Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

..ή να ψάχνεις να βρεις εκτός αίθουσας τον καθηγητή για μήνες...

Aυτο δεν μου εχει τυχει. Σε αυτο το τομεα θεωρω τον εαυτο μου τυχερο (Ειχα πολυ αξιολογους καθηγητες, ασχετα τι θα ελεγε η πλειοψηφια των συναδελφων μου :P)

Δημοσ.

Μια καθαρά εμπειρική παρατήρηση: οι άνθρωποι που τσακώνονται/διαφωνούν περί επιπέδων νοημοσύνης, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θυμίζουν άπορους που συζητάνε για το αν τα 500ευρα έχουν ωραίο χρώμα.

Ακόμα κι αν διαφωνούν επειδή θεωρούν πως στην πραγματικότητα δεν υφίσταται θέμα διαφωνίας όμως; 

Bear with me και θα αλλάξω ρότα, νιώθω ήδη αρκετά ανόητος για τα σερί off topic σεντόνια μου.  :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια εχω προβλημα, περασει σε ενα τει φετος και τελειωνω τωρα το 1ο εξαμηνο.

Δεν ξερω τι κανω λαθος, και αν και πισω στην πολη μου εχω κοπελα και πολλες παρεες (δεν ειμαι απο τα παιδια που δν τα ξερει κανεις.)

Το θεμα ειναι οτι δν μπορω να κανω παρεες στο Τει, Βλεπω ολα τα παιδια ακομη και τα πιο περιεργα εχουν παρεα και εγω απλα δεν μπορω να κολλησω με κανεναν μιλαω με πολλους αλλα δεν κολλαω.

Δεν μ αρεσει σχεδον κανενας :eek: και δεν εχω με κανεναν κοινα ενδιαφεροντα

Πειτε καμια λυση ρε μαγκες ή βοηθηστε λιγο

Απλά πρέπει να αλλάξεις νοοτροπία δεν είσαι στο χωριο σου...(η στην κλίκα της γειτονιάς στην πόλη σου) από μια πρώτη αξιολόγηση που κάνω με τα λιγοστά αλλα σημαντικά πράγματα που γραφεις (βασικά τον τρόπο που τα εκφράζεις) καταλαβαίνω ότι είσαι κλειστό άτομο που δεν θέλει να τσαλακωθεί slogan σου η εχεμύθεια και η σοβαροφάνεια επίσης θα είσαι μάλλον και κρυψίνους...

πίσω στα μέρη σου είχες παρέα γιατί μεγαλώσατε μαζί και έχετε απόκτησει όλοι την ίδια νοοτροπία.. και κοπέλα πάνω κάτω για τους ιδιους λόγους.

Τώρα είσαι ένας νέος άντρας μαζί με άλλους τόσους νεους άγνοστους με μεγάλες διαφορες στον τρόπο ανατροφής (οι διαφορες δεν χρειάζεται να διακρίνονται σε θετικές η αρνητικές είναι απλά διαφορες και είναι αυτές οι διαφορες που μας κάνουν ανθρώπους και που δείχνουν την ομορφιά του χαρακτήρα μας -αν έχει κάποιος χαρακτήρα και δεν είναι ένα άχρωμο άοσμο πλάσμα που λέει μπε για να έχει την προστασία του κοπαδιού-)

οποτε πρώτα κοίτα να δουλέψεις τον χαρακτήρα σου σταματα να είσαι επικριτικός προσπάθησε να δεις το καλο στο διαφορετικό και όχι το άσχημο. Να είσαι λίγο πιο ανοιχτός και να μην φοβάσαι να κανεις το πρώτο βήμα..

είσαι έξω από το αμφιθέατρο βλέπεις μια παρέα από συμφοιτητές πήγαινε απλά και χαιρετά τους κάτσε εκεί δεν θα σε διώξουν και προσπάθησε να μπεις στην κουβέντα. τόσο απλό.

κάντο αυτό μια δυο φορες και μετά αφού έχουν συνηθίσει λίγο εσένα και βλέπουν ότι είσαι κομπλέ και όχι κανένας κομπλεξικός η ψηλομύτης ρώτα τους αν πάνε πχ στο τάδε party που γίνετε η αν κάνουν τιποτα το σάββατο... (πήγαινε και σε καμια μουσική ομάδα η τιποτα τέτοιο αν έχει η σχολη σου)

και σιγά σιγά θα αποκτήσεις παρέες...

ρώτα καμια κοπέλα για σημειώσεις κτλ ...

κανένας δεν θα σου ανοιχτεί με το καλημέρα αν δει πως τον πλησιάζεις από ανάγκη η με επικριτικό βλέμμα κτλ... εσύ μπορεί να μην το καταλαβαίνεις αλλα κάθε φορα που σε χαλάει κάτι σε οτιδήποτε πει ο άλλος (το βρίσκεις χαζό η κάτι τέτοιο ή αν νομιζεις οτι ντινεται περιεργα κτλ) αυτό φαίνεται στην φάτσα σου (συνήθως φαίνεται σαν μια ξινίλα..)και το καταλαβαίνουν όλοι και ας νομίζεις ότι το κρύβεις επειδή απλά το σκέφτεσαι μέσα στο ... μυαλό σου.. 

νομίζουμε ότι κάθε δευτερόλεπτο ελέγχουμε τους μορφασμούς μας και το βλέμμα μας αλλα αυτό δεν συμβαίνει πρέπει να είσαι ΠΑΡΑ πολύ onfocus για να καταφέρεις κάτι τέτοιο.. (αλλα ο σκοπός δεν είναι να υποκρίνεσαι και να ελέγχεις κάθε μυ και νεύρο στην φάτσα σου.. αν αλλάξεις νοοτροπία θα αλλάξουν και οι αυθόρμητοι μορφασμοί σου και το βλέμμα σου)

Δεν θέλει κάτι δύσκολο απλά να είσαι άνθρωπος και να επικοινωνείς κανένας δεν θα σε παρακαλέσει για να σου κάνει παρέα ούτε θα ανεχτεί τις ιδιοτροπίες σου...

αν κανεις εσύ ένα βήμα πίσω στις παραξενιές σου όσο αφορά τις απαιτήσεις σου από τους άλλους θα το κάνουν και αυτοί.

Τέλος δεν έχεις κανένα δικαίωμα να έχεις απαιτήσεις από κάποιον εξ αρχής ποιος είσαι?

Τους φίλους δεν τους επιλεγεις όπως ένα pc στο πλαίσιο να δεις και να διαλέξεις τεχνικά χαρακτηριστικά χρώμα λειτουργικό και τιμή να δώσεις τα λεφτά και να το πάρεις όταν αποφασίσεις πως το θες.... δεν είναι αξεσουάρ.. γίνεστε με κάποιον φίλοι όταν σέβεστε ο ένας τον άλλον και δημιουργείται σιγα και σταθερά κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα σας και έχοντας την νοοτροπία που έχεις είναι δύσκολο έως αδύνατο να συμβεί αυτό.

Επεξ/σία από The_Colonel
  • Like 7
Δημοσ.

^^^^ το αυτό..

Επειδή με πρόλαβε ο Colonel θα τονίσω αυτό που ήθελα να γράψω..

"Τους φίλους δεν τους επιλεγεις όπως ένα pc στο πλαίσιο να δεις και να διαλέξεις τεχνικά χαρακτηριστικά χρώμα λειτουργικό και τιμή να δώσεις τα λεφτά και να το πάρεις όταν αποφασίσεις πως το θες.... δεν είναι αξεσουάρ.. γίνεστε με κάποιον φίλοι όταν σέβεστε ο ένας τον άλλον και δημιουργείται σιγα και σταθερά κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα σας και έχοντας την νοοτροπία που έχεις είναι δύσκολο έως αδύνατο να συμβεί αυτό"

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ ήμουν το αντίθετο, αν και τα ενδιαφέροντα μου ήταν games και rasengan, όταν άκουγα για παιδιά που έβλεπαν anime και έπαιζαν WoW άλλαζα πεζοδρόμιο. Ή θα μιλούσαν για boss raid ή θα γκρίνιαζαν για fillers...πόσο θα αντέξεις ?

