funbreaker Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Αν οι φοιτητες ΤΕΙ ειναι lowlives οι αποφοιτοι λυκειου τι ειναι? Να υποθεσω οτι δεν θα καταδεχοσουν ουτε στην ιδια παρεα να βρισκεσαι με τετοιους? Ελαχιστα απο αυτα που αναφερεις εχω παρατηρησει να εξαρτωνται σημαντικα απο την υπαρξη η μη πτυχιου. Ειδικα τις τελευταιες δεκαετιες που ολοι θελουν να εχουν πτυχιο για οποιονδηποτε λογο εκτος του ενδιαφεροντος για αυτο που σπουδαζουν, θα ελεγα οτι καμια σχεση δεν εχει. Δεν νομιζω να ειμαι ο μονος αποφοιτος ΑΕΙ που ειχα φιλους χωρις πτυχιο ουτε ο μονος που ειχα αρκετους συμφοιτητες που επιεικως θα χαρακτηριζα τουβλα Μου κάνει εντύπωση που τρέξαμε να κράξουμε όλοι τον γαύρο (αν και ως γαύρο του αξίζει) για την άποψη που εξέφρασε ενώ αντικειμενικά έχει κάποια δόση αλήθειας. Προφανώς φταίει ο ακραίος και άστοχος τρόπος που εκφράστηκε (αποβράσματα της κοινωνίας κτλ) που μάλλον οφείλεται στο ότι είναι κι αυτός σε ΤΕΙ. Αν το δούμε λοιπόν αντικειμενικά, στις πιο υψηλόβαθμες σχολές είναι πιο πιθανό να συναντήσει κανείς περισσότερα σκεπτόμενα άτομα, με πιο εκλεπτισμένα ενδιαφέροντα και ανησυχίες, με υψηλοτερα τα είδη ευφυίας που σχετίζονται με τις επιστήμες όχι όμως απαιραίτητα και καλύτερους ως προς τον χαρακτήρα, την κοινωνική συμπεριφορά και τα υπόλοιπα είδη νοημοσύνης και της γενικότερης αξίας τους. Το λάθος του γαύρου είναι η χρήση του όρου ανωτερότητα, που είναι μια πολύ πιο πολύπλοκη έννοια και φυσικά δεν σχετίζεται με τα εν λόγω χαρακτηριστικά. Το ζήτημα είναι όμως πως το φαινόμενο ύπαρξης κοινών χαρακτηριστικών στα άτομα κάθε σχολής είναι υπαρκτό. Φυσικά μιλάμε με στατιστικούς όρους και εξαιρέσεις υπάρχουν παντού και πάντα, δεν μπορώ να πιστέψω όμως πως θα συναντήσω το ίδιο ποσοστό ατομών με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα σε μια πολυτεχνική σχολή και σε ένα ΤΕΙ κομμωτικής και το να αρνηθούμε κάτι τέτοιο μάλλον θα ήταν αποτέλεσμα κάποιου συμπλέγματος. εγω εχω πετυχει σε λεωφορειο πρεζακια που διαβαζουν λογοτεχνικά. where is your god now? Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποια άτομα αναφέρουν μια εξαίρεση για να καταρρίψουν έναν κανόνα. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2013 από funbreaker 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Εγώ θέλω πχ να πάω κάνα γυμναστήριο να βγούμε για γκομενακια να πάμε για κάνα καφε Αυτοί βγαίνουν πίνουν πίνουν ξενυχτάνε δεν πατάνε στην σχολή, παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και γενικά νομίζω ότι είμαι ΜΌΝΟΣ με διαφορετικά ενδιαφέροντα και δεν θέλω να συμβιβαστώ να κάνω κάτι που δεν μ αρέσει μόνο και μόνο για να έχω παρέα. Ίσως να φταίει που πέρασα και Καβάλα Η οποία δεν έχει και καθόλου καλή φοιτητική ζωή living the dream? 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spacefart Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 thats your dream? playing video games? αντι να παρταρουν με γκομενακια ε? λογικο μου ακουγεται ΝΟΤ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 thats your dream? playing video games? αντι να παρταρουν με γκομενακια ε? λογικο μου ακουγεται ΝΟΤ και με gaems μπορεις να "παρταρεις". Do you even have imagination? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Muchacho Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Για να μην παρεξηθουμε περισσοτερο και εγω σε τει σπουδαζω. Εχετε συγκρινει τον κοσμο που εχει ενα πανεπιστημιο και τον κοσμο που εχει ενα τει; Ποιοι σας φαινονται ανωτεροι; Ποιοι σας φαινονται οτι διαβαζουν και κανα λογοτεχνικο βιβλιο που και που; Ποιοι νομιζεται οτι μπορουν να κανουν βαθιες ουσιαστικες συζητησεις; Ποιοι σας φαινονται οτι θα πανε τον κοσμο λιγο πιο μπροστα; Aνωτεροι και κατωτεροι. Καλα το πας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 thats your dream? playing video games? αντι να παρταρουν με γκομενακια ε? λογικο μου ακουγεται ΝΟΤ Από πότε το ένα αποκλείει το άλλο? Εγώ που τα κάνω και τα 2 να αρχίσω να ανησυχώ? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gavros10 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Ανωτεροι και κατωτεροι. Καλα το πας. Αυτος ο διαχωρισμος υπαρχει απο παντα. Τον συναντας μεσα στο σπιτι σου, στον εργασιακο σου χωρο οπως και στις διαπροσωπικες σου σχεσεις και σε πειραξε που τον ανεφερα εγω; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
funbreaker Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Αυτος ο διαχωρισμος υπαρχει απο παντα. Τον συναντας μεσα στο σπιτι σου, στον εργασιακο σου χωρο οπως και στις διαπροσωπικες σου σχεσεις και σε πειραξε που τον ανεφερα εγω; Μιας και τον ανέφερες θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να μας αναλυσεις τα κριτήρια διαχωρισμού των ατόμων σε αυτές τις δύο κατηγορίες κατά την γνώμη σου. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Μου κάνει εντύπωση που τρέξαμε να κράξουμε όλοι τον γαύρο (αν και ως γαύρο του αξίζει) για την άποψη που εξέφρασε ενώ αντικειμενικά έχει κάποια δόση αλήθειας. Προφανώς φταίει ο ακραίος και άστοχος τρόπος που εκφράστηκε (αποβράσματα της κοινωνίας κτλ) που μάλλον οφείλεται στο ότι είναι κι αυτός σε ΤΕΙ. Δεν θεωρω κραξιμο τη διαφωνια. Ολα τα επιχειρηματα και οι θεσεις εχουν καποια δοση αληθειας πλην ελαχιστων εξαιρεσεων, αυτο ομως δεν τις κανει σωστες. Στη συγκεκριμενη περιπτωση απλως η δοση "αναληθειας" ειναι πολυ μεγαλυτερη κατα τη γνωμη μου. Δεν συγκρινουμε ενα τυχαιο ανθρωπο (η δειγμα ανθρωπων) απο καποιο γκετο με ενα αντιστοιχο απο την ελιτ των πανεπιστημιακων σχολων, που ειναι τοσο τεραστιο χασμα που μπορεις να πεις οτι θα βγαλεις καποιο συμπερασμα. Να μου ελεγες εστω για αποφοιτους πανεπιστημιων πριν 80 χρονια σε συγκριση με τον υπολοιπο πληθυσμο να πω παλι οτι μπορει να εχεις δικιο γιατι τοτε ηταν οντως ξεχωριστη καστα. Ειμαστε σε μια εποχη που η σαρα και η μαρα παει σε σχολες μονο και μονο για να αποκτησει ενα χαρτι ελιπζοντας οτι θα βρει πιο ευκολα δουλεια. Πολλοι ανθρωποι που θα επρεπε να σπουδαζουν μενουν εξω οχι γιατι αξιζουν λιγοτερο αλλα γιατι δεν αντεχουν οικονομικα να σπουδαζουν η να προετοιμαστουν καταλληλα. Θεωρω οτι ειμαι πιο κοντα στην πραγματικοτητα αγνοωντας τη συγκεκριμενη πληροφορια (ΑΕΙ-ΤΕΙ) παρα λαμβανοντας την υποψη οσον αφορα συμπερασματα για την ποιοτητα ενος ανθρωπου Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2013 από Bspus 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FilipposMD Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Συγγνώμη, αλλά εγώ κατάλαβα ότι ο TS θέλει να πηγαίνει γυμναστήριο και να βγαίνει βόλτες για γκομενάκια, ενώ οι συμφοιτητές του όχι. Δεν είπε ότι θέλει να μιλάει για αστροφυσική ή για τον Επίκουρο, αλλά δυσκολεύεται γιατί οι συμφοιτητές του είναι τούβλα! Πώς προέκυψε ότι το πρόβλημα είναι το "κατώτερο" επίπεδο των φοιτητών στα ΤΕΙ; Πάντως στις σχολές δίνονται πολλές ευκαιρίες για γνωριμίες. Εργαστήρια, ομαδικές εργασίες, διάβασμα στη βιβλιοθήκη, ανταλλαγή σημειώσεων. Αν πιάνεις κουβέντα με όσους περισσότερους μπορείς, αυξάνεις τις πιθανότητες να βρεις και κάποιον με τον οποίον θα έχετε κάτι κοινό. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sargath Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δεν μου φαινεται περιεργο. Τει ειναι, εχει πολλα αποβρασματα και δυσκολα βρισκεις αξιολογα παιδια. Δεν θελω να σε υποβαθμισω σε καμια περιπτωση. Και εγω ομοιοπαθης ειμαι Υπαρχουν 2 κατηγοριες φοιτητων τει: 1) Αυτοι που κατεληξαν εκει κατα λαθος ή επειδη εγραψαν χαμηλοτερα στις εξετασεις απο οτι περιμεναν λογω εξωτερικων παραγοντων 2) Αυτοι που περασαν με τα ελαχιστα μορια χωρις να νοιαζονται καθολου για τις εξετασεις. Δεν ειναι λιγοι αυτοι που εγραψαν 8000-10000 μορια Τους περισσοτερους τους βαζω στην 2η κατηγορια. Συμφωνώ εν μέρη.Στο ΤΕΙ που ήμουν και το παράτησα στο Καρπενήσι δεν είχαμε φοβερά μυαλά,που να ήξερα όμως τι θα συνάνταγα στο ΙΕΚ που πήγα μόνο και μόνο για να δουλέψω σε ''έτοιμη''δουλειά. Πολιτισμικό σοκ,όλοι οι τελειωμένοι με λίγα λόγια.Άρα ναι υπάρχουν και χειρότερα από τα ΤΕΙ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Στεφανος123 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Μην αρχισουμε να λεμε οτι οποιος παιζει video games ειναι "no-lifer".Κεγω παιζω παιχνιδια στον ελευθερο μου χρονο οταν δεν μπορουν οι δικοι μ να βγουμε.Ειμαι 20 χρονων αν δεν παιξω τωρα κανα παιχνιδακι ποτε θα παιξω?Στα 40 μου?Υπαρχουν και σε εκεινες τις ηλικες ατομα που παιζουν παιχνιδια,δεν τους κατακρινω,γουσταρουν και το κανουν,εγω προσωπικα θεωρω πως δεν θα το κανω τοτε. Και οσο για το Τει,επειδη κεγω σπουδαζω σε Τει σιγουρα θα βρεις λιγοτερα ατομα απο οτι σε ενα Αει για να κανεις πιο "σοβαρες συζητησεις" και κτλ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
silmarien Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Από τότε που ανακάλυψα αυτή την κατηγορία, εκπλήσσομαι καθημερινά με το πόσο ανόητοι άνθρωποι υπάρχουν γύρω μου και πόσο επηρεάζονται από στερεότυπα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thinart Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Πάντως εγώ θεωρώ πιο σωστό να συγκρίνουμε το πανεπιστήμιο με το πολυτεχνείο, παρά με τα ΤΕΙ και τα ΙΕΚ, τα οποία προσανατολίζονται αυστηρά στην εξειδίκευση. Γενικά στην τεχνική εκπαίδευση, οι σπουδαστές είναι συνήθως πραγματιστές και ακολουθούν συγκεκριμένα modes of thought, όμως το γεγονός αυτό δεν τους καθιστά απαραίτητα ανόητους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicoc89 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Πιάσατε την τρίχα και την κάνατε θάμνο (γυναίκας)καταλάβατε τι έκανα τώρα?αν δεν ταιριάζεις και δεν μπορείς να κάνεις παρέα με τα άτομα του κύκλου σου , βρίσκεις άλλα . Αν δεν εισαι αντικοινωνικός απορώ που το συζητάμε κιόλας. και βγαίνει ο καθένας να πει οτι θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο που σπουδάζει σε πανεπιστήμιο αχαχαχαχ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα