Προς το περιεχόμενο

Δεν μπορω να βρω παρεα

arianosfc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το επίθετο γράφεται με μικρό ε,το Ελλάδα/Έλληνας/Ελληνίδα με κεφαλαίο.

Ο γείτονας μου μέσω της επιστήμης μπορεί να βελτιώσει τον κόσμο (εφεύρεση μηχανών,υγεία κτλπ)Εγώ είμαι απλά ένας αναλώσιμος μετρίου iq που χαθεί δεν χαθεί δεν πρόκειται να έχει κάποιο αντίκτυπο στην ανθρωπότητα.So simple my dear.

Επιμενεις λοιπον, οτι υπαρχουν ανωτεροι και κατωτεροι ανθρωποι.Καληνυχτα φιλε μου.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επιμενεις λοιπον, οτι υπαρχουν ανωτεροι και κατωτεροι ανθρωποι.Καληνυχτα φιλε μου.

Το φωτάκι μην ξεχάσεις να ανοίξεις μπουμπούκο.

Όνειρα γλυκά.

Μπορεί απλά να αναγνωρίζει την ανωτερότητα κάποιων ανθρώπων,όπως εγώ π.χ.

Δεν είναι κακό ρε παιδιά να μην σας κόβει,κακό είναι που με το ζόρι θέλετε να θεωρείτε τους εαυτούς σας επιστήμονες και πτυχιούχους,οι γονείς σας μετέδωσαν τα κόμπλεξ τους σε εσάς που θέλανε να κάνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν ο κόσμος να χαλάσει.Τώρα βέβαια όλοι αυτοί παίρνουν τα ''πτυχία'' τους και τα κάνουν λαδόκολλες...

Κοίταξε τώρα που βρίσκεται η αντίφαση στις δύο παραπάνω προτάσεις:

Από τη μια προτείνεις να λειτουργούμε ταπεινά και να αναγνωρίζουμε την πνευματική ανωτερότητα κάποιων ανθρώπων σε σχέση με 'μας. Δεκτό και σεβαστό. Να στο πάω ένα βήμα παραπέρα; Ιδανικά θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε ως πρότυπα αυτούς που θεωρούμε ανωτέρους μας. Θα έπρεπε να προσπαθούμε για να τους μοιάσουμε! 

Από την άλλη, το βασικό "κριτήριο ανωτερότητας" στην κουβέντα που γίνεται εδώ, είναι το αν φοιτούμε ή έχουμε πτυχίο ΑΕΙ. Εγώ προσωπικά θεωρώ πολλούς ανθρώπους ανωτέρους μου, ειλικρινά. Πως να το κάνουμε όμως, θες από εγωισμό, θες επειδή νιώθω να με πνίγει το δίκιο, αρνούμαι κατηγορηματικά να δεχτώ πως κάποιος είναι ανώτερός μου μόνο και μόνο επειδή έχει π.χ. πτυχίο ΑΕΙ Θεωρητικής Αμπελοφιλοσοφίας ή Εφαρμοσμένης Παπαρολογίας, το οποίο μάλιστα πήρε με ελάχιστο κόπο και χωρίς να πατήσει σχεδόν ποτέ το πόδι του στη σχολή.

Για να καταλήξω σ' αυτό που θεωρώ αντίφαση, τα πτυχία πολλών έγιναν λαδόκολες, όχι επειδή επέλεξαν να σπουδάσουν ενώ στην πραγματικότητα "δεν τους έκοβε", αλλά επειδή προτίμησαν να σπουδάσουν κάτι το οποίο είχε ΑΕΙ-τζίδικο πρεστίζ, χωρίς να έχει όμως νόημα στην εργασιακή πραγματικότητα της Ελλάδας, με μόνη εξαίρεση το "βόλεμα" του Δημόσιου Τομέα.

Γι' αυτό βλέπεις άνεργους Δασκάλους, Φιλοσόφους, Μαθηματικούς, Διοικητικούς, Οικονομολόγους, Πυρηνικούς Φυσικούς, Δασοπόνους, Θεατρολόγους (wtf #1), Θεολόγους (wtf #2), Κοινωνιολόγους (wtf #3), Κοινωνικούς Θεολόγους (wtf^n)... 

Από τη μια δηλαδή γενικεύουμε λέγοντας πως οποιοδήποτε ΑΕΙ > ΤΕΙ, από την άλλη δε μας απασχολεί πως το μεγαλύτερο σύνολο των ανέργων πτυχιούχων προέρχονται από ανούσια ΑΕΙ...

Κομπλεξικοί είναι λοιπόν αυτοί που έχοντας βγάλει 12.000 μόρια προτίμησαν να σπουδάσουν Θεολογία ή Κοινωνιολογία, παρά να πάνε σε κάποιο "κατώτερο" ΤΕΙ Μηχανολογίας ή Ηλεκτρονικής που είχε παρόμοια βάση εισαγωγής.

Πως να το κάνουμε δηλαδή,δεν έχουμε όλοι επιστημονικό μυαλό γιατί να το κουράζουμε;Σας τσούζει όλους σας μου φαίνεται η αλήθεια και πέσατε να τον φάτε τον γαύρο που τόλμησε να πει την άποψη του.

Χρησιμοποιώντας το αγαπημένο μου παράδειγμα των Θεολόγων, θα ήθελα σε παρακαλώ να μου πεις πως αυτοί έχουν "επιστημονικότερο" μυαλό από κάποιον ΤΕ Ηλεκτρολόγο. Δε θεωρώ κριτήριο ευφυΐας το βαθμό των πανελληνίων, αλλά ακόμα και έτσι να το δει κανείς, ο πρώτος δεν έγραψε πολύ καλύτερα από τον δεύτερο.

• Like 1

Γιατί τόσοι σκυλιάζετε στο άκουσμα "ανωτερότητα"; Δεν νομίζω κανείς να υπονόησε, στην παρούσα συζήτηση, ότι όποιος σπουδάζει σε ΑΕΙ ανήκει σε κάποια ανώτερη κοινωνική τάξη ή κάστα, πως έχει μεγαλύτερο δικαίωμα στη ζωή, πως του αξίζει να έχει περισσότερα δικαιώματα και λιγότερες υποχρεώσεις από κάποιον άλλο.

Προφανώς σας πειράζει η πολιτική "ανορθότητα" της λέξης και πρέπει όποιος κάνει χρήση τέτοιων εκφράσεων, εκτός από το να διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί, να απολογηθεί στο τέλος σε όποιον του έκατσε στραβά στην ανάγνωση. By the way, ΑΕΙ υποθέτω ξέρετε τι σημαίνουν τα αρχικά ε; Δεν άκουσα από κανέναν παράπονα.

Προφανώς σας πειράζει η πολιτική "ανορθότητα" της λέξης και πρέπει όποιος κάνει χρήση τέτοιων εκφράσεων, εκτός από το να διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί, να απολογηθεί στο τέλος σε όποιον του έκατσε στραβά στην ανάγνωση. 

Μέσα είσαι. Με τον funbreaker π.χ. που τεκμηρίωσε και ξεκαθάρισε τα γραφόμενά του, προσωπικά όχι μόνο δεν έχω πρόβλημα, αλλά γουστάρω και να κουβεντιάζω.

Και με τ' άλλα παιδιά θα τα βρούμε όμως, no hard feelings. :)

By the way, ΑΕΙ υποθέτω ξέρετε τι σημαίνουν τα αρχικά ε; Δεν άκουσα από κανέναν παράπονα.

Ναι, όμως και ΑΤΕΙ ξέρετε τι σημαίνει, ε; Ο νόμος είναι σαφής, στα μυαλά μας είναι το πρόβλημα.

