Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω αυτογνωσια. Θεωρω οτι δεν ειμαι στην κατηγορια που ειπα στα πρωτα ποστ (παραδεχομαι οτι την χαρακτηρισα σκληρα) και για αυτο μπορω και τα λεω αυτα. Σπουδαζω κατι που καποτε ειχα πει πως δεν θελω να γινω ποτε και προσπαθω να φυγω οσο πιο γρηγορα μπορω για να σπουδασω αυτο που θελω. 

Άρα είσαι η εξαίρεση. Δεν υπάρχει λόγος να κάθεσαι εκεί λοιπόν. 

Βλέποντας πάντως τα ενδιαφέροντα του TS και έχοντας εικόνα από ΤΕΙ αλλά και από μεγάλο ποσοστό των παιδιών στην ηλικία του πραγματικά απορώ πως γίνεται να μην βρίσκει κόσμο για παρέα.

Τέλος πάντων. 

Χωρίς νόημα η συζήτηση. 

• Like 2
  • Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να ξεκαθαρισω και κατι αλλο. Δεν υποτιμω το επαγγελμα του ψυκτικου, του μηχανικου αυτοκινητου και οποιο αλλο διδασκεται σε ΤΕΙ. Ολα αυτα χρειαζονται σε μια κοινωνια. Υποτιμω ομως τα ατομα που συμβιβαζονται με αυτο και αρνουνται να ανοιξουν το μυαλο τους. 

Σε ποια ΤΕΙ λαμβανουν πτυχια ψυκτικου,μηχανικου αυτοκινητων,κομμωτικης, υδραυλικου κλπ?

Παραδέξου πως είσαι κατώτερος από άλλους ανθρώπους και προσπάθησε να τους μοιάσεις.Κάποτε ίσως ανέβεις.

Ολοι μας ειμαστε "κατωτεροι" απο καποιους ανθρωπους. Καθε ανθρωπος εχει ταλεντα,χαρισματα απο τη γεννα του κι το ζητουμενο ειναι να τα ανακαλυψει κι να τα καλλιεργησει. Καθε καλληεργια κατι προσφερει.

Δημοσ.

Για να ξεκαθαρισω και κατι αλλο. Δεν υποτιμω το επαγγελμα του ψυκτικου, του μηχανικου αυτοκινητου και οποιο αλλο διδασκεται σε ΤΕΙ. Ολα αυτα χρειαζονται σε μια κοινωνια. Υποτιμω ομως τα ατομα που συμβιβαζονται με αυτο και αρνουνται να ανοιξουν το μυαλο τους.

Εγώ υποτιμώ το ελληνικό κράτος και κοινωνία που διαμόρφωσε τόση μεγάλη μισθολογική διαφορά ανάμεσα σε έναν πτυχιούχο με έναν μη και κατάντησε το πτυχίο πανεπιστημίου αυτοσκοπός για τον Έλληνα με αποτέλεσμα χιλιάδες πτυχιούχοι να είναι άνεργοι σήμερα και να μην μπορούν ούτε κατσαβίδι να πιάσουν.

Αν ο κατώτερος μισθός, πωλήτριας πχ, ήταν τα 1200 ευρώ, πολλοί θα έβγαιναν στην αγορά εργασίας στα 18 τους αντί να σπουδάζουν για χρόνια παίρνοντας στο τέλος ένα χαρτί που σήμερα ό,τι πρέπει για κωλόχαρτο είναι.....

• Like 7
Δημοσ.

Βλέποντας πάντως τα ενδιαφέροντα του TS και έχοντας εικόνα από ΤΕΙ αλλά και από μεγάλο ποσοστό των παιδιών στην ηλικία του πραγματικά απορώ πως γίνεται να μην βρίσκει κόσμο για παρέα.

Θυμάμαι κι εγώ στο πρώτο εξάμηνο που ήμουν σε παρόμοια φάση. Δηλαδή είχα βρει άτομα για χαβαλέ, καφέδες και ξύδια, δε μπορούσα όμως να κολλήσω με κάποιον συγκεκριμένα. 

Το πρόβλημα είναι ότι επειδή ήμασταν όλοι ψαρωμένοι και στο ψάξιμο, δύσκολα ανοιγόμασταν στους γύρω μας. Σιγά σιγά που συνηθίσαμε, οι μεγάλες χύμα παρέες αντικαταστάθηκαν από μικρές αλλά ουσιαστικές.

Ο TS έχει στην πόλη του κοπέλα και παρέες όπως γράφει. Ίσως κι αυτό τον κρατάει απ' το να ανοιχτεί, σκέφτεται δηλαδή τη φάση που του είναι οικεία και τη συγκρίνει μ' αυτό που ζει ως φοιτητής.

Η συμβουλή μου είναι να χωθεί σε παρέες ακόμα και αν δεν τον εκφράζουν 100%. Σιγά σιγά όλο και κάποιος θα ανοιχτεί, θα βρεθεί κάποιος που να ταιριάζουν τα χνώτα τους. Πάντα έτσι πάει στην αρχή, είτε στο φοιτητιλίκι, είτε σε δουλειές ή το Στρατό.

• Like 1
Δημοσ.

By the way, ΑΕΙ υποθέτω ξέρετε τι σημαίνουν τα αρχικά ε; Δεν άκουσα από κανέναν παράπονα.

Τα ΑΕΙ της χωρας ειναι τα Πανεπιστημια και τα ΤΕΙ.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ποια ΤΕΙ λαμβανουν πτυχια ψυκτικου,μηχανικου αυτοκινητων,κομμωτικης, υδραυλικου κλπ?

προφανώς σε αυτό που ¨σπουδάζει¨ ο gavros10 αλλά μόνο αυτός

Δημοσ.

Ειμαι ο μονος που δεν βλεπει μεγαλη διαφορα στα ενδιαφεροντα?

Γκομενες,καφες vs Video games,ποτα  (Ποιο ειναι ανωτερο; Γριφος για IQ 140+)

Μια προταση, αρχισε να παιζεις video games και πες τους να πατε σε "γειτονικες" σχολες για γκομενες (Δεν θα δυσκολευτεις να τους κεντρισεις το ενδιαφερον)

Δημοσ.

Και αφού είναι και του γυμναστηρίου, μπορεί να γραφτεί σε κανά gym για επιπλέον γνωριμίες, να ψήσει αυτούς που ξέρει για κανά ματσάκι 5x5 και τέτοια...

Δημοσ.

Εγώ υποτιμώ το ελληνικό κράτος και κοινωνία που διαμόρφωσε τόση μεγάλη μισθολογική διαφορά ανάμεσα σε έναν πτυχιούχο με έναν μη και κατάντησε

Δυστυχως σχεδον ολοι πλεον ειναι 450~700

Δημοσ.

Θα συμφωνισω με καποιους που ειπαν να εισαι επιφυλακτικος, και να διαλεγεις τους φιλους οπως σωστα κανεις. Αποβρασματα δεν θα ελεγα οτι ειναι. Πολυ λαθος λεξη που καποιος μπορει να παρεξηγηθει.

Τωρα οσο γι αυτους που λενε οτι οσοι πανε ΑΕΙ ειναι και "ανωτεροι" αστο.

Εχει κανει κανεις παρεα με αποφοιτο οικονομολογο; Δεν σας το ευχομαι παντως, χαχαχαχα ενταξει δεν ειναι ολοι βεβαια.

Απλα κοιτα να βρεις ενα παρεακι που να εχετε κοινα ενδιαφεροντα, σιγουρα δεν θα βρεις εναν σαν τον εαυτο σου και με την δικια σου λογικη, εγω στο ΤΕΙ κανω παρεα με 3 κοριτσια (ναι ειμαι τυχερος χαχαχαχα) και ενα αγορι (φιλος απο λυκειο). 

Στο Δημοσιο ιεκ που παω εχω βρει πολυ περισσοτερα ατομα που κολλαω.

Ο λογος που εχω βρει πιο πολλα φιλαρακια στο ΙΕΚ ειναι γιατι εχουμε κοινα ενδιαφεροντα, γιατι επελεξαν την συγκεκριμενη ειδικοτητα, δεν ειναι οπως στο ΤΕΙ που μπηκαν γιατι εγραψαν χαλια, γιατι απλα να ζησουν σαν φοιτητες η για να λενε οτι σπουδαζουν ακομα κι αν δεν γουσταρουν το αντικειμενο.

