adi32 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Ξερει κανεις πως ρυθμιζεται το email σε αυτο ? Πχ εχω ενα site www.myname.gr με 5 email σε μια εταιρεία hosting Μπορω να περασω πχ μονο το ενα email στο hosting του google ? Οταν περασει τα παλια email παραμενουν στο παλιο hosting ? Κατα τη μεταφορα θα υπαρχει νεκρος χρονος ?
parsifal Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Αν κατάλαβα καλά, έχεις ήδη 5 email accounts του τύπου [email protected], ..., [email protected] και θέλεις μόνο το ένα από αυτά να το ελέγχεις από Google Apps; Με ορθόδοξο τρόπο δε νομίζω πως γίνεται γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα στους nameservers του domain σου να δηλώνεις διαφορετικά MX records per email account. Μπορεί να υπάρχουν πλάγιοι τρόποι να καταφέρεις στο περίπου αυτό που θες. Φαντάζομαι όμως πως θα πρέπει να παίξεις σε πιο πάνω επίπεδο από το DNS. Π.χ. με κάποιον forwarding κανόνα στον mail server της εταιρείας hosting που χρησιμοποιείς τώρα. Δεν το έχω ψάξει παραπάνω δυστυχώς, ίσως κάποιος άλλος συνφορουμίτης μπορεί να δώσει ένα χεράκι ή να το στείλεις ως ερώτημα στον webhost σου...
adi32 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστω πολυ Βλεπω τον οδηγο εδω αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη στο βημα 4 Verify your domain to activate Google Apps http://blog.tophost.gr/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-google-apps-%CF%83%CE%B5-8-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/ Πρεπει να παω εκει που εχω κανει register το domain μου και να βρω καποια στοιχεια απο το DNS? (Αλλου εχω το domain και αλλου το hosting )
georgeadams Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Πρέπει να βάλεις μια εγγραφή CNAME στο DNS έτσι ώστε να αποδείξεις πως εσύ ελέγχεις το DNS. Την εγγραφή θα τη βάλεις στο control panel του hosting. Στο ίδιο control panel θα πρέπει αργότερα (στο βήμα 8 του οδηγού που παραθέτεις) να αλλάξεις τα MX Records ώστε να "κοιτάνε" τους email server της Google αντί για αυτούς που έχεις τώρα. Τα email από το παλιό hosting θα πρέπει να έχεις φροντίσει να τα έχεις κάνει export/backup/whatever πριν αλλάξεις τα MX Records
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα