μην γινεται αυτο ?

Δημοσ.

το εκανα αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν αλλαξε τιποτα. ισως δεν γνωριζω να το ρυθμισω....

και μαλιστα αυτο που δεν μπορω να κανω ειναι το να αλλαξω γραμμη χωρις να "τραβηξει τα γραμματα μεχρι το τελος της προηγουμενεις γραμμης.

Δημοσ.

Δες μια λύση χωρίς συλλαβισμό: Μείωση του μήκους των λέξεων (στην ουσία, στένεμα των χαρακτήρων).
Στο Word 2010, επιλέγεις το κείμενο που σε ενδιαφέρει, πατάς Ctrl+D, καρτέλα Για προχωρημένους, Απόσταση χαρακτήρων: Κλίμακα, όπου και πειραματίζεσαι με μείωση του ποσοστού.

post-42026-0-38193200-1387095182_thumb.png

Δημοσ.

Θα το δω με την πρώτη ευκαιρία το βραδάκι. Ίσως πάρω και από το θείο το 2010. Αυτό που δεν ξέρω είναι μήπως είναι πρόβλημα το ότι έχω ήδη γράψει το κείμενο οπότε δεν μπορεί να το διορθώσει. Εννοω ότι μήπως έπρεπε αυτές τις ρυθμίσεις να τις εκανα πριν γράφει το κειμενο

Δημοσ.

Όχι, δεν θα έχεις πρόβλημα, αυτή η ρύθμιση γίνεται και εκ των υστέρων, και ισχύει και για το Word 2007. Aν θέλεις, την εφαρμόζεις σε όλο το κείμενο, αφού πρώτα το επιλέξεις (Ctrl+A).

Πάντως το καλύτερο θα ήταν να ενεργοποιήσεις τον αυτόματο συλλαβισμό (ή, έστω, τον χειροκίνητο, αν δεν σε ικανοποιεί ο αυτόματος).

Δημοσ.

Για αυτό πρέπει ο κόσμος να ξεκολλήσει από συστήματα εγγράφων όπως το Word. Το πρόβλημα που αναφέρεται εδώ είναι ένα από τα πολλά που έχει το word και αντιμετωπίζεται ελαφρώς από αυτό της Adobe. 

Το καλύτερο σύστημα δημιουργίας εγγράφων είναι το LaTeX και αντιμετωπίζει πάρα πάρα πολύ καλά αυτό το πρόβλημα (καθώς και όλα τα άλλα που έχει το Word).

Είναι πολύ ΟΚ το word εάν θέλει κανείς να εισάγει γραφήματα από το Excel, το Visio κτλ αλλά επαγγελματικά έγγραφα δεν κάνει. Δυστυχώς. 

Δημοσ.

Εγώ πάντως που χρησιμοποιώ χρόνια το Word δεν είχα ποτέ πρόβλημα σαν αυτό του TS. Το αντίθετο θα έλεγα, μέχρι και ολόκληρα βιβλία έχω φτιάξει με το Word. Δε λέω βέβαια ότι φτάνει σ' αυτόν τον τομέα άλλα προγράμματα, όπως τα εξειδικευμένα για DTP. Πάντως ακόμη και αυτό γίνεται αξιοπρεπώς.

Τώρα το LaTex που λες πιο πολύ το ξέρω για γραφή μαθηματικών κειμένων, με μαθηματικούς τύπους, εξισώσεις κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εκανα οτι αναφέρεται παραπανω αλλα δυστυχώς τιποτα δεν αλλαξε. η κανω κατι λαθος η κατι αλλο συμβαινει. ο μονος τροπος για να αποφυγω αυτα τα κενα μεταξυ των λεξεων σε καποια σημεια, ειναι μονο εαν σε εκεινο το σημειο πατησω ΕΝΤΕR οποτε αλλαζοντας παραγραφο δεν κανει το προβλημα (παραγραγο και οχι να παω στην απο κατω σειρα)

Επεξ/σία από geioannou
Δημοσ.

Μπορείς να ανεβάσεις ένα screenshot από μι σελίδα του word για να καταλάβουμε πως στα εμφανίζει;

Η πλήρης στοίχιση δεν είναι και τόσο άσχημη σε ένα κανονικό κείμενο. Το άσχημο είναι όταν υπάρχουν πολύ μεγάλες λέξεις στην ίδια γραμμή και έχεις επιλεγμένη μεγάλη γραμματοσειρά (14 και πάνω) και μικρά όρια σελίδας.

π.χ.

post-100994-0-03290000-1387180924_thumb.png

.

και μαλιστα αυτο που δεν μπορω να κανω ειναι το να αλλαξω γραμμη χωρις να "τραβηξει τα γραμματα μεχρι το τελος της προηγουμενεις γραμμης.

Αυτό που λες διορθώνεται με τη στοίχιση αριστερά που είπε ο 0verc0me αλλά είπες ότι δεν το θέλεις έτσι.

Δημοσ.

το παραδειγμα που ανεβασες ειναι τελειο. εκει που λεει

"αγροτοστρατευματα            του                      αντιπαλου         αναρχοκουμουνιστη"

ειναι μια μ@λ@κι@ μεσα σε επισημο κειμενο. το ερωτημα ειναι πως μπορεις να γινει

"αγροτοστρατευματα  του αντιπαλου αναρχοκουμουνιστη" να σταματαει εκει, γιατι ετσι μας αρεσει και επειδη ετσι ταιριαζει στο γραπτο. Μετα αλλαγη γραμμης απο κατω

(εδω δηλαδη) και να συνεχηζει το καιμενο και ολα αυτα με την πληρη στοιχηση. εαν ειναι απαρετητο να ανεβασω κειμενο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...