Προς το περιεχόμενο

Dell Inspiron 15 (3537) - i7-4500U Radeon HD 8850M 599Ε

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παραγγειλα ενα samsung evo 120gb και θα τον παραλαβω αυριο. Τοτε θα απογειωθει το εργαλειο, αυτη τη στιγμη το bottleneck ειναι ο σκληρος. Θα ενημερωσω μετα την επεμβαση με αποτελεσματα.

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οταν το αφησω αδρανες για ωρα η οθονη μαυριζει (μαλλον μπαινει σε κατασταση αδρανειας)

Απο τις ρυθμισεις ενεργειας εχω απενεργοποιησει ολα κολπα απενεροποιηση οθονης δισκων, αδρανειας συστηματος κτλπ

εχω αφησει μονο screen saver.

παρ ολα αυτα μετα απο μια ωρα ανοιχτο η οθονη εσβησε και ηταν ανοιχτα το πρωτο (Power) και το τεταρτο λαμπακι (wifi - αυτα που εχει αριστερα)

Σε ενα αλλο παλιο λαπτοπ που εχω οταν σβησει η οθονη ακουμπωντας το touchpad η το mouse αναβει η οθονη.

Στο Dell τιποτα. ακουμπησα το touchpad μαυρη η οθονη (δεν αναβε)

Πατησα μια φορα το power button τιποτα, το πατησα επανελλημενα παλι τιποτα. (Ηταν σα να ηταν το συστημα σε αδρανεια)

Power Scheme εχω το σχεδιο Dell μονο που τροποποιησα οτιδηποτε εχει για αδρανεια, αναστολη λειτουργιας κτλπ.

Αναγκαστηκα να το πατησω παρατεταμενα και εσβησε. Ξερει καποιος γιατι εγινε αυτο και πως αναβει η οθονη;

• Like 1
Δημοσ.

απο οσο ξερω ειναι θεμα windows 8 - 8.1. και μενα το εκανε στην αρχη αφου αναβαθμισα σε 8.1. αλλα μετα αφαιρεσα τα drivers για τις 2 gfx τελειως. με αυτο το εργαλειο απο safe mode: http://www.guru3d.com/files_details/display_driver_uninstaller_download.html

μετα εβαλα πρωτα τα dell drivers για intel. restart, μετα catalyst, restart. και εστρωσε.

επισης προτεινω να απενεργοποιηση τελειως το hibernate

ανοιγεις την γραμμη εντολων [command prompt] σαν admin. και γραφεις¨" powercfg /H OFF "

• Like 1
Δημοσ.

συνήθως αυτό είναι όντως θέμα οδηγών (driver) της/των κάρτας/ων γραφικών και εμφανίζεται επίσης συνήθως μετα από hybernate ή sleep (όχι σε κανονικό restart).

Δημοσ.

το ίδιο γίνεται και σε μένα

θα δοκιμασω την λύση του minim3

γιατί προτείνεις την απενεργοποίηση του hibernate?

προσωπικα εχω βιωσει προβλημα με ssd στον σταθερο μου. ειχα hibernate κανονικα και τον ειχα αφησει on. μπηκε σε hibernate μετα απο καποια ωρα [ssd ocz agility 3]. μετα δεν ξαναεπανηλθε ποτε. και βασικα τα εχασα ολα, αν και δεν τρεχει τιποτα, ολα τα σημαντικα τα ειχα αλλου. μετα απο πολυ google κατεληξα οτι εγινε καποια μαλακια με τα windows 7 και μπηκε ο ssd σε "panic state". το οποιο σημαινει οτι για να προστατεψει τα δεδομενα απο κλοπη [δεν κανω πλακα] τα χανεις ολα. αφου τα επανεγκατεστησα ολα και απενεργοποιησα το hibernate. [πριν κανα 1 χρονο +] δεν ξαναειχα προβλημα ποτε.

τωρα θα μου πεις οτι δεν εχεις ssd στο laptop [ακομα?]. και ομως ακομα και με συμβατικους σκληρους μπορεις να βιωσεις απωλειες data, bad sectors, slow system κλπ. μπορεις να κανεις google να δεις απιστευτα προβληματα. βεβαια παιζει και να μην σου τυχει και ποτε, οποτε να λες "δεν καταλαβαινω το λογο κλπ". Προσωπικα εμενα δεν μου προσφερει απολυτως τιποτα το hibernate. [θα βαλω ssd και στο laptop] οποτε προτιμω να το απενεργοποιησω τελειως για να μην ξανα-εχω τρεχαματα.

Δημοσ.

μπορεί όντως με τους ssd να υπάρχει θέμα δεν το ξέρω, εγώ το χρησιμοποιώ σε laptop με 7 πολλά χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα (αν έχεις SSD δεν χρειάζεται γιατί ο χρόνος εκκίνησης είναι ήδη μικρός ενώ σε φορτωμένο μηχάνημα με συμβατικό σκληρό μπορεί να καθυστερήσει πολύ)

ευχαριστώ πάντως όταν πάρω SSD θα φανεί χρήσιμο

κατεβάζω όλους τους οδηγούς απο το σαιτ της Dell για να δω αν θα διορθωθει το πρόβλημα με την μάυρη οθόνη και θα επανέλθω

Δημοσ.

