Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

n321 αντί να πατάς το κουμπί like σε κάποιον υπέρμαχο του σατανισμού θα ήθελα να μου απαντήσεις.

Χο χο χο ! Και πώς το συμπεραίνει κανείς αυτό;

Επίσης, όντως υπάρχουν αυτοί που κάνουν και τα δύο. 

Δημοσ.

- Εδώ το πρόγραμμα σπουδών ενός τυχαίου ΑΕΙ.

- Εδώ το πρόγραμμα σπουδών ενός τυχαίου ΤΕΙ.

Δε δέχομαι σε καμία περίπτωση πως τα ράσα κάνουν τον παπά, αλλά ακόμα κι όσοι υποστηρίζετε κάτι τέτοιο, δε βλέπετε το λογικό σφάλμα στο συλλογισμό ΑΕΙ > ΤΕΙ εξετάζοντας τα παραπάνω προγράμματα σπουδών; 

Ξεκολλάτε με τις καραμέλες λοιπόν, δε μπορεί να μου συγκρίνετε το ΕΜΠ με το τελευταίο ΤΕΙ της επαρχίας και να περιμένετε να σας αντιμετωπίσουμε ως αντικειμενικούς. Με την ίδια λογική, όπως επισημάνθηκε και από άλλο μέλος νωρίτερα, να συγκρίνουμε και τα Πανεπιστήμια της Αγγλίας με τα δικά μας. Ή το EMΠ με το ΜΙΤ.

Στην τελική γιατί η επαφή με τις θετικές Επιστήμες κάνει κάποιον "ανώτερο"; Ο Φιλόλογος δηλαδή είναι "κατώτερος" επειδή δεν έχει εντρυφήσει στα Ανώτερα Μαθηματικά; Τα έχουμε γράψει 100 φορές, προσπαθήστε να τα διαβάσετε με λίγη παραπάνω προσοχή. 

Ένας φιλόλογος κάλλιστα μπορεί να είναι ακριβής και συνεπής χωρίς να έχει διδαχθεί μαθηματικά.

Ωστόσο, το μόνο κοινό μέτρο που έχουμε για να συγκρίνουμε ένα οποιοδήποτε ΑΕΙ μ'ένα οποιοδήποτε ΑΤΕΙ είναι τα μαθηματικά τους.

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά από την παρέα μου έχω 3 ηλεκτρολόγους. Οι δύο σπουδάζουν σε ΤΕΙ εδώ στην Αθήνα και ο άλλος στο Πολυτεχνείο. Η αλήθεια είναι πως αυτός στο Πολυτεχνείο σου κάνει και είναι περισσότερο επιστήμονας από τους άλλους δύο. Ωστόσο δεν έχει να κάνει με ανωτερότητα ούτε με αγωγή κτλ. 

Ναι, στο Τει με την χαμηλότερη βάση θα μπει και ο ο,τι να ναι αλλά υπάρχουν πολλά τζιμάνια. Καταλαβαίνω όμως τι ήθελε να πει ο gavros και οι υπόλοιποι που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, παρ όλο που δεν το αποδέχομαι πλήρως.

• Like 1
Δημοσ.

Στην εκάστοτε υψηλόβαθμη σχολή θα μπει, πέρα από τον διαβαστερό και από τον έξυπνο μαθητή (που ενίοτε είναι διαφορετικά άτομα), και ο ό,τι να 'ναι που έχουν λεφτά οι γονείς του για να πληρώνουν καλά φροντιστήρια και καλά ιδιωτικά σχολεία. 

Και όταν θα μπει τότε, και επειδή υπάρχει αυτή η νοοτροπία από τους υπόλοιπους, θα έχει αυτό το υπεράνω στυλ. Όχι γιατί είναι διαβαστερός, όχι γιατί έχει κλίση στα γράμματα και τις επιστήμες αλλά γιατί οι γονείς του αγόρασαν την επιτυχία. 

Στην εκάστοτε χαμηλόβαθμη σχολή θα μπουν όσοι δεν είχαν κλίση στα γράμματα αλλά και όσοι είχαν αλλά έτυχε οικογενειακή στραβή πάνω στην 3η λυκείου (π.χ. χωρισμός γονέων, θάνατος γονέα κτλ), όσοι δεν είχαν λεφτά να αγοράσουν καλύτερη εκπαίδευση στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια, όσοι έχουν εξυπνάδα και ευστροφία αλλά ποτέ δεν τις καλλιέργησαν γιατί δούλευαν στην οικογενειακή επιχείρηση (π.χ. χωράφι).

