Προς το περιεχόμενο

Stuckαρω στο "Starting Windows" ... win7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα insomniacs.. Γυρισα σημερα απο την δουλεια παω ν ανοιξω το pc και κολλαει στο logo των Win7 "Starting Windows"... Δεν freezαρει.. το σημαιακι δειχνει να παιζει σαν animation.. Το θεμα ειναι οτι μενει εκει..

Τι μπορω να κανω για να ρθει στα ισια του?

Ευχαριστω εκ των προτερων..

Δημοσ.

Εχω πατησει προς το παρων Startup Repair, αλλα χωρις το δισκακι.. (πατουσα συνεχομενα το f8 πριν το windows logo).

Αν δεν κανει τιποτα αυτο να δοκιμασω system restore?

Που το βρισκω αυτο απ'τη στιγμη που δεν μπορω να μπω επιφανεια εργασιας?

Δημοσ.

πάλι με το f8 κάπου λέει last known good configuration άλλα νομίζω για restore θες δισκάκι μπορείς να καταβάσεις πολύ εύκολα και ένα δισκάκι επισκευής αν έχεις δεύτερο μηχάνημα

Δημοσ.

Το σιγουρο ειναι οτι εχει γινει μακακια με τις ενημερωσεις των Win7.. Προχθες το απογευμα θυμαμαι ηταν η τελευταια φορα που τον εκλεισα και εκανε ενημερωσεις κατα το κλεισιμο.. Και χθες καπουτ δεν ανοιγε.. Στο recovery χθες που εβαλα να restore point 5 ημερων μου πετουσε error.. Τι φαση?

Κατι μου λεει οτι θα τραβηξω format στον ssd γιατι πονοκεφαλιασα..

Δημοσ.

Καλημερα insomniacs.

Το ξαναγραφω εδω το topic μιας και μπερδευτηκα και το βαλα στο hardware..

Χθες λοιπον πηγα να ανοιξω το μηχανημα μου και κολλησε στο Starting Windows, στο logo screen δηλαδη.

Οχι freezαρισμα, απλα δεν προχωρησε μετα απο κει να μπει στην επιφανεια εργασιας..

Reset, τα ιδια, 10 reset παλι τα ιδια.

Κλεισιμο psu, ανοιγμα, τα ιδια.

Ανοιγμα το pc και σπρωξιμο των sata καλωδιων πανω στον ssd.. τα ιδια.

Μετα θυμηθηκα οτι προχθες, καθως εκλεινα τα Win ειχε εμφανισει σημαιακι κατω δεξια για ενημερωσεις τις οποιες λογικα θα εκανε κατα το κλεισιμο.

Την επομενη (χθες) εμφανιστηκε το προβλημα.. καποια μακακια εγινε με τις ενημερωσεις των Win και μου συνουσιασε το windows startup.

Εβαλα windows installation dvd (copia), και πηγα repair your pc..

Πατησα recovery restore point, και ειδα οτι οντως ειχε κανει "κρησιμες ενημερωσεις" την προχθεσινη μερα την ωρα που τα εκλεινα.. Εβαλα λοιπον να κανει restore 5 μερες πριν και μου πεταξε error..

Πατησα μετα startup repair και πηγα για υπνο.. το αφησα το βραδι να ψαχνεται.. Το πρωι δεν ειδα να εχει εμφανισει τιποτα καμμια λιστα με εσφαλμενα αρχεια, και απλα εκλεισα το pc και ηρθα στη δουλεια.

Τι λετε να κανω? Εχω ελπιδες, να μην του πεταξω format σημερα του ssd γιατι βαριεμαι την διαδικασια?

Μετα το startup repair δεν τον εχω ανοιξει ακομα, μολις σχολασω θα δοκιμασω.

Και επισης θα δοκιμασω αλλη μια να κανω recovery restore 5 μερες πριν.

Ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε βοηθεια..

Δημοσ.

Ειχα δεν ειχα τελικα του τραβηξα format του ssd.. Παιχνιδια και λοιπα προγραμματα που ειναι περασμενα στον hdd θα πρεπει να ξαναπεραστουν αν ειναι ήδη installed στον hdd?

Στον ssd μονο λειτουργικο και drivers ειχα ουτως ή αλλως (τον οποιο εκανα format)..

Δημοσ.

Δοκίμασε να τρέξεις ένα παιχνίδι αν τρέξει ίσως δεν χρειάζεται αλλαγή ή στην ανάγκη αποθηκεύεις τα save και ξαναπερνάς

Δημοσ.

Το πρωι οταν ειχε τελειωσει το format ειχε μπει στην επιφανεια εργασιας.. Επειδη θα πηγαινα στην δουλεια εκλεισα το pc χωρις να περασω κανενα driver, σκεφτηκα να τα περασω οταν σχολασω.. Σχολαω λοιπον, παω ν'ανοιξω το pc και παλι τα ιδια.. κολλημα στο Windows logo screen με το σημαιακι..

Τι σκατα παιζει..

Σημερα εβγαλα και εβαλα οτι καλωδια υπηρχαν μεσα στο κουτι, εβγαλα και την μπαταρια της mobo.. Τωρα το χω βαλει να κανει παλι format..

Απο system repair πατησα και την επιλογη να checkαρει τα hardware memories και δεν βρηκε κανενα σφαλμα σε θεμα hardware..

Τον ssd επισης απ οτι βλεπω στην επιλογη για να κανω format τον διαβαζει κανονικα..

Ελεος.

Πως γινεται να τελειωσε το format το χθεσινο, να μπηκε στην επιφανεια εργασιας, και μετα το μεσημερι να μην εμπαινε παλι..

Εχει κανεις καμμια πιθανη αιτια ή λυση?

Δημοσ.

Τωρα περιμενω να τελειωσει το 2ο format..

Το 1ο format τελειωσε σημερα το πρωι οταν ξυπνησα. Επειδη ομως επρεπε να φυγω για την δουλεια, απλα εκλεισα το pc ενω ηταν στην επιφανεια εργασιας, χωρις να περασω κανενα driver ή οτιδηποτε.

Σκεφτηκα οτι θα τα περνουσα ολα μετα την δουλεια.

Μετα την δουλεια ομως παλι κολλουσε στο startup logo των Windows.

Safe mode κολλαει καπου στην λιστα με τους drivers και δεν ανοιγει..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερες!

Σημερα και αφου ειχε τελειωσει και το 2ο format πηγα να βαλω τους drivers στον ssd.. Συνηδητοποιησα οτι επαιρνε πανω απο 10 λεπτα για να περασει εναν driver.. Κατι αρχησε να "βρωμαει" πολυ ασχημα. "Οπ δικε μου, η δουλεια ειναι hardware.. Τον ηπιαμε"

Αφου εχω κανει λοιπον τα παντα.. πρωτος ενοχος ηταν ο hdd και εκανα προσευχες ωστε να ναι αυτος το θυμα και οχι κανενα αλλο κομματι hardware.. Ξεσυνδεω λοιπον τον hdd και ανοιγω παλι το pc. Ανοιξε ταχυτατα, και οι drivers εκαναν install και αυτοι ταχυτατα.

Λεω "τι στο δ1αολο πως την πατησε ο hdd στα καλα καθουμενα και ειναι και καινουργιος"...

Πανω που αρχησα να σκεφτομαι για rma μου κοψε να παω να τον βαλω πανω στο παλιο pc να δω ρε π0*στη μηπως εφταιγε κανα καλωδιο sata ή κανα sata στην mobo..

Τον βαζω πανω στο παλιο pc και εκανε κι εκει τα ιδια 5 λεπτα freeze στο Windows logo screen, με την διαφορα ομως οτι εκει εκανε restart μονο του και μου εμφανισε επιλογη να checkarei τον δισκο, κατι που στο μηχανημα που εχω τωρα δεν το εκανε..

Αφησα λοιπον να κανεις checkaρισμα και αρχισε να δειχνει οτι υπαρχουν αρχεια που δεν μπορει να τα διαβασει και αρχισε μετα να διαγραφει αλλα αρχεια και να fixαρει shutters..

Εν τελη αφου τελειωσε η διαδικασια, ανοιξε κανονικα το pc και διαβαζε κανονικα τον hdd.. *Ανασα ανακουφισης*.. Τον βαζω πανω στο κανονικο μηχανημα και ολα ok! Φορτωνω λοιπον το hdd sentinel trial να δω τι γινεται.. Ο ssd 100% health, αλλα ο hdd ειχε πεσει στο 94% health και μου γραφε οτι υπαρχουν 10 corrupted files στον hdd..

Ολα καλα λοιπον.. καναμε ενα format χωρις κανεναν απολυτως λογο, πραγμα που με συγχιζει γιατι πρεπει να ξαναπερασω καμποσα πραγματακια στον ssd.. Και τωρα εχουμε το εξης..

1) Γιατι ολα αυτα? Αυτα τα shutters πως εφαγαν βλαβη στα καλα καθουμενα?

2) Πως γινεται να ξαναπαει το health του hdd ξανα στο 100%?

3) Γιατι το κανονικο μου μηχανημα δεν εκανε αυτο το scanaρισμα στον hdd κατα την εκκινηση, ωστε να διορθωσει τα σφαλματα, και να αποφυγω τα 2 format και ολο το αγχος? Μπορω να το ρυθμισω αυτο καπου στο bios ωστε να διορθωνει τυχον κατεστραμενα αρχεια στον hdd?

Ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε απαντηση στις ερωτησεις μου..

Επεξ/σία από Skr1ll3x
Δημοσ.

Καποιος φιλοτιμος φιλος που να σπαταλισει 2-3 λεπτα να διαβασει το τελευταιο post και να μου απαντησει στις 3 ερωτησουλες?

Για να μην την ξαναπαθω, ή τουλαχιστον να αποφυγω τα δραματα την επομενη φορα (αν τυχει)

Thnx!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...