Και ξανα τονιζω να εισαι προσεκτικος και να μην παψεις να επιλεγεις τους φιλους, με τα ατομα που θα δεσεις και θα κανεις παρεα. 

• Like 2
Δημοσ.

Δυστυχως σχεδον ολοι πλεον ειναι 450~700

Πολύ αργά. Στρατιές οι πτυχιούχοι.

Βέλγιο που ζω, στα 1300 ο κατώτατος. Ο απόφοιτος θα πάρει 1500.

Πολλοί αντί για πανεπιστήμιο, διαλέγουν σχολές να το πω, με μια βασική διαφορά με την Ελλάδα, βέβαια....

Δουλεύουν (πρακτική) 30 ώρες τη βδομάδα και μάθημα 5-10 ώρες τη βδομάδα. Και πληρώνονται 800 ευρώ. Δύο χρόνια, και το δίπλωμα στο χέρι, έτοιμοι για την αγορά εργασίας, αντί να φάνε 5 χρόνια και βάλε στο πανεπιστήμιο (χωρίς να πληρώνονται, εκτός και αν ταυτόχρονα δουλεύουν στα προγράμματα εργασίας για φοιτητές που και αυτά αποδίδουν καλά λεφτά) που θα τους δώσει μια δουλειά 200-300 ευρώ παραπάνω.

Α, και το πανεπιστήμιο εδώ, 2 φορές έχεις το δικαίωμα να αποτύχεις στην ΙΔΙΑ χρονιά. (Πάνω από 10 στα μαθήματα, μέσος όρος το 12 τουλάχιστον). Την τρίτη φορά, σου αποκλείουν το δικαίωμα σπουδών σε τριτοβάθμιο ίδρυμα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Όχι οι ελληνικές ΜΑΛΑΚΙΕΣ με τους τελειόφοιτους που χρωστούν 20 μαθήματα και χρειάστηκαν αντί για 4, 8 χρόνια να αποφοιτήσουν.....

Κατά τ' άλλα, οι φοιτητές των ΑΕΙ έχουν επίπεδο ενώ των ΤΕΙ όχι....

• Like 4
Δημοσ.

Μια καθαρά εμπειρική παρατήρηση: οι άνθρωποι που τσακώνονται/διαφωνούν περί επιπέδων νοημοσύνης, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θυμίζουν άπορους που συζητάνε για το αν τα 500ευρα έχουν ωραίο χρώμα.

• Like 6
Δημοσ.

Καλα η συγκριση των δομων δεν ειναι να την συζηταμε καν.

Προσωπικα 2 μαθηματα εδωσα 2η φορα ασχετα αν δεν τελειωσα στην ωρα μου λογω προσωπικων προβληματων , καταληψεων (αλλο τραγικο αυτο εδω) κι παραλληλων εργασιων. Αστα αν αρχισουμε να μιλαμε για την ανυπαρκτη δομη αυτης της χωρας θα κλαψουμε με μαυρο δακρυ....

Μια καθαρά εμπειρική παρατήρηση: οι άνθρωποι που τσακώνονται/διαφωνούν περί επιπέδων νοημοσύνης, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θυμίζουν άπορους που συζητάνε για το αν τα 500ευρα έχουν ωραίο χρώμα.

ατομα με αχρωματοψια θα ταιριαζε καλυτερα μαλλον :P

Δημοσ.

Καλα η συγκριση των δομων δεν ειναι να την συζηταμε καν.

Προσωπικα 2 μαθηματα εδωσα 2η φορα ασχετα αν δεν τελειωσα στην ωρα μου λογω προσωπικων προβληματων , καταληψεων (αλλο τραγικο αυτο εδω) κι παραλληλων εργασιων. Αστα αν αρχισουμε να μιλαμε για την ανυπαρκτη δομη αυτης της χωρας θα κλαψουμε με μαυρο δακρυ....

Α καλά, τις καταλήψεις τις ξέχασα....ή να ψάχνεις να βρεις εκτός αίθουσας τον καθηγητή για μήνες...

Ή οι σχολές γεμάτες από κομματόσκυλα. Μιλάμε για ΤΟ επίπεδο στα ελληνικά ΑΕΙ, αντίθετα με τα ΤΕΙ που έχουν μαζευτεί όλα τα αποβράσματα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...