Προς το περιεχόμενο

Δεν μπορω να βρω παρεα

arianosfc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για να μην παρεξηθουμε περισσοτερο και εγω σε τει σπουδαζω. 

Εχετε συγκρινει τον κοσμο που εχει ενα πανεπιστημιο και τον κοσμο που εχει ενα τει; Ποιοι σας φαινονται ανωτεροι; Ποιοι σας φαινονται οτι διαβαζουν και κανα λογοτεχνικο βιβλιο που και που; Ποιοι νομιζεται οτι μπορουν να κανουν βαθιες ουσιαστικες συζητησεις; Ποιοι σας φαινονται οτι θα πανε τον κοσμο λιγο πιο μπροστα;

Από το ΑΠΘ έχεις περάσει ποτέ; Μάλλον όχι  :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μην παρεξηθουμε περισσοτερο και εγω σε τει σπουδαζω. 

Εχετε συγκρινει τον κοσμο που εχει ενα πανεπιστημιο και τον κοσμο που εχει ενα τει; Ποιοι σας φαινονται ανωτεροι; Ποιοι σας φαινονται οτι διαβαζουν και κανα λογοτεχνικο βιβλιο που και που; Ποιοι νομιζεται οτι μπορουν να κανουν βαθιες ουσιαστικες συζητησεις; Ποιοι σας φαινονται οτι θα πανε τον κοσμο λιγο πιο μπροστα;

Να πάω το τρολάρισμα παραπέρα και να πω ακόμα πιο ελιτιστικά...όσοι σπουδάζετε ελλάδα και δεν έχετε λεφτά να ρθείτε εξωτερικό είστε πλέμπα...μιλάμε για σκέτος μπίθουλας...

Χρησιμοιποιήτε ΜΜΜ σαν τις σαρδέλες..δεν έχετε ενδιαφέντα χόμπυ και είστε όλοι σκυλάδες κάγκουρες ή τρεντυ κλαρινογαμπροί..και στα ΑΕΙ swag...

• Like 3

Το ότι η φύση είναι άδικη είναι μία χιλιοφορεμένη και λάθος καραμέλα. Το γιατί είναι λάθος είναι μία άλλη κουβέντα. Πάντως αυτό δεν σημαίνει πως λέω το ότι "η φύση είναι δίκαιη", όπου στην ουσία είναι το ίδιο με αυτό που λες. 

Ποιος σε εκρινε και σε επελεξε (πες το οπως θες) να γεννηθεις στην Ελλαδα και οχι στην αφρικη χωρις νερο και τροφη; Για το παιδακι που γεννηθηκε πριν λιγο εκει δεν ειναι αδικο; Αστα αυτα, δεν περνανε εδω

@Ν3Κ21 Δεν υποστηριξα οτι πρεπει να λυνει καποιος διαφορικες εξισωσεις ή να κανει κατι εξισου εξυζητημενο για να τον κανουμε παρεα. Απλα μιας και το επιπεδο ενος ΤΕΙ ειναι χαμηλοτερο σε σχεση με αλλες σχολες, ενας φοιτητης προσαρμοζεται σε αυτο το επιπεδο. Εξαρταται και απο το ατομο. Μερικοι θα αρχισουν να "χαλανε" και αλλοι οχι. Φυσικα και μπορεις να βρεις καποιον σε ΤΕΙ που να διαβαζει βιβλια και να ειναι πιο ανοιχτομυαλος αλλα πρωτα θα πρεπει να υπερπηδησει το χαμηλο επιπεδο ενος ΤΕΙ.

Για να ξεκαθαρισω και κατι αλλο. Δεν υποτιμω το επαγγελμα του ψυκτικου, του μηχανικου αυτοκινητου και οποιο αλλο διδασκεται σε ΤΕΙ. Ολα αυτα χρειαζονται σε μια κοινωνια. Υποτιμω ομως τα ατομα που συμβιβαζονται με αυτο και αρνουνται να ανοιξουν το μυαλο τους. 