Άρα το να συγκρίνει κανείς την κλίση των ανθρώπων απλά και μόνο από το ποια σχολή/τμήμα ανήκουν είναι τόσο αδόκιμο και τόσο λάθος που το μόνο που εξυπηρετεί είναι τα κόμπλεξ που κουβαλάει κανείς. Το κρίμα είναι πως δεν διδάσκεται κανείς πώς να τα ξεπεράσει και λίγο κοινωνιολογία.

Το λυπηρό είναι πως κάθε ένας που κουβαλάει τέτοια κόμπλεξ αραδιάζει διάφορες θεωρίες (π.χ. διαφορετικότητα των ανθρώπων) με τόση διαστρέβλωση της πραγματικότητας μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τα δικά του κόμπλεξ (αντί να τα λύσει και να πάει παρακάτω πιο χαρούμενος).   

Υ.Γ. Και φυσικά, η πιο κλασική περίπτωση είναι αυτών που δεν νιώθουν ότι έχουν αποδοχή και προσπαθούν να την εκβιάσουν θέτοντας το δίπολο "ανώτερος - κατώτερος", γιατί έτσι εφόσον έχουν ανώτερους θα έχουν και κατώτερους. Και εφόσον αυτοί εκστασιάζονται με όσους θεωρούν ανώτερούς τους τότε περιμένουν και το ίδιο από αυτούς που θεωρούν κατώτερούς τους. 

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένας φιλόλογος κάλλιστα μπορεί να είναι ακριβής και συνεπής χωρίς να έχει διδαχθεί μαθηματικά.

Ωστόσο, το μόνο κοινό μέτρο που έχουμε για να συγκρίνουμε ένα οποιοδήποτε ΑΕΙ μ'ένα οποιοδήποτε ΑΤΕΙ είναι τα μαθηματικά τους.

Aυτές τις χαζομάρες πάλι ΑΕΙ vs ΤΕΙ πως δεν τις μπορώ καθόλου όμως....

και τα 2 στην ελλάδα είναι κατωτερα ιδρύματα ουσιαστικά εξεταστήρια δεν σου παρέχουν την απαραίτητη κατάρτιση και νοοτροπία σχεδόν για οποιαδήποτε περίπτωση ειδικά συγκρινόμενα με τα καλά ή άριστα πανεπιστήμια στο εξωτερικό (όχι ΕΜΠ vs MIT αλλα ούτε καν ΕΜΠ vs κάποιο πανεπιστήμιο στην γερμανία/ γαλλία κτλ δεν συγκρίνεται...)

Η διαφορα τους ποια είναι λοιπόν??

Οι ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!!

Τα "καλά" ΑΕΙ της χώρας μας δεν είναι καλά επειδή είναι ανωτερα ως ιδρύματα συγκρινόμενα με αντίστοιχα σε άλλες πόλεις κτλ.

είναι καλά επειδή εκεί βρίσκονται πιο μελετηροί και γενικά καλοί φοιτητές!

και αυτό γιατί? -> πανελλήνιες...

οποτε τα πανεπιστήμια με την υψηλότερη βάση έχουν νεοεισαχθέντες με αποδεδειγμένα περισσότερο μεράκι στο να ασχοληθούνε με την ειδικότητα και να λιώσουν στο διάβασμα...

Προγράμματα σπουδών κτλ είναι απλά διακοσμητικά κυρίως είτε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα είτε δεν σου δίνουν τίποτα διαφορετικό (από θέμα διδασκαλίας και ύλης) σε σύγκριση με αντίστοιχες σχολες στην ελλάδα

Απλά ποσοστιακά οι φοιτητές πχ ενός πολυτεχνείου θα εκμεταλλευτούνε τα διαθέσιμα βιβλία και διαλέξεις σε μεγαλύτερο βαθμό απότι οι φοιτητές σε αντίστοιχο μάθημα ενός πανεπιστημιου κάπου αλλου

με εξαιρέσεις φυσικά γιατί οι άνθρωποι αλλάζουν κάποιος που δεν διάβαζε πολύ στο λύκειο δεν σημαίνει ότι δεν θα διαβάζει πολύ και στο πανεπιστήμιο απλά σημαίνει ότι έχει χάσει χρόνο- δηλαδή γνώσεις και εμπειρία- μπορεί όμως να τα αναπληρώσει αυτά με μπόλικο κόπο στην σχολη..

