Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλές γιορτές!

Έχω ένα πρόβλημα με της μνήμες RAM μου οι οποίες αρνούνται να τρέξουν στο default speed τους δηλαδή 1600Mhz και τρέχουν στα 1333..Επίσης όταν πάω απο το CMOS (BIOS) να αλλάξω manually το speed τους όταν ξαναbooταρω το pc μου μου βγάζει Υοur computer has recovered from an unexpected error caused by overclocking..και με αναγκάζει να γυρίσω τις μνήμες μου στα 1333Mhz...

παρακάτω έχω κάποια screenshot απο CPU-Z καθώς και τα μέρη του υπολογιστή μου...Το OS μου είναι Windows 8.1 Pro N αλλά το πρόβλημα αυτό παρουσιαζόταν και όταν είχα Windows 7..Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλές γιορτές!

xaow.png
q6s4.png
lqzr.png
a9jl.png
vadv.png
n7ot.png

Το σύστημα μου είναι το εξής:

CPU:AMD FX6300
GPU:Sapphire HD7950 Vapor-X
RAM: 2x Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz DDR3
Motherboard: Gigabyte GA-970A-UD3
PSU:XFX 550W 80+
Κουτί:Aerocool Strike-X One
Ψύχτρα:Cooler Master Hyper 212 Evo

Δημοσ.

....για ποιον λογο corsair?ετσι,επειδη ειναι corsair ε?

μαλιστα.

δηλαδη ενα πας τωρα στο bios και πατησεις εκει που λεει την συχνοτητα τους το + και σου τις παει στα 1600,κολλαει το μηχανημα μετα?

Δημοσ.

θα δεχθεί τις αλλαγές αλλά όταν πάω να το ξανανοίξω δηλαδή όταν βγώ απο BIOS και bootarw to pc με λέει Υοur computer has recovered from an unexpected error caused by overclocking

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

v7l7.jpg

To ίδιο μου βγάζει ακόμα και μετά την αναβάθμηση σε F7

Επεξ/σία από MiraNee
Δημοσ.

το ht κανονικα δεν ειναι στα 2600?γιατι στο εχει στα 2400 εσενα?

Φυσιολογικο ειναι, τοσο δινει η μητρικη.

Το καλυτερο που εχεις να δοκιμασεις ειναι xmp profiles. Η μητρικη τα υποστηριζει και θα κανει τα παντα αυτοματα. Καπου στα memory configuration ειναι, δεν θυμαμαι ακριβως. (ισως σαν profile: auto, οποτε το αλλαζεις σε xmp).

Αν δεν γινει ετσι τοτε η τελευταια σου ελπιδα θα ειναι να τα βαλεις ΟΛΑ manually και με την ταση που πρεπει.

Δημοσ.

Παιδια εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με ιδιες καρτες μνημης και ενω ειναι 1600 στο cpu μου λεει την ταχυτητα του φιλου να προσπαθησω να το αλλαξω απο τα bios??

Δημοσ.

Φιλε το βρηκα και το λυσα σε μενα μετα απο 3 χρονια που τον εχω και τωρα ασχοληθηκα..Αραγε θα φανει η διαφορα..?Τεσπα λοιπον θα γυρισεις τις τασεις απο τα bios στο 1,65v απο 1,5 κ θα δουλεψουν..Εμενα ειχε ετοιμη λειτουργια κατι σαν extreme αυτοματα μου τις εκανε σε 1600 και αλλαξε τα volt..Καλη επιτυχια

Δημοσ.

Παιδια εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με ιδιες καρτες μνημης και ενω ειναι 1600 στο cpu μου λεει την ταχυτητα του φιλου να προσπαθησω να το αλλαξω απο τα bios??

mabh.png

Παιδιά το έφτιαξα το μόνο που είχα να κάνω ήταν να αλλάξω τα setting στο DRAM E.O.C.P σε profile 1 και τώρα είναι στα 1600!

Αλλά το NB frequency μου έπεσε υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό;

• Like 2
Δημοσ.

Αυτο που εκανα ακριβως και εγω εκανες τοτε..Και εγω σε profile 1 το γυρισα και μου το πηγε 1.65v...Απλα η ερωτηση που προκυπτει τωρα ειναι οτι σε περιπτωση  που θελουμε να προσθεσουμε extra ram..Πχ αλλα 4gb σε τι profile δλ. volt θα παιζει?Γιατι οι περισσοτερς των 1600mhz παιζουν στα 1,5 ενω εμεις τωρα αυτες τις εχουμε ρυθμισει στα 1,65?Οποτε τι κανουμε?Πρεπει να προσθεσουμε παλι ιδιο μοντελο και μαρκα ram?Ή και οποιαδηποτε βαλουμε δν υπαρχει θεμα ωστε να τρεχει στην κανονικη της ταχυτητα..?Σε περιπτωση που προσθεσουμε μια 1600mhz στα 1,5 εμεις επειδη το εχουμε ρυθμισει στα 1.65v υπαρχει περιπτωση να προκαλεσει ζημια?Ααα και τελος αν θελουμε να προσεθσουμε μια ποιο γρηγορη ram απο1600mhz θα δουμε διαφορα?

Δημοσ.

<p>Αυτο που εκανα ακριβως και εγω εκανες τοτε..Και εγω σε profile 1 το γυρισα και μου το πηγε 1.65v...Απλα η ερωτηση που προκυπτει τωρα ειναι οτι σε περιπτωση  που θελουμε να προσθεσουμε extra ram..Πχ αλλα 4gb σε τι profile δλ. volt θα παιζει?Γιατι οι περισσοτερς των 1600mhz παιζουν στα 1,5 ενω εμεις τωρα αυτες τις εχουμε ρυθμισει στα 1,65?Οποτε τι κανουμε?Πρεπει να προσθεσουμε παλι ιδιο μοντελο και μαρκα ram?Ή και οποιαδηποτε βαλουμε δν υπαρχει θεμα ωστε να τρεχει στην κανονικη της ταχυτητα..?Σε περιπτωση που προσθεσουμε μια 1600mhz στα 1,5 εμεις επειδη το εχουμε ρυθμισει στα 1.65v υπαρχει περιπτωση να προκαλεσει ζημια?Ααα και τελος αν θελουμε να προσεθσουμε μια ποιο γρηγορη ram απο1600mhz θα δουμε διαφορα?</p>

Τα timings και το voltage δεν τα άλλαξα τα έβαλα πίσω στο auto

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...