• Like 1

Τίτλος θέματος: Δεν μπορώ να βρω παρέα

Τελευταίο μήνυμα:

Ποιος σε εκρινε και σε επελεξε (πες το οπως θες) να γεννηθεις στην Ελλαδα και οχι στην αφρικη χωρις νερο και τροφη; Για το παιδακι που γεννηθηκε πριν λιγο εκει δεν ειναι αδικο; Αστα αυτα, δεν περνανε εδω

@Ν3Κ21 Δεν υποστηριξα οτι πρεπει να λυνει καποιος διαφορικες εξισωσεις ή να κανει κατι εξισου εξυζητημενο για να τον κανουμε παρεα. Απλα μιας και το επιπεδο ενος ΤΕΙ ειναι χαμηλοτερο σε σχεση με αλλες σχολες, ενας φοιτητης προσαρμοζεται σε αυτο το επιπεδο. Εξαρταται και απο το ατομο. Μερικοι θα αρχισουν να "χαλανε" και αλλοι οχι. Φυσικα και μπορεις να βρεις καποιον σε ΤΕΙ που να διαβαζει βιβλια και να ειναι πιο ανοιχτομυαλος αλλα πρωτα θα πρεπει να υπερπηδησει το χαμηλο επιπεδο ενος ΤΕΙ.

Για να ξεκαθαρισω και κατι αλλο. Δεν υποτιμω το επαγγελμα του ψυκτικου, του μηχανικου αυτοκινητου και οποιο αλλο διδασκεται σε ΤΕΙ. Ολα αυτα χρειαζονται σε μια κοινωνια. Υποτιμω ομως τα ατομα που συμβιβαζονται με αυτο και αρνουνται να ανοιξουν το μυαλο τους. 

Ο ορισμός του "σπασμένο τηλέφωνο"..

@Ν3Κ21 Δεν υποστηριξα οτι πρεπει να λυνει καποιος διαφορικες εξισωσεις ή να κανει κατι εξισου εξυζητημενο για να τον κανουμε παρεα. Απλα μιας και το επιπεδο ενος ΤΕΙ ειναι χαμηλοτερο σε σχεση με αλλες σχολες, ενας φοιτητης προσαρμοζεται σε αυτο το επιπεδο. Εξαρταται και απο το ατομο. Μερικοι θα αρχισουν να "χαλανε" και αλλοι οχι. 

Ναι φίλε μου, κανένα πρόβλημα. To point σου το κατάλαβα. Οι ενστάσεις μου αφορούν τις θέσεις σου, όπως αυτές εκφράστηκαν στα πρώτα σου post τουλάχιστον, σχετικά με την όποια ανωτερότητα των φοιτητών ΑΕΙ.

Προς Θεού, δε σε κατηγορώ, άλλωστε συνάδελφος ΤΕ είσαι κι εσύ. Απλά έτυχε στη ζωή μου να γνωρίσω πολλούς συνομήλικους φοιτητές και αποφοίτους ΑΕΙ, είτε αυτοί ήταν μέλη της παρέας μου, είτε συγγενείς, είτε τυχαία άτομα που γνώρισα κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης (υπενθυμίζω, σε ένα μεγάλο ΑΕΙ της Ελλάδας), είτε αργότερα σε δουλειές και στο Στρατό. 

Πίστεψέ με, είδαν πολλά τα μάτια μου: Χαζογκόμενες και κλαρινογαμπρούς Κοινωνιολόγους, κομματόσκυλα Ιστορικούς, ανορθόγραφους Φιλολόγους και Δασκάλους...

Για κάτι Θεολογίες και Διατροφολογίες δεν το συζητώ καν, εκεί κι αν έχει μπει η σάρα και η μάρα.

Οι παραπάνω συναντώνται πιστεύω -βάσει της προσωπικής μου εμπειρίας, το τονίζω- σε όλη την τριτοβάθμια, δεν αποτελούν "προνόμιο" των ΤΕΙ.

Φυσικα και μπορεις να βρεις καποιον σε ΤΕΙ που να διαβαζει βιβλια και να ειναι πιο ανοιχτομυαλος αλλα πρωτα θα πρεπει να υπερπηδησει το χαμηλο επιπεδο ενος ΤΕΙ.

Πως ορίζεις όμως το χαμηλό επίπεδο; ;)

Πιάσε ένα κλασσικό ΑΕΙ "του σωρού" για παράδειγμα: Με 30-40 μαθήματα που μπορούν να παπαγαλιστούν, μη υποχρεωτικές παρακολουθήσεις και καμία μα καμία απαίτηση για field work ή έστω κάποια Πτυχιακή, ο καθένας μπορεί να πάρει πτυχίο. Ακόμα και το τελευταίο παρτάλι, κάποια στιγμή θα τα καταφέρει.

Είμαι τώρα υπεύθυνος ως πρακτικάριος σε εργαστηριακό χώρο Πανεπιστήμιου. Έχουμε στήσει από το μηδέν τριάντα Η/Υ και δίκτυο, είμαι στην τσίτα λοιπόν μην έχω κάνει καμιά μαλακία με τα ρούτερ και γίνει μπέρδεμα.

Σε κάποια φάση σκάει μια καθηγήτρια με δέκα περίπου φοιτητές για μάθημα "Πληροφορικής" (τους μάθαιναν πως να αναζητούν βιβλιογραφικές πηγές μέσω VPN σε συμβαλλόμενους με τη σχολή φορείς, πως να πλοηγούνται γενικά στο νετ και βασικά πράγματα εφαρμογών γραφείου.)

Πάνε μια παρέα χαζογκόμενες (κολάν, πλατινέ μαλλί, κινητό και εσπρέσσο στο χέρι εν ώρα μαθήματος - κάργα βλαμμένες) και κάθονται στην πιο ξεχασμένη γωνία του εργαστηρίου (προφανώς γιατί ήθελαν να λιώσουν στο φεϊσμπούκ). 

Αρχίζει η κυρά το μάθημα. Μετά από κανά τέταρτο σκάει η μια κλώσα την ατάκα: "Κυριααααααααααά, ο υπολογιστής μου δεν έχει σήμαααααααα!".

Μη στα πολυλογώ, με κοιτά η καθηγήτρια και σηκώνομαι να πάω να τσεκάρω, σκεπτόμενος φυσικά πως κάτι παίχτηκε με το δίκτυο και αυτό εννοεί η τύπισσα λέγοντας "δεν έχει σήμα". Πλησιάζω, ρωτάω το πορνίδιο τι παίζει και μου δείχνει την οθόνη: "No input signal". Δεν είχε ανοίξει καν το PC...παραδέχομαι πάντως ότι ήξερε τουλάχιστον αγγλικά και είχε την ικανότητα να κάνει έστω αυτό το συνειρμό. Σας τ' ορκίζομαι, true story.

Για Φιλολόγους που έρχονταν μόνο και μόνο για να χρησιμοποιήσουν την αυτόματη διόρθωση του Open Office δε σου λέω καν, τραγικά πράγματα.

Πολύ σχετικές έννοιες λοιπόν το "επίπεδο", η "εξυπνάδα", έστω και οι δεξιότητες σε συγκεκριμένους τομείς.

Αντίθετα, σε κάποιο ΤΕΙ το χαμηλό επίπεδο πολλών φοιτητών γίνεται ευκολότερα εμφανές: Πολύ απλά, όποιος δεν το 'χει θα κόβεται συνεχώς στα ίδια μαθήματα μιας και απαιτείται η απόδειξη ύπαρξης περισσότερο εξειδικευμένων γνώσεων (όπως και να το κάνουμε Ιστορία της Τέχνης και Βίους Αγίων μπορείς να παπαγαλίσεις, Μαθηματικά και Ηλεκτρονική δε μπορείς). Άσε που η υποχρεωτική παρακολούθηση των εργαστηρίων θα κάνει και το μεγαλύτερο παρτάλι να μάθει 2-3 πράγματα σχετικά με το αντικείμενο σπουδών του. Για αλυσίδες μαθημάτων και προαπαιτούμενα δεν το συζητώ καν, καταλαβαίνεις.

Σαφώς λοιπόν και δε θα συγκρίνω τον Πολυτεχνίτη με τον ΤΕΙ-τη ιχθυοκαλλιεργειών, δε θα συγκρίνω όμως ούτε τον ΤΕΙ-τη Ηλεκτρονικό με τον Κοινωνικό Θεολόγο...

Αυτό είναι όλο νομίζω.

Για να ξεκαθαρισω και κατι αλλο. Δεν υποτιμω το επαγγελμα του ψυκτικου, του μηχανικου αυτοκινητου και οποιο αλλο διδασκεται σε ΤΕΙ. Ολα αυτα χρειαζονται σε μια κοινωνια. Υποτιμω ομως τα ατομα που συμβιβαζονται με αυτο και αρνουνται να ανοιξουν το μυαλο τους

Έχεις απόλυτο δίκιο. Από την άλλη είναι το ίδιο άξιος υποτίμησης και ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ή Ιατρός που κουβαλάει εξίσου κολλημένα μυαλά. Γιατί και αυτοί μπορούν να συμβιβαστούν με τον ίδιο τρόπο, απ' την ανάποδη βέβαια, όντας αραχτοί στις "δάφνες" και το "πρεστίζ" που παρέχει η ιδιότητά τους...

@gavros10

Εσύ που βρίσκεσαι σε ΤΕΙ είσαι όλα αυτά που αναφέρεις ή αποτελείς κάποια εξαίρεση και σε έριξε σε αυτό το χαμηλό επίπεδο η κακούργα η τύχη? 

@gavros10

Εσύ που βρίσκεσαι σε ΤΕΙ είσαι όλα αυτά που αναφέρεις ή αποτελείς κάποια εξαίρεση και σε έριξε σε αυτό το χαμηλό επίπεδο η κακούργα η τύχη? 

Μπορεί απλά να αναγνωρίζει την ανωτερότητα κάποιων ανθρώπων,όπως εγώ π.χ.

Πως να το κάνουμε δηλαδή,δεν έχουμε όλοι επιστημονικό μυαλό γιατί να το κουράζουμε;Σας τσούζει όλους σας μου φαίνεται η αλήθεια και πέσατε να τον φάτε τον γαύρο που τόλμησε να πει την άποψη του.

Δεν είναι κακό ρε παιδιά να μην σας κόβει,κακό είναι που με το ζόρι θέλετε να θεωρείτε τους εαυτούς σας επιστήμονες και πτυχιούχους,οι γονείς σας μετέδωσαν τα κόμπλεξ τους σε εσάς που θέλανε να κάνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν ο κόσμος να χαλάσει.Τώρα βέβαια όλοι αυτοί παίρνουν τα ''πτυχία'' τους και τα κάνουν λαδόκολλες...

Ειμαστε στο 2014 σχεδον, και συνεχιζουν να υπαρχουν τυποι που πιστευουν οτι οι ΑΕΙτζηδες ειναι ανωτεροι ως ανθρωποι απο τους ΤΕΙτζηδες.

Και καθομαστε οχι μονο εμεις, αλλα ολοκληροι διανοουμενοι του τοπου τουτου και προσπαθουμε να λυσουμε θεματα ναζισμου, ρατσισμου, φυλετικων διακρισεων κλπ, χρησιμοποιωντας λογικη και επιχειρηματα...

• Like 4

Τι μου θυμίσατε μ αυτή τη συζήτηση... θυμάμαι το σοκ χαράς που είχα όταν συνειδητοποίησα πως η παρέα μου στο πανεπιστήμιο ήθελε πραγματικά να παίξουμε trivial στην art έξω από τη Φιλοσοφική. (τώρα έχει κλείσει)

• Like 1

Πως να το κάνουμε δηλαδή,δεν έχουμε όλοι επιστημονικό μυαλό γιατί να το κουράζουμε;Σας τσούζει όλους σας μου φαίνεται η αλήθεια και πέσατε να τον φάτε τον γαύρο που τόλμησε να πει την άποψη του.

Δεν είναι κακό ρε παιδιά να μην σας κόβει,κακό είναι που με το ζόρι θέλετε να θεωρείτε τους εαυτούς σας επιστήμονες και πτυχιούχους,οι γονείς σας μετέδωσαν τα κόμπλεξ τους σε εσάς που θέλανε να κάνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν ο κόσμος να χαλάσει.Τώρα βέβαια όλοι αυτοί παίρνουν τα ''πτυχία'' τους και τα κάνουν λαδόκολλες...

Εσυ εχεις την ικανοτητα να αναγνωριζεις την ανωτεροτητα καποιων ανθρωπων?

Που ακριβώς έπεσα να τον φάω? 

Απλά ρωτάω τι πιστεύει για τον εαυτό του. Εσύ για παράδειγμα καταλάβαμε όλοι τι πιστεύεις για σένα. 

Αν θες άσε και το gavro να απαντήσει. Δεν θεωρώ πως χρειάζεται υπεράσπιση, φαίνεται απόλυτα ικανός να μιλήσει για τον εαυτό του. 

Πιστεύουν άνθρωποι το 2013 ότι το πόσο ψάχνεται ο οποιοσδήποτε με χόμπυ,μουσικές,αθλήματα,ταινίες,τέχνες,βιβλία και γενικά το οτιδήποτε έχει σχέση με το αν σπουδάζει σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ...αντίο ζωή...

Εσυ εχεις την ικανοτητα να αναγνωριζεις την ανωτεροτητα καποιων ανθρωπων?

Εγώ έχω την ικανότητα να είμαι ταπεινός και να αναγνωρίζω πως δεν χάλασε και ο κόσμος που ο γείτονας π.χ υπερτερεί από εμένα στα μαθηματικά.Εσύ άραγε έχεις την ικανότητα να βάζεις τόνους και να χρησιμοποιείς ελληνικό ερωτηματικό;

Που ακριβώς έπεσα να τον φάω? 

Απλά ρωτάω τι πιστεύει για τον εαυτό του. Εσύ για παράδειγμα καταλάβαμε όλοι τι πιστεύεις για σένα. 

Αν θες άσε και το gavro να απαντήσει. Δεν θεωρώ πως χρειάζεται υπεράσπιση, φαίνεται απόλυτα ικανός να μιλήσει για τον εαυτό του. 

Σε στρίμωξα και ρίχνεις αλλού την μπάλα.

Σε κατανοώ ανθρώπινη αντίδραση είναι και αυτή οπότε θα σου δώσω και μια συμβουλή:Παραδέξου πως είσαι κατώτερος από άλλους ανθρώπους και προσπάθησε να τους μοιάσεις.Κάποτε ίσως ανέβεις.

Εγώ έχω την ικανότητα να είμαι ταπεινός και να αναγνωρίζω πως δεν χάλασε και ο κόσμος που ο γείτονας π.χ υπερτερεί από εμένα στα μαθηματικά.Εσύ άραγε έχεις την ικανότητα να βάζεις τόνους και να χρησιμοποιείς ελληνικό ερωτηματικό;

Σε στρίμωξα και ρίχνεις αλλού την μπάλα.

Σε κατανοώ ανθρώπινη αντίδραση είναι και αυτή οπότε θα σου δώσω και μια συμβουλή:Παραδέξου πως είσαι κατώτερος από άλλους ανθρώπους και προσπάθησε να τους μοιάσεις.Κάποτε ίσως ανέβεις.

Και θεωρεις ανωτεροτητα την ικανοτητα του γειτονα σου,να υπερτερει στα μαθηματικα?

Και οχι,δεν ειμαι τοσο ανωτερος απο σενα να βαζω τονους και να χρησιμοποιω Ελληνικο ερωτηματικο (βαζω ομως το Ε στο Ελληνικο,με κεφαλαιο). 

Και θεωρεις ανωτεροτητα την ικανοτητα του γειτονα σου,να υπερτερει στα μαθηματικα?

Και οχι,δεν ειμαι τοσο ανωτερος απο σενα να βαζω τονους και να χρησιμοποιω Ελληνικο ερωτηματικο (βαζω ομως το Ε στο Ελληνικο,με κεφαλαιο). 

Το επίθετο γράφεται με μικρό ε,το Ελλάδα/Έλληνας/Ελληνίδα με κεφαλαίο.

Ο γείτονας μου μέσω της επιστήμης μπορεί να βελτιώσει τον κόσμο (εφεύρεση μηχανών,υγεία κτλπ)Εγώ είμαι απλά ένας αναλώσιμος μετρίου iq που χαθεί δεν χαθεί δεν πρόκειται να έχει κάποιο αντίκτυπο στην ανθρωπότητα.So simple my dear.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...