οποτε απλά σημαίνει ότι οι λιγότερο μελετηροί μαθητές τείνουν να συνεχίσουν αυτή την νοοτροπία και στο πανεπιστήμιο

Φοιτητές ιατρικής που  δεν έχουν πιάσει νυστέρι.. τεχνικοί επικοινωνιών που δεν έχουν δει ένα datacenter φυσικοί που δεν έχουν κατασκευάσει τίποτα για την μελέτη ενός φαινομενου...

Αυτά είναι τα πανεπιστήμια μας.. και τα τει....

Ναι αλλα πως βγάζουμε επιστήμονες?

1) δεν βγάζουμε και τόσους το ότι δεν βρίσκουν δουλειά οι περισσότεροι δεν είναι τυχαίο....

είναι ωραία να τα ρίχνουμε όλα στο κράτος (που ναι είναι κωλοχανείο και πάει κατά διαόλου δεν λέω)

αλλα να λέμε και του στραβού το δίκαιο... όταν έχεις τελειώσει μηχανικός υπολογιστών και οι πρακτικές σου γνώσεις είναι η κατασκευή μιας μέτριας σελίδας ας πούμε η ενός κειμενογράφου.. δεν φταίει τόσο η κατάσταση στην αγορά που δεν βρίσκεις δουλειά...

2) αυτοί που βγάζουμε και είναι επιστήμονες ειναι λόγω ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΖΗΛΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ η σχολη βοηθησε σε αυτό ελάχιστα έως καθόλου. πράγμα που σημαίνει ότι απλά κάνα βιντεάκι να έβλεπε στο youtube/coursera κτλ και να είχε δωρεάν τα βιβλία που πήρε εντός σχολης πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε γιατί ξέρει πως να διαβάζει και να κατανοεί αυτά που διαβάζει.

Όπως είπα και πιο πάνω οι σχολες μας είναι απλά εξεταστήρια (με οποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις επαναλαμβάνουμε αυτά που συνηθίσαμε από τις πανελλαδικές) έχουν μια βασική διάλεξη που απλά αναφέρουν θέματα θεωρίας δείχνοντας παραδείγματα στον πινακα και μετά από έξι μήνες αφού έλιωσες στο διάβασμα ενός βιβλίου εξετάζεσαι στα περιεχόμενα του.. αυτό είναι οι σχολες μας...

και αυτά από εμενα άνθρωπο από ""καλο"" ΑΕΙ.... οποτε δεν έχω κάποιο κίνητρο να τα υποβιβάσω.

Συμπέρασμα τα ΑΕΙ δεν είναι καλύτερα από τα ΤΕΙ επειδή έχουν διαφορα οι σχολες απλά ηπλειοψηφία των φοιτητών σε ΑΕΙ είναι αποτελεσματικότερη με περισσότερες γνώσεις από την πλειοψηφία των φοιτητών των ΤΕΙ για τους παραπάνω λόγους...

Σίγουρα υπάρχουν όμως και φοιτητές ΤΕΙ που βάζουν γυαλιά σε όλους η σχεδόν όλους τους φοιτητές πχ του ΕΜΠ αλλα αποτελούν σημαντική μειοψηφία.

Επεξ/σία από The_Colonel
  • Like 3
Δημοσ.

Σε όλους τους τομείς υπάρχει επιτυχία και αποτυχια ! Απο τις πανελλήνιες μέχρι την πρόσληψη σε μια δουλεια. Σε καμια περίπτωση δεν εκατσα να πω γιατι δεν πήρα μια δουλεια και την πήρε αλλος . Απλα έχασα την μάχη. Έτσι είναι η ζωή. Και δυστυχως οι νίκες και οι ήττες είναι αυτές που μας προσδιορίζουν . Το θέμα είναι ότι κάποιοι συμβιβάζονται στην ήττα και δεν ξαναπροσπαθουν . Είτε είναι ένα ακυρο τει ειτε ένα τελειωμένο αει χωρίς ουσία.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην παρεξηθουμε περισσοτερο και εγω σε τει σπουδαζω. 

Εχετε συγκρινει τον κοσμο που εχει ενα πανεπιστημιο και τον κοσμο που εχει ενα τει; Ποιοι σας φαινονται ανωτεροι; Ποιοι σας φαινονται οτι διαβαζουν και κανα λογοτεχνικο βιβλιο που και που; Ποιοι νομιζεται οτι μπορουν να κανουν βαθιες ουσιαστικες συζητησεις; Ποιοι σας φαινονται οτι θα πανε τον κοσμο λιγο πιο μπροστα;

Σε διαβεβαιώνω ότι το ποσοστό ανθρώπων χαμηλής ή μέτριας νοημοσύνης είναι ίδιο σε απόφοιτους ΑΕΙ, ΤΕΙ και λυκείου. Η βλακεία είναι ανεξάρτητη από τη «μόρφωση».

Επίσης, τον κόσμο δεν μπορεί να τον πάει κανένας «μπροστά» εδώ που φτάσαμε. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η επιβράδυνση της καταστροφής.

Ειμαι ο μονος που δεν βλεπει μεγαλη διαφορα στα ενδιαφεροντα?

Γκομενες,καφες vs Video games,ποτα  (Ποιο ειναι ανωτερο; Γριφος για IQ 140+)

Μια προταση, αρχισε να παιζεις video games και πες τους να πατε σε "γειτονικες" σχολες για γκομενες (Δεν θα δυσκολευτεις να τους κεντρισεις το ενδιαφερον)

Θα σου πω, αν και τη τελευταία φορά που μετρήθηκα είχα 128.

Είναι θέμα γούστου.

Για εμένα δεν υπάρχει ανώτερο από αυτά τα 4 ή από αυτά τα 2 ζευγάρια. Θεωρώ σε αυτές τις ηλικίες φυσιολογική την ενασχόληση και με τα 4.

Τα ξίδια πρέπει να κόβονται μετά τα 30,οι γκόμενες μετά τα 60, ο καφές μετά τα 70 και το gaming δεν πρέπει να κόβεται ποτέ. Όλα τα παραπάνω αποκλειστικά και μόνο για λόγους υγείας.

Πανω σε αυτο: Ενας που εχει τελειωσει τει ηλεκτρολογιας μπορει αν βγαλει πολλα λεφτα. Καποιοι γνωστοι κυκλοφορουν με bmw και mercedes. Ειναι χρονια στο επαγγελμα και βγαζουν λεφτα. Το θεμα μας ομως ειναι το διανοητικο τους επιπεδο. Αν ολα ειναι λεφτα για καποιους ας μπουμε στην μαφια να τελειωνει το θεμα. Δεν θελω να επεκταθω αλλο πανω σε αυτο γιατι θα πω πραγματα που θα πονεσουν περισσοτερο και ειμαστε και off-topic. 

edit: Σκεφτηκα ενα ανεκδοτο αλλα δεν ηξερα που να το γραψω

Βγαζει μηνυμα το κινητο μου: "Η μπαταρια βρισκεται σε χαμηλο επιπεδο". Μηπως να το αλλαξω γιατι δεν ειναι ανωτερο σαν και εμενα;

Το διανοητικό επίπεδο των ηλεκτρολόγων είναι ανώτατο και μπορεί να συγκριθεί μόνο με των γιατρών ή των δικηγόρων. Φυσικά, δεν έχεις ιδέα για το τι είναι αυτή η επιστήμη και ότι αποτελεί εξειδίκευση της φυσικής, ούτε έχεις κάτσει ποτέ να δεις έρευνες για το μέσο όρο νοημοσύνης του κάθε επαγγέλματος, ούτε γνωρίζεις τι είναι η μηχανική αντίληψη και κατά πόσο αυτή διαμορφώνει το «επίπεδο της ανωτερότητας» σε σοβαρά τεστ που γίνονται από την Mensa.

Δεν μπαίνω στη διαδικασία να σου εξηγήσω ότι οι απόψεις σου είναι ρατσιστικές, διότι αυτό δεν με ενοχλεί, είναι δικαίωμα σου. Απλά σου λέω ότι κάνεις λάθος στον τρόπο που αξιολογείς (γενικά).

Επίσης, για να «μπεις στη μαφία» χρειάζεσαι εξίσου ανώτατο διανοητικό επίπεδο.Διαφορετικά, γίνεσαι ένα φτωχό βαποράκι που καταλήγει στη φυλακή.

Έχω την εντύπωση ότι λόγω χαρακτήρα, θα διέκρινες το ίδιο χαμηλό επίπεδο αν ήσουν και σε ΑΕΙ. Αν δεν το διέκρινες θα ήταν επειδή το θεωρείς ανώτερο ή ίσο με το δικό σου. Κατά έναν τρόπο, εμείς οι 2 μοιάζουμε διότι εγώ θεωρώ το 90% των ανθρώπων τελείως ηλίθιους. Η πρώτη διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν κάνω διακρίσεις… Δηλαδή τους θεωρώ όλους ηλίθιους ανεξάρτητα από τη μόρφωση τους.Η δεύτερη διαφορά μας είναι ότι εγώ ότι δεν κάνω διακρίσεις στους φίλους μου.Θα έλεγα μάλιστα, ότι με τους ηλίθιους περνώ καλύτερα.Η τρίτη διαφορά μας είναι ότι εγώ έχω δίκιο. :P 

Σοβαρά τώρα, άθρωπος που έχει σπουδάσει σε ΤΕΙ και βγάζει πολλά λεφτά δεν έχει διανοητικό επίπεδο;

Δηλαδή όσοι έχουν σπουδάσει σε ΑΕΙ και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και κλαίγονται όλοι την ώρα και είναι μέσα στις τράκες, τι διανοητικό επίπεδο έχουν, Αινστάιν;

Παρεμπιπτόντως, ο Αϊνστάιν ήταν άριστος ηλεκτρολόγος.Όλοι οι φυσικοί γνωρίζουν ηλεκτροτεχνία …

Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα. Αν κάποιον τον ενδιαφέρει η επαγγελματική αποκατάσταση, η «έξυπνη» επιλογή είναι ένα καλό ΤΕΙ.

Τέλος, θα ήθελα να πω κάτι και για το θέμα. :P Arianosfc, βάλε λίγο νερό στο κρασί σου και συμβιβάσου. Δεν έχει νόημα να έχουμε πάντα κοινά ενδιαφέροντα με όλους τους φίλους μας ή με τη γκόμενα. Η διαφορετικότητα είναι αυτή που δίνει ποικιλία και χρώμα στη ζωή μας.

Επεξ/σία από OMGA
Δημοσ.

Μπήκα από περιέργεια να μάθω γιατί το παλικάρι δεν μπορεί να βρει παρέα και κατέληξα να διαβάζω αναλύσεις για τα πανεπιστήμια.

'nough said!

Δημοσ.

Μπήκα από περιέργεια να μάθω γιατί το παλικάρι δεν μπορεί να βρει παρέα και κατέληξα να διαβάζω αναλύσεις για τα πανεπιστήμια.

'nough said!

Σαν το ονομα σου ενα πραγμα.... :P

Δημοσ.

Συμφωνω και εγω στο οτι μπορει να υπάρξουν αποφοιτοι ΑΕΙ ή ΕΜΠ και να κοιμούνται ορθιοι οχι επειδη δεν έχουν μυαλο καθε αλλο απλα επειδη μια ζωη ηταν μεσα στην θαλπωρή του μπαμπα και της μαμάς και δεν έχουν ζησει τιποτα αλλο. Έχουν μαθει εναν στανταρ ρυθμο και αυτος ειναι. Το θεμα ειναι οτι θα συναντησεις εκει εξω πολλους και διαφορετικους τυπους ανθρωπων ορισμενοι απο τους οποιους παιζει να μην δινουν και δεκάρα για το τι σπουδασες ή το παρελθον σου. Πρεπει με κάποιο τροπο να τους χειριστεις για να μην σε βγάλουν στην απέξω.

• Like 1
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελικά ρε συ φίλε τι έγινε? Βρήκες αυτό που ήθελες, παρέα στην σχολή σου κι όλα αυτά? Πες για να βοηθήσεις τους ομοιοπαθείς. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...