Πως ορίζεις όμως το χαμηλό επίπεδο; ;)

Έχεις απόλυτο δίκιο. Από την άλλη είναι το ίδιο άξιος υποτίμησης και ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ή Ιατρός που κουβαλάει εξίσου κολλημένα μυαλά. Γιατί και αυτοί μπορούν να συμβιβαστούν με τον ίδιο τρόπο, απ' την ανάποδη βέβαια, όντας αραχτοί στις "δάφνες" και το "πρεστίζ" που παρέχει η ιδιότητά τους...

Πηγαινε σε τει που βρισκεται στην επαρχια και θα το καταλαβεις κατευθειαν το χαμηλο επιπεδο. Δεν μπορω να γραψω σωστα τι το αποτελει. Ισως αυριο

Σωστος εισαι στο τελευταιο, δεν το ειχα σκεφτει. Επειδη πρεπει να διαβασεις πολυ για να μπεις σε αυτες τις σχολες, ασυνειδητα υπεθεσα οτι εχει ηδη μια Α μορφωση - νοοτροπια απο το σπιτι του για να φτασει σε αυτο το επιπεδο. Κολλημενα μυαλα γινονται μετα, αφου τους τετραγωνισουν την σκεψη και τους φυγει ο ενθουσιασμος οπως σε ολους μας κιολας

@gavros10

Εσύ που βρίσκεσαι σε ΤΕΙ είσαι όλα αυτά που αναφέρεις ή αποτελείς κάποια εξαίρεση και σε έριξε σε αυτό το χαμηλό επίπεδο η κακούργα η τύχη? 

Εχω αυτογνωσια. Θεωρω οτι δεν ειμαι στην κατηγορια που ειπα στα πρωτα ποστ (παραδεχομαι οτι την χαρακτηρισα σκληρα) και για αυτο μπορω και τα λεω αυτα. Σπουδαζω κατι που καποτε ειχα πει πως δεν θελω να γινω ποτε και προσπαθω να φυγω οσο πιο γρηγορα μπορω για να σπουδασω αυτο που θελω. 

Πιστεύουν άνθρωποι το 2013 ότι το πόσο ψάχνεται ο οποιοσδήποτε με χόμπυ,μουσικές,αθλήματα,ταινίες,τέχνες,βιβλία και γενικά το οτιδήποτε έχει σχέση με το αν σπουδάζει σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ...αντίο ζωή...

Εχουμε υποστηριξει σε τοσα ποστ οτι μετραει και η μορφωση που εχει καποιος απο το σπιτι του. Ολα ειναι αλυσιδα

Στο δικο μας τει δεν υπαρχουν καν ολα τα γραμματα στην πινακιδα, θα το λεμε και ΑΤΕΙ; Σιγα την ανωτατη σχολη

EDIT: Προτεινω να φτιαξουμε ενα ερωτηματολογιο, να το μοιρασουμε για να αποδειξουμε αυτα που λεμε 

• Like 1

Κοίταξε τώρα που βρίσκεται η αντίφαση στις δύο παραπάνω προτάσεις:

Είσαι κουτάβι ακόμα και πρέπει να σε μάθω 5 πράγματα.Ένα πτυχίο ΑΕΙ (ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα) δεν σου εξασφαλίζει δουλειά αλλά σημαίνει πως είσαι άτομο το οποίο δεν κοπροσκύλιασε και έκατσε και διάβασε,έχεις καλλιεργήσει το πνεύμα σου κτλπ.

Στη διαφημιστική που κάνω μεροκάματα οι περισσότεροι προϊστάμενοι δεν έχουν καν πτυχίο που να σχετίζεται με τον τομέα της δουλειάς αλλά παρολ'αυτά τους πήραν γιατί προφανώς τους κόβει.Έχεις φάει άσχημο κόλλημα μου φαίνεται,κάνω μια διαδικτυακή διάγνωση για το πρόσωπο σου και πιστεύω πως δεν πέτυχες πολλά στη ζωή σου όχι τόσο λόγο έλλειψης δυνατοτήτων αλλά πεσιμιστικής προσέγγισης των πραγμάτων (και να σπουδάσω δεν θα βρω δουλειά και άλλες τέτοιες μπούρδες).

Α και αν νομίζεις ότι μόνο με μια αντιγραφή/κομματιλίκια θα περάσεις το μάθημα είσαι βαθιά νυχτωμένος.Τέτοια σας λένε στα ΤΕΙ για να μην νιώθετε άσχημα;Tragic...

Υ.Γ Τα ΤΕΙ της επαρχίας είναι μόνο και μόνο για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας,α και τα κονδύλια από την ΕΕ.

Οι ειδικότητες είναι τόσο γελοίες που μόνο και από το όνομα σιδηρόδρομο καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται.

Ντροπή σε όσους πάνε σε αυτές για να ζήσουν τη φοιτητική ζωή,χίλια μπράβο στα παιδιά που είπαν ΟΧΙ δεν θα πάω εκεί να κοροϊδέψω τον κόσμο θα κάτσω εδώ στα αυγά μου και θα βρω κάτι πιο τεχνικό.

Στην τελική οι τεχνίτες παίρνουν περισσότερα :)

Off topic:

Είσαι κουτάβι ακόμα και πρέπει να σε μάθω 5 πράγματα.

Είμαι 28 χρονών κουτάβι για την ακρίβεια. :)

Ένα πτυχίο ΑΕΙ (ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα) δεν σου εξασφαλίζει δουλειά αλλά σημαίνει πως είσαι άτομο το οποίο δεν κοπροσκύλιασε και έκατσε και διάβασε,έχεις καλλιεργήσει το πνεύμα σου κτλπ.

Ενώ ο πτυχιούχος ΤΕΙ δε διάβασε; Δεν καλλιέργησε το πνεύμα του;

Στη διαφημιστική που κάνω μεροκάματα οι περισσότεροι προϊστάμενοι δεν έχουν καν πτυχίο που να σχετίζεται με τον τομέα της δουλειάς αλλά παρολ'αυτά τους πήραν γιατί προφανώς τους κόβει.

Το ίδιο ισχύει και για τους ΕΠ.ΟΠ. να υποθέσω;

Στην τελική ναι, δεν χρειάζεσαι πτυχίο για να προκόψεις, μυαλό και όρεξη για δουλειά χρειάζεσαι. Αυτό υποστηρίζουμε -αν το καλοσκεφτείς- κι εμείς τόση ώρα.

Έχεις φάει άσχημο κόλλημα μου φαίνεται,κάνω μια διαδικτυακή διάγνωση για το πρόσωπο σου και πιστεύω πως δεν πέτυχες πολλά στη ζωή σου όχι τόσο λόγο έλλειψης δυνατοτήτων αλλά πεσιμιστικής προσέγγισης των πραγμάτων (και να σπουδάσω δεν θα βρω δουλειά και άλλες τέτοιες μπούρδες).

Σε άλλο thread παραδέχτηκα πως είμαι κάργα κομπλεξικός. Άλλωστε είναι Σαββάτο βράδυ και αντί να τα σπάω σε κάποιο τρέντι νάιτκλουμπ, κάθομαι και λιώνω στο insomnia...   :)

Α και αν νομίζεις ότι μόνο με μια αντιγραφή/κομματιλίκια θα περάσεις το μάθημα είσαι βαθιά νυχτωμένος.Τέτοια σας λένε στα ΤΕΙ για να μην νιώθετε άσχημα;Tragic...

Πουθενά δεν υποστήριξα τα παραπάνω. Άλλωστε κι εγώ το πτυχίο μου το πήρα χωρίς αντιγραφές και κομματιλίκια. 

Υ.Γ Τα ΤΕΙ της επαρχίας είναι μόνο και μόνο για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας,α και τα κονδύλια από την ΕΕ.

Οι ειδικότητες είναι τόσο γελοίες που μόνο και από το όνομα σιδηρόδρομο καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται.

