Προς το περιεχόμενο

Πόλεμος νεύρων με Mavericks

TechnoV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω 2-3 βασικά θέματα με το λειτουργικό σε mid iMac 2011.

1) το πήρα από από προηγούμενο ιδιοκτήτη. Έκανα φρέσκια εγτατάσταση και στα keychains έκανα reset. Κάτι έχει γίνει όμως και πάντου βλέπω το όνομα του προηγούμενου χρήστη, π.χ Richard's mouse, ενώ το admin name είναι άλλο.. Τι μπορώ να κάνω για να τα αλλάξω;

2) Έψαξα γούγλη, αλλά δεν έβγαλα άκρη. Βάζω γουάι φάι και στακάρει μόνο του. Κολάει μετά από κανά 40λεπτο, 2ωρο, 10 λεπτά ανάλογα την όρεξη. Στο ρούτερ είναι συνδεδεμένα αλλά 3 τρία, 2 πι-σι κι ένα άιφον και δεν πετάγονται ποτέ από το ίντερνετ.

3) Έχω πάνω στην μπάρα 2 γλώσσες, αγγλικά κι ελληνικά για switch. Υπάρχει σόρτκατ γιατί το κάνω με το χέρι και είναι κουραστικό;

Thanks.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλορίζικο το εργαλείο !. :)

Θα σου σινιστούσα να διαγράψεις τον δίσκο και να στήσεις εξ υπαρχής το δικό σου "καθαρό" σύστημα. Μπορείς να να ανατρέξεις το άρθρο, θα σε βοηθήσει αποτελεσματικά. 

Σχετικά με το 3, 

Υπάρχουν συντομεύσεις για τα πάντα. Επίσης, μπορείς να τις ρυθμίσεις και μόνος σου. Πριν προχωρήσεις στο να διαβάσεις το post μου, θα σου πρότεινα να πατήσεις το help που έχεις στο λειτουργικό σου και να το ρωτήσεις πως αλλάζεις τις συντομεύσεις. Κάτι που δεν έχουν συνηθίσει όσοι παίρνουν πρώτη φορά Η/Υ με MAC OS είναι ότι το help δουλεύει και όντως σε βοηθάει!

Εάν δεν θέλεις να το δεις το help μόνος σου, πήγαινε στο μηλαράκι πάνω αριστερά και στις ρυθμίσεις του συστήματος. Από εκεί στο πληκτρολόγιο και από εκεί στα input sources. Αυτή η συντόμευση είναι που θέλεις. 

Ευχαριστω παιδια. Ειναι οντως φοβερο και παρολο που εχω μονο 4 gb ram δεν σερνομαι.

Μολις το πηρα αυτος ειχε τα lion. Εκανα format απο την αρχη με usb. Το .dmg για την εγκατασταση το πηρα απο torrent. Ο λογος δεν ειχα ιντερνετ σπιτι. Τωρα εχω κανονικα. Λετε απο αυτο να κανει γκελες το wifi;

Να κατεβασω τα mavericks απο app store τωρα κ να τα περασω απο πανω; Παλι φορματ δεν την παλευω, εχω βαλει ενα καρο προγραμματα.

Sent from my iPhone using Insomnia

Ευχαριστω παιδια. Ειναι οντως φοβερο και παρολο που εχω μονο 4 gb ram δεν σερνομαι.

Μολις το πηρα αυτος ειχε τα lion. Εκανα format απο την αρχη με usb. Το .dmg για την εγκατασταση το πηρα απο torrent. Ο λογος δεν ειχα ιντερνετ σπιτι. Τωρα εχω κανονικα. Λετε απο αυτο να κανει γκελες το wifi;

Να κατεβασω τα mavericks απο app store τωρα κ να τα περασω απο πανω; Παλι φορματ δεν την παλευω, εχω βαλει ενα καρο προγραμματα.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δοκίμασε να κανείς reinstall. Αλλά αν κανείς ένα backup με timemachine, σε περίπτωση που ξανακάνεις clean instal, μπορείς να βάλεις τις εφαρμογές σου μετά με την βοήθεια του migration assistant χωρίς να ταλαίπωρηθεις ιδιαίτερα.

Λοιπόν έκανα re-install αλλά το πρόβλημα δε λύθηκε. Μετά κάπου διάβασα για μια λύση και προσωρινά δείχνει να δουλεύει. Μπήκα στο ρούτερ μου και άλλαξα channel από automatic σε channel 11. Για την ώρα δεν με έχει πετάξει. Ίδωμεν...

πάντως βλέπω πάρα πολλούς να έχουν disconnect wifi στα mavericks.

Ειχα κι εγώ disconnects με το Mountain στην ημερήσια διάταξη, που τελικά αποδείχθηκε ότι τα προκαλούσαν εξωτερικές πηγές παρασίτων μεταξύ αυτών μάλλον και διάφορα περίεργα γειτνιάζοντα routers.

Έβαλα το Airport Express και στην κυριολεξία ησύχασα, για κοντά 9 μήνες κανένα disconnect !.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...