Αγόρασα και εγώ το συγκεκριμένο λάπτοπ πριν λίγες μέρες. Είμαι ικανοποιημένος  αλλά έχω μια απορία. 

Ξέρετε ποια GPU χρησιμοποιεί; και εάν χρησιμοποιεί της Intel τι πρέπει να κάνω για να λειτουργεί με την κάρτα της AMD;

Δημοσ.

κανε εγκατάσταση απο το site της dell του ςοδηγούς για την 8850 και θα σου βγάλει μετα επιλογή για το πότε θες να αλλάζει κάρτα μόνο του

και με τους οδηγούς δεν θα έχεις (αν έχεις) το πρόβλημα με το να μένει μαυρη η οθόνη χωρις να μπορεί να κλείσει

Δημοσ.

Το αγορασα κι εγω χθες για την αδερφη μου απο mediamarkt.

Πρωτες εντυπωσεις αρκετα καλες, ομως τα 8αρια δεν παλευονται. Εκανα και την αναβαθμιση σε 8.1 και τοτε δεν εβλεπε καρτα γραφικων, ειχα προβληματα με hibernate και sleep.

Τελικα κανω επαναφορα συστηματος διοτι με τα 8 δουλευε καλυτερα απο οτι με τα 8.1 

Θελω να ρωτησω αν μπορω να του περασω τα 7 με το κλειδι των 8 για να ειμαι νομιμος.

Επισης αν καποιος δοκιμασε τα 7 να μας πει αν υπαρχουν ασυμβατοτητες με καρτες γραφικων drivers κλπ κλπ

Δημοσ.

Το αγορασα κι εγω χθες για την αδερφη μου απο mediamarkt.

Πρωτες εντυπωσεις αρκετα καλες, ομως τα 8αρια δεν παλευονται. Εκανα και την αναβαθμιση σε 8.1 και τοτε δεν εβλεπε καρτα γραφικων, ειχα προβληματα με hibernate και sleep.

Τελικα κανω επαναφορα συστηματος διοτι με τα 8 δουλευε καλυτερα απο οτι με τα 8.1 

Θελω να ρωτησω αν μπορω να του περασω τα 7 με το κλειδι των 8 για να ειμαι νομιμος.

Επισης αν καποιος δοκιμασε τα 7 να μας πει αν υπαρχουν ασυμβατοτητες με καρτες γραφικων drivers κλπ κλπ

οχι δεν μπορεις να περασεις το κλειδι των 8 και να χρησιμοποιησεις στα 7. ασε που δεν το εχεις [ειναι καπου μεσα στο bios] και το activation γινεται αυτοματα. και δουλευει μονο για oem version των windows και οχι retail.

το προβλημα με το sleep φτιαχνετε. διαβασε το thread.

αμα θες start button windows 7 style στα 8 κοιτα αυτο http://www.classicshell.net/ [einai free]

Δημοσ.

οχι δεν μπορεις να περασεις το κλειδι των 8 και να χρησιμοποιησεις στα 7. ασε που δεν το εχεις [ειναι καπου μεσα στο bios] και το activation γινεται αυτοματα. και δουλευει μονο για oem version των windows και οχι retail.

το προβλημα με το sleep φτιαχνετε. διαβασε το thread.

αμα θες start button windows 7 style στα 8 κοιτα αυτο http://www.classicshell.net/ [einai free]

απ οτι διαβασα σε ξενα φορουμ , αν ειχε win 8 pro τοτε θα μπορουσα να κανω τη μεταβαση σε win 7 pro.

Για το θεμα με τους drivers της καρτας το παλεψα στα 8.1 χωρις να καταφερω πολλα η αληθεια ειναι.

Βασικα δεν υπαρχει καμια διαφορα σε χρηση desktop ωστε να προτιμησω τα 8.1 , ασε που σε μενα πηγαιναν αισθητα πιο αργα. 

Γνωριζα οτι υπαρχουν προγραμματα που τα κανουν σαν τα 7, δεν ηξερα ποιο, οποτε σε ευχαριστω πολυ για το λινκ. Θα το δοκιμασω, ελπιζω να μη δημιουργει conflicts

Δημοσ.

δοκίμασε με τους οδηγούς που είναι στο site της dell για τα 8.1

εμένα διορθώθηκαν τα προβληματάκια μετα το update με αυτούς

Δημοσ.

πραγματικα δε βρισκω το λογο να παω σε 8.1 πλεον.

λειτουργει τελεια με το vclassic shell και τη βολεψε πολυ. δεν εχει και κανα ενδιαφερον feature για να το παμε σ 8.1 

Δημοσ.

ολα ρολοι με windows 7.

εχω ενα θεμα ομως και θελω βοηθεια. πηρα εναν ανταπτορα hdmi σε vga για να συνδεω το monitor. ολα καλα αλλα καμια φορα οποτε του τη βαραει η οθονη μαυριζει,ακουγεται απο τα ηχεια σαν να αποσυνδεεις και να ξανασυνδεεις κατι απο τον υπολογιστη και μετα ξαναναβει. ειναι πολυ ενοχλητικο ειδικα οταν παιζω. καμια λυση;φταιει μηπως ο ανταπτορας; να τον παω πισω;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...