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ υποτιμώ το ελληνικό κράτος και κοινωνία που διαμόρφωσε τόση μεγάλη μισθολογική διαφορά ανάμεσα σε έναν πτυχιούχο με έναν μη και κατάντησε το πτυχίο πανεπιστημίου αυτοσκοπός για τον Έλληνα με αποτέλεσμα χιλιάδες πτυχιούχοι να είναι άνεργοι σήμερα και να μην μπορούν ούτε κατσαβίδι να πιάσουν.

Αν ο κατώτερος μισθός, πωλήτριας πχ, ήταν τα 1200 ευρώ, πολλοί θα έβγαιναν στην αγορά εργασίας στα 18 τους αντί να σπουδάζουν για χρόνια παίρνοντας στο τέλος ένα χαρτί που σήμερα ό,τι πρέπει για κωλόχαρτο είναι.....

Πανω σε αυτο: Ενας που εχει τελειωσει τει ηλεκτρολογιας μπορει αν βγαλει πολλα λεφτα. Καποιοι γνωστοι κυκλοφορουν με bmw και mercedes. Ειναι χρονια στο επαγγελμα και βγαζουν λεφτα. Το θεμα μας ομως ειναι το διανοητικο τους επιπεδο. Αν ολα ειναι λεφτα για καποιους ας μπουμε στην μαφια να τελειωνει το θεμα. Δεν θελω να επεκταθω αλλο πανω σε αυτο γιατι θα πω πραγματα που θα πονεσουν περισσοτερο και ειμαστε και off-topic. 

edit: Σκεφτηκα ενα ανεκδοτο αλλα δεν ηξερα που να το γραψω

Βγαζει μηνυμα το κινητο μου: "Η μπαταρια βρισκεται σε χαμηλο επιπεδο". Μηπως να το αλλαξω γιατι δεν ειναι ανωτερο σαν και εμενα;

• Like 1
Δημοσ.

Πανω σε αυτο: Ενας που εχει τελειωσει τει ηλεκτρολογιας μπορει αν βγαλει πολλα λεφτα. Καποιοι γνωστοι κυκλοφορουν με bmw και mercedes. Ειναι χρονια στο επαγγελμα και βγαζουν λεφτα. Το θεμα μας ομως ειναι το διανοητικο τους επιπεδο. Αν ολα ειναι λεφτα για καποιους ας μπουμε στην μαφια να τελειωνει το θεμα. Δεν θελω να επεκταθω αλλο πανω σε αυτο γιατι θα πω πραγματα που θα πονεσουν περισσοτερο και ειμαστε και off-topic. 

edit: Σκεφτηκα ενα ανεκδοτο αλλα δεν ηξερα που να το γραψω

Βγαζει μηνυμα το κινητο μου: "Η μπαταρια βρισκεται σε χαμηλο επιπεδο". Μηπως να το αλλαξω γιατι δεν ειναι ανωτερο σαν και εμενα;

Σοβαρά τώρα, άθρωπος που έχει σπουδάσει σε ΤΕΙ και βγάζει πολλά λεφτά δεν έχει διανοητικό επίπεδο;

Δηλαδή όσοι έχουν σπουδάσει σε ΑΕΙ και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και κλαίγονται όλοι την ώρα και είναι μέσα στις τράκες, τι διανοητικό επίπεδο έχουν, Αινστάιν;

Δημοσ.

Διανοητικά επίπεδα, διαφορές προσωπικότητας αναμειγμένες με μισές αλήθειες για να ικανοποιούν προσωπικά κόμπλεξ και πάνω από όλα μας φταίει ότι υπάρχει διαφορά επιπέδου που φαίνεται από τα αποτελέσματα σχολικών εξετάσεων...

Τι και εάν τόσοι έχουν πει για το πολιτισμικό κεφάλαιο, τι και εάν υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες, τι και εάν οι σχολικές εξετάσεις είναι one time shot....

Πάνω από όλα το ΤΕΙ έχει κατώτερου επιπέδου ανθρώπους από το ΑΕΙ. 

Και αυτό προσπαθούν να το υποστηρίξουν διάφοροι αναμειγνύοντας τόσες καραμέλες (που δεν ισχύουν) με μισές αλήθειες... ό,τι να 'ναι. Πραγματικά. Ευτυχώς (τελικά) που υπάρχουν τμήματα που ασχολούνται με την εκπαίδευση των εκπαιδευτών (όχι ότι όλοι όσοι περνάνε εκεί καταλαβαίνουν... αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα). 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ ήμουν το αντίθετο, αν και τα ενδιαφέροντα μου ήταν games και rasengan, όταν άκουγα για παιδιά που έβλεπαν anime και έπαιζαν WoW άλλαζα πεζοδρόμιο. Ή θα μιλούσαν για boss raid ή θα γκρίνιαζαν για fillers...πόσο θα αντέξεις ?

naruto ενοεις.δεν καταλαβενω το προβλημα με τα anime και τα παιχνιδια. οπως εσυ βλεπεις χ ειδους ταινιες αυτοι βλεπουν ψ. δεν γυριζει ολος ο κοσμος τους γυρω απ αυτα σιγουρα και ακομα πιο σιγουρα τα ατομα με αυτα τα ενδιαφεροντα δεν αποτελουν το 100% που πληθυσμου της σχολης σου.

Δημοσ.

Σοβαρά τώρα, άθρωπος που έχει σπουδάσει σε ΤΕΙ και βγάζει πολλά λεφτά δεν έχει διανοητικό επίπεδο;

Δηλαδή όσοι έχουν σπουδάσει σε ΑΕΙ και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και κλαίγονται όλοι την ώρα και είναι μέσα στις τράκες, τι διανοητικό επίπεδο έχουν, Αινστάιν;

Υποθέτω πως αν έχεις αφομοιώσει κάμποσα μαθηματικά σωστά, οπωσδήποτε το μυαλό σου στροφάρει και θα  βρεις λύσεις. Στην ανάγκη εμπλουτίζεις τις στέρεες γνώσεις που ήδη έχεις και προχωράς.

Δημοσ.

Υποθέτω πως αν έχεις αφομοιώσει κάμποσα μαθηματικά σωστά, οπωσδήποτε το μυαλό σου στροφάρει και θα  βρεις λύσεις. Στην ανάγκη εμπλουτίζεις τις στέρεες γνώσεις που ήδη έχεις και προχωράς.

Off topic:

Για κάτσε ρε ψηλέ, μισό λεπτό. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι ο έχων θετικό τρόπο σκέψης είναι ικανότερος στην επίλυση προβλημάτων της ζωής γενικότερα, από που κι ως που υποστηρίζετε εδώ και τόσες σελίδες ότι αυτός του ο τρόπος σκέψης είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα της σχολής στην οποία φοίτησε/φοιτά; Δε μπορεί απλά να έμαθε έτσι απ' το σπίτι του, ή ξέρω 'γω να γεννήθηκε έτσι;

- Εδώ το πρόγραμμα σπουδών ενός τυχαίου ΑΕΙ.

- Εδώ το πρόγραμμα σπουδών ενός τυχαίου ΤΕΙ.

Δε δέχομαι σε καμία περίπτωση πως τα ράσα κάνουν τον παπά, αλλά ακόμα κι όσοι υποστηρίζετε κάτι τέτοιο, δε βλέπετε το λογικό σφάλμα στο συλλογισμό ΑΕΙ > ΤΕΙ εξετάζοντας τα παραπάνω προγράμματα σπουδών; 

Ξεκολλάτε με τις καραμέλες λοιπόν, δε μπορεί να μου συγκρίνετε το ΕΜΠ με το τελευταίο ΤΕΙ της επαρχίας και να περιμένετε να σας αντιμετωπίσουμε ως αντικειμενικούς. Με την ίδια λογική, όπως επισημάνθηκε και από άλλο μέλος νωρίτερα, να συγκρίνουμε και τα Πανεπιστήμια της Αγγλίας με τα δικά μας. Ή το EMΠ με το ΜΙΤ.

Να στο πάω και παραπέρα; Μάνι μάνι έχουμε στο insomnia δύο μεγαλύτερης ηλικίας μέλη, οι οποίοι προσωπικά με εντυπωσιάζουν με τη δομή του λόγου και τον τρόπο σκέψης τους. Ο ένας, όπως έχει ο ίδιος δηλώσει, εργάζεται ως προγραμματιστής στο εξωτερικό αλλά έχει τελειώσει ΤΕΛ. Ο άλλος συντάσσει posts-εκθέσεις που θα ζήλευαν ρήτορες και φιλόλογοι, αλλά το επάγγελμά του είναι εντελώς άσχετο και δεν ξέρω καν αν έχει πτυχίο τριτοβάθμιας.

Θα κρίνω εγώ αυτούς τους ανθρώπους βάσει του αν έχουν πτυχία ή όχι; Ή θα τους κρίνει το κάθε γατάκι που νομίζει ότι στα 20 του έπιασε τον παπά απ' τα @@, μόνο και μόνο επειδή μπήκε σε μουράτη σχολή; Αν θες σου λέω με PM σε ποιους αναφέρομαι για να κρίνεις και μόνος σου.

Στην τελική γιατί η επαφή με τις θετικές Επιστήμες κάνει κάποιον "ανώτερο"; Ο Φιλόλογος δηλαδή είναι "κατώτερος" επειδή δεν έχει εντρυφήσει στα Ανώτερα Μαθηματικά; Τα έχουμε γράψει 100 φορές, προσπαθήστε να τα διαβάσετε με λίγη παραπάνω προσοχή. 

• Like 1
Δημοσ.

Off topic:

Δηλαδή το να γράφει κάποιος όμορφα και δομημένα σε ένα τεχνολογικό φόρουμ είναι big job for ya?

Νεαρέ συνετίσου,ποιος χέστηκε για το insomnia και τα άτομα που γράφουν σε αυτό;Όσοι είναι καλοί στο λόγο δίνουν διαλέξεις στα πανεπιστήμια δεν κάθονται να γράφουν σεντόνια σε forum.

Αχαχα πάντως μου έχετε φτιάξει τη διάθεση ομολογώ...

Δημοσ.

Υπαρχουν και αυτοι που κανουν και τα δυο ε.

n321 αντί να πατάς το κουμπί like σε κάποιον υπέρμαχο του σατανισμού θα ήθελα να μου απαντήσεις.

Δημοσ.

n321 αντί να πατάς το κουμπί like σε κάποιον υπέρμαχο του σατανισμού θα ήθελα να μου απαντήσεις.

Έδωσα like σε μια λακωνική αλλά περιεκτική δημοσίευση, την οποία καλό θα ήταν να λάβεις υπόψιν εφόσον δηλώνεις ταπεινός άνθρωπος. :)

Από εκεί και πέρα εκτιμώ πως έριξα αρκετή "τροφή για σκέψη" στο παρόν θέμα και επειδή το όποιο περίσσευμα τέτοιας "τροφής" δε μπορεί να αφομοιωθεί από σοβαρούς συνομιλητές θα καταναλωθεί -ως συνήθως- από τα τρολλ, λέω σιγά σιγά να την κάνω, Κυριακή απόγευμα είναι, πάω για καφεδάρα.

Άλλωστε έδωσα μια έμμεση υπόσχεση στον υπέρμαχο του Σατανισμού νωρίτερα, οπότε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...