Ντροπή σε όσους πάνε σε αυτές για να ζήσουν τη φοιτητική ζωή,χίλια μπράβο στα παιδιά που είπαν ΟΧΙ δεν θα πάω εκεί να κοροϊδέψω τον κόσμο θα κάτσω εδώ στα αυγά μου και θα βρω κάτι πιο τεχνικό.

Όχι όμως μπράβο και στα παιδιά που προτίμησαν να σπουδάσουν κάτι πιο τεχνικό σε επαρχιώτικο ΤΕΙ και δεν επέλεξαν κάποιο επίσης επαρχιώτικο ΑΕΙ με φλου αντικείμενο και όνομα σιδηρόδρομο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θέλω πχ να πάω κάνα γυμναστήριο να βγούμε για γκομενακια να πάμε για κάνα καφε

Αυτοί βγαίνουν πίνουν πίνουν ξενυχτάνε δεν πατάνε στην σχολή, παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και γενικά νομίζω ότι είμαι ΜΌΝΟΣ με διαφορετικά ενδιαφέροντα και δεν θέλω να συμβιβαστώ να κάνω κάτι που δεν μ αρέσει μόνο και μόνο για να έχω παρέα. Ίσως να φταίει που πέρασα και Καβάλα Η οποία δεν έχει και καθόλου καλή φοιτητική ζωή

Kατακαθια τι περιμενες?(Δεν βλεπω σοβαρη αποκληση ενδιαφεροντων btw)

Εγω στο ΤΕΙ (Πειραια) εκανα πολυ παρεα με 1 ατομο κι με ακομη 1-2 ειχαμε μια επικοινωνια. Η ποιοτητα μετραει κι οχι η ποσοτητα.

Περα απο την πλακα, οι σοβαρες συζητησεις (οχι εξειδικευμενες) γινοντε μονο απο "μορφωμενους"? Εγω με την παρεα μου μιλαγαμε για διαφορα "σοβαρα" θεματα (πολιτικη,ιστορια,κοσμογονια) απο το λυκειο. Καποιοι βγαλαμε ΤΕΙ αλλοι ΑΕΙ αλλοι ΙΕΚ κι ακομα μπορουμε να κανουμε "σοβαρες" συζητησεις.

Αν το δούμε λοιπόν αντικειμενικά, στις πιο υψηλόβαθμες σχολές είναι πιο πιθανό να συναντήσει κανείς περισσότερα σκεπτόμενα άτομα, με πιο εκλεπτισμένα ενδιαφέροντα και ανησυχίες, με υψηλοτερα τα είδη ευφυίας που σχετίζονται με τις επιστήμες όχι όμως απαιραίτητα και καλύτερους ως προς τον χαρακτήρα, την κοινωνική συμπεριφορά και τα υπόλοιπα είδη νοημοσύνης και της γενικότερης αξίας τους.

Στατιστικα ισχυει. Υπαρχουν πολλα αλλα ομως κι παραμετροι

Επεξ/σία από Asmodeus21
  • Like 1

Σε στρίμωξα και ρίχνεις αλλού την μπάλα.

Σε κατανοώ ανθρώπινη αντίδραση είναι και αυτή οπότε θα σου δώσω και μια συμβουλή:Παραδέξου πως είσαι κατώτερος από άλλους ανθρώπους και προσπάθησε να τους μοιάσεις.Κάποτε ίσως ανέβεις.

Το βρήκες. Πως θα μπορούσες να μην το βρεις άλλωστε με την κατωτερότητα που με διακρίνει. Κερδίζεις ένα μανταλάκι λοιπόν.

Τώρα αν δεν σε πειράζει θα διαβάσω την απάντηση από αυτόν στον οποίο έθεσα το ερώτημα και θα σε αφήσω στην ανωτερότητα σου. 

ρε καθε φορα με τα τρολια εδω περα, ρε σεις το παιδι ζητησε να το βοηθησουμε

δεν ζητησε να αναλυσουμε τις διαφορες ΤΕΙ ΑΕΙ, και οχι κατωτεροι και ανωτεροι και τριχες..ημαρτον

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...